Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Gost
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 11:01 sri, 30. 3. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="krcko"]Obzirom na logiku odvajanja sadrzaja od prezentacije, mislim da bi se trebalo napraviti u CSS-u.[/quote]
Ako cemo biti skroz iskreni, to mozes postici tek templateovima ili preko XMLa, sto ovdje nije tema... 8) CSS je samo korak u tom smjeru... :|
krcko (napisa): | Obzirom na logiku odvajanja sadrzaja od prezentacije, mislim da bi se trebalo napraviti u CSS-u. |
Ako cemo biti skroz iskreni, to mozes postici tek templateovima ili preko XMLa, sto ovdje nije tema... CSS je samo korak u tom smjeru...
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
Postano: 12:30 sri, 30. 3. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]Ako cemo biti skroz iskreni, [b]to mozes postici[/b] tek templateovima ili preko XMLa, sto ovdje nije tema... 8) CSS je samo korak u tom smjeru... :|[/quote]
Nije mi sasvim jasno na sto se odnosi "to". Ako se odnosi na centriranje sadrzaja celije, CSS1 je sasvim sigurno dovoljan. Ako se odnosi na odvajanje sadrzaja od prezentacije, od ove godine na RP1 radi se XHTML 1.0 strict, a XHTML jest XML.
vsego (napisa): | Ako cemo biti skroz iskreni, to mozes postici tek templateovima ili preko XMLa, sto ovdje nije tema... CSS je samo korak u tom smjeru...  |
Nije mi sasvim jasno na sto se odnosi "to". Ako se odnosi na centriranje sadrzaja celije, CSS1 je sasvim sigurno dovoljan. Ako se odnosi na odvajanje sadrzaja od prezentacije, od ove godine na RP1 radi se XHTML 1.0 strict, a XHTML jest XML.
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 12:45 sri, 30. 3. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="krcko"][quote="vsego"]Ako cemo biti skroz iskreni, [b]to mozes postici[/b] tek templateovima ili preko XMLa, sto ovdje nije tema... 8) CSS je samo korak u tom smjeru... :|[/quote]
Nije mi sasvim jasno na sto se odnosi "to". Ako se odnosi na centriranje sadrzaja celije, CSS1 je sasvim sigurno dovoljan. Ako se odnosi na odvajanje sadrzaja od prezentacije, od ove godine na RP1 radi se XHTML 1.0 strict, a XHTML jest XML.[/quote]
Odnosi se na ovo drugo (odvajanje sadrzaja od prezentacije). 8)
XHTML je baziran na XMLu, ali i dalje ne odvaja sadrzaj i prezentaciju. :?
Npr. u njemu i dalje trpas podatke u tablicu, a CSS ti samo pomaze oko ukrasavanja. 8)
Da razjasnim: imas popis ljudi: Pero Sapun (17), Rade Pendrek (19),... :arrow: to su [b]podaci[/b], a stavio ti njih u listu ili tablicu - to je [b]prezentacija[/b]. 8)
krcko (napisa): | vsego (napisa): | Ako cemo biti skroz iskreni, to mozes postici tek templateovima ili preko XMLa, sto ovdje nije tema... CSS je samo korak u tom smjeru...  |
Nije mi sasvim jasno na sto se odnosi "to". Ako se odnosi na centriranje sadrzaja celije, CSS1 je sasvim sigurno dovoljan. Ako se odnosi na odvajanje sadrzaja od prezentacije, od ove godine na RP1 radi se XHTML 1.0 strict, a XHTML jest XML. |
Odnosi se na ovo drugo (odvajanje sadrzaja od prezentacije).
XHTML je baziran na XMLu, ali i dalje ne odvaja sadrzaj i prezentaciju.
Npr. u njemu i dalje trpas podatke u tablicu, a CSS ti samo pomaze oko ukrasavanja.
Da razjasnim: imas popis ljudi: Pero Sapun (17), Rade Pendrek (19),... to su podaci, a stavio ti njih u listu ili tablicu - to je prezentacija.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
|