Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Sto ce bit na pismenom?
WWW:

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 2. godine -> Diskretna matematika
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Miš
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
= 1 - 0

PostPostano: 14:19 ned, 20. 6. 2004    Naslov: Pitanjca za sutra Citirajte i odgovorite

1. Zanima me kako se rješava zadatak sa pismenog : Koliko ima permutacija slova rijeci MATEMATIKA bez susjednih slova A?

Po meni bi rješenje bilo nešto nalik na ovo: 10!/3!*2!*2! - 9!/2!*2!*2! + 8!/2!*2!

2. Da li će možda u pismenom biti zadaci s dokazivanjem komb.identiteta (sume,bin.koef. itd.)?

:puppydogeyes:
1. Zanima me kako se rješava zadatak sa pismenog : Koliko ima permutacija slova rijeci MATEMATIKA bez susjednih slova A?

Po meni bi rješenje bilo nešto nalik na ovo: 10!/3!*2!*2! - 9!/2!*2!*2! + 8!/2!*2!

2. Da li će možda u pismenom biti zadaci s dokazivanjem komb.identiteta (sume,bin.koef. itd.)?

#Puppy dog

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
ahri
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 7 - 0

PostPostano: 14:55 ned, 20. 6. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

cini mi se dobro :)
cini mi se dobro :)

Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 7:39 pon, 21. 6. 2004    Naslov: Re: Pitanjca za sutra Citirajte i odgovorite

[quote="Miš"]1. Zanima me kako se rješava zadatak sa pismenog : Koliko ima permutacija slova rijeci MATEMATIKA bez susjednih slova A?

Po meni bi rješenje bilo nešto nalik na ovo: 10!/3!*2!*2! - 9!/2!*2!*2! + 8!/2!*2![/quote]

Ne bash. Ovako kako si krenula doslo bi 10!/(3!*2!*2!) - 9!/(2!*2!) + 8!/(2!*2!). Kad spojis dva slova A to ti nije isto kao ono usamljeno A.

[quote="Miš"]2. Da li će možda u pismenom biti zadaci s dokazivanjem komb.identiteta (sume,bin.koef. itd.)? [/quote]

Bit ce jedna suma s bin.koef. Sorry sto tek sad odgovaram, ali tek sam jucer kasno navecer sastavio zadatke :oops: ([url=http://www.pmfst.hr/congress/]Kongres[/url]).
Miš (napisa):

Ne bash. Ovako kako si krenula doslo bi 10!/(3!*2!*2!) - 9!/(2!*2!) + 8!/(2!*2!). Kad spojis dva slova A to ti nije isto kao ono usamljeno A.

Miš (napisa):

Bit ce jedna suma s bin.koef. Sorry sto tek sad odgovaram, ali tek sam jucer kasno navecer sastavio zadatke Embarassed (Kongres).

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Gost

PostPostano: 21:28 pon, 27. 6. 2005    Naslov: pitanje za asis.krcka Citirajte i odgovorite

samo bi zamolila asistenta krcka ako nam moze okvirno reci sto ce se sve nalaziti u pismenom(ako biste samo mogli napisati da li ce biti dirichleov princip i kombinatorno dokazivanje s obzirom na to da su se pojavili na prijasnjem roku).hvala
samo bi zamolila asistenta krcka ako nam moze okvirno reci sto ce se sve nalaziti u pismenom(ako biste samo mogli napisati da li ce biti dirichleov princip i kombinatorno dokazivanje s obzirom na to da su se pojavili na prijasnjem roku).hvala

[Vrh]
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 22:06 pon, 27. 6. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Bit ce 5 zadataka iz kombinatorike, vjerovao(la) ne bi. Dirichleta ovaj puta biti nece.
Bit ce 5 zadataka iz kombinatorike, vjerovao(la) ne bi. Dirichleta ovaj puta biti nece.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Gost

PostPostano: 13:48 uto, 28. 6. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

oprostite mogu li jos samo pitati da li ce se pojaviti obicna ili ekspon fi?hvala
oprostite mogu li jos samo pitati da li ce se pojaviti obicna ili ekspon fi?hvala

[Vrh]
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 21:23 uto, 28. 6. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pojavit ce se eksponencijalna funkcija izvodnica.
Pojavit ce se eksponencijalna funkcija izvodnica.

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 2. godine -> Diskretna matematika Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum