Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

skup mjere nula
WWW:

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 2. godine -> Diferencijalni račun i integrali funkcija više varijabli
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Gost

PostPostano: 12:15 čet, 21. 4. 2005    Naslov: skup mjere nula Citirajte i odgovorite

dakle imam problema sa shvaćanjem tvrdnje da je svaki konačan skup skup mjere nula pa bi bilo odlično kad bi mi netko za npr. otvoren krug u IR^2 sa središtem u ishodištu radijusa 5 napisao onaj niz pravokutnika iz definicije za skup mjere nula.
dakle imam problema sa shvaćanjem tvrdnje da je svaki konačan skup skup mjere nula pa bi bilo odlično kad bi mi netko za npr. otvoren krug u IR^2 sa središtem u ishodištu radijusa 5 napisao onaj niz pravokutnika iz definicije za skup mjere nula.

[Vrh]
koryanshea
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
Sarma = la pohva - posuda
17 = 27 - 10

PostPostano: 13:08 čet, 21. 4. 2005    Naslov: Re: skup mjere nula Citirajte i odgovorite

otvoren podskup u IR^2 je svasta, ali konacan nije ;)
tako da ti to niti bog matematike :bow: ne moze raspisat'
otvoren podskup u IR^2 je svasta, ali konacan nije Wink
tako da ti to niti bog matematike I bow before you ne moze raspisat'

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 15:32 čet, 21. 4. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Konacan skup je skup s [b]konacno mnogo elemenata[/b]. :D Pomijesao si s [i]omedjenim skupom[/i]. 8)

Sad jasnije i kako se radi "niz pravokutnika"? ;)
Konacan skup je skup s konacno mnogo elemenata. Very Happy Pomijesao si s omedjenim skupom. Cool

Sad jasnije i kako se radi "niz pravokutnika"? Wink

[Vrh]
defar
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 5 - 0

PostPostano: 11:20 pet, 22. 4. 2005    Naslov: Re: skup mjere nula Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]dakle imam problema sa shvaćanjem tvrdnje da je svaki konačan skup skup mjere nula pa bi bilo odlično kad bi mi netko za npr. otvoren krug u IR^2 sa središtem u ishodištu radijusa 5 napisao onaj niz pravokutnika iz definicije za skup mjere nula.[/quote]

kao sto rekose kory i vsego, kruznica nije konacan skup.

sad, kolko se ja sjecam toga....

konacan podskup (od IR^2) je prebrojiv, tj. postoji bijekcija sa tog skupa u skup [n], za neki n prirodni broj, pa lijepo mozes rec nek' je ovo prvi, ovo drugi, ovo treci ... a ovo n-ti clan skupa, a onda oko svake tocke iz danog skupa mozes opisati pravokutnik duljina stranica, npr, sqr(epsilon/n+1), suma njihovih povrsina ce bit manja od epsilon, za svaki dani epsilon veci od 0.

i to je taj niz.
Anonymous (napisa):

kao sto rekose kory i vsego, kruznica nije konacan skup.

sad, kolko se ja sjecam toga....

konacan podskup (od IR^2) je prebrojiv, tj. postoji bijekcija sa tog skupa u skup [n], za neki n prirodni broj, pa lijepo mozes rec nek' je ovo prvi, ovo drugi, ovo treci ... a ovo n-ti clan skupa, a onda oko svake tocke iz danog skupa mozes opisati pravokutnik duljina stranica, npr, sqr(epsilon/n+1), suma njihovih povrsina ce bit manja od epsilon, za svaki dani epsilon veci od 0.

i to je taj niz.

`To begin with, a dog's not mad. You grant that? 'Well, then,' the Cat went on, `you see, a dog growls when it's angry, and wags its tail when it's pleased. Now I growl when I'm pleased, and wag my tail when I'm angry. Therefore I'm mad.'
[Vrh]
Gost

PostPostano: 12:01 pet, 22. 4. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Da da vsego je u pravu pomješao sam ograničenost sa konačnošću uglavnom sad je sve puno jasnije

hvala svima na pomoći!
Da da vsego je u pravu pomješao sam ograničenost sa konačnošću uglavnom sad je sve puno jasnije

hvala svima na pomoći!

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 2. godine -> Diferencijalni račun i integrali funkcija više varijabli Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum