Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Studos Gost
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
|
[Vrh] |
|
creativeri Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 20:25 pon, 9. 5. 2005 Naslov: Re: Nekoliko laganih zadataka |
|
|
[quote="Studos"]1. Iz točke O polazi 2ˆn osoba u smjeru osi x i 2ˆ(n-1) osoba u smjeru osi y. Na svakom slijedećem raskrižju (u svakoj točki s cjelobrojnim koordinatama) svaka grupa se ponovno dijeli na isti način. Poznato je da je u točku A(p,q) stiglo t osoba. Koliko je osoba krenulo iz točke O?[/quote]
Meni ovo nije jasno... :zbunj:
U tocki O se njih [latex]3*2^{n-1}[/latex] podijelilo u omjeru 2:1, tj. u grupe od [latex]2*2^{n-1}[/latex] i [latex]1*2^{n-1}[/latex] (dakle 2/3 grupe ode po osi x i 1/3 grupe po osi y). :)
Kako se onda na sljedecem raskrizju grupe od [latex]2^{nesto}[/latex] mogu dijeliti na isti nacin, dakle na trecine? :grebgreb:
Studos (napisa): | 1. Iz točke O polazi 2ˆn osoba u smjeru osi x i 2ˆ(n-1) osoba u smjeru osi y. Na svakom slijedećem raskrižju (u svakoj točki s cjelobrojnim koordinatama) svaka grupa se ponovno dijeli na isti način. Poznato je da je u točku A(p,q) stiglo t osoba. Koliko je osoba krenulo iz točke O? |
Meni ovo nije jasno...
U tocki O se njih podijelilo u omjeru 2:1, tj. u grupe od i (dakle 2/3 grupe ode po osi x i 1/3 grupe po osi y).
Kako se onda na sljedecem raskrizju grupe od mogu dijeliti na isti nacin, dakle na trecine?
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
|
[Vrh] |
|
|