Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

mysql server host (informacija)
WWW:

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji diplomskih i starih studija -> Baze podataka
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Pitanje
Gost

PostPostano: 17:17 sri, 27. 6. 2007    Naslov: mysql server host Citirajte i odgovorite

Zanima me da li je moguce spojiti se na mysql od doma, odnosno da li dobijemo dopustenje za spajanje izvana kad nam asistent otvori racun na mysql-u? Ako da, kako i koji je mysql server host? Hvala
Zanima me da li je moguce spojiti se na mysql od doma, odnosno da li dobijemo dopustenje za spajanje izvana kad nam asistent otvori racun na mysql-u? Ako da, kako i koji je mysql server host? Hvala

[Vrh]
GauSs_
Moderator
Moderator

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
72 = 110 - 38

PostPostano: 17:37 sri, 27. 6. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

meni radi s
[code:1]
localhost$ ssh username@student.math.hr
student$ mysql -u username -p
[/code:1]
meni radi s
Kod:

localhost$ ssh username@student.math.hr
student$ mysql -u username -p

Prosle su godine kolokviji bili laksi, zar ne?
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 20:46 sri, 27. 6. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

MySQL na studentu je otvoren na van, pa se vjerojatno moze (ovisi kakve grantove daje DB admin):

[tt]mysql -u username -h student.math.hr -p ime_baze[/tt]

[tt]ime_baze[/tt] je vjerojatno isto sto i [tt]username[/tt]. 8)
MySQL na studentu je otvoren na van, pa se vjerojatno moze (ovisi kakve grantove daje DB admin):

mysql -u username -h student.math.hr -p ime_baze

ime_baze je vjerojatno isto sto i username. Cool

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Pitanje
Gost

PostPostano: 20:59 sri, 27. 6. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Da li je nuzno ovo ime_baze mislim da bi trebalo raditi bez toga, jer nisam dobio ime baze, a sa usename umjesto toga ne radi. Moguce da sam dobio krive podatke (username i password)...
Da li je nuzno ovo ime_baze mislim da bi trebalo raditi bez toga, jer nisam dobio ime baze, a sa usename umjesto toga ne radi. Moguce da sam dobio krive podatke (username i password)...

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 21:09 sri, 27. 6. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Prvo napravi SSH na student i probaj kako je GauSs_ opisao (ako si pod Win, upotrijebi PuTTY; link imas na naslovnici DeGiorgija). :) Tako ces znati je l' radi. 8)

[tt]ime_baze[/tt] sluzi zato da ne moras nakon spajanja reci [tt]use ime_baze[/tt]; mozda ce ti raditi i bez toga. :)

[b]Sazetak:[/b] isprobavaj. ;)
Prvo napravi SSH na student i probaj kako je GauSs_ opisao (ako si pod Win, upotrijebi PuTTY; link imas na naslovnici DeGiorgija). Smile Tako ces znati je l' radi. Cool

ime_baze sluzi zato da ne moras nakon spajanja reci use ime_baze; mozda ce ti raditi i bez toga. Smile

Sazetak: isprobavaj. Wink

[Vrh]
LSSD
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

16 = 19 - 3

PostPostano: 22:21 sri, 27. 6. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ja imam Windows na kompu i preko putty-ja se spojim na student kao

ssh student.math.hr

a zatim(kad ukucas username i password na student-u)

mysql -u username -p

a onda ce ti traziti da ukucas svoju sifru.
Ovaj username je onaj koji ti je asistentica dala(kao i ova sifra),a kad se spojis na mysql onda ukucas

use username

I to je to:) Baza ti se zove username(ovaj isti kao gore).
Ovo provjereno radi! :D
Sretno!
Ja imam Windows na kompu i preko putty-ja se spojim na student kao

ssh student.math.hr

a zatim(kad ukucas username i password na student-u)

mysql -u username -p

a onda ce ti traziti da ukucas svoju sifru.
Ovaj username je onaj koji ti je asistentica dala(kao i ova sifra),a kad se spojis na mysql onda ukucas

use username

I to je to:) Baza ti se zove username(ovaj isti kao gore).
Ovo provjereno radi! Very Happy
Sretno!

Pitanje
Gost

PostPostano: 22:27 sri, 27. 6. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]
[b]Sazetak:[/b] isprobavaj. ;)[/quote]

[code:1][student]/student1/josipaic $ mysql -u josipaic -p
Enter password: *******
ERROR 1045 (28000): Access denied for user 'josipaic'@'localhost' (using password: YES)
[student]/student1/josipaic $ mysql -h localhost -u josipaic -p
ERROR 1045 (28000): Access denied for user 'josipaic'@'localhost' (using password: YES)
[student]/student1/josipaic $ mysql -h student.math.hr -u josipaic -p
ERROR 1045 (28000): Access denied for user 'josipaic'@'student.math.hr' (using password: YES)
[student]/student1/josipaic $ mysql -u josipaic -p josipaic
[student]/student1/josipaic $ mysql -h student.math.hr -u josipaic -p josipaic
ERROR 1045 (28000): Access denied for user 'josipaic'@'student.math.hr' (using password: YES)
[student]/student1/josipaic $
[/code:1]

Ne znam vise... Mozda radim neku preocitu gresku, pa ju ne vidim, a mozda su ipak podaci krivi :roll:
Poslao sam asistentici mail, pa cu vidjeti sto ona moze uciniti.

Hvala, svejedno
vsego (napisa):

Sazetak: isprobavaj. Wink

Kod:
[student]/student1/josipaic $ mysql -u josipaic -p
[student]/student1/josipaic $ mysql -h localhost -u josipaic -p
[student]/student1/josipaic $ mysql -h student.math.hr -u josipaic -p
[student]/student1/josipaic $ mysql -u josipaic -p josipaic
[student]/student1/josipaic $ mysql -h student.math.hr -u josipaic -p josipaic
[student]/student1/josipaic $

Ne znam vise... Mozda radim neku preocitu gresku, pa ju ne vidim, a mozda su ipak podaci krivi Rolling Eyes
Poslao sam asistentici mail, pa cu vidjeti sto ona moze uciniti.

Hvala, svejedno

[Vrh]
LSSD
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

16 = 19 - 3

PostPostano: 22:33 sri, 27. 6. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Evo, ja sam se danima mogla ulogirati sa ovim tvojim prvim upitom, ali sad i meni javlja istu gresku. Mozda nesto rade na student-u. Ja sam se zadnji put sinoc ulogirala, i sve je dobro funkcioniralo.:)
Evo, ja sam se danima mogla ulogirati sa ovim tvojim prvim upitom, ali sad i meni javlja istu gresku. Mozda nesto rade na student-u. Ja sam se zadnji put sinoc ulogirala, i sve je dobro funkcioniralo.Smile

vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 22:57 sri, 27. 6. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nemas pristup bazi... probaj za koji dan ili provjeri s DB adminom zasto je tome tako. :)

Kad ti ovaj nacin proradi, probaj od doma onako kako sam opisao (trebas imati instaliran MySQL klijent na masini na kojoj radis). 8)
Nemas pristup bazi... probaj za koji dan ili provjeri s DB adminom zasto je tome tako. Smile

Kad ti ovaj nacin proradi, probaj od doma onako kako sam opisao (trebas imati instaliran MySQL klijent na masini na kojoj radis). Cool

[Vrh]
Kruno
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

29 = 29 - 0

PostPostano: 23:30 čet, 28. 6. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="LSSD"]Evo, ja sam se danima mogla ulogirati sa ovim tvojim prvim upitom, ali sad i meni javlja istu gresku. Mozda nesto rade na student-u. Ja sam se zadnji put sinoc ulogirala, i sve je dobro funkcioniralo.:)[/quote]

Istina je da sam nesto radio na mysql-u na studentu, ali sada bi sve trebalo biti OK. Ako ne radi svakako mi se javite.
LSSD (napisa):
Evo, ja sam se danima mogla ulogirati sa ovim tvojim prvim upitom, ali sad i meni javlja istu gresku. Mozda nesto rade na student-u. Ja sam se zadnji put sinoc ulogirala, i sve je dobro funkcioniralo.Smile

Istina je da sam nesto radio na mysql-u na studentu, ali sada bi sve trebalo biti OK. Ako ne radi svakako mi se javite.

LSSD
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

16 = 19 - 3

PostPostano: 23:46 čet, 28. 6. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Radi sada bez problema :)
Radi sada bez problema Smile

Pitanje
Gost

PostPostano: 11:39 pet, 29. 6. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Meni isto! :)
Meni isto! Smile

[Vrh]
Pitanje2
Gost

PostPostano: 20:42 pet, 29. 6. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

A da li je moguce spojiti se na bazu bez prethodnog spajanja preko ssh na studenta? (MySQL klijent mi ne podrzava ssh) Probao sam da za host stavim student.math.hr i slusam na portu 3306, al nece :atomsmile:
A da li je moguce spojiti se na bazu bez prethodnog spajanja preko ssh na studenta? (MySQL klijent mi ne podrzava ssh) Probao sam da za host stavim student.math.hr i slusam na portu 3306, al nece Atom-smile

[Vrh]
Kruno
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

29 = 29 - 0

PostPostano: 9:46 pon, 2. 7. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Pitanje2"]A da li je moguce spojiti se na bazu bez prethodnog spajanja preko ssh na studenta? (MySQL klijent mi ne podrzava ssh)[/quote]

Nije moguce. Kod otvaranja mysql racuna svima su dodijeljena samo prava za pristup bazi sa studenta.

Usput, sto tocno znaci da ti mysql klijent ne podrzava ssh? Ne treba ti nikakav klijent, spojis se na studenta s ssh i koristis lokalni klijent.
Pitanje2 (napisa):
A da li je moguce spojiti se na bazu bez prethodnog spajanja preko ssh na studenta? (MySQL klijent mi ne podrzava ssh)

Nije moguce. Kod otvaranja mysql racuna svima su dodijeljena samo prava za pristup bazi sa studenta.

Usput, sto tocno znaci da ti mysql klijent ne podrzava ssh? Ne treba ti nikakav klijent, spojis se na studenta s ssh i koristis lokalni klijent.

Pitanje2
Gost

PostPostano: 14:13 pon, 2. 7. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Kruno"]Usput, sto tocno znaci da ti mysql klijent ne podrzava ssh? Ne treba ti nikakav klijent, spojis se na studenta s ssh i koristis lokalni klijent.[/quote]

Ma sve je super, radi to ok preko ssh, al imam jedan MySQL klijent sa suceljem, pa ti sve lijepo slaze, vizualizira, a mozes normalno i rucno koristiti SQL jezik, e a on ne podrzava ssh, pa me zanimalo samo radi toga. Inace radi sve ok.
Kruno (napisa):

Ma sve je super, radi to ok preko ssh, al imam jedan MySQL klijent sa suceljem, pa ti sve lijepo slaze, vizualizira, a mozes normalno i rucno koristiti SQL jezik, e a on ne podrzava ssh, pa me zanimalo samo radi toga. Inace radi sve ok.

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 14:35 pon, 2. 7. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Pitanje2"]Ma sve je super, radi to ok preko ssh, al imam jedan MySQL klijent sa suceljem, pa ti sve lijepo slaze, vizualizira, a mozes normalno i rucno koristiti SQL jezik, e a on ne podrzava ssh, pa me zanimalo samo radi toga. Inace radi sve ok.[/quote]

Mozes sve napraviti doma (treba ti i server i klijent), pa [tt]mysqldump[/tt] u neki file, upload na student i onda
[tt]mysql -u username -p username < ime_fajla[/tt]

8)
Pitanje2 (napisa):

Mozes sve napraviti doma (treba ti i server i klijent), pa mysqldump u neki file, upload na student i onda
mysql -u username -p username < ime_fajla

Cool

[Vrh]
Pitanje2
Gost

PostPostano: 12:06 uto, 3. 7. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Mozes sve napraviti doma (treba ti i server i klijent), pa mysqldump u neki file, upload na student i onda
mysql -u username -p username < ime_fajla[/quote]

Da... 'ko bi se sjetio. Ja sam razmisljao dump-at sa lokalnog na studentov mysql ili raditi direktno. Ovako je ok, sa file-om. Iako, zanimalo me bas opcenito da li se moze spojiti direktno.

Hvala
vsego (napisa):
Mozes sve napraviti doma (treba ti i server i klijent), pa mysqldump u neki file, upload na student i onda
mysql -u username -p username < ime_fajla

Da... 'ko bi se sjetio. Ja sam razmisljao dump-at sa lokalnog na studentov mysql ili raditi direktno. Ovako je ok, sa file-om. Iako, zanimalo me bas opcenito da li se moze spojiti direktno.

Hvala

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji diplomskih i starih studija -> Baze podataka Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Možete otvarati nove teme.
Možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum