Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Strkaaa... Help me!

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
?
Gost

PostPostano: 20:58 pet, 1. 7. 2005    Naslov: Strkaaa... Help me! Citirajte i odgovorite

Dobra Vam večer svima! Molio bih da mi netko tko se kuži u pravila oko studija i upisa/ispisa, pomogne jer mi je fakat koma u zadnjih......
Naime, budući da sam nažalost dosta kasno shvatio što zapravo želim u svom životu muči me onaj administrativni dio problema... Trenutno studiram matematiku i eto shvatih da nije to to, da jednostavno nije taj studij za mene i stvarno sam u strci i panici! Htio bih upisati ekonomijiu! A budući da sam student na pmf-u jel mogu ja na prijamni na ekonomiju? Mislim, trebao bih nekak uzeti papire (svjedodžbe) )s faxa tak da se mogu prijaviti za prijamni na ekonomiju pa ne znam jel se zato moram odmah ispisati ili...? Možda mogu dobiti na kratko svjedodžbe? Možda ih mogu dobiti na sat-dva da ih fotokopiram i ovjerim i vratim ih odmah...? Zna li itko o ovome išta??
Stvarno sam zahvalan na svakoj informaciji! :cry: :cry: :cry: :cry:
Dobra Vam večer svima! Molio bih da mi netko tko se kuži u pravila oko studija i upisa/ispisa, pomogne jer mi je fakat koma u zadnjih......
Naime, budući da sam nažalost dosta kasno shvatio što zapravo želim u svom životu muči me onaj administrativni dio problema... Trenutno studiram matematiku i eto shvatih da nije to to, da jednostavno nije taj studij za mene i stvarno sam u strci i panici! Htio bih upisati ekonomijiu! A budući da sam student na pmf-u jel mogu ja na prijamni na ekonomiju? Mislim, trebao bih nekak uzeti papire (svjedodžbe) )s faxa tak da se mogu prijaviti za prijamni na ekonomiju pa ne znam jel se zato moram odmah ispisati ili...? Možda mogu dobiti na kratko svjedodžbe? Možda ih mogu dobiti na sat-dva da ih fotokopiram i ovjerim i vratim ih odmah...? Zna li itko o ovome išta??
Stvarno sam zahvalan na svakoj informaciji! Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

[Vrh]
?
Gost

PostPostano: 21:01 pet, 1. 7. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

I da! Teoretski gledano? Jel bi ja mogao, što se pravila tiče, upisati tamo uz potporu ministarstva ili na to imaju praVO SAMO ovi koji su ove godine maturirali?? :oops: :cry:
I da! Teoretski gledano? Jel bi ja mogao, što se pravila tiče, upisati tamo uz potporu ministarstva ili na to imaju praVO SAMO ovi koji su ove godine maturirali?? Embarassed Crying or Very sad

[Vrh]
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo
Forumaš nagrađen za životno djelo

Sarma = la pohva - posuda
655 = 759 - 104

PostPostano: 21:51 pet, 1. 7. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Imas pravo studirati uz potporu Ministarstva bez obzira kad si maturirao, ali [b]samo na jednom faksu[/b] i samo odredjen broj godina. Zato ces se prije upisa na Ekonomiju definitivno morati ispisati s PMF-MO. Za sam prijemni nisam siguran, mozda ces se moci dokopati ovjerenih kopija i ispis odgoditi dok ne budes siguran da si upao na Ekonomiju. Uzmi u obzir da je u doba upisa referada turbo-preopterecena. Ako si 100% siguran da ne zelis vise math, mozda ti se ipak bolje odmah ispisati.
Imas pravo studirati uz potporu Ministarstva bez obzira kad si maturirao, ali samo na jednom faksu i samo odredjen broj godina. Zato ces se prije upisa na Ekonomiju definitivno morati ispisati s PMF-MO. Za sam prijemni nisam siguran, mozda ces se moci dokopati ovjerenih kopija i ispis odgoditi dok ne budes siguran da si upao na Ekonomiju. Uzmi u obzir da je u doba upisa referada turbo-preopterecena. Ako si 100% siguran da ne zelis vise math, mozda ti se ipak bolje odmah ispisati.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
?
Gost

PostPostano: 22:18 pet, 1. 7. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Eto to je sve kaj me zanimalo! A još i kratko i sažeto! Hvala!
Eto to je sve kaj me zanimalo! A još i kratko i sažeto! Hvala!

[Vrh]
Maariinaa
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 1
Lokacija: letim konstantnom brzinom somewhere over the rainbow

PostPostano: 22:29 pet, 1. 7. 2005    Naslov: Re: Strkaaa... Help me! Citirajte i odgovorite

[quote="?"]Dobra Vam večer svima! Molio bih da mi netko tko se kuži u pravila oko studija i upisa/ispisa, pomogne jer mi je fakat koma u zadnjih......
Stvarno sam zahvalan na svakoj informaciji! :cry: :cry: :cry: :cry:[/quote]

Dokumente možeš tražiti u referadi matematike da ih posudiš, i dat će ti ih, bez problema na koliko god ti treba za prijemni. Na prijemni možeš ići bez da se ispišeš, moj savjet ti je da se ne ispisuješ dok nisi siguran da si upao na ekonomiju. To što si ti sad student nekog faxa ne znači da će ti oni nešto zamjeriti. U svakom slučaju, sretno!!!
? (napisa):
Stvarno sam zahvalan na svakoj informaciji! Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

Dokumente možeš tražiti u referadi matematike da ih posudiš, i dat će ti ih, bez problema na koliko god ti treba za prijemni. Na prijemni možeš ići bez da se ispišeš, moj savjet ti je da se ne ispisuješ dok nisi siguran da si upao na ekonomiju. To što si ti sad student nekog faxa ne znači da će ti oni nešto zamjeriti. U svakom slučaju, sretno!!!

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
?
Gost

PostPostano: 22:32 pet, 1. 7. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Hvala Mariiinaaa!! :D Eto i umjetni smješak.....
Hvala Mariiinaaa!! Very Happy Eto i umjetni smješak.....

[Vrh]
kenny
Petica iz zalaganja
Petica iz zalaganja

Spol: kućni ljubimac
43 = 94 - 51

PostPostano: 18:47 ned, 3. 7. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"]Imas pravo studirati uz potporu Ministarstva bez obzira kad si maturirao, ali [b]samo na jednom faksu[/b] i samo odredjen broj godina.[/quote]

dozvoljeno je jednom promjeniti fax...svaki daljnji put se placa. odredjeno broj godina = 8 godina. dakle, ako si do sada na math iskoristio npr. 2 godine, ostaje ti 8-2=6 godina da zavrsis taj drugi fax na teret MZOS. ako prekoracis taj rok, svaku daljnju godinu placas.
krcko (napisa):
Imas pravo studirati uz potporu Ministarstva bez obzira kad si maturirao, ali samo na jednom faksu i samo odredjen broj godina.

dozvoljeno je jednom promjeniti fax...svaki daljnji put se placa. odredjeno broj godina = 8 godina. dakle, ako si do sada na math iskoristio npr. 2 godine, ostaje ti 8-2=6 godina da zavrsis taj drugi fax na teret MZOS. ako prekoracis taj rok, svaku daljnju godinu placas.

by A.Einstein
[Vrh]
Ashley
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
= 3 - 0

PostPostano: 19:41 ned, 3. 7. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="kenny"] odredjeno broj godina = 8 godina. [/quote]
Ako zavrsis npr. za 5 godina, mozes li onda na postdiplomski 3 godine bez placanja (naravno, ako imas dovoljan prosjek i sl.)?
Kako uopce ide to s postdiplomskim ako ne radis na faksu nego negdje drugo?
kenny (napisa):
odredjeno broj godina = 8 godina.

Ako zavrsis npr. za 5 godina, mozes li onda na postdiplomski 3 godine bez placanja (naravno, ako imas dovoljan prosjek i sl.)?

[Vrh]
kenny
Petica iz zalaganja
Petica iz zalaganja

Spol: kućni ljubimac
43 = 94 - 51

PostPostano: 11:05 pon, 4. 7. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote]
Ako zavrsis npr. za 5 godina, mozes li onda na postdiplomski 3 godine bez placanja (naravno, ako imas dovoljan prosjek i sl.)?[/quote]

ne.

[quote]Kako uopce ide to s postdiplomskim ako ne radis na faksu nego negdje drugo?[/quote]

pa, ako je firma gdje radis zainteresirana za tvoju daljnju edukaciju, oni ti plate, a ak ne, sam iskesas puuuuuuuno kuna. :D

inace, ovak ti je to u drzavnim firmama (tipa ministarstvo, firme pri ministarstvu.....): odredi se vrijeme u kojemu ti moras doktorirati( :!: ). nisam siguran koliko je to tocno dugo, al mislim da mi je mama rekla 8 godina (ona radi u institutu koji je pri MZOS i radi sa takvim stvarima). uglavnom, ti u 8 godina moras doktorirati, a sada je na tebi da to napravis sta prije. mozes ti magistrirati i nakon 6 godina, pa ti za doktorat ostaju samo 2 godine. a ako ne uspijes, dobijes radnu knjizicu u ruke i pa-pa.
Citat:

ne.

Citat:

pa, ako je firma gdje radis zainteresirana za tvoju daljnju edukaciju, oni ti plate, a ak ne, sam iskesas puuuuuuuno kuna. Very Happy

inace, ovak ti je to u drzavnim firmama (tipa ministarstvo, firme pri ministarstvu.....): odredi se vrijeme u kojemu ti moras doktorirati( Exclamation ). nisam siguran koliko je to tocno dugo, al mislim da mi je mama rekla 8 godina (ona radi u institutu koji je pri MZOS i radi sa takvim stvarima). uglavnom, ti u 8 godina moras doktorirati, a sada je na tebi da to napravis sta prije. mozes ti magistrirati i nakon 6 godina, pa ti za doktorat ostaju samo 2 godine. a ako ne uspijes, dobijes radnu knjizicu u ruke i pa-pa.

by A.Einstein
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum