Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
? Gost
|
|
[Vrh] |
|
? Gost
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
|
[Vrh] |
|
? Gost
|
|
[Vrh] |
|
Maariinaa Forumaš(ica)

Lokacija: letim konstantnom brzinom somewhere over the rainbow
|
Postano: 22:29 pet, 1. 7. 2005 Naslov: Re: Strkaaa... Help me! |
|
|
[quote="?"]Dobra Vam večer svima! Molio bih da mi netko tko se kuži u pravila oko studija i upisa/ispisa, pomogne jer mi je fakat koma u zadnjih......
Naime, budući da sam nažalost dosta kasno shvatio što zapravo želim u svom životu muči me onaj administrativni dio problema... Trenutno studiram matematiku i eto shvatih da nije to to, da jednostavno nije taj studij za mene i stvarno sam u strci i panici! Htio bih upisati ekonomijiu! A budući da sam student na pmf-u jel mogu ja na prijamni na ekonomiju? Mislim, trebao bih nekak uzeti papire (svjedodžbe) )s faxa tak da se mogu prijaviti za prijamni na ekonomiju pa ne znam jel se zato moram odmah ispisati ili...? Možda mogu dobiti na kratko svjedodžbe? Možda ih mogu dobiti na sat-dva da ih fotokopiram i ovjerim i vratim ih odmah...? Zna li itko o ovome išta??
Stvarno sam zahvalan na svakoj informaciji! :cry: :cry: :cry: :cry:[/quote]
Dokumente možeš tražiti u referadi matematike da ih posudiš, i dat će ti ih, bez problema na koliko god ti treba za prijemni. Na prijemni možeš ići bez da se ispišeš, moj savjet ti je da se ne ispisuješ dok nisi siguran da si upao na ekonomiju. To što si ti sad student nekog faxa ne znači da će ti oni nešto zamjeriti. U svakom slučaju, sretno!!!
? (napisa): | Dobra Vam večer svima! Molio bih da mi netko tko se kuži u pravila oko studija i upisa/ispisa, pomogne jer mi je fakat koma u zadnjih......
Naime, budući da sam nažalost dosta kasno shvatio što zapravo želim u svom životu muči me onaj administrativni dio problema... Trenutno studiram matematiku i eto shvatih da nije to to, da jednostavno nije taj studij za mene i stvarno sam u strci i panici! Htio bih upisati ekonomijiu! A budući da sam student na pmf-u jel mogu ja na prijamni na ekonomiju? Mislim, trebao bih nekak uzeti papire (svjedodžbe) )s faxa tak da se mogu prijaviti za prijamni na ekonomiju pa ne znam jel se zato moram odmah ispisati ili...? Možda mogu dobiti na kratko svjedodžbe? Možda ih mogu dobiti na sat-dva da ih fotokopiram i ovjerim i vratim ih odmah...? Zna li itko o ovome išta??
Stvarno sam zahvalan na svakoj informaciji!  |
Dokumente možeš tražiti u referadi matematike da ih posudiš, i dat će ti ih, bez problema na koliko god ti treba za prijemni. Na prijemni možeš ići bez da se ispišeš, moj savjet ti je da se ne ispisuješ dok nisi siguran da si upao na ekonomiju. To što si ti sad student nekog faxa ne znači da će ti oni nešto zamjeriti. U svakom slučaju, sretno!!!
|
|
[Vrh] |
|
? Gost
|
|
[Vrh] |
|
kenny Petica iz zalaganja

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Ashley Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
kenny Petica iz zalaganja

Spol: 
|
Postano: 11:05 pon, 4. 7. 2005 Naslov: |
|
|
[quote]
Ako zavrsis npr. za 5 godina, mozes li onda na postdiplomski 3 godine bez placanja (naravno, ako imas dovoljan prosjek i sl.)?[/quote]
ne.
[quote]Kako uopce ide to s postdiplomskim ako ne radis na faksu nego negdje drugo?[/quote]
pa, ako je firma gdje radis zainteresirana za tvoju daljnju edukaciju, oni ti plate, a ak ne, sam iskesas puuuuuuuno kuna. :D
inace, ovak ti je to u drzavnim firmama (tipa ministarstvo, firme pri ministarstvu.....): odredi se vrijeme u kojemu ti moras doktorirati( :!: ). nisam siguran koliko je to tocno dugo, al mislim da mi je mama rekla 8 godina (ona radi u institutu koji je pri MZOS i radi sa takvim stvarima). uglavnom, ti u 8 godina moras doktorirati, a sada je na tebi da to napravis sta prije. mozes ti magistrirati i nakon 6 godina, pa ti za doktorat ostaju samo 2 godine. a ako ne uspijes, dobijes radnu knjizicu u ruke i pa-pa.
Citat: |
Ako zavrsis npr. za 5 godina, mozes li onda na postdiplomski 3 godine bez placanja (naravno, ako imas dovoljan prosjek i sl.)? |
ne.
Citat: | Kako uopce ide to s postdiplomskim ako ne radis na faksu nego negdje drugo? |
pa, ako je firma gdje radis zainteresirana za tvoju daljnju edukaciju, oni ti plate, a ak ne, sam iskesas puuuuuuuno kuna.
inace, ovak ti je to u drzavnim firmama (tipa ministarstvo, firme pri ministarstvu.....): odredi se vrijeme u kojemu ti moras doktorirati( ). nisam siguran koliko je to tocno dugo, al mislim da mi je mama rekla 8 godina (ona radi u institutu koji je pri MZOS i radi sa takvim stvarima). uglavnom, ti u 8 godina moras doktorirati, a sada je na tebi da to napravis sta prije. mozes ti magistrirati i nakon 6 godina, pa ti za doktorat ostaju samo 2 godine. a ako ne uspijes, dobijes radnu knjizicu u ruke i pa-pa.
_________________ Dvije stvari su beskonacne: svemir i ljudska glupost. Za ono prvo nisam siguran.
by A.Einstein
|
|
[Vrh] |
|
|