Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Gost
|
Postano: 18:48 pon, 31. 3. 2003 Naslov: Career day na faksu |
|
|
[b]Postovani kolegice i kolege,[/b]
na prijedlog prodekanice za nastavu A. Cizmesije odlucili smo malo ispitati stanje duha nasih studenata pa tu akciju zepocinjemo ovdje na Forumu.
Naime, prodekanica je spremna organizirati za studente tzv. carrer day. Organiziralo bi se predavanje( ili predavanja) koje bi odrzali diplomirani matematicari koji bi vam predstavili razlicite poslove koje covjek poslije zavrsenog studija metematike moze raditi.
Zadatak SZ-a je, osim sto cemo pripomoci u organizaciji koliko mozemo, da ispitamo sto vi mislite o tome, tj. jeste li zainteresirani za nekoliko takvih predavanja na nasem fakultetu. Saznali bi puno o tome sto sve mozete raditi kada diplomirate.
Ukoliko niste zainteresirani, takvo nesto se nece organizirati za mali broj studenata jer je ipak potrebna neka vece publika kad se vec poziva ljude koji nisu zaposleni na nasem fakultetu. Posto ovo bas i nije neka tematika za oglasnu plocu, nadam se da cemo uspjeti ispipati vase misljenje i ovako.
Pretpostavljam da cete o tome medusobno raspravljati i na Forumu, ali vas svejedno molim da se dogovorite da netko posalje mail SZ-u sa nekim zakljuccima. Tako cete i vi znati da smo mi to sigurno procitali.
Takoder bi vas sve zamolila da o tome popricate i sa svojim kolegama koji ne posjecuju Forum, tako da bi za to saznao sto veci broj studenata, posto mi nikako ne mozemo doci do svakoga od vas.
Unsprijed zahvaljujem na pomoci.
P.S. I ponovo, ak netko zeli raditi na student.math.hr neka se javi.
Pozdrav
Anamari Nakic, predstavnica trece i cetvrte godine inzenjerskog smjera
Postovani kolegice i kolege,
na prijedlog prodekanice za nastavu A. Cizmesije odlucili smo malo ispitati stanje duha nasih studenata pa tu akciju zepocinjemo ovdje na Forumu.
Naime, prodekanica je spremna organizirati za studente tzv. carrer day. Organiziralo bi se predavanje( ili predavanja) koje bi odrzali diplomirani matematicari koji bi vam predstavili razlicite poslove koje covjek poslije zavrsenog studija metematike moze raditi.
Zadatak SZ-a je, osim sto cemo pripomoci u organizaciji koliko mozemo, da ispitamo sto vi mislite o tome, tj. jeste li zainteresirani za nekoliko takvih predavanja na nasem fakultetu. Saznali bi puno o tome sto sve mozete raditi kada diplomirate.
Ukoliko niste zainteresirani, takvo nesto se nece organizirati za mali broj studenata jer je ipak potrebna neka vece publika kad se vec poziva ljude koji nisu zaposleni na nasem fakultetu. Posto ovo bas i nije neka tematika za oglasnu plocu, nadam se da cemo uspjeti ispipati vase misljenje i ovako.
Pretpostavljam da cete o tome medusobno raspravljati i na Forumu, ali vas svejedno molim da se dogovorite da netko posalje mail SZ-u sa nekim zakljuccima. Tako cete i vi znati da smo mi to sigurno procitali.
Takoder bi vas sve zamolila da o tome popricate i sa svojim kolegama koji ne posjecuju Forum, tako da bi za to saznao sto veci broj studenata, posto mi nikako ne mozemo doci do svakoga od vas.
Unsprijed zahvaljujem na pomoci.
P.S. I ponovo, ak netko zeli raditi na student.math.hr neka se javi.
Pozdrav
Anamari Nakic, predstavnica trece i cetvrte godine inzenjerskog smjera
|
|
[Vrh] |
|
sky Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 11:32 sri, 2. 4. 2003 Naslov: Re: Career day na faksu |
|
|
[quote="Anonymous"][b]Postovani kolegice i kolege,[/b]
Zadatak SZ-a je, osim sto cemo pripomoci u organizaciji koliko mozemo, da ispitamo sto vi mislite o tome, tj. jeste li zainteresirani za nekoliko takvih predavanja na nasem fakultetu. Saznali bi puno o tome sto sve mozete raditi kada diplomirate.[/quote]
Ja mislim da je to odlična ideja . Pogotovo za one koji već razmišljaju o tome(među koje spada i moja malenkost) :D :D :D :D
[quote="Anonymous"]
Ukoliko niste zainteresirani, takvo nesto se nece organizirati za mali broj studenata jer je ipak potrebna neka vece publika kad se vec poziva ljude koji nisu zaposleni na nasem fakultetu. Posto ovo bas i nije neka tematika za oglasnu plocu, nadam se da cemo uspjeti ispipati vase misljenje i ovako.[/quote]
Ova tematika ne samo da bi trebala biti na oglasnoj ploči , nego biste trebali staviti i nekakav papir na kojem bi se zainteresirani mogli potpisivati . Na taj način bi se broj zainteresiranih mogao unaprijed znati . :? :roll:
Anonymous (napisa): | Postovani kolegice i kolege,
Zadatak SZ-a je, osim sto cemo pripomoci u organizaciji koliko mozemo, da ispitamo sto vi mislite o tome, tj. jeste li zainteresirani za nekoliko takvih predavanja na nasem fakultetu. Saznali bi puno o tome sto sve mozete raditi kada diplomirate. |
Ja mislim da je to odlična ideja . Pogotovo za one koji već razmišljaju o tome(među koje spada i moja malenkost)
Anonymous (napisa): |
Ukoliko niste zainteresirani, takvo nesto se nece organizirati za mali broj studenata jer je ipak potrebna neka vece publika kad se vec poziva ljude koji nisu zaposleni na nasem fakultetu. Posto ovo bas i nije neka tematika za oglasnu plocu, nadam se da cemo uspjeti ispipati vase misljenje i ovako. |
Ova tematika ne samo da bi trebala biti na oglasnoj ploči , nego biste trebali staviti i nekakav papir na kojem bi se zainteresirani mogli potpisivati . Na taj način bi se broj zainteresiranih mogao unaprijed znati .
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)
Spol:
Sarma: -
|
Postano: 22:51 sri, 2. 4. 2003 Naslov: |
|
|
mislim da je ideja super
count me in :)
bas me zanima sto ce se pricati...
a treba nas ipak nekako i motivirati da zavrsimo taj fax sto prije :wink:
ideja kolegice Sky mi se takodjer cini prihvatljivom, dakle, mali prijedlog, isprintati pocetni post ovog threada i da se ljudi ispotpisu... cisto da se dobije ocjena koliko ljudi je zainteresirano
meni se cini da bi ih se naslo podosta, jer svako malo se cuje pitanje 'a sta cu ja s ovim faxom'
eto, toliko od mene...
mislim da je ideja super
count me in
bas me zanima sto ce se pricati...
a treba nas ipak nekako i motivirati da zavrsimo taj fax sto prije
ideja kolegice Sky mi se takodjer cini prihvatljivom, dakle, mali prijedlog, isprintati pocetni post ovog threada i da se ljudi ispotpisu... cisto da se dobije ocjena koliko ljudi je zainteresirano
meni se cini da bi ih se naslo podosta, jer svako malo se cuje pitanje 'a sta cu ja s ovim faxom'
eto, toliko od mene...
_________________ It's not who you love. It's how.
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 22:59 sri, 2. 4. 2003 Naslov: Re: Career day na faksu |
|
|
:idea: Prije par godina je bilo organiziran posjet predstavnika nekoliko firmica koji su dosli "vrbovati" nase studente (uglavnom apsolvente i slicne spodobe pred diplomskim). Onako: oni prezentiraju tko su, sto su, cime se bave, cemu sluze i sl. ;) Zatim daju kontakt informacije da im se zainteresirani jave.
Bila je mogucnost da se uzme diplomski koji bi se tematski vezao uz (buduci) posao u firmi i u dogovoru s firmom. :)
Ne znam da li je itko iskoristio priliku (prezentacija je bila malo neatraktivna :?), ali je inicijativa definitvno bila dobra. Nije cak nuzno ni da su apsolventi. Ima studenata koji mlate pare (cit. [i]rade u nekoj firmi[/i]) prakticki od pocetka studija (jedan kolega je nedavno diplomirao na Racunarstvu i Teoriskoj :shock: a radi - cini mi se - od druge godine!).
Mozda da se pokusa nesto takvo, sto je puno konkretnije od pricica kako je koji nas bivsi student uspio? 8) Besides, takvih pricica ima na sluzbenom webu i u brosuricama/letcima/...
Nemojte me krivo shvatiti - ne pljujem ideju, ali mislim da bi neka konkretnija akcija bila i korisnija i privlacnija za studente... :)
Prije par godina je bilo organiziran posjet predstavnika nekoliko firmica koji su dosli "vrbovati" nase studente (uglavnom apsolvente i slicne spodobe pred diplomskim). Onako: oni prezentiraju tko su, sto su, cime se bave, cemu sluze i sl. Zatim daju kontakt informacije da im se zainteresirani jave.
Bila je mogucnost da se uzme diplomski koji bi se tematski vezao uz (buduci) posao u firmi i u dogovoru s firmom.
Ne znam da li je itko iskoristio priliku (prezentacija je bila malo neatraktivna ), ali je inicijativa definitvno bila dobra. Nije cak nuzno ni da su apsolventi. Ima studenata koji mlate pare (cit. rade u nekoj firmi) prakticki od pocetka studija (jedan kolega je nedavno diplomirao na Racunarstvu i Teoriskoj a radi - cini mi se - od druge godine!).
Mozda da se pokusa nesto takvo, sto je puno konkretnije od pricica kako je koji nas bivsi student uspio? Besides, takvih pricica ima na sluzbenom webu i u brosuricama/letcima/...
Nemojte me krivo shvatiti - ne pljujem ideju, ali mislim da bi neka konkretnija akcija bila i korisnija i privlacnija za studente...
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
Martinab Moderator
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 0:11 čet, 3. 4. 2003 Naslov: |
|
|
[quote="Martinab"][quote] Nemojte me krivo shvatiti - ne pljujem ideju, ali mislim da bi neka konkretnija akcija bila i korisnija i privlacnija za studente...[/quote]
Ne mogu vjerovat da su rijeci "konkretno" i "matematika" spomenute u istoj recenici (a da nije bar jedna pod negacijom i da se ne radi o imenu kolegija). :lol:[/quote]
Oces onda nesto jos nevjerojatnije? Postoje kolegiji koji se zovu "[b]Konkretna matematika[/b]" 1 i 2. :shock:
Matematika moze biti jako konkretna, samo sto su to mnogi zaboravili (ili se samo prave ;)). Trebala bi malo vidjeti sto se dogadja - recimo - na Teoriji odlucivanja (projekt na kojem ja radim). Puno toga konkretnog i odmah primjenjivog, bez gomile nejasne teorije. Mislim da bi i krcko mogao nesto slicno reci o stvarima kojima se on bavi... :D
[quote="Martinab"]Ne znam... Ja bi dosla vidjet... A ne bi ni "konkretnije akcije" stetile.[/quote]
My point exactly... 8)
P.S. Ajd' se, pliz, okani ljubicastih i slicnih tesko citljivih boja. :roll: Vecina korisnika ipak koristi svijetle sheme... :)
Martinab (napisa): | Citat: | Nemojte me krivo shvatiti - ne pljujem ideju, ali mislim da bi neka konkretnija akcija bila i korisnija i privlacnija za studente... |
Ne mogu vjerovat da su rijeci "konkretno" i "matematika" spomenute u istoj recenici (a da nije bar jedna pod negacijom i da se ne radi o imenu kolegija). |
Oces onda nesto jos nevjerojatnije? Postoje kolegiji koji se zovu "Konkretna matematika" 1 i 2.
Matematika moze biti jako konkretna, samo sto su to mnogi zaboravili (ili se samo prave ). Trebala bi malo vidjeti sto se dogadja - recimo - na Teoriji odlucivanja (projekt na kojem ja radim). Puno toga konkretnog i odmah primjenjivog, bez gomile nejasne teorije. Mislim da bi i krcko mogao nesto slicno reci o stvarima kojima se on bavi...
Martinab (napisa): | Ne znam... Ja bi dosla vidjet... A ne bi ni "konkretnije akcije" stetile. |
My point exactly...
P.S. Ajd' se, pliz, okani ljubicastih i slicnih tesko citljivih boja. Vecina korisnika ipak koristi svijetle sheme...
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
sky Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 10:05 čet, 3. 4. 2003 Naslov: Re: Career day na faksu |
|
|
[quote="vsego"]:idea: Prije par godina je bilo organiziran posjet predstavnika nekoliko firmica koji su dosli "vrbovati" nase studente (uglavnom apsolvente i slicne spodobe pred diplomskim). Onako: oni prezentiraju tko su, sto su, cime se bave, cemu sluze i sl. ;) Zatim daju kontakt informacije da im se zainteresirani jave.
Bila je mogucnost da se uzme diplomski koji bi se tematski vezao uz (buduci) posao u firmi i u dogovoru s firmom. :)
Ne znam da li je itko iskoristio priliku (prezentacija je bila malo neatraktivna :?), ali je inicijativa definitvno bila dobra. Nije cak nuzno ni da su apsolventi. Ima studenata koji mlate pare (cit. [i]rade u nekoj firmi[/i]) prakticki od pocetka studija (jedan kolega je nedavno diplomirao na Racunarstvu i Teoriskoj :shock: a radi - cini mi se - od druge godine!).
[/quote]
Moram priznati da nisam čula za tako nešto , ali je ideja bila odlična.(ja bih definitivno iskoristila takvu priliku)Pogotovo za one ljude , koji moraju početi tražiti posao pregledavajući natječaje po novinama(a dešavaju se situacije da su natječaji stavljeni čisto reda radi tj. posao je već zauzet ) :cry: , Moj-posao na webu ... :cry: . A ipak se čovjek komotnije osjeća kad može preskočiti tu svakodnevnu neizvjesnost :cry: , te krenuti odmah npr. od teme za diplomu. :D
[quote="vsego"]
Mozda da se pokusa nesto takvo, sto je puno konkretnije od pricica kako je koji nas bivsi student uspio? 8) Besides, takvih pricica ima na sluzbenom webu i u brosuricama/letcima/...[/quote]
[b]Apsolutno se slažem vsego[/b],ali ako i budu samo pričice ja ću biti zadovoljna . Barem da dobijem nekakvu orjentaciju, a i da porazgovaram s tim ljudima(čitaj -postaviti u prosjeku dva pitanja po minuti ) . Sigurno mi mogu dati par dobrih savjeta . :D
vsego (napisa): | Prije par godina je bilo organiziran posjet predstavnika nekoliko firmica koji su dosli "vrbovati" nase studente (uglavnom apsolvente i slicne spodobe pred diplomskim). Onako: oni prezentiraju tko su, sto su, cime se bave, cemu sluze i sl. Zatim daju kontakt informacije da im se zainteresirani jave.
Bila je mogucnost da se uzme diplomski koji bi se tematski vezao uz (buduci) posao u firmi i u dogovoru s firmom.
Ne znam da li je itko iskoristio priliku (prezentacija je bila malo neatraktivna ), ali je inicijativa definitvno bila dobra. Nije cak nuzno ni da su apsolventi. Ima studenata koji mlate pare (cit. rade u nekoj firmi) prakticki od pocetka studija (jedan kolega je nedavno diplomirao na Racunarstvu i Teoriskoj a radi - cini mi se - od druge godine!).
|
Moram priznati da nisam čula za tako nešto , ali je ideja bila odlična.(ja bih definitivno iskoristila takvu priliku)Pogotovo za one ljude , koji moraju početi tražiti posao pregledavajući natječaje po novinama(a dešavaju se situacije da su natječaji stavljeni čisto reda radi tj. posao je već zauzet ) , Moj-posao na webu ... . A ipak se čovjek komotnije osjeća kad može preskočiti tu svakodnevnu neizvjesnost , te krenuti odmah npr. od teme za diplomu.
vsego (napisa): |
Mozda da se pokusa nesto takvo, sto je puno konkretnije od pricica kako je koji nas bivsi student uspio? Besides, takvih pricica ima na sluzbenom webu i u brosuricama/letcima/... |
Apsolutno se slažem vsego,ali ako i budu samo pričice ja ću biti zadovoljna . Barem da dobijem nekakvu orjentaciju, a i da porazgovaram s tim ljudima(čitaj -postaviti u prosjeku dva pitanja po minuti ) . Sigurno mi mogu dati par dobrih savjeta .
|
|
[Vrh] |
|
sky Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
sky Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
mate Forumaš(ica)
|
Postano: 22:12 čet, 3. 4. 2003 Naslov: |
|
|
Ja bih došao (informacije nikad ne štete (ako nisu neistinite)), ali ne bih otišao sa redovite nastave radi toga.
Prijevod: neka se pazi da termin odgovara studentima, a ne radnom vremenu informatora.
Ne slažem se sa vsegom (ako sam dobro shvatio značenje riječi "konkretnije"), vrijeme faksa je vrijeme intenzivnijeg učenja (noramalno da treba učiti i konkretne primjene), zaposlenjem se gubi mnogo vremena i pažnja je podjeljena, mislim da studij i rad [i]teško[/i] idu skupa. Koliko je trajao studij primjeru iz vseginog posta?
Razlog više je što je često jedina želja poslodavca da prođe (duplo) jeftinije (studentima ne treba plačati većinu doprinosa i poreza). Koliko se studenata koji su radili u npr. "Algebri" (vidi oglas u holu) nakon faksa tamo i zaposlilo?
Postoji mjera u kojoj zaposlenje ne utječe na studij, ali je generalno opasnost da je se prijeđe [u]ogromna[/u] ako se krene u te vode. Također, ponekad trebaš raditi da bi preživio, ali ograničio bih se na raspravu van ovog argumenta.
Ja bih došao (informacije nikad ne štete (ako nisu neistinite)), ali ne bih otišao sa redovite nastave radi toga.
Prijevod: neka se pazi da termin odgovara studentima, a ne radnom vremenu informatora.
Ne slažem se sa vsegom (ako sam dobro shvatio značenje riječi "konkretnije"), vrijeme faksa je vrijeme intenzivnijeg učenja (noramalno da treba učiti i konkretne primjene), zaposlenjem se gubi mnogo vremena i pažnja je podjeljena, mislim da studij i rad teško idu skupa. Koliko je trajao studij primjeru iz vseginog posta?
Razlog više je što je često jedina želja poslodavca da prođe (duplo) jeftinije (studentima ne treba plačati većinu doprinosa i poreza). Koliko se studenata koji su radili u npr. "Algebri" (vidi oglas u holu) nakon faksa tamo i zaposlilo?
Postoji mjera u kojoj zaposlenje ne utječe na studij, ali je generalno opasnost da je se prijeđe ogromna ako se krene u te vode. Također, ponekad trebaš raditi da bi preživio, ali ograničio bih se na raspravu van ovog argumenta.
|
|
[Vrh] |
|
sky Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 0:18 pet, 4. 4. 2003 Naslov: Re: Career day na faksu |
|
|
[quote="mate"]
Prijevod: neka se pazi da termin odgovara studentima, a ne radnom vremenu informatora. [/quote]
Sa ovim se definitivno slažem. :)
[quote="mate"]Ne slažem se sa vsegom (ako sam dobro shvatio značenje riječi "konkretnije"), vrijeme faksa je vrijeme intenzivnijeg učenja (noramalno da treba učiti i konkretne primjene), zaposlenjem se gubi mnogo vremena i pažnja je podjeljena, mislim da studij i rad teško idu skupa. Koliko je trajao studij primjeru iz vseginog posta?
Razlog više je što je često jedina želja poslodavca da prođe (duplo) jeftinije (studentima ne treba plačati većinu doprinosa i poreza). Koliko se studenata koji su radili u npr. "Algebri" (vidi oglas u holu) nakon faksa tamo i zaposlilo? [/quote]
mate nisi pročitao početak vseginog posta.(koji :arrow: )
[quote="vsego"]:idea: Prije par godina je bilo organiziran posjet predstavnika nekoliko firmica koji su dosli "vrbovati" nase studente [b](uglavnom apsolvente i slicne spodobe pred diplomskim). [/b]Onako: oni prezentiraju tko su, sto su, cime se bave, cemu sluze i sl. ;) Zatim daju kontakt informacije da im se zainteresirani jave.
[b]Bila je mogucnost da se uzme diplomski koji bi se tematski vezao uz (buduci) posao u firmi i u dogovoru s firmom. :)[/b][/quote]
Btw vsego [b]stvarno[/b] ti nije trebala riječ [b]spodobe[/b]. :shock:
[quote]Postoji mjera u kojoj zaposlenje ne utječe na studij, ali je generalno opasnost da je se prijeđe ogromna ako se krene u te vode. Također, ponekad trebaš raditi da bi preživio, ali ograničio bih se na raspravu van ovog argumenta.[/quote]
Ali to je [b]odluka[/b] koju valjda treba donijeti svatko za sebe (tj. hoće li raditi ili ne i da li će snositi i u kojoj mjeri posljedice te odluke). :?
mate (napisa): |
Prijevod: neka se pazi da termin odgovara studentima, a ne radnom vremenu informatora. |
Sa ovim se definitivno slažem.
mate (napisa): | Ne slažem se sa vsegom (ako sam dobro shvatio značenje riječi "konkretnije"), vrijeme faksa je vrijeme intenzivnijeg učenja (noramalno da treba učiti i konkretne primjene), zaposlenjem se gubi mnogo vremena i pažnja je podjeljena, mislim da studij i rad teško idu skupa. Koliko je trajao studij primjeru iz vseginog posta?
Razlog više je što je često jedina želja poslodavca da prođe (duplo) jeftinije (studentima ne treba plačati većinu doprinosa i poreza). Koliko se studenata koji su radili u npr. "Algebri" (vidi oglas u holu) nakon faksa tamo i zaposlilo? |
mate nisi pročitao početak vseginog posta.(koji )
vsego (napisa): | Prije par godina je bilo organiziran posjet predstavnika nekoliko firmica koji su dosli "vrbovati" nase studente (uglavnom apsolvente i slicne spodobe pred diplomskim). Onako: oni prezentiraju tko su, sto su, cime se bave, cemu sluze i sl. Zatim daju kontakt informacije da im se zainteresirani jave.
Bila je mogucnost da se uzme diplomski koji bi se tematski vezao uz (buduci) posao u firmi i u dogovoru s firmom. |
Btw vsego stvarno ti nije trebala riječ spodobe.
Citat: | Postoji mjera u kojoj zaposlenje ne utječe na studij, ali je generalno opasnost da je se prijeđe ogromna ako se krene u te vode. Također, ponekad trebaš raditi da bi preživio, ali ograničio bih se na raspravu van ovog argumenta. |
Ali to je odluka koju valjda treba donijeti svatko za sebe (tj. hoće li raditi ili ne i da li će snositi i u kojoj mjeri posljedice te odluke).
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
sky Forumaš(ica)
Spol: