Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

bezuvjetan upis??

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Gost

PostPostano: 19:07 uto, 11. 10. 2005    Naslov: bezuvjetan upis?? Citirajte i odgovorite

Saznala sam da je na nekim smjerovima na pmf-u omogućen bezuvjetan upis u višu godinu (po bologni) npr za upis trece god bila bi dovoljna čista prva. Da li i kod nas takvo što vrijedi????
molim vas da mi netko odgovori jer mislim da bi i druge to zanimalo!
Saznala sam da je na nekim smjerovima na pmf-u omogućen bezuvjetan upis u višu godinu (po bologni) npr za upis trece god bila bi dovoljna čista prva. Da li i kod nas takvo što vrijedi????
molim vas da mi netko odgovori jer mislim da bi i druge to zanimalo!

[Vrh]
nemo
Moderator
Moderator

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
30 = 34 - 4

PostPostano: 19:50 uto, 11. 10. 2005    Naslov: Re: bezuvjetan upis?? Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]Saznala sam da je na nekim smjerovima na pmf-u omogućen bezuvjetan upis u višu godinu (po bologni) npr za upis trece god bila bi dovoljna čista prva. Da li i kod nas takvo što vrijedi????[/quote]

jesi sigurna da ti to nije samo neki trač? ništa takvog ti se na PMFu neće sustavno raditi niti se radi koliko je opće poznato. već je nekoliko puta zelenizubnaplanetidosade :zelenizub: (koji je studentski predstavnik) rekao da se ništa takvog kod nas neće izvoditi, makar se to radi na nekim faksevima.
Anonymous (napisa):

jesi sigurna da ti to nije samo neki trač? ništa takvog ti se na PMFu neće sustavno raditi niti se radi koliko je opće poznato. već je nekoliko puta zelenizubnaplanetidosade ...naplanetidosade (koji je studentski predstavnik) rekao da se ništa takvog kod nas neće izvoditi, makar se to radi na nekim faksevima.

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 20:54 uto, 11. 10. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Uz ovo sto je Nemo napisao, na Matematici su upisi zavrseni i toga (upisa bez uvjeta) nije bilo, niti smo to uopce razmatrali kao mogucnost... 8)
Uz ovo sto je Nemo napisao, na Matematici su upisi zavrseni i toga (upisa bez uvjeta) nije bilo, niti smo to uopce razmatrali kao mogucnost... Cool

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
nemo
Moderator
Moderator

30 = 34 - 4

PostPostano: 22:02 uto, 11. 10. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

evo upravo stigle nove informacije. no ovo se ništa ne tiče matematike, već kako je ostatak PMFa odlučio. Radi se o sastanku fakultetskog kolegija, koji je donosio niz stvari, no pričalo se i o uvijetima prolaza na višu godinu. dakle samo taj dio:
[quote="Crlja"]- bio - uvijeti za prelaz s godine na godinu su smanjeni za jedan (bilo koji) kolegij. nisu rekli sta s onima kojima fale 2 kolegija
- kem - integracija u bolognu
- fiz - integracija u bolognu
- geog - nema uvjeta za prelaz iz prve u drugu godinu (svi automatski prolaze)
- geol - jos moraju odluciti, ali najvjerojatnije ce integrirati u bolognu[/quote]

dakle geografija se jedina odlučila za bezuvjetni prolaz.
evo upravo stigle nove informacije. no ovo se ništa ne tiče matematike, već kako je ostatak PMFa odlučio. Radi se o sastanku fakultetskog kolegija, koji je donosio niz stvari, no pričalo se i o uvijetima prolaza na višu godinu. dakle samo taj dio:
Crlja (napisa):
- bio - uvijeti za prelaz s godine na godinu su smanjeni za jedan (bilo koji) kolegij. nisu rekli sta s onima kojima fale 2 kolegija
- kem - integracija u bolognu
- fiz - integracija u bolognu
- geog - nema uvjeta za prelaz iz prve u drugu godinu (svi automatski prolaze)
- geol - jos moraju odluciti, ali najvjerojatnije ce integrirati u bolognu

dakle geografija se jedina odlučila za bezuvjetni prolaz.

filipnet
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

24 = 29 - 5

PostPostano: 18:04 uto, 8. 8. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ja imam jedno pitanje, vezano je uz 3. godinu po starom programu. Ljudi koji ove godinu upisu 3. godinu po starom programu i neuspiju dati uvjet za 4. zbog zaostataka ili slicnog, sta ce sa njima biti nagodinu? Jer njih tada jos nece dostici bolonja, zar ne? A malo mi je glupo da se onda opet organizira nastava za 3. godinu po starom programu za sacicu ljudi. Zar mozda nebi bilo dobro da za 4. godinu bude bezuvjetan upis? :?
Ja imam jedno pitanje, vezano je uz 3. godinu po starom programu. Ljudi koji ove godinu upisu 3. godinu po starom programu i neuspiju dati uvjet za 4. zbog zaostataka ili slicnog, sta ce sa njima biti nagodinu? Jer njih tada jos nece dostici bolonja, zar ne? A malo mi je glupo da se onda opet organizira nastava za 3. godinu po starom programu za sacicu ljudi. Zar mozda nebi bilo dobro da za 4. godinu bude bezuvjetan upis? Confused

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 23:44 uto, 8. 8. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Zasto vas Bolonja [ :bu!: ] ne bi stigla? :-k Ove godine stize na drugu godinu, nagodinu na trecu, ne? :D

Mene zanima do kada ce se "povlaciti" apsolventi starog programa, jer ne vidim mehanizam kojim bismo njih rijesili. :neznam:
Zasto vas Bolonja [ BU! ] ne bi stigla? Think Ove godine stize na drugu godinu, nagodinu na trecu, ne? Very Happy

Mene zanima do kada ce se "povlaciti" apsolventi starog programa, jer ne vidim mehanizam kojim bismo njih rijesili. Ja to stvarno ne znam

[Vrh]
filipnet
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

24 = 29 - 5

PostPostano: 0:18 sri, 9. 8. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

pa zar nije 2. i 3. godina bolonja ubiti 2. godina po starom programu?
pa zar nije 2. i 3. godina bolonja ubiti 2. godina po starom programu?

annna
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
= 9 - 4

PostPostano: 19:36 uto, 15. 8. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

mene muci isti problem.. jer ako padnem trecu godinu zbog jednog/dva zaostatka s druge ili nedovoljno vremena da dam sve uvjete (zbog doticnih zaostataka) onda u principu moram odraditi jos tri godine (trecu bolonjsku i jos dvije kako-se-vec-zovu) da bi dobila skoro istu diplomu koju bi ovako odradila za dvije (ponovno trecu ili parcijalu i cetvrtu).. nekako se nadam da ce se to drukcije rijesit.. al cisto sumnjam (nazalost)
mene muci isti problem.. jer ako padnem trecu godinu zbog jednog/dva zaostatka s druge ili nedovoljno vremena da dam sve uvjete (zbog doticnih zaostataka) onda u principu moram odraditi jos tri godine (trecu bolonjsku i jos dvije kako-se-vec-zovu) da bi dobila skoro istu diplomu koju bi ovako odradila za dvije (ponovno trecu ili parcijalu i cetvrtu).. nekako se nadam da ce se to drukcije rijesit.. al cisto sumnjam (nazalost)

[Vrh]
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 12:38 pon, 28. 8. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Mene zanima do kada ce se "povlaciti" apsolventi starog programa, jer ne vidim mehanizam kojim bismo njih rijesili. :neznam:[/quote]

Nije ti palo na pamet nesto ovako? :-k

:microwave:

[size=24][color=red]Disclaimer:[/color] just kidding[/size]
vsego (napisa):
Mene zanima do kada ce se "povlaciti" apsolventi starog programa, jer ne vidim mehanizam kojim bismo njih rijesili. Ja to stvarno ne znam

Nije ti palo na pamet nesto ovako? Think

#Microwave

Disclaimer: just kidding

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
filipnet
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

24 = 29 - 5

PostPostano: 12:53 pon, 28. 8. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Mislim da bi bilo najbolje da se napravi kako se napravilo na biologiji. Tj. da se stavi uvjet da se ocisti 2. godina i da se tada upise bezuvjetno 4. Jer na taj nacin bi se ubile dvije muhe jednim udarcem.
1. stari program bi tada bio gotov
2. puno manje ce biti birokracije i gledanja sta tko moze upisati, koju ima razliku i slicno.
Mislim da bi bilo najbolje da se napravi kako se napravilo na biologiji. Tj. da se stavi uvjet da se ocisti 2. godina i da se tada upise bezuvjetno 4. Jer na taj nacin bi se ubile dvije muhe jednim udarcem.
1. stari program bi tada bio gotov
2. puno manje ce biti birokracije i gledanja sta tko moze upisati, koju ima razliku i slicno.

DarkLord
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-2 = 3 - 5

PostPostano: 16:06 pon, 28. 8. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

na bilogiji je bezuvjetni omogucen jer su novi, bolonjski, programi znatno izmjenjeni
na bius.hr mozete procitati sta novi dekan kaze o tome
na bilogiji je bezuvjetni omogucen jer su novi, bolonjski, programi znatno izmjenjeni
na bius.hr mozete procitati sta novi dekan kaze o tome

filipnet
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

24 = 29 - 5

PostPostano: 19:58 pon, 28. 8. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

ja mislim da bi bilo najpametnije pricekat kraj upisa u 3. godinu. Pogledat koliko je ljudi upisalo i onda otici do dekana ili do koga vec treba ici, tj. da to odu studentski predstavnici i predlozit im prijedlog bezuvjetnog upisa u 4. pod uvjetom da je 2. godina cista. Jer svi znamo da onaj tko stigne na 3. bez pol frke zavrsi zadnje 2 godine.
ja mislim da bi bilo najpametnije pricekat kraj upisa u 3. godinu. Pogledat koliko je ljudi upisalo i onda otici do dekana ili do koga vec treba ici, tj. da to odu studentski predstavnici i predlozit im prijedlog bezuvjetnog upisa u 4. pod uvjetom da je 2. godina cista. Jer svi znamo da onaj tko stigne na 3. bez pol frke zavrsi zadnje 2 godine.

Freddy Scollnic
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 2 - 0

PostPostano: 11:11 uto, 5. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Sto ce biti sa studentima trece godine profesorskih smjerova koji su u najnepovoljnijem polozaju?

Naime, svi znamo da imamo tri razlicita programa unutar tri godine, sto se tice profesorskih sjerova.
Prva = Bolonja
Druga = Novi cetverogodisnji program
Treca = Stari cetverogodisnji program.

Vecina tih studenata skupila je 50 bodova koja su bila potrebna za upis na cetvrtu godinu, ali neki od tih nisu uspjeli poloziti UVIS (kojem je prosjek prolaznasti oko 5%) a tog istog UVIS-a vise nema na drugoj godini, kakao je bilo prijasnjih godina. Pa sada zbog toga moraju upisivati puno i previse predmeta razlike da bi se prebacili na Novi cetverogodisnji studij. Umjesto da se donese odredba o bezuvjetnom upisu sa trece na cetvrtu godinu i dadne nam se pravo polaganja UVIS-a bez slusanja.

Jer na kraju krajeva svake godine trazi se sestotinjak matematicara u Hrvatskoj a svi znamo da kod nas od toga zavrsi samo sezdesetak i to iz svih profila zajedno.

Novi programi su radjeni za manje grupe studenata a kako mislite imati manje grupe ako sve te studente prebacite na novi program i jos vise povecate guzve u predavaonama koje su i sad vec nesnosljive.

Pozdrav svim ljudima dobre volje.
Sto ce biti sa studentima trece godine profesorskih smjerova koji su u najnepovoljnijem polozaju?

Naime, svi znamo da imamo tri razlicita programa unutar tri godine, sto se tice profesorskih sjerova.
Prva = Bolonja
Druga = Novi cetverogodisnji program
Treca = Stari cetverogodisnji program.

Vecina tih studenata skupila je 50 bodova koja su bila potrebna za upis na cetvrtu godinu, ali neki od tih nisu uspjeli poloziti UVIS (kojem je prosjek prolaznasti oko 5%) a tog istog UVIS-a vise nema na drugoj godini, kakao je bilo prijasnjih godina. Pa sada zbog toga moraju upisivati puno i previse predmeta razlike da bi se prebacili na Novi cetverogodisnji studij. Umjesto da se donese odredba o bezuvjetnom upisu sa trece na cetvrtu godinu i dadne nam se pravo polaganja UVIS-a bez slusanja.

Jer na kraju krajeva svake godine trazi se sestotinjak matematicara u Hrvatskoj a svi znamo da kod nas od toga zavrsi samo sezdesetak i to iz svih profila zajedno.

Novi programi su radjeni za manje grupe studenata a kako mislite imati manje grupe ako sve te studente prebacite na novi program i jos vise povecate guzve u predavaonama koje su i sad vec nesnosljive.

Pozdrav svim ljudima dobre volje.

[Vrh]
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Spol: kućni ljubimac
Sarma: -

PostPostano: 15:05 uto, 5. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

oprosti ali jesi li proucio/la SVE obavijesti sa sluzbene stranice?
znam da je bilo puno toga, i dosta toga specificno za prof smjerove, a kako mi ne treba zbilja mi se to sad nejde gledati....
ali znam da zbilja puno pise i za nekoga da se samo MA# i 4 moraju slusati ponovno... ne znam za koga, doduse, ali to pogledaj ti...
obavijesti ces dobiti ako odes u desni stupac i kliknes na link obavijesti...

uostalom, uvijek se moze napisati molba ili odsetati do prodekanice i pitati NJU ako nesto nije jasno...
znam da je bilo puno toga, i dosta toga specificno za prof smjerove, a kako mi ne treba zbilja mi se to sad nejde gledati....
ali znam da zbilja puno pise i za nekoga da se samo MA# i 4 moraju slusati ponovno... ne znam za koga, doduse, ali to pogledaj ti...
obavijesti ces dobiti ako odes u desni stupac i kliknes na link obavijesti...

uostalom, uvijek se moze napisati molba ili odsetati do prodekanice i pitati NJU ako nesto nije jasno...

hermione
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

PostPostano: 21:36 uto, 5. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Nesi"]oprosti ali jesi li proucio/la SVE obavijesti sa sluzbene stranice?
ali znam da zbilja puno pise[/quote]
Za profesorske smjerove nema toliko obavjesti. Ima krdo drugih. Za nas smjer jasno pise: Tko ne skupi uvjete mora se saltati na novi program profesorskog smjera i polagati ispite razlike. Vecina mojih kolega sa prof. smjera je skupila dovoljan broj bodova sa 3.g., ali im je nazalost jos ostao UVIS. Ukoliko ga ne daju, slijedi ono vec gore navedeno.
Inzinjeri ako roknu UVIS, ne trebaju ga slusati, vec ga upisuju i polazu vec ukoliko to zele u 12.mj. Za MA3 i MA4 je drugacije, ali to smo mi vec svi dali(dajem glavu za tu tvrdnju).
Bilo mi lijepo da svi s mojega smjera odu do prodekanice i pokusaju mozda s njom to rijesiti i promjeniti na bolje.
Nesi (napisa):
ali znam da zbilja puno pise

Za profesorske smjerove nema toliko obavjesti. Ima krdo drugih. Za nas smjer jasno pise: Tko ne skupi uvjete mora se saltati na novi program profesorskog smjera i polagati ispite razlike. Vecina mojih kolega sa prof. smjera je skupila dovoljan broj bodova sa 3.g., ali im je nazalost jos ostao UVIS. Ukoliko ga ne daju, slijedi ono vec gore navedeno.
Inzinjeri ako roknu UVIS, ne trebaju ga slusati, vec ga upisuju i polazu vec ukoliko to zele u 12.mj. Za MA3 i MA4 je drugacije, ali to smo mi vec svi dali(dajem glavu za tu tvrdnju).
Bilo mi lijepo da svi s mojega smjera odu do prodekanice i pokusaju mozda s njom to rijesiti i promjeniti na bolje.

U tijelu nema pravih ideala
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)

PostPostano: 21:56 uto, 5. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="hermione"][quote="Nesi"]oprosti ali jesi li proucio/la SVE obavijesti sa sluzbene stranice?
ali znam da zbilja puno pise[/quote]
Bilo mi lijepo da svi s mojega smjera odu do prodekanice i pokusaju mozda s njom to rijesiti i promjeniti na bolje.[/quote]

stima, IMO mislim da je to najbolje rjesenje - mozete predloziti isti sistem za prof smjer kao sto imaju ing - mogucnost polaganja bez slusanja...
hermione (napisa):
Nesi (napisa):
ali znam da zbilja puno pise

stima, IMO mislim da je to najbolje rjesenje - mozete predloziti isti sistem za prof smjer kao sto imaju ing - mogucnost polaganja bez slusanja...

Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)

PostPostano: 21:59 sri, 6. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

pitala sam prodekanicu i ona je spomenla da vi vec idete jednu godinu prije sa kolegijima
a na ing smjeru su se valjda svi kolegiji promijenili... nisam ziher...

u svakom slucaju, kako ja nisam znala o kojim se studentima radi i koliko vas ima - pohodite ju i vidite s njom sto se moze napraviti
druga verzija je pisanje molbe i cekanje sluzbenog odgovora

no, imate jos cca 10tak dana fore dok ne krenu upisi i hajka s molbama pa preporucam da skocite do nje tocno reci u cemu je stvar
meni je zvucala da joj je prijedlog razuman, ali kako ja nisam znala sve detalje, dodjite i raspisite joj ;)
pitala sam prodekanicu i ona je spomenla da vi vec idete jednu godinu prije sa kolegijima
a na ing smjeru su se valjda svi kolegiji promijenili... nisam ziher...

u svakom slucaju, kako ja nisam znala o kojim se studentima radi i koliko vas ima - pohodite ju i vidite s njom sto se moze napraviti
druga verzija je pisanje molbe i cekanje sluzbenog odgovora

no, imate jos cca 10tak dana fore dok ne krenu upisi i hajka s molbama pa preporucam da skocite do nje tocno reci u cemu je stvar
meni je zvucala da joj je prijedlog razuman, ali kako ja nisam znala sve detalje, dodjite i raspisite joj Wink

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum