| Prethodna tema :: Sljedeća tema   | 

| Autor/ica | 
		Poruka | 

C'Tebo Moderator

| 

Postano: 19:44 čet, 17. 4. 2003    Naslov: ANSI C vs. nekaj drugo ;) | 
				            | 

| 

| 
                                         Evo, ljudi govore o ANSI C-u i kako on nemere gutat neke naredbe, npr.
 int n=5;
 int i=n;
 ANSI C neće progutat.
 Mene zanima, kaj zapravo znači ANSI C i kako se zovu, ako ikako, ovi ostali standardi za C? 

Evo, ljudi govore o ANSI C-u i kako on nemere gutat neke naredbe, npr.

int n=5;

int i=n;

ANSI C neće progutat.

Mene zanima, kaj zapravo znači ANSI C i kako se zovu, ako ikako, ovi ostali standardi za C?
					_________________ Click me !

Bad panda!  

| 

| 

| [Vrh] | 
		 | 

Void Forumaš(ica)

| 

Postano: 21:02 čet, 17. 4. 2003    Naslov: Re: ANSI C vs. nekaj drugo ;) | 
				            | 

| 

| 
                                         [quote="C'Tebo"]Evo, ljudi govore o ANSI C-u i kako on nemere gutat neke naredbe, npr.
 int n=5;
 int i=n;
 ANSI C neće progutat.
 [/quote]

[code:1]
 int i = n;
 [/code:1]
 ce ANSI C "progutati", ali ja sam recimo spomenuo da nece "progutati" 
 [code:1]
 for (int i = n; i < n; ++i)
 [/code:1]
 gdje se radi o deklaraciji varijable unutar for petlje.

[quote="C'Tebo"]
 Mene zanima, kaj zapravo znači ANSI C i kako se zovu, ako ikako, ovi ostali standardi za C?[/quote]

ANSI C = American National Standards Institute C
 Dakle, ANSI C je standard, a svi ostali "standardi" su devijacije od opceprihvacenog i cijenjenog, voljenog, itd... 

| C'Tebo (napisa): | 	 		  Evo, ljudi govore o ANSI C-u i kako on nemere gutat neke naredbe, npr.

int n=5;

int i=n;

ANSI C neće progutat.

| 	  

ce ANSI C "progutati", ali ja sam recimo spomenuo da nece "progutati" 

| Kod: | 	 		  

for (int i = n; i < n; ++i)

| 	  

gdje se radi o deklaraciji varijable unutar for petlje.

| C'Tebo (napisa): | 	 		  

Mene zanima, kaj zapravo znači ANSI C i kako se zovu, ako ikako, ovi ostali standardi za C? | 	  

ANSI C = American National Standards Institute C

Dakle, ANSI C je standard, a svi ostali "standardi" su devijacije od opceprihvacenog i cijenjenog, voljenog, itd...

| 

| 

| [Vrh] | 
		 | 

vsego Site Admin

Spol:   
		 | 

Postano: 21:17 čet, 17. 4. 2003    Naslov: Re: ANSI C vs. nekaj drugo ;) | 
				            | 

| 

| 
                                         [quote="Void"]Dakle, ANSI C je standard, a svi ostali "standardi" su devijacije od opceprihvacenog i cijenjenog, voljenog, itd...[/quote]

Marketinski, to se zovu [b][i]"ekstenzije" tog-i-tog standarda[/i][/b]... :lol: 

| Void (napisa): | 	 		  | Dakle, ANSI C je standard, a svi ostali "standardi" su devijacije od opceprihvacenog i cijenjenog, voljenog, itd... | 	  

Marketinski, to se zovu "ekstenzije" tog-i-tog standarda...  
					_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.

Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.   

| 

| 

| [Vrh] | 
		 | 

C'Tebo Moderator

| 

Postano: 23:51 čet, 17. 4. 2003    Naslov:  | 
				            | 

| 

| 
                                         Znači, ANSI je samo jedan oblik standarda kojim se piše u C-u, kojeg svaki kompajler guta, dok ima kompajlera koji rade po nekom drugom standardu i koji mogu gutat više od ANSI standarda.
 Jesam li dobro pohvato? 

Znači, ANSI je samo jedan oblik standarda kojim se piše u C-u, kojeg svaki kompajler guta, dok ima kompajlera koji rade po nekom drugom standardu i koji mogu gutat više od ANSI standarda.

Jesam li dobro pohvato?
					_________________ Click me !

Bad panda!  

| 

| 

| [Vrh] | 
		 | 

vsego Site Admin

Spol:   
		 | 

Postano: 5:21 pet, 18. 4. 2003    Naslov:  | 
				            | 

| 

| 
                                         Jesi. :)

Uz opasku od gore. ANSI je standard; ostalo su "ekstenzije" standarda.

Rijec "standard" oznacava da je nesto temeljito opisano/definirano i prihvaceno kao Prava Stvar. 8) Sve ostalo spada pod gimnastiku pojedinih proizvodjaca (da privuku kupce ili zato sto njima taj-i-taj [i]feature[/i] treba ;)) i, opcenito, narusava kompatibilnost, pa bas i nije pozeljno.

Ipak, ako svi u firmi koriste uvijek isti compiler, onda - ocito - "extenzije" mogu biti i prilicno korisne... :? To se osjeti jako kod Borlanda. Kod pisan za njihov C++Builder ne moze ni jedan drugi C++ compiler sazvakati, ali je zato uvjerljivo najjednostavniji za koristiti... :D

Naravno, ako zelis, mozes pisati i "po standardu", totalno zanemarivsi "ekstenzije"... :)

Uf, koliki reply... :shock: A trebalo je samo reci "[i]Jesi.[/i]" :lol: 

Jesi.  

Uz opasku od gore. ANSI je standard; ostalo su "ekstenzije" standarda.

Rijec "standard" oznacava da je nesto temeljito opisano/definirano i prihvaceno kao Prava Stvar.   Sve ostalo spada pod gimnastiku pojedinih proizvodjaca (da privuku kupce ili zato sto njima taj-i-taj feature treba  ) i, opcenito, narusava kompatibilnost, pa bas i nije pozeljno.

Ipak, ako svi u firmi koriste uvijek isti compiler, onda - ocito - "extenzije" mogu biti i prilicno korisne...   To se osjeti jako kod Borlanda. Kod pisan za njihov C++Builder ne moze ni jedan drugi C++ compiler sazvakati, ali je zato uvjerljivo najjednostavniji za koristiti...  

Naravno, ako zelis, mozes pisati i "po standardu", totalno zanemarivsi "ekstenzije"...  

Uf, koliki reply...   A trebalo je samo reci "Jesi."  
					_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.

Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.   

| 

| 

| [Vrh] | 
		 | 

|