Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
raspjevani_opat Forumaš(ica)

|
Postano: 13:30 uto, 11. 10. 2005 Naslov: po meni, BEZOBRAZLUK |
|
|
danas na predavanjima iz euklidskih prostora se po meni dogodilo nesto krajnje bezobrazno.
neki ljudi su,da bi dobili sto bolja mjesta na predavanju rano ujutro, prije poctka nastave ostavili svoje biljeznice i jakne na odredjenim mjestima u ucionici i tako ih 'zauzeli'.
pa sto si oni umisljaju? pa mogu odmah staviti plocicu sa svojim imenom i prezimenom i tako si zauzeti neko mjesto za vjeke vjekova, jer nedaj Boze da netko njima zauzme njihovo 'Bogom dano' mjesto u prvim redovima...
ili jednostavno mogu u ponedjeljak navecer ostaviti biljeznicu na nekom odredjenom mjestu,da nemoraju jadni rano raniti ujutro...
znam i ja da je nas studenta PUNO previse za tu ucionicu, i da svatko zeli zauzeti sto bolje mjesto za slusanje, al ja smatram da ipak postoje neke granice preko kojih ne treba ici u toj trci za boljim pozicijama...
znam da je faks stvoren za studiranje a ne za stjecanje simpatija kolega studentata, al ti ljudi u prednjim redovima koji su pribjegli ovom sramotnom nacinu osiguravanja 'svoje guzice' su si danas stekli PUNOOOOOOO negativnih bodova u mnogim ocima!!!
danas na predavanjima iz euklidskih prostora se po meni dogodilo nesto krajnje bezobrazno.
neki ljudi su,da bi dobili sto bolja mjesta na predavanju rano ujutro, prije poctka nastave ostavili svoje biljeznice i jakne na odredjenim mjestima u ucionici i tako ih 'zauzeli'.
pa sto si oni umisljaju? pa mogu odmah staviti plocicu sa svojim imenom i prezimenom i tako si zauzeti neko mjesto za vjeke vjekova, jer nedaj Boze da netko njima zauzme njihovo 'Bogom dano' mjesto u prvim redovima...
ili jednostavno mogu u ponedjeljak navecer ostaviti biljeznicu na nekom odredjenom mjestu,da nemoraju jadni rano raniti ujutro...
znam i ja da je nas studenta PUNO previse za tu ucionicu, i da svatko zeli zauzeti sto bolje mjesto za slusanje, al ja smatram da ipak postoje neke granice preko kojih ne treba ici u toj trci za boljim pozicijama...
znam da je faks stvoren za studiranje a ne za stjecanje simpatija kolega studentata, al ti ljudi u prednjim redovima koji su pribjegli ovom sramotnom nacinu osiguravanja 'svoje guzice' su si danas stekli PUNOOOOOOO negativnih bodova u mnogim ocima!!!
|
|
[Vrh] |
|
ZELENIZUBNAPLANETIDO SADE Forumaš(ica)

|
Postano: 13:49 uto, 11. 10. 2005 Naslov: |
|
|
Stara prica na drugoj godini :roll: za koji mjesec ce se organiziravati u klanove pa ce netko svaki puta pola sata pred pocetak predavanja uletavati u ucionu sa 15ak ruksaka i zauzeti mjesta. Dolazak pred pocetak nastave i ostavljanje stvari je jako benigni oblik pokusaja da si ljudi osiguraju pracenje nastave i pohadjanje studija, sto je nesto sto im se uistinu ne moze zamjeriti. Sakupite se grupica i odite vasim studentskim predstavnicima i dogovorite vecu prostoriju u kasnijem terminu (18-20h)
Stara prica na drugoj godini za koji mjesec ce se organiziravati u klanove pa ce netko svaki puta pola sata pred pocetak predavanja uletavati u ucionu sa 15ak ruksaka i zauzeti mjesta. Dolazak pred pocetak nastave i ostavljanje stvari je jako benigni oblik pokusaja da si ljudi osiguraju pracenje nastave i pohadjanje studija, sto je nesto sto im se uistinu ne moze zamjeriti. Sakupite se grupica i odite vasim studentskim predstavnicima i dogovorite vecu prostoriju u kasnijem terminu (18-20h)
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk 
|
|
[Vrh] |
|
pecina Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
fenchurch Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 19:58 sub, 22. 10. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="raspjevani_opat"]danas na predavanjima iz euklidskih prostora se po meni dogodilo nesto krajnje bezobrazno.
neki ljudi su,da bi dobili sto bolja mjesta na predavanju rano ujutro, prije poctka nastave ostavili svoje biljeznice i jakne na odredjenim mjestima u ucionici i tako ih 'zauzeli'.[/quote]
Nije to ništa novoga, ta finta je u opticaju vec godinama. mene više ljuti to što se velik broj ljudi ne pridržava rasporeda svoje krupe, konkretno ljudi iz grupe a-k kojima se neda dolaziti ponedjeljkom na faks od 8 do 12 (kada su na rasporedu vjezbe iz MA3 i ODJ) nego dolaze na faks od 14 do 18, zakrče cijelu učionu tako da mnogi ljudi iz prave grupe moraju donositi klupe ili pisati na koljenima.
raspjevani_opat (napisa): | danas na predavanjima iz euklidskih prostora se po meni dogodilo nesto krajnje bezobrazno.
neki ljudi su,da bi dobili sto bolja mjesta na predavanju rano ujutro, prije poctka nastave ostavili svoje biljeznice i jakne na odredjenim mjestima u ucionici i tako ih 'zauzeli'. |
Nije to ništa novoga, ta finta je u opticaju vec godinama. mene više ljuti to što se velik broj ljudi ne pridržava rasporeda svoje krupe, konkretno ljudi iz grupe a-k kojima se neda dolaziti ponedjeljkom na faks od 8 do 12 (kada su na rasporedu vjezbe iz MA3 i ODJ) nego dolaze na faks od 14 do 18, zakrče cijelu učionu tako da mnogi ljudi iz prave grupe moraju donositi klupe ili pisati na koljenima.
_________________ The Dude Abides
|
|
[Vrh] |
|
abyssum Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Melkor Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 17:10 ned, 23. 10. 2005 Naslov: |
|
|
Ja nisam upisao Euklidske prostore, ali sam imao u planu ići na predavanje jer mi je zanimljiv predmet i odličan profesor. No, nakon 2 predavanja sam uvidio da nema smisla i odustao. Eto, imate jedno mjesto više. :)
Nadam se da na Modelima geometrije u ljetnom semestru neće biti tolika gužva.
Btw, što se tiče bilježnica, u ponedjeljak na vježbama iz analize sam jednostavno maknuo nečije bilježnice. :twisted: Neka cura je kasnije došla, razočarano ih pokupila i otišla s vježbi. Ah, što se može. :(
Ja nisam upisao Euklidske prostore, ali sam imao u planu ići na predavanje jer mi je zanimljiv predmet i odličan profesor. No, nakon 2 predavanja sam uvidio da nema smisla i odustao. Eto, imate jedno mjesto više.
Nadam se da na Modelima geometrije u ljetnom semestru neće biti tolika gužva.
Btw, što se tiče bilježnica, u ponedjeljak na vježbama iz analize sam jednostavno maknuo nečije bilježnice. Neka cura je kasnije došla, razočarano ih pokupila i otišla s vježbi. Ah, što se može.
_________________ I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve.
|
|
[Vrh] |
|
Mr.Doe Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|

|
|
[Vrh] |
|
ZELENIZUBNAPLANETIDO SADE Forumaš(ica)

|
Postano: 18:40 ned, 23. 10. 2005 Naslov: |
|
|
Osobno bih se strahovito zakrvio sa osobom koja mi makne torbu, jaknu i ostatak opreme samo zato sto sam se zaletio po kavu pred pocetak predavanja.
Sa druge strane, papirici i teke, djelici istog kompletica preko nekoliko stolica i sl me ne impresioniraju. Nije 100% foolproof, ali treba mi nekakva potvrda da tamo sjedi stvarna osoba te da mjesto nije "oznaceno" kao "moguce zauzeto ako dodje kompa".
Sa jedne strane moram cijeniti ako se nekome, za razliku od mene, da buditi pola sata ranije zato da se slabije naspava ali bolje uhvati predavanje, sa druge strane ne moram podrzavati protekcionisticko-klanski pristup mjestima za sjedenje, pa to i ne cinim.
Osobno bih se strahovito zakrvio sa osobom koja mi makne torbu, jaknu i ostatak opreme samo zato sto sam se zaletio po kavu pred pocetak predavanja.
Sa druge strane, papirici i teke, djelici istog kompletica preko nekoliko stolica i sl me ne impresioniraju. Nije 100% foolproof, ali treba mi nekakva potvrda da tamo sjedi stvarna osoba te da mjesto nije "oznaceno" kao "moguce zauzeto ako dodje kompa".
Sa jedne strane moram cijeniti ako se nekome, za razliku od mene, da buditi pola sata ranije zato da se slabije naspava ali bolje uhvati predavanje, sa druge strane ne moram podrzavati protekcionisticko-klanski pristup mjestima za sjedenje, pa to i ne cinim.
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|

|
|
[Vrh] |
|
Gordan Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
Postano: 19:37 ned, 23. 10. 2005 Naslov: |
|
|
jadno i pateticno :roll:
umjesto da se sami potrudite doci ranije, ne, vi cete kolegama koji su dosli ranije 'smjestiti'
to je sigurno cool i bit cete ponosni na sebe zbog toga :roll:
bas me zanima da li vi dolazite u 8:00 ili u 8:14 ili cak 8:20 pa ocekujete prazno mjesto u prvoj klupi samo za sebe....
nema sta, definitivno uzor ovog faxa :roll:
@opat: mislis, kad se pojavis na MA3, predavanju, u 8:28 (a pocinje u 8:30) i cekas da ti neki frend kaze da ti je sacuvao mjesto i useces u 2.red, mozda bas na taj nacin koji ces ti sad nekome onemoguciti.... e, da bar sam sebi tak 'smjestis' :rotfl:
jadno i pateticno
umjesto da se sami potrudite doci ranije, ne, vi cete kolegama koji su dosli ranije 'smjestiti'
to je sigurno cool i bit cete ponosni na sebe zbog toga
bas me zanima da li vi dolazite u 8:00 ili u 8:14 ili cak 8:20 pa ocekujete prazno mjesto u prvoj klupi samo za sebe....
nema sta, definitivno uzor ovog faxa
@opat: mislis, kad se pojavis na MA3, predavanju, u 8:28 (a pocinje u 8:30) i cekas da ti neki frend kaze da ti je sacuvao mjesto i useces u 2.red, mozda bas na taj nacin koji ces ti sad nekome onemoguciti.... e, da bar sam sebi tak 'smjestis'
_________________ It's not who you love. It's how.
|
|
[Vrh] |
|

|
|
[Vrh] |
|
pecina Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
abyssum Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Kova Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
rat in a cage Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Grga Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 23:16 sri, 26. 10. 2005 Naslov: |
|
|
Nazalost to se ne moze regulirati, ali mislim da je u redu ako netko zauzme dva, eventualno tri mjesta. No kad mi netko kaze da je zauzeo 6 mjesta, dode mi da se sjednem i kazem mu sorry. Kao sto je uostalom neki dan jedna osoba i napravila - cekaju svi na ulazu u 005 gdje imamo vjezbe iz odj-a. Otvore se vrata svi se naguravaju, kako to vec ide, no Ignavia uspije dospjeti do prvog reda i zauzeti dva nadesnija mjesta u njemu, te cini krucijalnu gresku - sjeda na lijevo od ta dva. Dok sam se ja uspio dovuci do mjesta, proslo je negdje pola minute zbog guzve, a u to vrijeme je jedan "kolega" (koji izgleda kao da ima 30-ak godina) sjeo na desno od ta dva mjesta, iako su bile postavljene biljeznice na klupi. Nakon sto je sjeo, pitao ju je je li zauzeto na sto je ona rekla da, a on je uzvratio sa "ne mozes zauzeti cijeli red." Na njene prosvjede u obliku "Zauzela sam dva mjesta, a ne cijeli red" i slicno, odgovarao je sa "ne razumijem" i "ne cujem te" :shock:
Kad sam dosao, uvidjevsi situaciju, pokusao sam uljudno rijesiti stvar, rekasvi mu "Oprostite, sjedite na mojem mjestu" (i to stvarno tim rijecima zbog njegovog izgleda) na sto mi je tip odgovorio "Kaj bi ja tebi sjedio na mjestu" bahatim glasom (sigurno si mozete zamisliti kako bi te rijeci izgovorio jedan pripadnik BBB, a to bi bila dobra aproksimacija) :shock: :shock: :shock:
I sta da sad covjek radi u takvoj situaciji? Mislim, snasao sam se ja, donio sam si klupu i sjeo se ispred katedre, ali ovakve stvari su stvarno nevjerojatne. I mene smeta kada netko zauzme mjesto za vise ljudi, ili kada se prije analize zauzmu mjesta za euklidske , ili kad ljudi daju studentima, koji imaju vjezbe prije u toj ucionici, biljeznice da im ostave na mjestima i tako ih zauzmu, ali ako je mejsto zauzeto, zauzeto je, valjda bar toliko ljudi mogu biti pristojni da ne diraju tude stvari i ne sjedaju na mjesta koja su ocito zauzeta :roll:
Nazalost to se ne moze regulirati, ali mislim da je u redu ako netko zauzme dva, eventualno tri mjesta. No kad mi netko kaze da je zauzeo 6 mjesta, dode mi da se sjednem i kazem mu sorry. Kao sto je uostalom neki dan jedna osoba i napravila - cekaju svi na ulazu u 005 gdje imamo vjezbe iz odj-a. Otvore se vrata svi se naguravaju, kako to vec ide, no Ignavia uspije dospjeti do prvog reda i zauzeti dva nadesnija mjesta u njemu, te cini krucijalnu gresku - sjeda na lijevo od ta dva. Dok sam se ja uspio dovuci do mjesta, proslo je negdje pola minute zbog guzve, a u to vrijeme je jedan "kolega" (koji izgleda kao da ima 30-ak godina) sjeo na desno od ta dva mjesta, iako su bile postavljene biljeznice na klupi. Nakon sto je sjeo, pitao ju je je li zauzeto na sto je ona rekla da, a on je uzvratio sa "ne mozes zauzeti cijeli red." Na njene prosvjede u obliku "Zauzela sam dva mjesta, a ne cijeli red" i slicno, odgovarao je sa "ne razumijem" i "ne cujem te"
Kad sam dosao, uvidjevsi situaciju, pokusao sam uljudno rijesiti stvar, rekasvi mu "Oprostite, sjedite na mojem mjestu" (i to stvarno tim rijecima zbog njegovog izgleda) na sto mi je tip odgovorio "Kaj bi ja tebi sjedio na mjestu" bahatim glasom (sigurno si mozete zamisliti kako bi te rijeci izgovorio jedan pripadnik BBB, a to bi bila dobra aproksimacija)
I sta da sad covjek radi u takvoj situaciji? Mislim, snasao sam se ja, donio sam si klupu i sjeo se ispred katedre, ali ovakve stvari su stvarno nevjerojatne. I mene smeta kada netko zauzme mjesto za vise ljudi, ili kada se prije analize zauzmu mjesta za euklidske , ili kad ljudi daju studentima, koji imaju vjezbe prije u toj ucionici, biljeznice da im ostave na mjestima i tako ih zauzmu, ali ako je mejsto zauzeto, zauzeto je, valjda bar toliko ljudi mogu biti pristojni da ne diraju tude stvari i ne sjedaju na mjesta koja su ocito zauzeta
_________________ Bri
|
|
[Vrh] |
|
|