| Prethodna tema :: Sljedeća tema   | 

| Autor/ica | 
		Poruka | 

Gost

| 
		 | 

| [Vrh] | 
		 | 

nenad Moderator

| 

Postano: 22:38 sub, 12. 11. 2005    Naslov:  | 
				            | 

| 

| 
                                         Niz je konvergentan u R, pa je kao takav i C-niz, a kako se svi njegovi članovi nalaze u <2,10>, a metrika na <2,10> je naslijeđena iz R, to je i C-niz u <2,10>.

Jedina primjedba je zašto NE koristiti definiciju, kad je pojmovno puno jednostavnija na ovom primjeru? Bavimo se matematikom, a ne rebusima, zar ne?  :D 

- Nenad. 

Niz je konvergentan u R, pa je kao takav i C-niz, a kako se svi njegovi članovi nalaze u <2,10>, a metrika na <2,10> je naslijeđena iz R, to je i C-niz u <2,10>.

Jedina primjedba je zašto NE koristiti definiciju, kad je pojmovno puno jednostavnija na ovom primjeru? Bavimo se matematikom, a ne rebusima, zar ne?    

- Nenad.

| 

| 

| [Vrh] | 
		 | 

Gost

| 
		 | 

| [Vrh] | 
		 | 

Martinab Moderator

| 

Postano: 2:01 ned, 13. 11. 2005    Naslov:  | 
				            | 

| 

| 
                                         Ja bih rekla da je argument za ne koristiti definiciju taj da je ovo sto je Nenad napisao nacin na koji covjek razmislja. Kad vidim niz 2+1/k i netko me pita da li je to C-niz, ja necu u glavi izvrtiti definiciju C niza nego samo reci: aha, 1/k je konvergentan, pa je i 2+1/k konvergentan, pa je onda i C-niz. A podatak da smo u <2,10> cu ubaciti u razmisljanje tek na kraju. 

Ja bih rekla da je argument za ne koristiti definiciju taj da je ovo sto je Nenad napisao nacin na koji covjek razmislja. Kad vidim niz 2+1/k i netko me pita da li je to C-niz, ja necu u glavi izvrtiti definiciju C niza nego samo reci: aha, 1/k je konvergentan, pa je i 2+1/k konvergentan, pa je onda i C-niz. A podatak da smo u <2,10> cu ubaciti u razmisljanje tek na kraju.

| 

| 

| [Vrh] | 
		 | 

nenad Moderator

| 
		 | 

| [Vrh] | 
		 | 

|