Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
ffan Gost
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 18:46 ned, 20. 11. 2005 Naslov: |
|
|
Kao sto je receno na vjezbama, u gradivo kolokvija ulazi sve do nizova i matrica (ukljucivo). 8) Dakle, sve sto se obradi prije kolokvija (to ukljucuje i tjedan 21-25.11). :)
Za teoriju... [b]mislim[/b] da nece biti. :? Ako uleti kakva promjena, javit cu. :)
Kao sto je receno na vjezbama, u gradivo kolokvija ulazi sve do nizova i matrica (ukljucivo). Dakle, sve sto se obradi prije kolokvija (to ukljucuje i tjedan 21-25.11).
Za teoriju... mislim da nece biti. Ako uleti kakva promjena, javit cu.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
shumi1 Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 16:24 uto, 22. 11. 2005 Naslov: |
|
|
Ne, jer ne zelimo zbuniti studente koji pisu u "obicnom pseudo C-u". :?
Ako bas inzistiras na C-u, mozes dinamicki alocirati niz (ili matricu). :/ Kod niza je to trivijalno; s matricom je malo teze, pa razmisli da pises u "pseudu" (banaliziraj [tt]scanf()[/tt] i [tt]printf()[/tt], izbaci [tt]int main()[/tt], makni deklaracije i to je manje-vise to ;)).
Ne, jer ne zelimo zbuniti studente koji pisu u "obicnom pseudo C-u".
Ako bas inzistiras na C-u, mozes dinamicki alocirati niz (ili matricu). Kod niza je to trivijalno; s matricom je malo teze, pa razmisli da pises u "pseudu" (banaliziraj scanf() i printf(), izbaci int main(), makni deklaracije i to je manje-vise to ).
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
ffan Gost
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 1:18 sri, 23. 11. 2005 Naslov: |
|
|
Kolokviji iz svih kolegija prve godine imaju "popravni". :) Za prvi kolokvij, to ce biti - cini mi se - tri tjedna nakon "pravih" kolokvija; za drugi kolokvij je to odmah iduci tjedan, ili nakon tjedan dana pauze (nisam siguran). :?
Popravak morate poloziti, inace ste pali (tj. [latex]\not\exists[/latex] popravak popravka). 8)
Na UuRu bi popravak trebao imati samo obavezni dio; za ostale kolegije ne znam. :)
Kolokviji iz svih kolegija prve godine imaju "popravni". Za prvi kolokvij, to ce biti - cini mi se - tri tjedna nakon "pravih" kolokvija; za drugi kolokvij je to odmah iduci tjedan, ili nakon tjedan dana pauze (nisam siguran).
Popravak morate poloziti, inace ste pali (tj. popravak popravka).
Na UuRu bi popravak trebao imati samo obavezni dio; za ostale kolegije ne znam.
|
|
[Vrh] |
|
ffan Gost
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
fireball Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 18:31 pet, 25. 11. 2005 Naslov: |
|
|
kojim pseudo jezikm ćemo mi odg na zadatke, onim sa vježbi ili ovg tipa:
učitaj n
za i = 1,..., n radi
učitaj A[i]
za i = 1,..., └n/2┘ radi
tmp = A[n – i + 1]
A[n i + 1] = A[i]
A[i] = tmp
bio bi red da pišemo onim jezikom sa vježbi...
[to sam našo u rješenjima starih kolokvija (9.12.'02, 2002/03)]
p.s. šta bi mi bez vsege, on je Bog :isus: :worship: :amen: :thankyou:
kojim pseudo jezikm ćemo mi odg na zadatke, onim sa vježbi ili ovg tipa:
učitaj n
za i = 1,..., n radi
učitaj A[i]
za i = 1,..., └n/2┘ radi
tmp = A[n – i + 1]
A[n i + 1] = A[i]
A[i] = tmp
bio bi red da pišemo onim jezikom sa vježbi...
[to sam našo u rješenjima starih kolokvija (9.12.'02, 2002/03)]
p.s. šta bi mi bez vsege, on je Bog
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
fireball Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
aska Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
aska Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
|
[Vrh] |
|
fireball Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
MystiC Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 16:55 sub, 3. 12. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="MystiC"][quote="Nesi"]http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=5504
mozda sad bude lakse :wink:[/quote]
ako naucim to sve, je li to dovoljno? hoce sto posto nesto od toga biti?[/quote]
Asistent je lijepo gore napisao da ce teoretski zadatak biti vezan uz zapis brojeva u racunalu, sto je upravo gore navedeni dokument. 8) U cemu je problem? :-k
[quote="fireball"]ja tamo sve razumijem, puno puno hvala..
samo me zanima kako da pretvorim decimalne brojeve npr iz b10 u b2...
šta moram pretvorit posebno ono prije dec točke i ono poslje pa ih odvojit točkom ili kako?[/quote]
Svaki broj mozes rastaviti na cijeli i decimalni dio. :-s Cijeli dio [b]uvijek[/b] mozes pretvoriti iz baze u bazu tako da ti broj ostane cijeli. 8) Decimalni (iz [0,1>) nikakvim pretvaranjem medju bazama ne moze "narasti" da bude 1 ili veci od 1. :D Dakle, da, mozes pretvoriti svaki dio posebno i onda ih "spojiti" decimalnom tockom. 8)
Samo, ovdje je rijec o prikazu u racunalu, a ne samo o pretvaranju u bin brojeve. :)
MystiC (napisa): | Nesi (napisa): | http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=5504
mozda sad bude lakse  |
ako naucim to sve, je li to dovoljno? hoce sto posto nesto od toga biti? |
Asistent je lijepo gore napisao da ce teoretski zadatak biti vezan uz zapis brojeva u racunalu, sto je upravo gore navedeni dokument. U cemu je problem?
fireball (napisa): | ja tamo sve razumijem, puno puno hvala..
samo me zanima kako da pretvorim decimalne brojeve npr iz b10 u b2...
šta moram pretvorit posebno ono prije dec točke i ono poslje pa ih odvojit točkom ili kako? |
Svaki broj mozes rastaviti na cijeli i decimalni dio. Cijeli dio uvijek mozes pretvoriti iz baze u bazu tako da ti broj ostane cijeli. Decimalni (iz [0,1>) nikakvim pretvaranjem medju bazama ne moze "narasti" da bude 1 ili veci od 1. Dakle, da, mozes pretvoriti svaki dio posebno i onda ih "spojiti" decimalnom tockom.
Samo, ovdje je rijec o prikazu u racunalu, a ne samo o pretvaranju u bin brojeve.
|
|
[Vrh] |
|
mladac Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
|