Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Bolonja - Zakoni, pravilnici i ostali dokumenti

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Gost

PostPostano: 23:57 sri, 30. 11. 2005    Naslov: Bolonja - Zakoni, pravilnici i ostali dokumenti Citirajte i odgovorite

Zna li netko koji zakon, pravilnik ili dokument "nadgleda" odnosno po kojem se provodi sam Bolonjski proces. Mislim da sama Bolonjska deklaracija, sama po sebi, neintegrirana u formu zakona nije pravna podrška za isti. Konkretno, zanima me, kako je moguće da se ako npr. netko padne na kolokviju iz nekog predmeta automatski pada godina i da nema popravka (primjer je uzet sa Kemijskog odsjeka ali iz predmeta matematika gdje nema usmenog ni pismenog već samo kolokvij koji se ne može "popravit"), te kako se objašnjava onda slobodan cijeli drugi mjesec (dakle zimski ispitni rok, kao i ljetni, jesenski i sl.) kad omladina koja studira po novom procesu tada neće imati šta polagati, jer će ili sve već položiti ili pasti godinu. E da i tjelesni mi se baš ne uklapa u novi program, pa me baš zanima šta pravni akti govore o ustrojstvu i provedbi nastave po novom programu

Unaprijed se zahvaljujem na svakom odgovoru

Ivan, Kemijski odsjek
Zna li netko koji zakon, pravilnik ili dokument "nadgleda" odnosno po kojem se provodi sam Bolonjski proces. Mislim da sama Bolonjska deklaracija, sama po sebi, neintegrirana u formu zakona nije pravna podrška za isti. Konkretno, zanima me, kako je moguće da se ako npr. netko padne na kolokviju iz nekog predmeta automatski pada godina i da nema popravka (primjer je uzet sa Kemijskog odsjeka ali iz predmeta matematika gdje nema usmenog ni pismenog već samo kolokvij koji se ne može "popravit"), te kako se objašnjava onda slobodan cijeli drugi mjesec (dakle zimski ispitni rok, kao i ljetni, jesenski i sl.) kad omladina koja studira po novom procesu tada neće imati šta polagati, jer će ili sve već položiti ili pasti godinu. E da i tjelesni mi se baš ne uklapa u novi program, pa me baš zanima šta pravni akti govore o ustrojstvu i provedbi nastave po novom programu

Unaprijed se zahvaljujem na svakom odgovoru

Ivan, Kemijski odsjek

[Vrh]
steelworker
Site Admin
Site Admin

Sarma = la pohva - posuda
44 = 50 - 6
Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.

PostPostano: 0:37 čet, 1. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ako odes ovdje:

[url=http://student.math.hr/~studrep/index.php?f=linkovi][img]http://student.math.hr/~studrep/SLIKE/mo_156x60.gif[/img][/url]

[size=9](to gore vam je link na SZ-PMF-MO web sa pocetnom stranicom sa linkovima koji je predlozio vsego :ok: ... zasad je index2.html, nest pametnije napravim kad nadjem vremena.. :roll:)
[b]Naknadni edit:[/b] Nije vise index2.html, presli na php... vsego :ok:[/size]

Tamo odes pod bolonjski proces, pa si pogledaj. Imas jedan link koji te vodi na stranice MZOŠ-a. Tamo imas neke dokumente (lijevo ti je menu i pise "Dokumenti"). Zapravo, [url=http://public.mzos.hr/default.asp?ru=902&sid=&akcija=&jezik=1]evo ti link na to[/url].

Imas i (na nasem web-u) link na [i]Bologna process Bergen 2005[/i] koji je postavila norveska vlada zbog konferencije kod njih u Bergenu i na novi [i]Bologna Secretariat website[/i] koji je sad najaktualniji i koji je postavila vlada Ujedinjenog kraljevstva jer je ona preuzela [i]responsibility for the Secretariat to the Bologna Follow Up Group and its Board[/i].

Na oba ta [i]site[/i]-a se nalazi baza dokumenata.

Nadam se da sam pomogel. :D
Ako odes ovdje:

(to gore vam je link na SZ-PMF-MO web sa pocetnom stranicom sa linkovima koji je predlozio vsego O-kay! ... zasad je index2.html, nest pametnije napravim kad nadjem vremena.. Rolling Eyes)
Naknadni edit: Nije vise index2.html, presli na php... vsego O-kay!

Tamo odes pod bolonjski proces, pa si pogledaj. Imas jedan link koji te vodi na stranice MZOŠ-a. Tamo imas neke dokumente (lijevo ti je menu i pise "Dokumenti"). Zapravo, evo ti link na to.

Imas i (na nasem web-u) link na Bologna process Bergen 2005 koji je postavila norveska vlada zbog konferencije kod njih u Bergenu i na novi Bologna Secretariat website koji je sad najaktualniji i koji je postavila vlada Ujedinjenog kraljevstva jer je ona preuzela responsibility for the Secretariat to the Bologna Follow Up Group and its Board.

Na oba ta site-a se nalazi baza dokumenata.

Nadam se da sam pomogel. Very Happy

Like you can't stand the hatred and the lies

Zadnja promjena: steelworker; 20:29 pet, 2. 12. 2005; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo
Forumaš nagrađen za životno djelo

Sarma = la pohva - posuda
655 = 759 - 104

PostPostano: 1:41 čet, 1. 12. 2005    Naslov: Re: Bolonja - Zakoni, pravilnici i ostali dokumenti Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]Konkretno, zanima me, kako je moguće da se ako npr. netko padne na kolokviju iz nekog predmeta automatski pada godina...[/quote]

To je vecim dijelom posljedica novog [url=http://www.unizg.hr/fileadmin/rektorat/dokumenti/statut/statut050225.pdf]Statuta Sveucilista[/url]:

[quote="Clanak 73, stavak 2"]Student stječe pravo na upis u višu godinu studija kad ispuni sve studijske obveze izražene u ECTS bodovima, koje je preuzeo upisom u prethodnu godinu studija.[/quote]

Kad to spojis s generalnom Bolonjskom intencijom da se ocjenjivanje provede tokom semestra, a ne ostavi za kasnije, dolazi do situacije da vec sredinom prvog semestra mozes pasti godinu. Osobno mislim da ovo s ocjenjivanjem tokom semestra nije losa stvar (bar u teoriji, kad samo nastavne grupe ne bi bile tako velike...) Probleme ce stvoriti sto tamo eksplicitno pise da se ne smije prenjesti niti jedan ispit. To jednostavno nije situacija kojoj ce se PMF+-MO lako prilagoditi, a vjerojatno ni jako puno drugih fakulteta.

Mozda se do kraja godine opet promijeni statut, ili na neki nacin zmulja njegovo provodjenje (kako to kod nas obicno biva :roll: ).
Anonymous (napisa):
Konkretno, zanima me, kako je moguće da se ako npr. netko padne na kolokviju iz nekog predmeta automatski pada godina...

To je vecim dijelom posljedica novog Statuta Sveucilista:

Clanak 73, stavak 2 (napisa):
Student stječe pravo na upis u višu godinu studija kad ispuni sve studijske obveze izražene u ECTS bodovima, koje je preuzeo upisom u prethodnu godinu studija.

Kad to spojis s generalnom Bolonjskom intencijom da se ocjenjivanje provede tokom semestra, a ne ostavi za kasnije, dolazi do situacije da vec sredinom prvog semestra mozes pasti godinu. Osobno mislim da ovo s ocjenjivanjem tokom semestra nije losa stvar (bar u teoriji, kad samo nastavne grupe ne bi bile tako velike...) Probleme ce stvoriti sto tamo eksplicitno pise da se ne smije prenjesti niti jedan ispit. To jednostavno nije situacija kojoj ce se PMF+-MO lako prilagoditi, a vjerojatno ni jako puno drugih fakulteta.

Mozda se do kraja godine opet promijeni statut, ili na neki nacin zmulja njegovo provodjenje (kako to kod nas obicno biva Rolling Eyes ).

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum