Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Martinab Moderator
|
Postano: 10:37 pon, 17. 10. 2005 Naslov: Domace zadace |
|
|
U petak (21.10.2005.) bit ce objavljena prva zadaca iz Elementarne geometrije. Zadaca ce se objaviti na web stranicama kolegija, web.math.hr/nastava/eg . Tamo ce se nalaziti nekoliko zadataka, popis studenata po JMBAGu (to je broj kojeg imate na x-ici, jedinstveni maticni broj akademskog gradanina), i uz maticni broj svakog studenta brojevi zadataka koje taj student treba predati. Rok za predaju zadace je cetvrtak 27.10.2005, i zadace se predaju na predavanju.
Buduci da u bazu fakulteta jos nisu upisani svi studenti, u cetvrtak (20.10.) ce se na predavanjima napraviti popis svih studenata koji ove godine slusaju kolegij. Studenti koji su ove godine prvi put upisali prvu godinu matematike ne trebaju se potpisivati jer se nalaze u bazi; ali sve ostale studente molim da se upisu na popis jer inace njihova imena nece biti u tablici sa zadacima za domacu zadacu. Ako je neki student sprijecen doci na predavanje, neka mi posalje mail ili neka ga netko drugi upise. Isto tako, ako naknadno uocite da niste na popisu, javite mi se mailom.
Studenti koji su upisali kolegij, ali se ne jave i ne nadu na popisu, mogu kasnije biti dodani na popis ali ce se smatrati da prvu zadacu nisu predali.
Podsjecam studente da je za polaganje kolegija potrebno skupiti barem 8 od 15 bodova iz domacih zadaca, seminara i zadatka u Sketchpadu.
U petak (21.10.2005.) bit ce objavljena prva zadaca iz Elementarne geometrije. Zadaca ce se objaviti na web stranicama kolegija, web.math.hr/nastava/eg . Tamo ce se nalaziti nekoliko zadataka, popis studenata po JMBAGu (to je broj kojeg imate na x-ici, jedinstveni maticni broj akademskog gradanina), i uz maticni broj svakog studenta brojevi zadataka koje taj student treba predati. Rok za predaju zadace je cetvrtak 27.10.2005, i zadace se predaju na predavanju.
Buduci da u bazu fakulteta jos nisu upisani svi studenti, u cetvrtak (20.10.) ce se na predavanjima napraviti popis svih studenata koji ove godine slusaju kolegij. Studenti koji su ove godine prvi put upisali prvu godinu matematike ne trebaju se potpisivati jer se nalaze u bazi; ali sve ostale studente molim da se upisu na popis jer inace njihova imena nece biti u tablici sa zadacima za domacu zadacu. Ako je neki student sprijecen doci na predavanje, neka mi posalje mail ili neka ga netko drugi upise. Isto tako, ako naknadno uocite da niste na popisu, javite mi se mailom.
Studenti koji su upisali kolegij, ali se ne jave i ne nadu na popisu, mogu kasnije biti dodani na popis ali ce se smatrati da prvu zadacu nisu predali.
Podsjecam studente da je za polaganje kolegija potrebno skupiti barem 8 od 15 bodova iz domacih zadaca, seminara i zadatka u Sketchpadu.
|
|
[Vrh] |
|
Martinab Moderator
|
Postano: 14:42 čet, 20. 10. 2005 Naslov: |
|
|
Objavljena je prva zadaca. Ako ima jos bilo kakvih nejasnoca, javite se ovdje, mailom ili na vjezbama/predavanjima. Ako netko nije na popisu, neka se javim mailom ISKLJUCIVO meni.
Studenti moraju predati samo zadatke naznacene uz njihovo ime na popisu; medutim, naravno, ocekuje se da svi pokusaju rijesiti sve zadatke.
Objavljena je prva zadaca. Ako ima jos bilo kakvih nejasnoca, javite se ovdje, mailom ili na vjezbama/predavanjima. Ako netko nije na popisu, neka se javim mailom ISKLJUCIVO meni.
Studenti moraju predati samo zadatke naznacene uz njihovo ime na popisu; medutim, naravno, ocekuje se da svi pokusaju rijesiti sve zadatke.
|
|
[Vrh] |
|
buba Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Martinab Moderator
|
|
[Vrh] |
|
Pukica Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
buba Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
buba Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Martinab Moderator
|
|
[Vrh] |
|
buba Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 10:46 pon, 24. 10. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="Martinab"]Mozda je Vsego mislio da je forum EG rupa?! :?[/quote]
Da, baš je na to mislio. :PP
[quote="Martinab"]Anyway, nije bas tako lako smisliti zadatke iz geometrije koji ce biti vise-manje jednake tezine. Ne znam jel ste kad probali (ako niste ni nemojte).[/quote]
Znam da ih je teško smisliti, jer ne možeš u svakom zadatku samo promijeniti brojeve ili nešto slično. :-|
[quote="Martinab"]Ovaj put ih je bilo 15; mozda ih ubuduce bude malo vise... vidjet cemo kolko ljudi uopce predaje zadace.[/quote]
Misliš da će opet biti bisera koji neće predavati zadaće? :-k
Jer ja iskreno, sumnjam. Generacija '86./'87. je poprilično nabrijana. :D
[quote="Martinab"]A pola boda po zadataku; ha... Nije puno ali ipak... Imate 15 bodova od 100 koje mozete skupiti od doma (5 za dz, 5 za seminar, i 5 za sketchpad).[/quote]
BTW, da li ćemo imati samo 1 seminar i 1 zadatak u Sketchpad-u? :-k
Martinab (napisa): | Mozda je Vsego mislio da je forum EG rupa?! |
Da, baš je na to mislio.
Martinab (napisa): | Anyway, nije bas tako lako smisliti zadatke iz geometrije koji ce biti vise-manje jednake tezine. Ne znam jel ste kad probali (ako niste ni nemojte). |
Znam da ih je teško smisliti, jer ne možeš u svakom zadatku samo promijeniti brojeve ili nešto slično.
Martinab (napisa): | Ovaj put ih je bilo 15; mozda ih ubuduce bude malo vise... vidjet cemo kolko ljudi uopce predaje zadace. |
Misliš da će opet biti bisera koji neće predavati zadaće?
Jer ja iskreno, sumnjam. Generacija '86./'87. je poprilično nabrijana.
Martinab (napisa): | A pola boda po zadataku; ha... Nije puno ali ipak... Imate 15 bodova od 100 koje mozete skupiti od doma (5 za dz, 5 za seminar, i 5 za sketchpad). |
BTW, da li ćemo imati samo 1 seminar i 1 zadatak u Sketchpad-u?
|
|
[Vrh] |
|
Martinab Moderator
|
Postano: 10:59 pon, 24. 10. 2005 Naslov: |
|
|
Da. Jedan seminar za 5 bodova, jedan Sketchpad za 5 bodova, i deset obicnih zadataka za 5 bodova. Ukupno 15, od toga morate imati barem 8.
I da, mislim da ce biti ljudi koji nece predavati zadace... Naci ce se 100% netko tko ce na kraju semestra uzviknuti "Ali ja nisam znao da to moram!!" (jedva cekam da tako nekoga :twisted: ), a mislim da ce biti i ljudi (mozda ne bas za prvu zadacu) koji ce zakljuciti da je to mukotrpan nacin dobivanja tih 8 bodova... Anyway, kad ispravimo 1. zadacu stavit cemo rezultate na web. Onda ce ova rasprava imati vise podloge.
Da. Jedan seminar za 5 bodova, jedan Sketchpad za 5 bodova, i deset obicnih zadataka za 5 bodova. Ukupno 15, od toga morate imati barem 8.
I da, mislim da ce biti ljudi koji nece predavati zadace... Naci ce se 100% netko tko ce na kraju semestra uzviknuti "Ali ja nisam znao da to moram!!" (jedva cekam da tako nekoga ), a mislim da ce biti i ljudi (mozda ne bas za prvu zadacu) koji ce zakljuciti da je to mukotrpan nacin dobivanja tih 8 bodova... Anyway, kad ispravimo 1. zadacu stavit cemo rezultate na web. Onda ce ova rasprava imati vise podloge.
|
|
[Vrh] |
|
buba Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 11:04 pon, 24. 10. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="Martinab"]Da. Jedan seminar za 5 bodova, jedan Sketchpad za 5 bodova, i deset obicnih zadataka za 5 bodova. Ukupno 15, od toga morate imati barem 8.[/quote]
Ovo prvo samo provjeravam, a ovo drugo znam. :wink:
[quote="Martinab"]I da, mislim da ce biti ljudi koji nece predavati zadace... Naci ce se 100% netko tko ce na kraju semestra uzviknuti "Ali ja nisam znao da to moram!!" (jedva cekam da tako nekoga :twisted: ), a mislim da ce biti i ljudi (mozda ne bas za prvu zadacu) koji ce zakljuciti da je to mukotrpan nacin dobivanja tih 8 bodova...[/quote]
Ha, čuj! Bisera je uvijek bilo i uvijek će ih i biti! 8)
Martinab (napisa): | Da. Jedan seminar za 5 bodova, jedan Sketchpad za 5 bodova, i deset obicnih zadataka za 5 bodova. Ukupno 15, od toga morate imati barem 8. |
Ovo prvo samo provjeravam, a ovo drugo znam.
Martinab (napisa): | I da, mislim da ce biti ljudi koji nece predavati zadace... Naci ce se 100% netko tko ce na kraju semestra uzviknuti "Ali ja nisam znao da to moram!!" (jedva cekam da tako nekoga ), a mislim da ce biti i ljudi (mozda ne bas za prvu zadacu) koji ce zakljuciti da je to mukotrpan nacin dobivanja tih 8 bodova... |
Ha, čuj! Bisera je uvijek bilo i uvijek će ih i biti!
|
|
[Vrh] |
|
Martinab Moderator
|
Postano: 9:59 sri, 26. 10. 2005 Naslov: |
|
|
Dvije napomene o DZ (zbog ucestalih pitanja).
1)U 7 zadatku treba stajati "Na krakovima kuta s vrhom O...". (samo zamijenite onaj V koji se vise uopce ne pojavljuje s O).
2)U trecem zadatku pod b) sam dodala "... u ovisnosti o n". Naime, ako ne znate n, ne mogu se niti trazeni kutovi odrediti tocno (tj. da ne ovise o n). Znam da je prosle godine isti zadatak u vjezbama imao zadani n=5, ali ove godine sam (mea culpa) taj dio zaboravila prepisati. Zadatak je rjesiv i ovako, samo umjesto da dobijete rjesenje u brojkama dobit cete ga u ovisnosti o n. To NE znaci da smijete napisati "i sad stavimo n=5" i uvrstiti; nego [b]ostavite rjesenje u ovisnosti o n[/b]. Medutim, buduci da ovo objavljujem tako kasno, da smo na vjezbama uvijek dobivali rjesenja bez parametara, i da je cijela stvar krivnja mog prepisivanja, zadatak ce se bodovati tocno i ako su rijeseni samo a) i c) djelovi. Sto ne znaci da sad treba prestati rjesavati b!!
p.s. Zahvaljujem svim studentima koji su me upozorili na greske.
Dvije napomene o DZ (zbog ucestalih pitanja).
1)U 7 zadatku treba stajati "Na krakovima kuta s vrhom O...". (samo zamijenite onaj V koji se vise uopce ne pojavljuje s O).
2)U trecem zadatku pod b) sam dodala "... u ovisnosti o n". Naime, ako ne znate n, ne mogu se niti trazeni kutovi odrediti tocno (tj. da ne ovise o n). Znam da je prosle godine isti zadatak u vjezbama imao zadani n=5, ali ove godine sam (mea culpa) taj dio zaboravila prepisati. Zadatak je rjesiv i ovako, samo umjesto da dobijete rjesenje u brojkama dobit cete ga u ovisnosti o n. To NE znaci da smijete napisati "i sad stavimo n=5" i uvrstiti; nego ostavite rjesenje u ovisnosti o n. Medutim, buduci da ovo objavljujem tako kasno, da smo na vjezbama uvijek dobivali rjesenja bez parametara, i da je cijela stvar krivnja mog prepisivanja, zadatak ce se bodovati tocno i ako su rijeseni samo a) i c) djelovi. Sto ne znaci da sad treba prestati rjesavati b!!
p.s. Zahvaljujem svim studentima koji su me upozorili na greske.
|
|
[Vrh] |
|
Pukica Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Martinab Moderator
|
Postano: 21:44 sri, 26. 10. 2005 Naslov: |
|
|
Pokusat cu organizirati da, kad krenu demonstrature, neki od demontratora bude zaduzen za to da vam rijesi zadacu nakon roka za predaju. Onda ce on nekako (forum, vjezbe, ogl ploce, tam tam bubnjevi) objaviti kada i gdje rjesava koje zadatke, i onda te demonstrature nece izgledati kao student dode i pita pitanje nego kao vjezbe- demos stoji na ploci i rjesava zadatke 1-15... Jos pokusavam otkriti kako kontaktirati demose, sto prof. Ilisevic i asist. Hanzer misle o tome (a mogla bih i demose pitati za misljenje ;) ), i kako sve to organizirati (tipa, da li da bude jedan demos pa da rjesava dok ne rijesi, ili da se objavi- u utorak 1-5, srijedu 6-10, cetvrtak 11-15); da li da jedan demos bude za zadace a ostali za pitanja ili da se dijele po potrebi... Ako imate ideju ili misljenje o tome javite se. Ulazni podaci su ovi: postoje tri demosa, svaki (mislim) po jedan ili dva sata tjedno, zadace po 15-20 zadataka otprilike svaka dva tjedna (ukupno 5 puta u semestru).
Pokusat cu organizirati da, kad krenu demonstrature, neki od demontratora bude zaduzen za to da vam rijesi zadacu nakon roka za predaju. Onda ce on nekako (forum, vjezbe, ogl ploce, tam tam bubnjevi) objaviti kada i gdje rjesava koje zadatke, i onda te demonstrature nece izgledati kao student dode i pita pitanje nego kao vjezbe- demos stoji na ploci i rjesava zadatke 1-15... Jos pokusavam otkriti kako kontaktirati demose, sto prof. Ilisevic i asist. Hanzer misle o tome (a mogla bih i demose pitati za misljenje ), i kako sve to organizirati (tipa, da li da bude jedan demos pa da rjesava dok ne rijesi, ili da se objavi- u utorak 1-5, srijedu 6-10, cetvrtak 11-15); da li da jedan demos bude za zadace a ostali za pitanja ili da se dijele po potrebi... Ako imate ideju ili misljenje o tome javite se. Ulazni podaci su ovi: postoje tri demosa, svaki (mislim) po jedan ili dva sata tjedno, zadace po 15-20 zadataka otprilike svaka dva tjedna (ukupno 5 puta u semestru).
|
|
[Vrh] |
|
buba Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Pukica Forumaš(ica)
|