Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Upitniklik Gost
|
|
[Vrh] |
|
Upitniklik Gost
|
Postano: 1:16 pet, 2. 12. 2005 Naslov: |
|
|
Ja bi sam odgovorio na ovo pitanje, jer sam ga shvatio u madjuvremenu, mozda pomogne nekome, samo su mi problem matematicki znakovi na forumu, pa bi bilo lijepo od moderatora da pojasni kako ih koristit ili nek stavi link ako je to vec negdje napisano, ja nisam nasao, a koristio sam trazilicu i vidim da mnostvo ljudi to ne zna. Bilo bi dobro i da se istakne taj nacin, negdje na pocetku foruma.
Btw. Bilo bi bolje da ste stavili matematicke znakove (barem kao slicice) umjesto nebrojeno mnogo nepotrebnih smile-ica. Ipak je ovo forum Matematickog odjela. Mislim sve je to uredu. Zabavni su oni i malo proljepsaju postove, te daju bolje objasnjenje misljenja autora, ali ne treba pretjerivati.
Ja bi sam odgovorio na ovo pitanje, jer sam ga shvatio u madjuvremenu, mozda pomogne nekome, samo su mi problem matematicki znakovi na forumu, pa bi bilo lijepo od moderatora da pojasni kako ih koristit ili nek stavi link ako je to vec negdje napisano, ja nisam nasao, a koristio sam trazilicu i vidim da mnostvo ljudi to ne zna. Bilo bi dobro i da se istakne taj nacin, negdje na pocetku foruma.
Btw. Bilo bi bolje da ste stavili matematicke znakove (barem kao slicice) umjesto nebrojeno mnogo nepotrebnih smile-ica. Ipak je ovo forum Matematickog odjela. Mislim sve je to uredu. Zabavni su oni i malo proljepsaju postove, te daju bolje objasnjenje misljenja autora, ali ne treba pretjerivati.
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
Postano: 2:36 pet, 2. 12. 2005 Naslov: |
|
|
sva sreca da si procitao PRVI podforum OBAVEZNO stivo :roll: u kojem je - vidi vraga - bas PRVI topic o famoznom LaTeXu.... alatu za sve matematicare...
sto se tice smajlija, da si dobro trazio, vidio bi da je to i bio prvobitni prijedlog - ali je zakljuceno da bi tada imali puno previse slicica, a uzalud, kad postoji bolji nacin, a to je upravo ovaj kakav je...
sva sreca da si procitao PRVI podforum OBAVEZNO stivo u kojem je - vidi vraga - bas PRVI topic o famoznom LaTeXu.... alatu za sve matematicare...
sto se tice smajlija, da si dobro trazio, vidio bi da je to i bio prvobitni prijedlog - ali je zakljuceno da bi tada imali puno previse slicica, a uzalud, kad postoji bolji nacin, a to je upravo ovaj kakav je...
_________________ It's not who you love. It's how.
|
|
[Vrh] |
|
Upitniklik Gost
|
Postano: 12:23 pet, 2. 12. 2005 Naslov: |
|
|
Kao prvo: hvala!
Kao drugo, ne razumijem. Ajde mi pojasni neke stvari: sto me vodi sa mog puta do ovog posta (od pocetne stranice foruma) na ovaj post: [url]http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=2474[/url]?Zar ne bi trebalo to biti negdje ovdje (u trenutku pisanja, oko editora)?
Stavite ovdje u upute za preglednije pisanje, mislim da to i spada u preglednije pisanje.
Jos nesto:Ako je to toliko ocito bilo da se nalazi u podforumu (po cemu se dalo naslutiti iz stvarno nepotrbnog sarkazma), zasto onda 50% postova ne korisiti te mogucnosti? Ocito nesto ne stima: ili ne znaju kako se stavljaju(znaci da nisu dosli na taj podforum), ili nije dovoljno prakticno.
Kako bilo da bilo, nije dobro.
Razmisli o tome da ljudi odmah hitaju na podforum koji ih zanima, a ne citaju sve sto bi ih moglo zanimati, jer smatraju da vrijede pravila kao i na drugim forumima, a i ono opcepoznato, moralno, opceljudski: Sto ne zelis da cine tebi, ne cini ni ti drugima. Btw. Jesi sigurna da su pravila jednaka kao ona koja si zadnji put procitala(dobro ti mozda i jesi), pa svejedno ne citas pravila svaki put kad pristupis Forumu?
[quote="Nesi"]
...sto se tice smajlija, da si dobro trazio, vidio bi da je to i bio prvobitni prijedlog - ali je zakljuceno da bi tada imali puno previse slicica, a uzalud, kad postoji bolji nacin, a to je upravo ovaj kakav je...[/quote]
Pa, ono sto bi bilo potrebno je par znakova kao sto je integral, jos neki i grcki alphabet (veliki i mali). To bi vec jako puno pomoglo, a bilo bi prakticnije. A da se toliko smile-ica obrise (nadje se koji se najmanje koriste) ostao bi jednak broj slicica.
Kao prvo: hvala!
Kao drugo, ne razumijem. Ajde mi pojasni neke stvari: sto me vodi sa mog puta do ovog posta (od pocetne stranice foruma) na ovaj post: http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=2474?Zar ne bi trebalo to biti negdje ovdje (u trenutku pisanja, oko editora)?
Stavite ovdje u upute za preglednije pisanje, mislim da to i spada u preglednije pisanje.
Jos nesto:Ako je to toliko ocito bilo da se nalazi u podforumu (po cemu se dalo naslutiti iz stvarno nepotrbnog sarkazma), zasto onda 50% postova ne korisiti te mogucnosti? Ocito nesto ne stima: ili ne znaju kako se stavljaju(znaci da nisu dosli na taj podforum), ili nije dovoljno prakticno.
Kako bilo da bilo, nije dobro.
Razmisli o tome da ljudi odmah hitaju na podforum koji ih zanima, a ne citaju sve sto bi ih moglo zanimati, jer smatraju da vrijede pravila kao i na drugim forumima, a i ono opcepoznato, moralno, opceljudski: Sto ne zelis da cine tebi, ne cini ni ti drugima. Btw. Jesi sigurna da su pravila jednaka kao ona koja si zadnji put procitala(dobro ti mozda i jesi), pa svejedno ne citas pravila svaki put kad pristupis Forumu?
Nesi (napisa): |
...sto se tice smajlija, da si dobro trazio, vidio bi da je to i bio prvobitni prijedlog - ali je zakljuceno da bi tada imali puno previse slicica, a uzalud, kad postoji bolji nacin, a to je upravo ovaj kakav je... |
Pa, ono sto bi bilo potrebno je par znakova kao sto je integral, jos neki i grcki alphabet (veliki i mali). To bi vec jako puno pomoglo, a bilo bi prakticnije. A da se toliko smile-ica obrise (nadje se koji se najmanje koriste) ostao bi jednak broj slicica.
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 15:01 pet, 2. 12. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="Upitniklik"]Kao drugo, ne razumijem. Ajde mi pojasni neke stvari: sto me vodi sa mog puta do ovog posta (od pocetne stranice foruma) na ovaj post: [url]http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=2474[/url]?[/quote]
Polozaj u "[b]Obaveznom[/b] stivu". 8)
[quote="Upitniklik"]Zar ne bi trebalo to biti negdje ovdje (u trenutku pisanja, oko editora)?
Stavite ovdje u upute za preglednije pisanje, mislim da to i spada u preglednije pisanje.[/quote]
Korektna opaska. :) Dodah; hvala. 8)
[quote="Upitniklik"]Jos nesto:Ako je to toliko ocito bilo da se nalazi u podforumu (po cemu se dalo naslutiti iz stvarno nepotrbnog sarkazma), zasto onda 50% postova ne korisiti te mogucnosti? Ocito nesto ne stima: ili ne znaju kako se stavljaju(znaci da nisu dosli na taj podforum), ili nije dovoljno prakticno.
Kako bilo da bilo, nije dobro.[/quote]
Ili se ljudima jednostavno ne da uloziti par minuta da shvate kako to radi? :-k
[quote="Upitniklik"][quote="Nesi"]...sto se tice smajlija, da si dobro trazio, vidio bi da je to i bio prvobitni prijedlog - ali je zakljuceno da bi tada imali puno previse slicica, a uzalud, kad postoji bolji nacin, a to je upravo ovaj kakav je...[/quote]
Pa, ono sto bi bilo potrebno je par znakova kao sto je integral, jos neki i grcki alphabet (veliki i mali). To bi vec jako puno pomoglo, a bilo bi prakticnije. A da se toliko smile-ica obrise (nadje se koji se najmanje koriste) ostao bi jednak broj slicica.[/quote]
1. Meni se, iskreno, ne da toliko toga generirati. :?
2. Ne slusa mi se hrpa zahtjeva "de, dodaj jos samo to i to". :|
3. Upotrebljivost je upitna. :( Npr. tako ne mozes ni obicni razlomak sloziti; da ne spominjem [latex]\left(\begin{array}{c}x\\y\end{array}\right)[/latex] i sl).
Imamo sustav koji dobro funkcionira, a bazira se na TeXu koji cete prije ili poslije morati nauciti. 8) Pisanje dokumenata u TeXu je nesto slozenije, ali pisanje formula je stvarno jednostavno i mislim da tu ne treba alternativa. 8) Realno, naucis iz gledanja sto su drugi pisali, a simbole koji ti fale nadjes na onim linkovima ili pomocu :google: (tako ih ja i dan-danas trazim, iako sam solidno upotpunio svoje iskustvo s LaTeXom zadnjih par mjeseci ;)).
Polozaj u "Obaveznom stivu".
Upitniklik (napisa): | Zar ne bi trebalo to biti negdje ovdje (u trenutku pisanja, oko editora)?
Stavite ovdje u upute za preglednije pisanje, mislim da to i spada u preglednije pisanje. |
Korektna opaska. Dodah; hvala.
Upitniklik (napisa): | Jos nesto:Ako je to toliko ocito bilo da se nalazi u podforumu (po cemu se dalo naslutiti iz stvarno nepotrbnog sarkazma), zasto onda 50% postova ne korisiti te mogucnosti? Ocito nesto ne stima: ili ne znaju kako se stavljaju(znaci da nisu dosli na taj podforum), ili nije dovoljno prakticno.
Kako bilo da bilo, nije dobro. |
Ili se ljudima jednostavno ne da uloziti par minuta da shvate kako to radi?
Upitniklik (napisa): | Nesi (napisa): | ...sto se tice smajlija, da si dobro trazio, vidio bi da je to i bio prvobitni prijedlog - ali je zakljuceno da bi tada imali puno previse slicica, a uzalud, kad postoji bolji nacin, a to je upravo ovaj kakav je... |
Pa, ono sto bi bilo potrebno je par znakova kao sto je integral, jos neki i grcki alphabet (veliki i mali). To bi vec jako puno pomoglo, a bilo bi prakticnije. A da se toliko smile-ica obrise (nadje se koji se najmanje koriste) ostao bi jednak broj slicica. |
1. Meni se, iskreno, ne da toliko toga generirati.
2. Ne slusa mi se hrpa zahtjeva "de, dodaj jos samo to i to".
3. Upotrebljivost je upitna. Npr. tako ne mozes ni obicni razlomak sloziti; da ne spominjem i sl).
Imamo sustav koji dobro funkcionira, a bazira se na TeXu koji cete prije ili poslije morati nauciti. Pisanje dokumenata u TeXu je nesto slozenije, ali pisanje formula je stvarno jednostavno i mislim da tu ne treba alternativa. Realno, naucis iz gledanja sto su drugi pisali, a simbole koji ti fale nadjes na onim linkovima ili pomocu (tako ih ja i dan-danas trazim, iako sam solidno upotpunio svoje iskustvo s LaTeXom zadnjih par mjeseci ).
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
Postano: 16:25 pet, 2. 12. 2005 Naslov: |
|
|
Pisanje matematickih formula pomocu hrpe predefiniranih gifova je vrlo nezahvalan posao. U HTML-u se moze uz puno muke (rezultat je obicno ruzan), ali na forumu bi bilo potpuno besmisleno. Navedi [b]jedan[/b] forum gdje je to tako rijeseno.
Ja jos jednom moram pohvaliti vsegu [++karma :) ] sto je stvar rijesio na najbolji moguci nacin (TeX). Ovo je valjda jedan od rijetkih foruma na svijetu koji imaju to implementirano.
Zasto se rijetko koristi? Forum je prvenstveno govorni medij. Kad s nekim razgovaras o matematici, rijetko kada izgovaras duge formule. U situacijama kad moras obicno posegnes za olovkom+papirom, kredom+plocom, odnosno [latex]-tagom na forumu.
Upitnik, ajd se registriraj da te mogu --karmat :twisted:
Pisanje matematickih formula pomocu hrpe predefiniranih gifova je vrlo nezahvalan posao. U HTML-u se moze uz puno muke (rezultat je obicno ruzan), ali na forumu bi bilo potpuno besmisleno. Navedi jedan forum gdje je to tako rijeseno.
Ja jos jednom moram pohvaliti vsegu [++karma ] sto je stvar rijesio na najbolji moguci nacin (TeX). Ovo je valjda jedan od rijetkih foruma na svijetu koji imaju to implementirano.
Zasto se rijetko koristi? Forum je prvenstveno govorni medij. Kad s nekim razgovaras o matematici, rijetko kada izgovaras duge formule. U situacijama kad moras obicno posegnes za olovkom+papirom, kredom+plocom, odnosno [latex]-tagom na forumu.
Upitnik, ajd se registriraj da te mogu –karmat
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
|