Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Anketa o poboljsanju u nastavi
Idite na 1, 2  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
bily
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
Sarma = la pohva - posuda
= 74 - 66

PostPostano: 16:57 uto, 6. 12. 2005    Naslov: Anketa o poboljsanju u nastavi Citirajte i odgovorite

Vjerujem da mnogo studenata zna za anketu koja se krece svake godine pri kraju prvog semestra ili pocetku drugog semestra...
Po meni ali i po prici vecine kolega na faksu ta anketa nije bas nesto sto je dovoljno pouzdana i ja i ostali kolege smatraju da bas nisu navedeni svi kriteriji koji bi trebali biti u toj anketi

Moj prijedlog je da vi sami studenti pa cak i bivsi studenti koji su diplomirali a jos uvijek prate forum da predloze kriterije koji bi mogli uci u samu anketu... :lol:

Kriteriji trazim da se vrte na tematiku kvalitete vjezbi i predavanja odredenog kolegija, na nacin kako pojedini profeosor drzi svoja predavanja komunikacija sa strudentima, ispiti sami i tako to...ovo su samo moji neke prijedlozi pa me zanimaju jos i vasi jer smatram da najbolju anketu mogu sastavit sami studenti....

Zanima me jos kako mislite da bi ona trebala biti prilozena elektronskim putem ili putem kao i dosada.moje misljenje je najbolje da bude kao i dosada jer opet mi nije dovoljno pouzadano prilozit anketu elektronskim putem....
:lol:

Eto molila bi vas jos ako mozete ovaj post shvatit i malo ozbiljnije jer eto meni je osobna namjera da se neke stvari na fakultetu poboljsaju....
Vjerujem da mnogo studenata zna za anketu koja se krece svake godine pri kraju prvog semestra ili pocetku drugog semestra...
Po meni ali i po prici vecine kolega na faksu ta anketa nije bas nesto sto je dovoljno pouzdana i ja i ostali kolege smatraju da bas nisu navedeni svi kriteriji koji bi trebali biti u toj anketi

Moj prijedlog je da vi sami studenti pa cak i bivsi studenti koji su diplomirali a jos uvijek prate forum da predloze kriterije koji bi mogli uci u samu anketu... Laughing

Kriteriji trazim da se vrte na tematiku kvalitete vjezbi i predavanja odredenog kolegija, na nacin kako pojedini profeosor drzi svoja predavanja komunikacija sa strudentima, ispiti sami i tako to...ovo su samo moji neke prijedlozi pa me zanimaju jos i vasi jer smatram da najbolju anketu mogu sastavit sami studenti....

Zanima me jos kako mislite da bi ona trebala biti prilozena elektronskim putem ili putem kao i dosada.moje misljenje je najbolje da bude kao i dosada jer opet mi nije dovoljno pouzadano prilozit anketu elektronskim putem....
Laughing

Eto molila bi vas jos ako mozete ovaj post shvatit i malo ozbiljnije jer eto meni je osobna namjera da se neke stvari na fakultetu poboljsaju....

Albert Einstein

#Lil angel legna elttiL Bily u akciji
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 18:53 uto, 6. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Tko je ciljana publika ankete? :-k

Tj. kad mislis da studenti popunjavaju anketu? :-k Ako na vjezbama/predavanjima, onda ti pitanja o ispitu nemaju nekog smisla... :?
Tko je ciljana publika ankete? Think

Tj. kad mislis da studenti popunjavaju anketu? Think Ako na vjezbama/predavanjima, onda ti pitanja o ispitu nemaju nekog smisla... Confused

[Vrh]
buba
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

38 = 125 - 87

PostPostano: 19:08 uto, 6. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Tu anketu ispunjavaju svi studenti ili samo oni s viših godina? :-k

[size=8]Jer mi prošle godine nismo ništa popunjavali.[/size] :-|
Tu anketu ispunjavaju svi studenti ili samo oni s viših godina? Think

Jer mi prošle godine nismo ništa popunjavali. Neutral

[Vrh]
mladac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

34 = 91 - 57

PostPostano: 19:18 uto, 6. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

čini mi se da je nama na uvodnom predavanju bilo rečeno da čemo ispunjavati anketu. mislim da bi bilo dobro osim pitanjia kako smo zadovoljni prof/asist moglo ubaciti i demose.
čini mi se da je nama na uvodnom predavanju bilo rečeno da čemo ispunjavati anketu. mislim da bi bilo dobro osim pitanjia kako smo zadovoljni prof/asist moglo ubaciti i demose.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
GauSs_
Moderator
Moderator

Spol: muško
72 = 110 - 38

PostPostano: 20:44 uto, 6. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="mladac"]mislim da bi bilo dobro osim pitanjia kako smo zadovoljni prof/asist moglo ubaciti i demose.[/quote]

potpuno se slazem 8)
mladac (napisa):
mislim da bi bilo dobro osim pitanjia kako smo zadovoljni prof/asist moglo ubaciti i demose.

potpuno se slazem Cool

Prosle su godine kolokviji bili laksi, zar ne?
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
koryanshea
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
17 = 27 - 10

PostPostano: 20:58 uto, 6. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="buba"][size=8]Jer mi prošle godine nismo ništa popunjavali.[/size] :-|[/quote]
:shocked!: kako to mislis? sigurno nisi propustila slucajno... sve... :? ankete... u oba... :shock: semestra...? :-s tesko...
buba (napisa):

#Shocked kako to mislis? sigurno nisi propustila slucajno... sve... Confused ankete... u oba... Shocked semestra...? Eh? tesko...

buba
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

38 = 125 - 87

PostPostano: 21:12 uto, 6. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="koryanshea"][quote="buba"][size=8]Jer mi prošle godine nismo ništa popunjavali.[/size] :-|[/quote]
:shocked!: kako to mislis? sigurno nisi propustila slucajno... sve... :? ankete... u oba... :shock: semestra...? :-s tesko...[/quote]
To se valjda na kraju drugog semestra ispunjavalo, a tada me baš i nije bilo preveć. :-|
koryanshea (napisa):
buba (napisa):

#Shocked kako to mislis? sigurno nisi propustila slucajno... sve... Confused ankete... u oba... Shocked semestra...? Eh? tesko...

To se valjda na kraju drugog semestra ispunjavalo, a tada me baš i nije bilo preveć. Neutral

[Vrh]
koryanshea
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

17 = 27 - 10

PostPostano: 21:35 uto, 6. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="buba"]To se valjda na kraju drugog semestra ispunjavalo, a tada me baš i nije bilo preveć. :-|[/quote]
pa ono, trebalo je i na kraju prvog... :|
buba (napisa):
To se valjda na kraju drugog semestra ispunjavalo, a tada me baš i nije bilo preveć. Neutral

pa ono, trebalo je i na kraju prvog... Neutral

Pukica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 22 - 13

PostPostano: 21:42 uto, 6. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

ma mislim da se popunjavalo u oba semestra..osim mozda na nekom kolegiju su "preskocili" jedne vjezbe ili predavanja
ma mislim da se popunjavalo u oba semestra..osim mozda na nekom kolegiju su "preskocili" jedne vjezbe ili predavanja

Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

31 = 55 - 24

PostPostano: 22:46 uto, 6. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Na kraju prvog i drugog semestra su se ispunjavale, i to iz sva 4 ne-fizika kolegija :wink:

Edit: Barem na inžinjerskom smjeru :-k
Na kraju prvog i drugog semestra su se ispunjavale, i to iz sva 4 ne-fizika kolegija Wink

Edit: Barem na inžinjerskom smjeru Think

Zadnja promjena: vili; 22:48 uto, 6. 12. 2005; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Pukica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 22 - 13

PostPostano: 22:47 uto, 6. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

ma jesu da..ali mislim da nam je jedan profac ili asistent zaboravio podijelit
ma jesu da..ali mislim da nam je jedan profac ili asistent zaboravio podijelit

Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

17 = 27 - 10

PostPostano: 22:57 uto, 6. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

dzizuz... nemoj me vise tako plasit, je l' moze :)
dzizuz... nemoj me vise tako plasit, je l' moze Smile

bily
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 74 - 66

PostPostano: 0:32 sri, 7. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Tko je ciljana publika ankete? :-k

Tj. kad mislis da studenti popunjavaju anketu? :-k Ako na vjezbama/predavanjima, onda ti pitanja o ispitu nemaju nekog smisla... :?[/quote]

to zelim da studenti sve odluce zelim svaki prijedlog moguci....

[quote="citiram sebe"]
Laughing

[/quote]

ljudi ja vas molim da napisete prijedloge oko nove moguce ankete nije sada u ovom topicu ni bitna prosla anketa i kad se ispunjavala, bitno je samo da vi koji sada imate priliku sudjelovat pomoc ostavarit novu anketu.....

zato vas molim da razmislite i svoja misljenja ovdje napisete

eto hvala vam unaprijed[/quote]
vsego (napisa):
Tko je ciljana publika ankete? Think

Tj. kad mislis da studenti popunjavaju anketu? Think Ako na vjezbama/predavanjima, onda ti pitanja o ispitu nemaju nekog smisla... Confused

to zelim da studenti sve odluce zelim svaki prijedlog moguci....

citiram sebe (napisa):

Laughing

ljudi ja vas molim da napisete prijedloge oko nove moguce ankete nije sada u ovom topicu ni bitna prosla anketa i kad se ispunjavala, bitno je samo da vi koji sada imate priliku sudjelovat pomoc ostavarit novu anketu.....

zato vas molim da razmislite i svoja misljenja ovdje napisete

eto hvala vam unaprijed[/quote]

Albert Einstein

[Vrh]
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 1:02 sri, 7. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Slazem se s bily da bi se anketa trebala "modernizirati" i mislim da je inicijativa izvrsna. Ako na kraju sakupis kvalitetnu kompilaciju pitanja, predlazem da ih odneses prodekanici doc. Milin-Sipus. Mislim da je ona zaduzena za provodjenje ankete i da ce biti zadovoljna.

Sto se tice pitanja, trebalo bi svakako dobiti povratnu informaciju o Bolonjskim novostima (zadace, kolokviji...). [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=5349]Ovdje[/url] imas link na anketu koja je isla neposredno nakon kolokvija iz Konacnih geometrija. Na [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=5485]ovom topicu[/url] imas nenadove linkove na izvrsne ankete koje se provode na Carnegie Mellon sveucilistu.
Slazem se s bily da bi se anketa trebala "modernizirati" i mislim da je inicijativa izvrsna. Ako na kraju sakupis kvalitetnu kompilaciju pitanja, predlazem da ih odneses prodekanici doc. Milin-Sipus. Mislim da je ona zaduzena za provodjenje ankete i da ce biti zadovoljna.

Sto se tice pitanja, trebalo bi svakako dobiti povratnu informaciju o Bolonjskim novostima (zadace, kolokviji...). Ovdje imas link na anketu koja je isla neposredno nakon kolokvija iz Konacnih geometrija. Na ovom topicu imas nenadove linkove na izvrsne ankete koje se provode na Carnegie Mellon sveucilistu.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
bily
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 74 - 66

PostPostano: 11:01 sri, 7. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

anketa mi je ova ok ali dobro to je anketa striktno za kolokvij, ja bi htjela da ta anketa bude drugacija tipa da se pomocu nje poboljsa osobito nastava, rad i komunikacija sa studentima, ali ja zelim samo ovdje kriterije i sama misljenja studenata pa i asistenata i profesora kako bi po njihovom ta anketa trebala izgledat....

smijem li pitat koje napravio ovu anketu?Jer sve u svemu anketa za pojedini kolegij je ok..

:lol:
anketa mi je ova ok ali dobro to je anketa striktno za kolokvij, ja bi htjela da ta anketa bude drugacija tipa da se pomocu nje poboljsa osobito nastava, rad i komunikacija sa studentima, ali ja zelim samo ovdje kriterije i sama misljenja studenata pa i asistenata i profesora kako bi po njihovom ta anketa trebala izgledat....

smijem li pitat koje napravio ovu anketu?Jer sve u svemu anketa za pojedini kolegij je ok..

Laughing

Albert Einstein

[Vrh]
vili
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

31 = 55 - 24

PostPostano: 11:36 sri, 7. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Dobra pitanja mi se čine i ona koja je Krcko spominjao da daje svojim studentima na vježbama u anketama, tipa:

Govori li dovoljno glasno i piše li dovoljno čitko i veliko?

Mislim da ukoliko asistent (ili profesor) uvaži rezultate takvih pitanja iz ankete to može bitno poboljšati kvalitetu nastave. (S obzirom da je već bilo govora o pojedinim asistentima na forumu vezano uz te probleme)
Dobra pitanja mi se čine i ona koja je Krcko spominjao da daje svojim studentima na vježbama u anketama, tipa:

Mislim da ukoliko asistent (ili profesor) uvaži rezultate takvih pitanja iz ankete to može bitno poboljšati kvalitetu nastave. (S obzirom da je već bilo govora o pojedinim asistentima na forumu vezano uz te probleme)

[Vrh]
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 12:26 sri, 7. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vili"]Dobra pitanja mi se čine i ona koja je Krcko spominjao da daje svojim studentima na vježbama u anketama, tipa:

Govori li dovoljno glasno i piše li dovoljno čitko i veliko?[/quote]

To su pitanja sa sluzbene ankete. Ne mislim da ih treba maknuti, ali nisam bas siguran koliko su stvarno korisna. Pisanje i govorenje je jako tesko ispravljati, a nastavnici su vecinom svjesni na cemu su. Puno puta sam se trudio pisati vece i citkije, ali cim prestanem razmisljati o tome kako pisem i pocnem razmisljati o tome sto pisem konvergiram tocno svojem rukopisu.
vili (napisa):

To su pitanja sa sluzbene ankete. Ne mislim da ih treba maknuti, ali nisam bas siguran koliko su stvarno korisna. Pisanje i govorenje je jako tesko ispravljati, a nastavnici su vecinom svjesni na cemu su. Puno puta sam se trudio pisati vece i citkije, ali cim prestanem razmisljati o tome kako pisem i pocnem razmisljati o tome sto pisem konvergiram tocno svojem rukopisu.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
vili
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

31 = 55 - 24

PostPostano: 13:00 sri, 7. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Hm..vježbom do savršenstva :)

Slažem se za čitkost, tim više što ja imam ružan rukopis pa znam da je to moguće eventualno malo modificirat ali i dalje ostaje ružno.

A što se glasnoće i veličine slova tiče, jasno da postoje navike (kao i u svemu) koje je teško ispraviti, ali moguće je barem djelomično ako se uloži trud.
Vjerojatno se i kod tebe to djelomično promijenilo, iako ti se čini da nije.

Sad dalje, naravno, sve ovisi o volji profesora ili asistenta i koliko je njima to bitno.

Mislim, to pitanje je i tako bilo [i]just a thought[/i], da sad ne ispadne da dižem halabuku oko toga...
Hm..vježbom do savršenstva Smile

Slažem se za čitkost, tim više što ja imam ružan rukopis pa znam da je to moguće eventualno malo modificirat ali i dalje ostaje ružno.

A što se glasnoće i veličine slova tiče, jasno da postoje navike (kao i u svemu) koje je teško ispraviti, ali moguće je barem djelomično ako se uloži trud.
Vjerojatno se i kod tebe to djelomično promijenilo, iako ti se čini da nije.

Sad dalje, naravno, sve ovisi o volji profesora ili asistenta i koliko je njima to bitno.

Mislim, to pitanje je i tako bilo just a thought, da sad ne ispadne da dižem halabuku oko toga...

[Vrh]
bily
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 74 - 66

PostPostano: 23:16 sri, 7. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

napisano rijecima okvirno prijasnja anketa je mozda izgledala ovako nekako

Anketa

Ova anketa je sastavljena povodom boljeg i razumnijeg predavanja i vjezbi.

Kolegij: _____________________________________________________

Predavač: ______________________

Kojom ocjenom bi ocjenili predavača
(brzina predavanja, rauzumljivost, pripremljenost samog predavača za taj kolegij, komunikativnost u radu sa studentima)

Asistent: _____________________________________________

(brzina predavanja, rauzumljivost, pripremljenost samog predavača za taj kolegij, komunikativnost u radu sa studentima)

Kako vam se čini sama težina kolegija ?

a) tezina kolokvija
b) tezina pismenog
c) tezina usmenog

Kod asistenta koji prvi put drži taj kolegij sto bi trebalo poduzet?
a) pripremit se za kolegij
b) imat komunikativnost u radu sa studentima
c) konzultirat se sa predavacem tog kolegija

Ovo pisem za one koje nisu upuceni..
Mene zanima sto jos zelite dodat ili izbacit iz ove ankete... :lol:

najvise trazim misljenje asistenata
napisano rijecima okvirno prijasnja anketa je mozda izgledala ovako nekako

Anketa

Ova anketa je sastavljena povodom boljeg i razumnijeg predavanja i vjezbi.

Kolegij: _____________________________________________________

Predavač: ______________________

Asistent: _____________________________________________

Kako vam se čini sama težina kolegija ?

a) tezina kolokvija
b) tezina pismenog
c) tezina usmenog

Kod asistenta koji prvi put drži taj kolegij sto bi trebalo poduzet?
a) pripremit se za kolegij
b) imat komunikativnost u radu sa studentima
c) konzultirat se sa predavacem tog kolegija

Ovo pisem za one koje nisu upuceni..
Mene zanima sto jos zelite dodat ili izbacit iz ove ankete... Laughing

najvise trazim misljenje asistenata

Albert Einstein

[Vrh]
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Sarma: -

PostPostano: 7:16 čet, 8. 12. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

ti bi jednom ocjenom ocijelina sve kod asistenata/profesora...

zbilja ne kuzim koja bi svrha bila takve tvoje ankete?

tezina kolokvija i slicnog - to cak niti kompetentni ne mogu procjeniti - jer kompetentan je onaj koji je to dobro polozio, s druge strane, njemu bi i laksi a mozda i tezi bili jednako uspjesni..... ljudi koji nisu polozili IMO uglavnom nisu kompetentni ocjenjivati..... tj svaka grupacija moze ocijeniti nesto drugo... (ovi koji nisu prosli mogu pokusati napisati zasto nisu prosli - ako je asistent los - to i to, ako nisu dovoljno spremali, ako ...., ovi koji su prosli mogu napisati kojim alatima su prosli - koliko su dugo spremali, posjecenost dem i konz.... etc)
to staviti pod 1-2 pitanja u opcu ocjenu.... opet se vracamo na anketu kakva vec postoji

ne mogu se oteti dojmu da rezultat tvoje ankete treba utjecati na prolaznost, a ne povecanja kvalitete nastave....
ti bi jednom ocjenom ocijelina sve kod asistenata/profesora...

zbilja ne kuzim koja bi svrha bila takve tvoje ankete?

tezina kolokvija i slicnog - to cak niti kompetentni ne mogu procjeniti - jer kompetentan je onaj koji je to dobro polozio, s druge strane, njemu bi i laksi a mozda i tezi bili jednako uspjesni..... ljudi koji nisu polozili IMO uglavnom nisu kompetentni ocjenjivati..... tj svaka grupacija moze ocijeniti nesto drugo... (ovi koji nisu prosli mogu pokusati napisati zasto nisu prosli - ako je asistent los - to i to, ako nisu dovoljno spremali, ako ...., ovi koji su prosli mogu napisati kojim alatima su prosli - koliko su dugo spremali, posjecenost dem i konz.... etc)
to staviti pod 1-2 pitanja u opcu ocjenu.... opet se vracamo na anketu kakva vec postoji

ne mogu se oteti dojmu da rezultat tvoje ankete treba utjecati na prolaznost, a ne povecanja kvalitete nastave....

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2  Sljedeće
Stranica 1 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum