Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
ahri Forumaš(ica)

|
Postano: 0:17 pet, 9. 12. 2005 Naslov: |
|
|
malo oko notacije: u primjeru treceg zadatka si pomnozio prvi i treci redak, sto su neparni retci... mislim da u zadavanju zadatka (logicki) ne bi trebalo retke/stupce brojati kao nulti, prvi, drugi vec prvi, drugi, treci.
eto ;)
malo oko notacije: u primjeru treceg zadatka si pomnozio prvi i treci redak, sto su neparni retci... mislim da u zadavanju zadatka (logicki) ne bi trebalo retke/stupce brojati kao nulti, prvi, drugi vec prvi, drugi, treci.
eto ;)
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
ahri Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
fireball Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
fireball Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 16:34 pet, 9. 12. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]Uz opasku da minus nije znamenka, koja je razlika u sumi znamenaka pozitivnog i negativnog broja? :-k
P.S. Ne mogu si zamisliti tko ti je asistent... :whistle2: Btw, nisu svi zadaci (u kolokviju) s brojem 17 "moji"... :shock: :faint: :gg:[/quote]
ja mislim da nema nikakve razlike, ali bolje pitat, tako sam sigurniji... mogu, zanemarivši ovo gore, koristit apsolutne vrijednosti ili negativne brojeve množit sa -1 kako bi postali pozitivni zato jer mi je tako lakše raditi?
p.s. nisam mislio na kolokvij, a niti se ne sjećam da je bilo zadataka sa 17 i 19 u kolokviju, bar u mojoj grupi nije...
vsego (napisa): | Uz opasku da minus nije znamenka, koja je razlika u sumi znamenaka pozitivnog i negativnog broja?
P.S. Ne mogu si zamisliti tko ti je asistent... Btw, nisu svi zadaci (u kolokviju) s brojem 17 "moji"...  |
ja mislim da nema nikakve razlike, ali bolje pitat, tako sam sigurniji... mogu, zanemarivši ovo gore, koristit apsolutne vrijednosti ili negativne brojeve množit sa -1 kako bi postali pozitivni zato jer mi je tako lakše raditi?
p.s. nisam mislio na kolokvij, a niti se ne sjećam da je bilo zadataka sa 17 i 19 u kolokviju, bar u mojoj grupi nije...
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 17:15 pet, 9. 12. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="fireball"]ja mislim da nema nikakve razlike, ali bolje pitat, tako sam sigurniji... mogu, zanemarivši ovo gore, koristit apsolutne vrijednosti ili negativne brojeve množit sa -1 kako bi postali pozitivni zato jer mi je tako lakše raditi?[/quote]
Sve sto vodi do tocnog rjesenja, dobro je. 8) Samo, nemoj mijenjati podatke u samoj matrici, nego upotrijebi pomocnu varijablu (koja, btw, ne mora biti matrica). :D
fireball (napisa): | ja mislim da nema nikakve razlike, ali bolje pitat, tako sam sigurniji... mogu, zanemarivši ovo gore, koristit apsolutne vrijednosti ili negativne brojeve množit sa -1 kako bi postali pozitivni zato jer mi je tako lakše raditi? |
Sve sto vodi do tocnog rjesenja, dobro je. Samo, nemoj mijenjati podatke u samoj matrici, nego upotrijebi pomocnu varijablu (koja, btw, ne mora biti matrica).
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 23:29 pet, 9. 12. 2005 Naslov: |
|
|
Kad se nista ne kaze, zakljucuje se iz konteksta. :-s Kod racunanja sume znamenaka, to su cijeli brojevi, a ako te veseli, smijes uzeti i prirodne. 8)
Kad se nista ne kaze, zakljucuje se iz konteksta. Kod racunanja sume znamenaka, to su cijeli brojevi, a ako te veseli, smijes uzeti i prirodne.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
fireball Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
ahri Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
fireball Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
ivo34 Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 22:25 ned, 11. 12. 2005 Naslov: |
|
|
Rijec je o efikasnom uvrstavanju realnog broja u polinom. 8)
Ideja:
[latex]$\begin{align*}
p(x) &= a_n x^n + a_{n-1} x^{n-1} + a_{n-2} x^{n-2} + \dots + a_1 x^1 + a_0 \\
&= (a_n x + a_{n-1}) x^{n-1} + a_{n-2} x^{n-2} + \dots + a_1 x^1 + a_0 \\
&= ((a_n x + a_{n-1}) x + a_{n-2}) x^{n-2} + \dots + a_1 x^1 + a_0 \\
&\ \vdots \\
&= (\dots((a_n x + a_{n-1}) x + a_{n-2}) x + \dots + a_1) x + a_0
\end{align*}$[/latex]
Dakle, stavis [tt]p = 0[/tt] i onda ga u svakom koraku mnozis sa [tt]x[/tt], te mu dodajes odgovarajuci keoficijent [tt]a[j][/tt] (gdje [tt]j[/tt] "ide" od [tt]n[/tt] do [tt]0[/tt]). 8)
Posudi od nekog vjezbe i nadoknadi; rijec je o vaznom algoritmu, a radili smo i Euklida, te se igrali s prostim brojevima - sve skupa nije tesko, ali je vazno. 8)
Rijec je o efikasnom uvrstavanju realnog broja u polinom.
Ideja:
Dakle, stavis p = 0 i onda ga u svakom koraku mnozis sa x, te mu dodajes odgovarajuci keoficijent a[j] (gdje j "ide" od n do 0).
Posudi od nekog vjezbe i nadoknadi; rijec je o vaznom algoritmu, a radili smo i Euklida, te se igrali s prostim brojevima - sve skupa nije tesko, ali je vazno.
|
|
[Vrh] |
|
Sherpa Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
ivo34 Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 13:30 uto, 13. 12. 2005 Naslov: |
|
|
Sherpa, tvoj sarkazam je bio potpuno nepotreban :PP ,
za ono sto sam pitao vec dobio sam odgovor od vsege
(btw, svaka cast na promptnom i [b]dobronamjernom[/b]
odgovoru vsego 8) :worship: ; nisam ti se prije mogao
zahvaliti)
Molio bih kolege na malo vise medjusobnog razumijevanja i
tolerancije, barem na ovom forumu, pa ce nam svima zajedno
biti ugodnije i ucinkovitije komunicirati. :wink:
Sherpa, tvoj sarkazam je bio potpuno nepotreban ,
za ono sto sam pitao vec dobio sam odgovor od vsege
(btw, svaka cast na promptnom i dobronamjernom
odgovoru vsego ; nisam ti se prije mogao
zahvaliti)
Molio bih kolege na malo vise medjusobnog razumijevanja i
tolerancije, barem na ovom forumu, pa ce nam svima zajedno
biti ugodnije i ucinkovitije komunicirati.
|
|
[Vrh] |
|
auuuuuuuu Gost
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|