Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
wookie Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
Postano: 12:25 čet, 15. 12. 2005 Naslov: |
|
|
nisam, ali na isto takvo pitanje evo sto je na grupi hr.alt.cellular.gsm odgovorio user lavmorski: (editirani da bi blio prihvatljivo za ovaj forum)
[quote]1. nema kupovine na cesti pa makar cekao 2 mjeseca duže..
2. ili neka on tebi dođe na noge(doma)
3. ili ti njemu doma ili na posao(još bolje)
4. mob mora imati uredne papire o garanciji(štambilj,potpis,datum)
5. znaci i RAČUN na kome su ti također datumi kupovine i trgovina.
6. bilo bi dobro i da se dogovorite da ako mob.rikne u roku 4-5 dana da ti
vrati lovu pa nek se on zafrkava oko servisa...
7. fotokopija njegove osobne,za slucaj nepredvidivih problema..ti i nije
neophodno ako je zadovoljeno gornjih 6 tocaka.
8. ako je istekla garancija ,nema nikakvih papira onda ili se okreni i odi
dalje ili se drzi prve 3 točke ko pijan plota
e sad neko ce rec da sam lud ali ja sam sebi tako kupovao mobove i prodao pokoji kad mi dojadi,naravno kupuj od onog ko se ne bavi preprodajom..ako je moguce
nije isto jel kupiš mob od cure koja je vidla novu nokiu a sad
prodaje godinu dana staru motorolu ili kad te frajer iz oglasnika pita za
koji mobitel ga zoveš??!!
da rezimiram..jos se nisam zeznuo..
pozdrav[/quote]
nisam, ali na isto takvo pitanje evo sto je na grupi hr.alt.cellular.gsm odgovorio user lavmorski: (editirani da bi blio prihvatljivo za ovaj forum)
Citat: | 1. nema kupovine na cesti pa makar cekao 2 mjeseca duže..
2. ili neka on tebi dođe na noge(doma)
3. ili ti njemu doma ili na posao(još bolje)
4. mob mora imati uredne papire o garanciji(štambilj,potpis,datum)
5. znaci i RAČUN na kome su ti također datumi kupovine i trgovina.
6. bilo bi dobro i da se dogovorite da ako mob.rikne u roku 4-5 dana da ti
vrati lovu pa nek se on zafrkava oko servisa...
7. fotokopija njegove osobne,za slucaj nepredvidivih problema..ti i nije
neophodno ako je zadovoljeno gornjih 6 tocaka.
8. ako je istekla garancija ,nema nikakvih papira onda ili se okreni i odi
dalje ili se drzi prve 3 točke ko pijan plota
e sad neko ce rec da sam lud ali ja sam sebi tako kupovao mobove i prodao pokoji kad mi dojadi,naravno kupuj od onog ko se ne bavi preprodajom..ako je moguce
nije isto jel kupiš mob od cure koja je vidla novu nokiu a sad
prodaje godinu dana staru motorolu ili kad te frajer iz oglasnika pita za
koji mobitel ga zoveš??!!
da rezimiram..jos se nisam zeznuo..
pozdrav |
_________________ It's not who you love. It's how.
|
|
[Vrh] |
|

Spol: 
|
Postano: 12:28 čet, 15. 12. 2005 Naslov: |
|
|
ahda, senilija.... ako znas sto su newsgrupe i pratis ih, odi na grupu hr.ponuda.gsm i pogledaj jel tamo ima sta trazis... nazovi ili posalji mejl i provedi gore navedno...
osobno preporucam newsgrupe nad oglasnikom, jer na grupi ipak imaju nekakvu identifikaciju i ime... u oglasniku ne znas nista o nikome...
recimo, ako odlucis za nekoga s grupe, mozes mi poslati mejl pa cu ti reci ako znam jel bilo kakvih prituzbi prije ili da li je netko jako pouzdan...
ako ne znas sto su newsgrupe, onda mozes ovdje pogledati iste informacije:
http://groups.google.com/group/hr.ponuda.gsm?lnk=oa&hl=en
u ovoj grupi se zna zalomiti isto poneka prodaja
http://groups.google.com/group/hr.potraznja.gsm?lnk=oa&hl=en
toliko od mene :g:
ahda, senilija.... ako znas sto su newsgrupe i pratis ih, odi na grupu hr.ponuda.gsm i pogledaj jel tamo ima sta trazis... nazovi ili posalji mejl i provedi gore navedno...
osobno preporucam newsgrupe nad oglasnikom, jer na grupi ipak imaju nekakvu identifikaciju i ime... u oglasniku ne znas nista o nikome...
recimo, ako odlucis za nekoga s grupe, mozes mi poslati mejl pa cu ti reci ako znam jel bilo kakvih prituzbi prije ili da li je netko jako pouzdan...
ako ne znas sto su newsgrupe, onda mozes ovdje pogledati iste informacije:
http://groups.google.com/group/hr.ponuda.gsm?lnk=oa&hl=en
u ovoj grupi se zna zalomiti isto poneka prodaja
http://groups.google.com/group/hr.potraznja.gsm?lnk=oa&hl=en
toliko od mene
|
|
[Vrh] |
|
ahri Forumaš(ica)

|
Postano: 12:40 čet, 15. 12. 2005 Naslov: |
|
|
ja kupovao preko oglasnika i imam dvojako iskustvo :).
naletio sam na jednog lika koji me je preveslao :(. hvala bogu nisam toliko puno dao, mobitel je bio rabljeni. a i naletio sam na jednog lika koji je super... on radi u tvornici nokie i na taj nacin sverca mobitele preko granice (zaposlenici imaju jeftinije), pa sam imao i garanciju i sve.
u principu probaj se raspitati medju poznanicima ako znaju nekog ko dila mobitele, znaju li nekog tko je ok... jer mozes na svasta naletit na oglasniku.
i jos jedna stvar: vecina ih ima foru "ajmo se nac tu i tu, tu mi je lako se sparkat" i onda kad dodjes "joj sjedni u auto da vidis mobitel, da ne stojimo vani". klasicna spika, ne nasjest... ja sam, debil, nasjeo, usao u auto, pa me lik zakljucao i obavijestio ako je bezveze dolazio (iliti: ako ne kupim mobitel, jelte), da sam mu duzan 50kn za potroseno vrijeme. hvala bogu, mobitel je bio ok :/.
eto. :)
ja kupovao preko oglasnika i imam dvojako iskustvo :).
naletio sam na jednog lika koji me je preveslao :(. hvala bogu nisam toliko puno dao, mobitel je bio rabljeni. a i naletio sam na jednog lika koji je super... on radi u tvornici nokie i na taj nacin sverca mobitele preko granice (zaposlenici imaju jeftinije), pa sam imao i garanciju i sve.
u principu probaj se raspitati medju poznanicima ako znaju nekog ko dila mobitele, znaju li nekog tko je ok... jer mozes na svasta naletit na oglasniku.
i jos jedna stvar: vecina ih ima foru "ajmo se nac tu i tu, tu mi je lako se sparkat" i onda kad dodjes "joj sjedni u auto da vidis mobitel, da ne stojimo vani". klasicna spika, ne nasjest... ja sam, debil, nasjeo, usao u auto, pa me lik zakljucao i obavijestio ako je bezveze dolazio (iliti: ako ne kupim mobitel, jelte), da sam mu duzan 50kn za potroseno vrijeme. hvala bogu, mobitel je bio ok :/.
eto. :)
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
|
[Vrh] |
|
goc9999 Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 13:33 čet, 15. 12. 2005 Naslov: |
|
|
slazem se ahrijem! ako kupujes novi mob na "crno" onda ne bi trebalo biti problema. mislim da odmah mozes uocit da li je mob nov ili nije,ako nemozes vizualno onda ga upali i vidi koji je datum postavljen i koliko baterija vec traje (sve to u mobu pise). inace ako mob kosta 2400 a ti ga kupujes za 1800,to se ne isplati,.cjenkaj se na nize,ipak i ti riskiras,vidi oglasnik.hr usput ne slazem se sa "lavmorski"-em jer on prica o kupnji rabljenog moba,a koliko sam ja shvatio ti misli o kupovini na crnjaka. ahri ti je dao jedan primjer kako je doticni covjek mogao doci do moba kojeg prodaje na crno. mislim da ne bi trebalo biti bojazni oko kupovine jer (ako je mob nov) taj mob da nije zavrsio kod NN zavrsio bi u ducanu po znatno visoj cijeni.
ps.inace mob ti ima i secret codove koje kad ukucas ti daju neke informacije o tvome mobu,to mozes naci preko neta,ili svaki serviser (ja bar mislim) to zna.
slazem se ahrijem! ako kupujes novi mob na "crno" onda ne bi trebalo biti problema. mislim da odmah mozes uocit da li je mob nov ili nije,ako nemozes vizualno onda ga upali i vidi koji je datum postavljen i koliko baterija vec traje (sve to u mobu pise). inace ako mob kosta 2400 a ti ga kupujes za 1800,to se ne isplati,.cjenkaj se na nize,ipak i ti riskiras,vidi oglasnik.hr usput ne slazem se sa "lavmorski"-em jer on prica o kupnji rabljenog moba,a koliko sam ja shvatio ti misli o kupovini na crnjaka. ahri ti je dao jedan primjer kako je doticni covjek mogao doci do moba kojeg prodaje na crno. mislim da ne bi trebalo biti bojazni oko kupovine jer (ako je mob nov) taj mob da nije zavrsio kod NN zavrsio bi u ducanu po znatno visoj cijeni.
ps.inace mob ti ima i secret codove koje kad ukucas ti daju neke informacije o tvome mobu,to mozes naci preko neta,ili svaki serviser (ja bar mislim) to zna.
|
|
[Vrh] |
|

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
rat in a cage Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
PIPboy Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|

Spol: 
|
Postano: 19:22 čet, 15. 12. 2005 Naslov: |
|
|
dapace, ima ih nekoliko... ponesto sony-ericssona i 3 siemensa (s65, m75 i njegova manje robusna kopija mislim da je cx75) :g:
mobitel u ducanu znaci da nije zakljucan na neku mrezu i brand (tipa vodatel i slicno)
ono sto je meni glupo je da zakljucaju mob od 2000kn, ako ga ti zelis otkljucati - gubis garanciju....
doduse, zato se lock na mrezu vrati prije upotrebe garancije i sve 5 :g:
ofkors, ne u sluzbenim servisima, vec kod poznatih unlockera :g:
i to nije ilegalno or smth... zapravo, upitna je legalnost zakljucavanja mobitela... no, ljudi se snalaze :g:
ja se trenutno bavim time da zakljucim po cemu je smartphone smart... naime, jos kuzim za one nokie koje imaju duplu tastaturu i symbian OS..
ako sam dobro skuzila, zapravo, neki OS mobitel cini smart, rajt?
i ofkors, koje su meni prednosti takvog mobitela....
i ofkors, smart mi nikad nece biti mob koji ima win os na sebi :g:
dapace, ima ih nekoliko... ponesto sony-ericssona i 3 siemensa (s65, m75 i njegova manje robusna kopija mislim da je cx75)
mobitel u ducanu znaci da nije zakljucan na neku mrezu i brand (tipa vodatel i slicno)
ono sto je meni glupo je da zakljucaju mob od 2000kn, ako ga ti zelis otkljucati - gubis garanciju....
doduse, zato se lock na mrezu vrati prije upotrebe garancije i sve 5
ofkors, ne u sluzbenim servisima, vec kod poznatih unlockera
i to nije ilegalno or smth... zapravo, upitna je legalnost zakljucavanja mobitela... no, ljudi se snalaze
ja se trenutno bavim time da zakljucim po cemu je smartphone smart... naime, jos kuzim za one nokie koje imaju duplu tastaturu i symbian OS..
i ofkors, smart mi nikad nece biti mob koji ima win os na sebi
|
|
[Vrh] |
|
Martinab Moderator

|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
venovako Forumaš(ica)

|
Postano: 20:12 čet, 15. 12. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="Nesi"]ja se trenutno bavim time da zakljucim po cemu je smartphone smart... naime, jos kuzim za one nokie koje imaju duplu tastaturu i symbian OS..
i ofkors, smart mi nikad nece biti mob koji ima win os na sebi :g:[/quote]
E, Nesi, jel ti ikad zatrebao neki zgodni utility, nemas laptop ni "dlanovnik", a cak da i posjedujes neko HPovo cudoviste od calca neces ga nosit sa sobom na plazu ili u birtiju?
Stovise, taj utility ne postoji gotov i/ili free u mobile Java izvedbi?
I voljna si i u stanju napisati ga?
Tada zbilja "smart" postaje smart, jer tko god je probao pisati midlete na standardno sugavim implementacijama mobile Jave za jeftilen mobove (kao npr. Nokia 3100) zna kakav je to pakao i sudjeni neuspjeh.
Zbilja bih se volio poigrati Win or Symbian uredjajem, nisam jos imao prilike.
OT, ali nece nam valjda zamjerit: kao poznavatelj Siemensa, reci, znas li postoji li ikakva mogucnost za update softvera na CX65?
Mob mi se povremeno smrzne tako da radi jedino reset s baterijom unutra-van, i to u tocno odredjenim aplikacijama.
Nesi (napisa): | ja se trenutno bavim time da zakljucim po cemu je smartphone smart... naime, jos kuzim za one nokie koje imaju duplu tastaturu i symbian OS..
i ofkors, smart mi nikad nece biti mob koji ima win os na sebi  |
E, Nesi, jel ti ikad zatrebao neki zgodni utility, nemas laptop ni "dlanovnik", a cak da i posjedujes neko HPovo cudoviste od calca neces ga nosit sa sobom na plazu ili u birtiju?
Stovise, taj utility ne postoji gotov i/ili free u mobile Java izvedbi?
I voljna si i u stanju napisati ga?
Tada zbilja "smart" postaje smart, jer tko god je probao pisati midlete na standardno sugavim implementacijama mobile Jave za jeftilen mobove (kao npr. Nokia 3100) zna kakav je to pakao i sudjeni neuspjeh.
Zbilja bih se volio poigrati Win or Symbian uredjajem, nisam jos imao prilike.
OT, ali nece nam valjda zamjerit: kao poznavatelj Siemensa, reci, znas li postoji li ikakva mogucnost za update softvera na CX65?
Mob mi se povremeno smrzne tako da radi jedino reset s baterijom unutra-van, i to u tocno odredjenim aplikacijama.
|
|
[Vrh] |
|
wookie Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 22:23 čet, 15. 12. 2005 Naslov: |
|
|
OK, hvala svima, vidim da se rasprava malo oduljila...Odlučila sam ga kupiti preko oglasnika pa što bude, bude..ako ne bude dobar, onda ubojstvo(ili samoubojstvo jer sam dugo skupljala pare za mob):) ...Htjela sam povećati svima karme jer ste mi pomogli, ali ne mogu..Inače, razmišljala sam o ovim mobitelima preko simpe,vipa i tele2 ali jednostavno je ovaj bolji...
OK, hvala svima, vidim da se rasprava malo oduljila...Odlučila sam ga kupiti preko oglasnika pa što bude, bude..ako ne bude dobar, onda ubojstvo(ili samoubojstvo jer sam dugo skupljala pare za mob) ...Htjela sam povećati svima karme jer ste mi pomogli, ali ne mogu..Inače, razmišljala sam o ovim mobitelima preko simpe,vipa i tele2 ali jednostavno je ovaj bolji...
_________________ "There is no passion like that of a functionary for his function."
- Georges Clemenceau
|
|
[Vrh] |
|

Spol: 
|
Postano: 0:51 pet, 16. 12. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="venovako"]Tada zbilja "smart" postaje smart, jer tko god je probao pisati midlete na standardno sugavim implementacijama mobile Jave za jeftilen mobove (kao npr. Nokia 3100) zna kakav je to pakao i sudjeni neuspjeh.[/quote]
ok, misilm da sam sfatila, tnx :wink:
[quote="venovako"]Zbilja bih se volio poigrati Win or Symbian uredjajem, nisam jos imao prilike.[/quote]
ne znam sta ce mi djed mraz donijeti pod bor.... we'll see :g:
(citaj: iskoristavat cu te da mi pisakras programe :g:)
[quote="venovako"]OT, ali nece nam valjda zamjerit: kao poznavatelj Siemensa, reci, znas li postoji li ikakva mogucnost za update softvera na CX65?
Mob mi se povremeno smrzne tako da radi jedino reset s baterijom unutra-van, i to u tocno odredjenim aplikacijama.[/quote]
nisam ti ja neki poznavatelj, ja ih samo volim... uglavnom :wink:
nisam 100% ziher, ali imam filing da su to rel. nedavno spominjali na h.a.cellular.gsm.... ok, dopustam da mi se i zmjesalo u glavi... ali koliko sam upoznata, ako je izasao novi, onda postoji i mogucnosti updatea, zar ne?
javi na pm pa ti proslijedim email jednog poznatog unlockera, mislim da ce on najbolje znati (jer i servisira uredjaje)
inace, meni se blokao tu i tamo na pocetku... nakonprve godine je sve proslo... sad guli cetvrtu... s45...
venovako (napisa): | Tada zbilja "smart" postaje smart, jer tko god je probao pisati midlete na standardno sugavim implementacijama mobile Jave za jeftilen mobove (kao npr. Nokia 3100) zna kakav je to pakao i sudjeni neuspjeh. |
ok, misilm da sam sfatila, tnx
venovako (napisa): | Zbilja bih se volio poigrati Win or Symbian uredjajem, nisam jos imao prilike. |
ne znam sta ce mi djed mraz donijeti pod bor.... we'll see
(citaj: iskoristavat cu te da mi pisakras programe )
venovako (napisa): | OT, ali nece nam valjda zamjerit: kao poznavatelj Siemensa, reci, znas li postoji li ikakva mogucnost za update softvera na CX65?
Mob mi se povremeno smrzne tako da radi jedino reset s baterijom unutra-van, i to u tocno odredjenim aplikacijama. |
nisam ti ja neki poznavatelj, ja ih samo volim... uglavnom
nisam 100% ziher, ali imam filing da su to rel. nedavno spominjali na h.a.cellular.gsm.... ok, dopustam da mi se i zmjesalo u glavi... ali koliko sam upoznata, ako je izasao novi, onda postoji i mogucnosti updatea, zar ne?
javi na pm pa ti proslijedim email jednog poznatog unlockera, mislim da ce on najbolje znati (jer i servisira uredjaje)
inace, meni se blokao tu i tamo na pocetku... nakonprve godine je sve proslo... sad guli cetvrtu... s45...
|
|
[Vrh] |
|
rat in a cage Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
|