Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Marko Beljan Gost
|
Postano: 17:24 ned, 18. 12. 2005 Naslov: rastuće funkcije zadatak |
|
|
Treba bi mi rješenje jednog zadataka, ako bi htio pomoći netko tko zna.
Koliko ima rastućih (ne nužno strogo rastućih) funkcija
{1,2,...,n}x{1,2,...,n}->{0,1,2,...,n}
(n prirodan broj)
Zanima me samo formula (radi nečega), a ne treba postupak. Hvala :)
Treba bi mi rješenje jednog zadataka, ako bi htio pomoći netko tko zna.
Koliko ima rastućih (ne nužno strogo rastućih) funkcija
{1,2,...,n}x{1,2,...,n}->{0,1,2,...,n}
(n prirodan broj)
Zanima me samo formula (radi nečega), a ne treba postupak. Hvala
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 17:37 ned, 18. 12. 2005 Naslov: |
|
|
Za to ti treba definicija uredjaja na {1,2,...,n}x{1,2,...,n}. :-s Koju koristis, tj. kada je (a,b) < (c,d)? :-k
(btw, strogo rastuca ne postoji ni jedna, osim za trivijalni slucaj n=1 ;))
Za to ti treba definicija uredjaja na {1,2,...,n}x{1,2,...,n}. Koju koristis, tj. kada je (a,b) < (c,d)?
(btw, strogo rastuca ne postoji ni jedna, osim za trivijalni slucaj n=1 )
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
Marko Beljan Gost
|
Postano: 17:57 ned, 18. 12. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]Za to ti treba definicija uredjaja na {1,2,...,n}x{1,2,...,n}. :-s Koju koristis, tj. kada je (a,b) < (c,d)? :-k[/quote]
Definiramo (a,b)<=(c,d) ako i samo ako je a<=c i b<=d. Mislio sam da je to prirodno.
vsego (napisa): | Za to ti treba definicija uredjaja na {1,2,...,n}x{1,2,...,n}. Koju koristis, tj. kada je (a,b) < (c,d)?  |
Definiramo (a,b)⇐(c,d) ako i samo ako je a⇐c i b⇐d. Mislio sam da je to prirodno.
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 18:05 ned, 18. 12. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="Marko Beljan"][quote="vsego"]Za to ti treba definicija uredjaja na {1,2,...,n}x{1,2,...,n}. :-s Koju koristis, tj. kada je (a,b) < (c,d)? :-k[/quote]
Definiramo (a,b)<=(c,d) ako i samo ako je a<=c i b<=d. Mislio sam da je to prirodno.[/quote]
Nije prirodno, jer ti onda nisu svi brojevi usporedivi. :? Recimo nije (1,2)<=(2,1), ali nije ni (2,1)<=(1,2)... :? Mi mozemo reci "ok, [b]ako su A<B[/b], onda mora biti i f(A)<f(B); ako nije ni A<B ni B<A, ni A=B, onda nas ne zanima kako se odnose f(A) i f(B)", no da li bas to zelis? :-k
Marko Beljan (napisa): | vsego (napisa): | Za to ti treba definicija uredjaja na {1,2,...,n}x{1,2,...,n}. Koju koristis, tj. kada je (a,b) < (c,d)?  |
Definiramo (a,b)⇐(c,d) ako i samo ako je a⇐c i b⇐d. Mislio sam da je to prirodno. |
Nije prirodno, jer ti onda nisu svi brojevi usporedivi. Recimo nije (1,2)⇐(2,1), ali nije ni (2,1)⇐(1,2)... Mi mozemo reci "ok, ako su A<B, onda mora biti i f(A)<f(B); ako nije ni A<B ni B<A, ni A=B, onda nas ne zanima kako se odnose f(A) i f(B)", no da li bas to zelis?
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
Marko Beljan Gost
|
|
[Vrh] |
|
vjekovac Forumaš(ica)

Spol: 
|