Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
venovako Forumaš(ica)
Pridružen/a: 07. 11. 2002. (22:46:38) Postovi: (2F9)16
|
Postano: 14:17 sub, 14. 1. 2006 Naslov: vino |
|
|
Raspisali se na Forumu o papici, a nitko vino ne spominje :(
Dakle, molim cijenjene kolege da ovdje podijele svoja ugodna iskustva i preporuce vina umjerene, studentima pristupacne cijene, ducane / vinoteke gdje ih nabavljaju, a dobro ce doci i kratki opisi te preporuke o konzumaciji.
Napominjem da je rijec o [b]vinu[/b], a ne o otrovima za ispijanje po parkovima.
Svrha ovog topica nije propagiranje alkoholizma!
U nas je, nazalost, vinska kultura dosta zapostavljena.
Jedna od posljedica su i (uglavnom) preskupa vina i glavoboljceci koji se, drskosti li, vinom izdavaju, stoga je korist ovog topica neupitna.
Ako je rasprava na ovu temu u suprotnosti s nekim zakonima ili uredbama (da ne velim pravilima ponasanja), molim moderatora da topic izbrise.
Raspisali se na Forumu o papici, a nitko vino ne spominje
Dakle, molim cijenjene kolege da ovdje podijele svoja ugodna iskustva i preporuce vina umjerene, studentima pristupacne cijene, ducane / vinoteke gdje ih nabavljaju, a dobro ce doci i kratki opisi te preporuke o konzumaciji.
Napominjem da je rijec o vinu, a ne o otrovima za ispijanje po parkovima.
Svrha ovog topica nije propagiranje alkoholizma!
U nas je, nazalost, vinska kultura dosta zapostavljena.
Jedna od posljedica su i (uglavnom) preskupa vina i glavoboljceci koji se, drskosti li, vinom izdavaju, stoga je korist ovog topica neupitna.
Ako je rasprava na ovu temu u suprotnosti s nekim zakonima ili uredbama (da ne velim pravilima ponasanja), molim moderatora da topic izbrise.
|
|
[Vrh] |
|
cinik Forumaš(ica)
Pridružen/a: 27. 04. 2003. (23:34:09) Postovi: (1FB)16
Spol:
Lokacija: /proc/sys/cpu/
|
Postano: 14:40 sub, 14. 1. 2006 Naslov: |
|
|
Preporuka: Vrutak - prilicno dobre cijene, ima svega i svacega od vina.
Sto se tice dobrih i losih vina, osobno ne konzumiram "losa", ili ona od kojih se radi bambus (osim u jednom slucaju, kada je NETKO NA MOJE OCI BAMBUS NAPRAVIO OD VINA KOJE KOSTA 180kn!!!!).
Sto se samih vina tice, mogu ti nesto reci o (malom) plavcu. Ako zanemarimo one koji kostaju manje od 29kn, plavci su cesto dobra vina.
U rangu 29-40kn imas jedno dovoljno kvalitetno vino: Podspiljanski plavac, (ja ga zovem aeroplavac, jer raste na bivsem uzletistu saveznickog aerodroma na Visu).
U rangu 40-60kn imas po lokalitetima:
Brac: Plavac Bol (plavi), pristojno vino, dosta dobar izbor ako ne zelis previse trositi.
Hvar: Plancic: "mali plavac", kao i bracki, nema bitne razlike (veca je razlika izmedju godina istog vina nego izmedju lokaliteta) ... ima ih jos, ali se sada ne mogu svih sjetiti...
Peljesac: Plavac Milicic -- malkice losiji od gornja dva, ali ne bitno -- na Peljescu imaju problem da nema vise genetski cistog malog plavca, sto se meni cini da utjece na okus.
Od 60-100kn imas:
Brac: Plavac Bol (crveni), mozda vrijedno svojih para
Hvar: Plenkovicev Zlatan Plavac -- genijalno vino(malkice subjektivna procjena), sumjerljiva cijena i kvaliteta; Dalmacijavino Faros Barrique -- best buy, kosta 80kn i izvrsstan je; jos niz drugih jako dobrih vina...
Peljesac: svasta, ali nista impresivno
Od 100+kn:
Hvar: Zlatan Plavac Barrique 2003. --- NAJBOLJE VINO KOJE SAM IKADA PIO. (120+kn); Ivan Dolac Barrique 2003. -- pristojno, Plenkovicev Zlatan plavac Grand Cru - fino, ali daleko precijenjeno (180kn)...
eto, ovoliko za sada...
'ave fun!
Sinisa
Preporuka: Vrutak - prilicno dobre cijene, ima svega i svacega od vina.
Sto se tice dobrih i losih vina, osobno ne konzumiram "losa", ili ona od kojih se radi bambus (osim u jednom slucaju, kada je NETKO NA MOJE OCI BAMBUS NAPRAVIO OD VINA KOJE KOSTA 180kn!!!!).
Sto se samih vina tice, mogu ti nesto reci o (malom) plavcu. Ako zanemarimo one koji kostaju manje od 29kn, plavci su cesto dobra vina.
U rangu 29-40kn imas jedno dovoljno kvalitetno vino: Podspiljanski plavac, (ja ga zovem aeroplavac, jer raste na bivsem uzletistu saveznickog aerodroma na Visu).
U rangu 40-60kn imas po lokalitetima:
Brac: Plavac Bol (plavi), pristojno vino, dosta dobar izbor ako ne zelis previse trositi.
Hvar: Plancic: "mali plavac", kao i bracki, nema bitne razlike (veca je razlika izmedju godina istog vina nego izmedju lokaliteta) ... ima ih jos, ali se sada ne mogu svih sjetiti...
Peljesac: Plavac Milicic -- malkice losiji od gornja dva, ali ne bitno -- na Peljescu imaju problem da nema vise genetski cistog malog plavca, sto se meni cini da utjece na okus.
Od 60-100kn imas:
Brac: Plavac Bol (crveni), mozda vrijedno svojih para
Hvar: Plenkovicev Zlatan Plavac -- genijalno vino(malkice subjektivna procjena), sumjerljiva cijena i kvaliteta; Dalmacijavino Faros Barrique -- best buy, kosta 80kn i izvrsstan je; jos niz drugih jako dobrih vina...
Peljesac: svasta, ali nista impresivno
Od 100+kn:
Hvar: Zlatan Plavac Barrique 2003. --- NAJBOLJE VINO KOJE SAM IKADA PIO. (120+kn); Ivan Dolac Barrique 2003. -- pristojno, Plenkovicev Zlatan plavac Grand Cru - fino, ali daleko precijenjeno (180kn)...
eto, ovoliko za sada...
'ave fun!
Sinisa
_________________ Oslobodjen Senata.
|
|
[Vrh] |
|
vjekovac Forumaš(ica)
Pridružen/a: 23. 01. 2003. (18:26:55) Postovi: (2DB)16
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
venovako Forumaš(ica)
Pridružen/a: 07. 11. 2002. (22:46:38) Postovi: (2F9)16
|
|
[Vrh] |
|
vili Forumaš(ica)
Pridružen/a: 08. 06. 2005. (22:40:59) Postovi: (14A)16
Spol:
Lokacija: Keglić
|
|
[Vrh] |
|
bily Forumaš(ica)
Pridružen/a: 29. 04. 2003. (16:21:46) Postovi: (4B7)16
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
kljuki Forumaš(ica)
Pridružen/a: 20. 10. 2005. (13:36:53) Postovi: (127)16
Spol:
Lokacija: hotel yorba
|
|
[Vrh] |
|
nemo Moderator
Pridružen/a: 11. 07. 2004. (21:28:31) Postovi: (37F)16
Spol:
Lokacija: čakovec
|
|
[Vrh] |
|
kljuki Forumaš(ica)
Pridružen/a: 20. 10. 2005. (13:36:53) Postovi: (127)16
Spol:
Lokacija: hotel yorba
|
|
[Vrh] |
|
venovako Forumaš(ica)
Pridružen/a: 07. 11. 2002. (22:46:38) Postovi: (2F9)16
|
Postano: 19:29 sub, 14. 1. 2006 Naslov: |
|
|
Vidim da se rasprava razvila...
@vili: hvala na info!
@nemo: Najcesce T'gu i pijem (Tikves ima solidna vina, ni Vranac im nije los), izvrsno ide uz cokoladne stvarcice, a i sama :)
Samo, jako je to vino za bas svaku prigodu, a treba i malo prosiriti vidike...
To za Daruvar je tuzna istina.
@kljuki: Ne grijesiti tako spram vina!
Nije Noa zasadio koku nakon potopa, nego grozdje.
Bambus je nuzno zlo i kompromis u prisustvu viska loseg "vina" i Cole, iako se s Kasteletom moze i malo zazmiriti na oskrvnuce ;)
Vidim da se rasprava razvila...
@vili: hvala na info!
@nemo: Najcesce T'gu i pijem (Tikves ima solidna vina, ni Vranac im nije los), izvrsno ide uz cokoladne stvarcice, a i sama
Samo, jako je to vino za bas svaku prigodu, a treba i malo prosiriti vidike...
To za Daruvar je tuzna istina.
@kljuki: Ne grijesiti tako spram vina!
Nije Noa zasadio koku nakon potopa, nego grozdje.
Bambus je nuzno zlo i kompromis u prisustvu viska loseg "vina" i Cole, iako se s Kasteletom moze i malo zazmiriti na oskrvnuce
|
|
[Vrh] |
|
goc9999 Forumaš(ica)
Pridružen/a: 15. 10. 2003. (19:31:20) Postovi: (238)16
Spol:
Lokacija: Utrina
|
|
[Vrh] |
|
cinik Forumaš(ica)
Pridružen/a: 27. 04. 2003. (23:34:09) Postovi: (1FB)16
Spol:
Lokacija: /proc/sys/cpu/
|
Postano: 23:00 sub, 14. 1. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="venovako"]
[size=10]Plavac [i]Milicic[/i]
Slucajnost, ili nesto vise?[/size]
[/quote]
pa... odmetnici... otisli SA HVARA NA PELJESAC uzgajati lozu (moji su sa loze presli na levandu, ali na istom otoku). Jedna druga grana, ali isto selo kao i moji (Brusje, Hvar).
@Bily: znamo, o znamo, znamo da alkohol skodi, al'.... :)
ne konzumiram dovoljno da bi se racunalo (otvorim jednu butelju mjesecno, a nikad ne pijem sam).
'ave fun!
Sinisa
venovako (napisa): |
Plavac Milicic
Slucajnost, ili nesto vise?
|
pa... odmetnici... otisli SA HVARA NA PELJESAC uzgajati lozu (moji su sa loze presli na levandu, ali na istom otoku). Jedna druga grana, ali isto selo kao i moji (Brusje, Hvar).
@Bily: znamo, o znamo, znamo da alkohol skodi, al'....
ne konzumiram dovoljno da bi se racunalo (otvorim jednu butelju mjesecno, a nikad ne pijem sam).
'ave fun!
Sinisa
_________________ Oslobodjen Senata.
|
|
[Vrh] |
|
nemo Moderator
Pridružen/a: 11. 07. 2004. (21:28:31) Postovi: (37F)16
Spol:
Lokacija: čakovec
|
Postano: 23:32 sub, 14. 1. 2006 Naslov: Re: hm... |
|
|
[quote="kljuki"]ja nikom uopće ne bih preporučila bijelo vino... bljak... [/quote]
zanemarit ću poslovice o neraspravljanju ukusa i pitati [b]zašto?[/b] osobno meni su bijela vina bolja i ima više varijacija u okusima među sortama koliko se meni čini. kod nas je problem u tome što se ne nađe nešto malo bolje (obično se radi o nekakvim stolnim vinima ili graševini, koji iako mogu biti dobri su uglavnom prekiseli za moj ukus).
a po pitanju bambusa - pa iskreno to je piće stvoreno kako bi se dva relativno loša i jeftina sastojka spojila u nešto sasvim ok :D piti ribar samostalno bilo bi ubitačno, no uz dodatak kole postaje sasvim dobar ;) kvalitetnije crno vino ja uopće nebih razmatrao za mješanje sa ičim - uvijek je bolje i jače (a to su ipak dvije važne karakteristike potrebne svakoj situaciji u kojoj se inače troši i bambus). pogotovo ne mogu shvatit onaj prizor koji je Hans gledao da se miješa bambus radi od vina za 180kn :shock: tu osobu bi ja zatukao, zapravo jednostavno bi mu uzeo to vino :mrgreen:
@venovako: dobro je širiti horizonte, no ponekad naprosto nemam para za širenje :D umijeće je danas naći dobro vino za relativno malo novaca (a pogotovo u društvu koje smatra da je grijeh platiti vino više od 15kn :lol:). svom srećom pa se s vremena na vrijeme naiđe na kolege koji su u posjedu kvalitetnijeg alkohola pa širim vidike preko njihovog gostoprimstva :D
kljuki (napisa): | ja nikom uopće ne bih preporučila bijelo vino... bljak... |
zanemarit ću poslovice o neraspravljanju ukusa i pitati zašto? osobno meni su bijela vina bolja i ima više varijacija u okusima među sortama koliko se meni čini. kod nas je problem u tome što se ne nađe nešto malo bolje (obično se radi o nekakvim stolnim vinima ili graševini, koji iako mogu biti dobri su uglavnom prekiseli za moj ukus).
a po pitanju bambusa - pa iskreno to je piće stvoreno kako bi se dva relativno loša i jeftina sastojka spojila u nešto sasvim ok piti ribar samostalno bilo bi ubitačno, no uz dodatak kole postaje sasvim dobar kvalitetnije crno vino ja uopće nebih razmatrao za mješanje sa ičim - uvijek je bolje i jače (a to su ipak dvije važne karakteristike potrebne svakoj situaciji u kojoj se inače troši i bambus). pogotovo ne mogu shvatit onaj prizor koji je Hans gledao da se miješa bambus radi od vina za 180kn tu osobu bi ja zatukao, zapravo jednostavno bi mu uzeo to vino
@venovako: dobro je širiti horizonte, no ponekad naprosto nemam para za širenje umijeće je danas naći dobro vino za relativno malo novaca (a pogotovo u društvu koje smatra da je grijeh platiti vino više od 15kn ). svom srećom pa se s vremena na vrijeme naiđe na kolege koji su u posjedu kvalitetnijeg alkohola pa širim vidike preko njihovog gostoprimstva
_________________ Umjesto da postavlja pitanje o tome što je prije nastalo - kokoš ili jaje, čovjeku se najednom učinilo da je kokoš zamisao jajeta o stvaranju novih jaja.
|
|
[Vrh] |
|
cinik Forumaš(ica)
Pridružen/a: 27. 04. 2003. (23:34:09) Postovi: (1FB)16
Spol:
Lokacija: /proc/sys/cpu/
|
Postano: 23:49 sub, 14. 1. 2006 Naslov: Re: hm... |
|
|
[quote="nemo"]pogotovo ne mogu shvatit onaj prizor koji je Hans gledao da se miješa bambus radi od vina za 180kn :shock: tu osobu bi ja zatukao, zapravo jednostavno bi mu uzeo to vino :mrgreen:
[/quote]
iskreno, to sam i htio napraviti, ali covjek je bio previse smotan da bih mu to ucinio. naime, da stvar bude gora, to vino je bilo moj poklon (jednoj drugoj osobi) za rodjendan.
[quote="nemo"]svom srećom pa se s vremena na vrijeme naiđe na kolege koji su u posjedu kvalitetnijeg alkohola pa širim vidike preko njihovog gostoprimstva :D[/quote]
necemo o imenima ljudi sa geofizike... :)
'ave fun!
Sinisa
nemo (napisa): | pogotovo ne mogu shvatit onaj prizor koji je Hans gledao da se miješa bambus radi od vina za 180kn tu osobu bi ja zatukao, zapravo jednostavno bi mu uzeo to vino
|
iskreno, to sam i htio napraviti, ali covjek je bio previse smotan da bih mu to ucinio. naime, da stvar bude gora, to vino je bilo moj poklon (jednoj drugoj osobi) za rodjendan.
nemo (napisa): | svom srećom pa se s vremena na vrijeme naiđe na kolege koji su u posjedu kvalitetnijeg alkohola pa širim vidike preko njihovog gostoprimstva |
necemo o imenima ljudi sa geofizike...
'ave fun!
Sinisa
_________________ Oslobodjen Senata.
|
|
[Vrh] |
|
bily Forumaš(ica)
Pridružen/a: 29. 04. 2003. (16:21:46) Postovi: (4B7)16
Spol:
|
Postano: 0:03 ned, 15. 1. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="cinik"]
@Bily: znamo, o znamo, znamo da alkohol skodi, al'.... :)
ne konzumiram dovoljno da bi se racunalo (otvorim jednu butelju mjesecno, a nikad ne pijem sam).
'ave fun!
Sinisa[/quote]
ali ja samo zelim reci da ti u svom slucaju moras skroz izbacit alkohol jer kao sto rekoh... [size=5]on deblja i nije dobar u pogledu toga... [/size] mada se vinu tesko oduprijet osobito dobrom vinu
:oops:
a jedno vino bas za nas zene je ilocki traminac.Kako bih cesto obilazila degustacije vina i to jos uvijek znam cinit tako sam i naucila da je jedno od zenskih vina ilocki traminac i jako je ukusan, najstariji traminac je cak iz 1841 godine mada se kvaliteta vina ne odreduje po starosti nego po samoj lozi i po samoj proizvodnji...
Tako kad kupujete vino nemojte previse obracat paznju na godinu na boci, jer vinari se od vijeka vijekova znaju hvalit kako je vino staro a nema nijednu stetocinju osim vinske musice a tek 1923 godine se otkrilo kako ne postoji samo korisna vinska musica nego ima ona losa vrsta koja steti vinu. A eto danasnji vinari su puno oprezniji mada je i dan danas jako tesko suzbit te neke stetocinje kojih ima jako puno...
Uvijek sam tvrdila da mi je vino puno bolje iz bacvi nego iz inox(palsticne posude) ili betonske, ili kovinske - od nehrdajuceg celika....
U davnoj prošlosti, na primjer u staroj Grckoj i Rimu, u upotrebi su bile amfore, vrcevi razlicita oblika i mješine od životinjske kože. Vinsko posude ima važnu ulogu u proizvodnji, osobito u cuvanju vina i u prijevozu. Tako da ja mislim da je bacva i dan danas najbolja za sve...
[size=7]bas kao i kreda za razliku od projektora :lol: [/size] Tako da nije sve bas u samoj proizvodnji vina ono sto pise na boci, bitna je sama vinova loza, bitna je njena podloga, recimo ja postujem babic jer je na vinovoj lozi vitis vinifera i vitis beladieri i zato su tako dobri....
bijela vina i crna vina nema tu sto je bolje nego u sto ga stavljas ...
Bijelo vino i crno vino je ista stvar prizvodnje samo sto se na jednom vrsi proces maceracije a to je samo proces dobivanja boje iz kostice ili iz kozica ali prije iz kostice jer u kozici i nema bas neke boje...
pa sad vi razmislite sto je zapravo dobro vino????
cinik (napisa): |
@Bily: znamo, o znamo, znamo da alkohol skodi, al'....
ne konzumiram dovoljno da bi se racunalo (otvorim jednu butelju mjesecno, a nikad ne pijem sam).
'ave fun!
Sinisa |
ali ja samo zelim reci da ti u svom slucaju moras skroz izbacit alkohol jer kao sto rekoh... on deblja i nije dobar u pogledu toga... mada se vinu tesko oduprijet osobito dobrom vinu
a jedno vino bas za nas zene je ilocki traminac.Kako bih cesto obilazila degustacije vina i to jos uvijek znam cinit tako sam i naucila da je jedno od zenskih vina ilocki traminac i jako je ukusan, najstariji traminac je cak iz 1841 godine mada se kvaliteta vina ne odreduje po starosti nego po samoj lozi i po samoj proizvodnji...
Tako kad kupujete vino nemojte previse obracat paznju na godinu na boci, jer vinari se od vijeka vijekova znaju hvalit kako je vino staro a nema nijednu stetocinju osim vinske musice a tek 1923 godine se otkrilo kako ne postoji samo korisna vinska musica nego ima ona losa vrsta koja steti vinu. A eto danasnji vinari su puno oprezniji mada je i dan danas jako tesko suzbit te neke stetocinje kojih ima jako puno...
Uvijek sam tvrdila da mi je vino puno bolje iz bacvi nego iz inox(palsticne posude) ili betonske, ili kovinske - od nehrdajuceg celika....
U davnoj prošlosti, na primjer u staroj Grckoj i Rimu, u upotrebi su bile amfore, vrcevi razlicita oblika i mješine od životinjske kože. Vinsko posude ima važnu ulogu u proizvodnji, osobito u cuvanju vina i u prijevozu. Tako da ja mislim da je bacva i dan danas najbolja za sve...
bas kao i kreda za razliku od projektora Tako da nije sve bas u samoj proizvodnji vina ono sto pise na boci, bitna je sama vinova loza, bitna je njena podloga, recimo ja postujem babic jer je na vinovoj lozi vitis vinifera i vitis beladieri i zato su tako dobri....
bijela vina i crna vina nema tu sto je bolje nego u sto ga stavljas ...
Bijelo vino i crno vino je ista stvar prizvodnje samo sto se na jednom vrsi proces maceracije a to je samo proces dobivanja boje iz kostice ili iz kozica ali prije iz kostice jer u kozici i nema bas neke boje...
pa sad vi razmislite sto je zapravo dobro vino????
_________________ NAJNERAZUMLJIVIJE JE NA OVOM SVIJETU STO JE ON RAZUMLJIV!!!!
Albert Einstein
|
|
[Vrh] |
|
nemo Moderator
Pridružen/a: 11. 07. 2004. (21:28:31) Postovi: (37F)16
Spol:
Lokacija: čakovec
|
|
[Vrh] |
|
Iki Forumaš(ica)
Pridružen/a: 22. 08. 2003. (22:43:04) Postovi: (AA)16
Spol:
Lokacija: Drzim se susedovog plota
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)
Pridružen/a: 14. 10. 2002. (14:27:35) Postovi: (E68)16
Spol:
Sarma: -
|
Postano: 20:16 ned, 15. 1. 2006 Naslov: |
|
|
ok, moja iskustva :xg:
1. ne pijem :g: (tj kolicina koju ja popijem i osjetim se mjeri u kolicinama manjim od mililitra) vina nacelno ne pijem... ali :g:
2. volim piti _slatko_ :g: (likeri jako included)
3. http://vrutak.hr/ :g: vodovodna, pored slovenske, blizu trga francuske revolucije... dovoljno precizna odokativnost? :g:
4. bijelo vino: jedino vrhunsko vino koje sam pila je bilo vino mojih staraca koje su napravili prjie cca 15 godina... prije cca 5 godina su nasli posljednju flasu (bilo je flasirano)... ja sam vristala na njih da zato su to popili prije.... nemam pojma kako... napravili su to od tuduma.... nitko mi ne vjeruje da je to bilo prefino i lagano pjenusavo (moji nikad nisu koristili dodatke, osim vinobrana na kraju vrenja)
vinograda vise nemamo... zapravo, nemamo ga vec 14 godina... nikad to nisu imali prilike ponovit.... :sigh:
unazad tri godine sam naisla na bijelo vino vrlo slicno toj prelijepoj uspomeni - zilavka :g:
zao mi flasu otvorit jer je to kolicina puno pretjerana za mojih 10tak ispijanja :g:
5. crno vino
[b]KUPINOVO domace[/b]
tu bi sad trebalo reci - kraj rasprave :g:
meni zapravo i je, jer je to jedino crno vino koje mi odgovara...
naisla sam ovaj mjesec na preporuku o zdrepcevoj krvi, cekam placu i idem u vrutak po nju :g: (i po kupinovo, nije domace... al necemo sad cjepidlacit, i vjerojatno po pisang - liker od banana) - venovako - hocemo skupa? :g:
6. vina za kuhanje - obavezno kvalitetnija... t'ga se odlicna pokazala u cobancu :g: (ljudi na rostiljadi su se hvatali za glavu :lol:) doma usujem fino domace dalmatinsko.... :g:
ok, moja iskustva
1. ne pijem (tj kolicina koju ja popijem i osjetim se mjeri u kolicinama manjim od mililitra) vina nacelno ne pijem... ali
2. volim piti _slatko_ (likeri jako included)
3. http://vrutak.hr/ vodovodna, pored slovenske, blizu trga francuske revolucije... dovoljno precizna odokativnost?
4. bijelo vino: jedino vrhunsko vino koje sam pila je bilo vino mojih staraca koje su napravili prjie cca 15 godina... prije cca 5 godina su nasli posljednju flasu (bilo je flasirano)... ja sam vristala na njih da zato su to popili prije.... nemam pojma kako... napravili su to od tuduma.... nitko mi ne vjeruje da je to bilo prefino i lagano pjenusavo (moji nikad nisu koristili dodatke, osim vinobrana na kraju vrenja)
vinograda vise nemamo... zapravo, nemamo ga vec 14 godina... nikad to nisu imali prilike ponovit....
unazad tri godine sam naisla na bijelo vino vrlo slicno toj prelijepoj uspomeni - zilavka
zao mi flasu otvorit jer je to kolicina puno pretjerana za mojih 10tak ispijanja
5. crno vino
KUPINOVO domace
tu bi sad trebalo reci - kraj rasprave
meni zapravo i je, jer je to jedino crno vino koje mi odgovara...
naisla sam ovaj mjesec na preporuku o zdrepcevoj krvi, cekam placu i idem u vrutak po nju (i po kupinovo, nije domace... al necemo sad cjepidlacit, i vjerojatno po pisang - liker od banana) - venovako - hocemo skupa?
6. vina za kuhanje - obavezno kvalitetnija... t'ga se odlicna pokazala u cobancu (ljudi na rostiljadi su se hvatali za glavu ) doma usujem fino domace dalmatinsko....
_________________ It's not who you love. It's how.
|
|
[Vrh] |
|
venovako Forumaš(ica)
Pridružen/a: 07. 11. 2002. (22:46:38) Postovi: (2F9)16
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo
Pridružen/a: 07. 10. 2002. (15:57:59) Postovi: (18B3)16
|
Postano: 2:09 pon, 16. 1. 2006 Naslov: |
|
|
Hans ima praf: plavci su zakon. Obicno ih kupujem u rangu 30-50 kn. U svecanim prilikama preporucio bih Postup. To je nesto slicno kao Dingac, malcice manje razvikan i zato jeftiniji (u ovom slucaju to znaci da su cijene od 75 kn navise). Peljesac je moja omiljena lokacija za plavce (a i inace :wink: ).
E Hans, sjecas se onog šrot vina starog 20 godina kojeg sam zaklao na obrani? Pitam te zato sto se ja ne sjecam... sjecam se samo da sam ga pio i nisam se otrovao, ali okusa se ne sjecam. Ti si bio tamo, ili je to bila halucinacija izazvana sumljivim napitkom?
Hans ima praf: plavci su zakon. Obicno ih kupujem u rangu 30-50 kn. U svecanim prilikama preporucio bih Postup. To je nesto slicno kao Dingac, malcice manje razvikan i zato jeftiniji (u ovom slucaju to znaci da su cijene od 75 kn navise). Peljesac je moja omiljena lokacija za plavce (a i inace ).
E Hans, sjecas se onog šrot vina starog 20 godina kojeg sam zaklao na obrani? Pitam te zato sto se ja ne sjecam... sjecam se samo da sam ga pio i nisam se otrovao, ali okusa se ne sjecam. Ti si bio tamo, ili je to bila halucinacija izazvana sumljivim napitkom?
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
|