[quote="Anonymous"]A zanima me samo jedna stvar koja se odnosi na 4. zad. Zadatak mi je,bar mislim,po principu rješavanja točan, ali mi nije rezultat točan jer sam stavila da je omjer površina dvaju trokuta jednak omjeru dviju stranica. Znam da je trebalo biti da je jednako omjeru kvadrata stranica.[/quote]
Mislim da to nije 4. zadatak (tamo se trebalo dokazati da je nesto jednakostranican trokut, odn. romb).
[quote="Anonymous"]Dobila sam svega 4 boda na tom zadatku. Zanima me kako vi to inače ocjenjujete. Da li čim naiđete na pogrešku, ne gledate daljnji postupak?[/quote]
Isti zadatak ocjenjuje uvijek isti asistent, da bude ujednacen kriterij. Ne mogu detaljno obrazloziti kriterije drugih, ali sasvim sigurno ne krizaju zadatak cim naidju na prvu pogresku. Raspon bodova je od 0 do 10, dobivate bodove ovisno o tome koliko ste "blizu" rjesenju.
[quote="Anonymous"]jel mi možete reći zašto su ove godine puno teži kolokviji nego prošle? Ovo izgleda kao da nas se što više želite riješiti.[/quote]
To nije tocno. Cilj kolokvija je da vas sto vise prodje. Medjutim, profesori nisu bili zadovoljni znanjem pojedinih studenata na usmenom iz EM1. Nema smisla da na usmeni dolaze studenti koji nisu bas nista radili, a i generalno smo se slozili da su kolokviji iz EM1 bili malo prelagani.
Kao sto sam rekao, ocekujem da ce na kraju prolaznost iz EM2 biti bolja, recimo barem 60-65%. Drugi kolokvij bit ce laksi nego prvi, pa imaju realnu sansu i oni koji su na prvom osvojili oko 20 bodova.
[quote="Anonymous"]Uostalom kakav je princip bodovanja? Je li on subjektivan i ovisi o asistentu koji ispravlja ili pstoji skala bodovanja?[/quote]
Sigurno ima doza subjektivnosti, ali nastojimo svesti na minimum tako da isti zadatak ispravlja uvijek ista osoba. Ako vam je sve tocno, morate dobiti 10 bodova. Ako niste nista napisali dobit cete 0. Sve izmedju svar je procjene onog koji ispravlja (jesu li greske beznacajne ili pokazuju neznanje, jeste li dobro poceli itd.)
Prvi zadatak ima potpitanja (a)-(d). Tu postoji skala, (a) vrijedi 4 boda, a ostali po 2.
Anonymous (napisa): | A zanima me samo jedna stvar koja se odnosi na 4. zad. Zadatak mi je,bar mislim,po principu rješavanja točan, ali mi nije rezultat točan jer sam stavila da je omjer površina dvaju trokuta jednak omjeru dviju stranica. Znam da je trebalo biti da je jednako omjeru kvadrata stranica. |
Mislim da to nije 4. zadatak (tamo se trebalo dokazati da je nesto jednakostranican trokut, odn. romb).
Anonymous (napisa): | Dobila sam svega 4 boda na tom zadatku. Zanima me kako vi to inače ocjenjujete. Da li čim naiđete na pogrešku, ne gledate daljnji postupak? |
Isti zadatak ocjenjuje uvijek isti asistent, da bude ujednacen kriterij. Ne mogu detaljno obrazloziti kriterije drugih, ali sasvim sigurno ne krizaju zadatak cim naidju na prvu pogresku. Raspon bodova je od 0 do 10, dobivate bodove ovisno o tome koliko ste "blizu" rjesenju.
Anonymous (napisa): | jel mi možete reći zašto su ove godine puno teži kolokviji nego prošle? Ovo izgleda kao da nas se što više želite riješiti. |
To nije tocno. Cilj kolokvija je da vas sto vise prodje. Medjutim, profesori nisu bili zadovoljni znanjem pojedinih studenata na usmenom iz EM1. Nema smisla da na usmeni dolaze studenti koji nisu bas nista radili, a i generalno smo se slozili da su kolokviji iz EM1 bili malo prelagani.
Kao sto sam rekao, ocekujem da ce na kraju prolaznost iz EM2 biti bolja, recimo barem 60-65%. Drugi kolokvij bit ce laksi nego prvi, pa imaju realnu sansu i oni koji su na prvom osvojili oko 20 bodova.
Anonymous (napisa): | Uostalom kakav je princip bodovanja? Je li on subjektivan i ovisi o asistentu koji ispravlja ili pstoji skala bodovanja? |
Sigurno ima doza subjektivnosti, ali nastojimo svesti na minimum tako da isti zadatak ispravlja uvijek ista osoba. Ako vam je sve tocno, morate dobiti 10 bodova. Ako niste nista napisali dobit cete 0. Sve izmedju svar je procjene onog koji ispravlja (jesu li greske beznacajne ili pokazuju neznanje, jeste li dobro poceli itd.)
Prvi zadatak ima potpitanja (a)-(d). Tu postoji skala, (a) vrijedi 4 boda, a ostali po 2.
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|