Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Gost
|
|
[Vrh] |
|
HijenA Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 18:21 uto, 24. 1. 2006 Naslov: |
|
|
AFAIK, kad sam ja pisao kolokvije, to se moglo. jedino sto se tad radilo jest kad pises u C-u onda se sintaksa naredbi pregledava, dok to nije slucaj kod pseudo C-a. najbolje ce znati vsego, nesi, gordan i jos netko :-)
AFAIK, kad sam ja pisao kolokvije, to se moglo. jedino sto se tad radilo jest kad pises u C-u onda se sintaksa naredbi pregledava, dok to nije slucaj kod pseudo C-a. najbolje ce znati vsego, nesi, gordan i jos netko
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 19:25 uto, 24. 1. 2006 Naslov: |
|
|
Pa, ako zelis koristiti prednosti [b]standardnog, ANSI C-a[/b], smijes. 8) No, onda se, naravno, gleda sintaksa i eventalne "pseudizacije" ce se tretirati kao greske. :) Da nije tako, kako bismo onda to uopce pregledavali? :-k
Pa, ako zelis koristiti prednosti standardnog, ANSI C-a, smijes. No, onda se, naravno, gleda sintaksa i eventalne "pseudizacije" ce se tretirati kao greske. Da nije tako, kako bismo onda to uopce pregledavali?
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
Postano: 19:43 uto, 24. 1. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]Pa, ako zelis koristiti prednosti [b]standardnog, ANSI C-a[/b], smijes. 8) No, onda se, naravno, gleda sintaksa i eventalne "pseudizacije" ce se tretirati kao greske. :) Da nije tako, kako bismo onda to uopce pregledavali? :-k[/quote]
Vrlo jednostavno, za svaki redak koji vidite zapitate se da li je ispravan u C-u ili pseudo C-u, ako je odgovor potvrdan onda je OK, ako uočite nešto što ne postoji niti u C-u niti u pseudu onda skidaj bodove :)
Ma ono što mene zanima je sljedeće: Ako odlučim pisati u C-u mora li program biti apsolutno ispravan, odnosno moram li deklarirati ama baš sve varijable, trebam li inkludati stdio.h i slične stvari, smijem li printf koristiti kao u pseudo C-u ili moram biti konzistentan pa ga pisati u obliku printf("%d"......?
vsego (napisa): | Pa, ako zelis koristiti prednosti standardnog, ANSI C-a, smijes. No, onda se, naravno, gleda sintaksa i eventalne "pseudizacije" ce se tretirati kao greske. Da nije tako, kako bismo onda to uopce pregledavali?  |
Vrlo jednostavno, za svaki redak koji vidite zapitate se da li je ispravan u C-u ili pseudo C-u, ako je odgovor potvrdan onda je OK, ako uočite nešto što ne postoji niti u C-u niti u pseudu onda skidaj bodove
Ma ono što mene zanima je sljedeće: Ako odlučim pisati u C-u mora li program biti apsolutno ispravan, odnosno moram li deklarirati ama baš sve varijable, trebam li inkludati stdio.h i slične stvari, smijem li printf koristiti kao u pseudo C-u ili moram biti konzistentan pa ga pisati u obliku printf("%d"......?
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
Postano: 0:03 sri, 25. 1. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]Do sada je uvijek trebalo pisati tocno u jednom od to dvoje. :|
Mozes li mi objasniti sto bi to C-specific koristio, ako vec neces pisati normalni C-kod? :-k[/quote]
Naviko sam pisat u C-u, ali bih zbog kratkoće pseudo C-a htio pisat u njemu (nedeklariranja, neinkludanja, neintmejnovi, ...). Al recimo da onda pišem u pseudu, al zbog navike napišem int nzm(a,b) umjesto funkcija nzm(a,b) pa gubim bodove jer se u pseudu cjelobrojna funkcija deklarira sa funkcija, umjesto int. Ili umjesto alociraj mi se na jednom mjestu omakne malloc.
Da skratim, naviko pisat u C-u, al je pseudo C kraći i htio bi pisat u njemu, al mi se neda ama baš svaku naredbu iz C-a banalizirat da bi bila u duhu pseudo C-a?
Kužiš šta oću reći?
vsego (napisa): | Do sada je uvijek trebalo pisati tocno u jednom od to dvoje.
Mozes li mi objasniti sto bi to C-specific koristio, ako vec neces pisati normalni C-kod?  |
Naviko sam pisat u C-u, ali bih zbog kratkoće pseudo C-a htio pisat u njemu (nedeklariranja, neinkludanja, neintmejnovi, ...). Al recimo da onda pišem u pseudu, al zbog navike napišem int nzm(a,b) umjesto funkcija nzm(a,b) pa gubim bodove jer se u pseudu cjelobrojna funkcija deklarira sa funkcija, umjesto int. Ili umjesto alociraj mi se na jednom mjestu omakne malloc.
Da skratim, naviko pisat u C-u, al je pseudo C kraći i htio bi pisat u njemu, al mi se neda ama baš svaku naredbu iz C-a banalizirat da bi bila u duhu pseudo C-a?
Kužiš šta oću reći?
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 0:21 sri, 25. 1. 2006 Naslov: |
|
|
Ma, to je ok. :) Pseudo-C, prema definiciji pseuda (opcenito, ne samo pseudo-C-a), ima [i]loose[/i] sintaksu. 8) Dakle, deklariraj funkciju sa [tt]int[/tt], [tt]funkcija[/tt], [tt]function[/tt],... samo da bude jasno da je funkcija i, ako vec navodis povratni tip, da on bude tocan. 8)
Isto tako, ako bas fulas naziv funkcije [tt]alociraj()[/tt], nije problem dok god bude jasno da je to alokacija (dakle, nemoj nazvati funkciju [tt]make_coffe()[/tt] ;)). 8)
Postoje stvari koje u pseudo-C-u nismo radili, a C ih ima (npr. relokacija memorije). :-s Ako koristis tako nesto, onda svakako trebas "cisti" C, no samo sitne greske u nazivima sigurno necemo kaznjavati 8)
Ma, to je ok. Pseudo-C, prema definiciji pseuda (opcenito, ne samo pseudo-C-a), ima loose sintaksu. Dakle, deklariraj funkciju sa int, funkcija, function,... samo da bude jasno da je funkcija i, ako vec navodis povratni tip, da on bude tocan.
Isto tako, ako bas fulas naziv funkcije alociraj(), nije problem dok god bude jasno da je to alokacija (dakle, nemoj nazvati funkciju make_coffe() ).
Postoje stvari koje u pseudo-C-u nismo radili, a C ih ima (npr. relokacija memorije). Ako koristis tako nesto, onda svakako trebas "cisti" C, no samo sitne greske u nazivima sigurno necemo kaznjavati
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
|