Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

maca i njeni zubi
Idite na 1, 2  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Ana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
Sarma = la pohva - posuda
= 9 - 0

PostPostano: 21:35 čet, 27. 10. 2005    Naslov: maca i njeni zubi Citirajte i odgovorite

Nadam se da ovo pitanje nije jako glupo :oops: , ali brinem se i moram ga postaviti (mislim da sam negdje na forumu pročitala da (bar) jedna osoba voli mace pa vjerujem da će mi moći pomoći... :))

Naime, upravo sam skužila da je mojoj maci ispao donji očnjak! :(
Doduše, ona ima 9 godina, ali nikad nisam čula da mačkama ispadaju zubi (od starosti :?).

Nadam se da mi nitko neće davati glupe odgovore (iako je pitanje možda takvo), jer stvarno mi nije do šale... :(

Unaprijed zahvaljujem...

Zabrinuta Ana :(
Nadam se da ovo pitanje nije jako glupo Embarassed , ali brinem se i moram ga postaviti (mislim da sam negdje na forumu pročitala da (bar) jedna osoba voli mace pa vjerujem da će mi moći pomoći... Smile)

Naime, upravo sam skužila da je mojoj maci ispao donji očnjak! Sad
Doduše, ona ima 9 godina, ali nikad nisam čula da mačkama ispadaju zubi (od starosti Confused).

Nadam se da mi nitko neće davati glupe odgovore (iako je pitanje možda takvo), jer stvarno mi nije do šale... Sad

Unaprijed zahvaljujem...

Zabrinuta Ana Sad

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
mladac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
34 = 91 - 57

PostPostano: 21:52 čet, 27. 10. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

to ti je mislim od starosti... možda ima i veze s prehranom... dedin pas ima 13 god i isto mu je otpalo par zubi. daj joj mekšu hranu da nebi još koji...
to ti je mislim od starosti... možda ima i veze s prehranom... dedin pas ima 13 god i isto mu je otpalo par zubi. daj joj mekšu hranu da nebi još koji...

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
buba
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

38 = 125 - 87

PostPostano: 22:08 čet, 27. 10. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pa jesi bila kod veterinara? :?

Jer ja mislim da će ti on definitivno puno više pomoći od Formuša (NHF Forumaši :wink:).
Pa jesi bila kod veterinara? Confused

Jer ja mislim da će ti on definitivno puno više pomoći od Formuša (NHF Forumaši Wink).

[Vrh]
Ana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 9 - 0

PostPostano: 22:19 čet, 27. 10. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

:( :( :( :(

Ali ima tek(!) 9 godina... Koliko ja znam, prosječni životni vijek mačke je 15-20 godina! I tako je zaigrana, kao što je uvijek bila.
Još gora bi mi opcija bila da je bolesna. Uh...

A što se hrane tiče...
Whiskasovi kroketi su joj uvijek u zdjelici, a još joj dajemo i hranu iz vrećice (onu mekanu).

Kod veterinara nisam bila, jer sam to vidjela onda kad sam poslala pitanje. Otići ću sutra.
Mislila sam da možda netko od forumaša ima iskustva s macama pa sam pokušala saznati o tome prije nego odem veterinaru (tko će čekati do sutra, sad neću moći zaspati).

Hvala na odgovorima!
Sad Sad Sad Sad

Ali ima tek(!) 9 godina... Koliko ja znam, prosječni životni vijek mačke je 15-20 godina! I tako je zaigrana, kao što je uvijek bila.
Još gora bi mi opcija bila da je bolesna. Uh...

A što se hrane tiče...
Whiskasovi kroketi su joj uvijek u zdjelici, a još joj dajemo i hranu iz vrećice (onu mekanu).

Kod veterinara nisam bila, jer sam to vidjela onda kad sam poslala pitanje. Otići ću sutra.
Mislila sam da možda netko od forumaša ima iskustva s macama pa sam pokušala saznati o tome prije nego odem veterinaru (tko će čekati do sutra, sad neću moći zaspati).

Hvala na odgovorima!

[Vrh]
bnikola
Mali od Foruma
(Administrator)
Mali od Foruma<br>(Administrator)

Spol: muško
11 = 19 - 8

PostPostano: 7:13 pet, 28. 10. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

ajde to pitanje postavi na [url]www.bius.hr/phpbb/.[/url] Sorry na reklami drugog foruma, ali znam da tamo ima ljudi koje vole macke, znaju puno o njima, i koji bi mogli znati odgovor na tvoje pitanje.
ajde to pitanje postavi na www.bius.hr/phpbb/. Sorry na reklami drugog foruma, ali znam da tamo ima ljudi koje vole macke, znaju puno o njima, i koji bi mogli znati odgovor na tvoje pitanje.

Ana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 9 - 0

PostPostano: 8:16 pet, 28. 10. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Hvaaala...
Hvaaala...

[Vrh]
goc9999
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
= 27 - 22

PostPostano: 8:38 pet, 28. 10. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

pa imas na netu siteove o svakakvim kucnim ljubimcima, ja imam papigu i ribe i za njih sam nasao forume na netu i to hrvatske!
ali definitivno preporucam veterinara,ja nisam takve srece bio jer ne postoji bas veterinar(pvt) koji se bavi pticama pa sam isao na veterinarski fax da izlijecim svoju papigicu, imala je neku vrstu gripe neki broj h5nesto! ugl. strucna pomoc je uvijek dobro dosla!
pa imas na netu siteove o svakakvim kucnim ljubimcima, ja imam papigu i ribe i za njih sam nasao forume na netu i to hrvatske!
ali definitivno preporucam veterinara,ja nisam takve srece bio jer ne postoji bas veterinar(pvt) koji se bavi pticama pa sam isao na veterinarski fax da izlijecim svoju papigicu, imala je neku vrstu gripe neki broj h5nesto! ugl. strucna pomoc je uvijek dobro dosla!

Trip
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

15 = 28 - 13

PostPostano: 11:41 pet, 28. 10. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

ja obozavam mace.. trenutno ih imam 5..
mojoj maci je jednom ispo zub kad ga je sama strgala.. ponjusila ga je i otisla dalje.. nemoj se zabrinjavat.. puno toga oni rade sta mi ni ne znamo.. (jer bar moje macke su puno vani) tak da nije da im ne padaju zubeki..samo mozda mi to ne znamo..

ak se ponovi, odvedi je veterinaru..
ja obozavam mace.. trenutno ih imam 5..
mojoj maci je jednom ispo zub kad ga je sama strgala.. ponjusila ga je i otisla dalje.. nemoj se zabrinjavat.. puno toga oni rade sta mi ni ne znamo.. (jer bar moje macke su puno vani) tak da nije da im ne padaju zubeki..samo mozda mi to ne znamo..

ak se ponovi, odvedi je veterinaru..

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice MSNM
Ana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 9 - 0

PostPostano: 14:05 pet, 28. 10. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Živim u stanu i maca mi ne ide van, tako da sumnjam da ga je polomila, a ni ne izgleda tako.

Tražila sam po netu i prije nego što sam pitala na forumu i našla sam par razloga, ali mislila sam da bih tu mogla dobiti još neke informacije.

Danas sam nakon faksa išla kod veterinara (zasad bez mace) i rekla je da je razlog tome ili kamenac ili starost (što je vjerojatnije)... :( Ne znam da li da budem tužna što stari ili sretna jer joj nije ništa ozbiljno.

Uglavnom, pratit ću je kako se ponaša pa ću je, ako treba, odvesti i do veterinara...

Što se mene tiče, možemo zatvoriti ovu temu.

Još jednom, hvala svima na odgovorima i pomoći! :)
Živim u stanu i maca mi ne ide van, tako da sumnjam da ga je polomila, a ni ne izgleda tako.

Tražila sam po netu i prije nego što sam pitala na forumu i našla sam par razloga, ali mislila sam da bih tu mogla dobiti još neke informacije.

Danas sam nakon faksa išla kod veterinara (zasad bez mace) i rekla je da je razlog tome ili kamenac ili starost (što je vjerojatnije)... Sad Ne znam da li da budem tužna što stari ili sretna jer joj nije ništa ozbiljno.

Uglavnom, pratit ću je kako se ponaša pa ću je, ako treba, odvesti i do veterinara...

Što se mene tiče, možemo zatvoriti ovu temu.

Još jednom, hvala svima na odgovorima i pomoći! Smile

[Vrh]
bily
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 74 - 66

PostPostano: 14:48 pet, 28. 10. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

cekaj imam i ja nesto za reci...
moram te pitat koliko tvoja maca dobija kalcija dnevno...
Ja sam imala macka u slavoniji i dok sam ja bila uz njega znaci tri do cetiri godine sve je bilo ok a kad sam otisla onda su mu poceli ispadat i zubi i nokti se slabit....a to je bio razlog nedostatka kalcija
zato pripazi i pogledaj koliko dajes kacija dnevno...s tim da se pod kalcij ne gleda samo mlijeko...

Imam ti i par savjeta tipa pod
1 pogledaj maci usi i ako joj je smede sto u usima to joj moras ocisiti sa kapima otonazol jer to moze biti nista drugo nego macja suga koja se prenosi sa macke na macku a to moze dobit od same majke tako da i nije bitno sto ti zivi samo u stanu
2 sape joj moras obavezno pregledavat jako cesto i vidit dal joj slabe nokti jer macke su bez noktiju vise niko...
3 ako trebas jos koji savjet javi mi se u PM jer znam puno o macama imam doma jednu a i cijeli zivot sam imala macku i proucavala ih kao i konja :konj: i pse i ostale domace zivine....
cekaj imam i ja nesto za reci...
moram te pitat koliko tvoja maca dobija kalcija dnevno...
Ja sam imala macka u slavoniji i dok sam ja bila uz njega znaci tri do cetiri godine sve je bilo ok a kad sam otisla onda su mu poceli ispadat i zubi i nokti se slabit....a to je bio razlog nedostatka kalcija
zato pripazi i pogledaj koliko dajes kacija dnevno...s tim da se pod kalcij ne gleda samo mlijeko...

Imam ti i par savjeta tipa pod
1 pogledaj maci usi i ako joj je smede sto u usima to joj moras ocisiti sa kapima otonazol jer to moze biti nista drugo nego macja suga koja se prenosi sa macke na macku a to moze dobit od same majke tako da i nije bitno sto ti zivi samo u stanu
2 sape joj moras obavezno pregledavat jako cesto i vidit dal joj slabe nokti jer macke su bez noktiju vise niko...
3 ako trebas jos koji savjet javi mi se u PM jer znam puno o macama imam doma jednu a i cijeli zivot sam imala macku i proucavala ih kao i konja Konj i pse i ostale domace zivine....

Albert Einstein

#Lil angel legna elttiL Bily u akciji
[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 15:06 pet, 28. 10. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="bily"]ako trebas jos koji savjet javi mi se u PM...[/quote]

Zasto PM? :-k Totalno je [b]on[/b] topic, a mozda ce jos nekoga zanimati... :)
bily (napisa):
ako trebas jos koji savjet javi mi se u PM...

Zasto PM? Think Totalno je on topic, a mozda ce jos nekoga zanimati... Smile

[Vrh]
Ana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 9 - 0

PostPostano: 16:03 pet, 28. 10. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ne dajem joj kalcija :oops: Samo neke vitamine, ali to nije to.

A zar mlijeko nije štetno za mace? To sam čula jako puno puta! :?

Šuga??
Macu imam već 9 godina i mislim da bih dosad primijetila da ima takvo što. Ili šuga nema simptome?! (koja sam ja neznalica :?)

Ajoj... :( Nisam joj nikad provjeravala nokte... :oops: Kako ću sada vidjeti jesu li joj oslabili? :(

Pokušavala sam vidjeti ima li kamenca na zubima (jer je i to jedan od razloga ispadanja zubi) i čini mi se da nema. Dakle, jedino što preostaje je starost.

Možda je tvoj mačak oslabio od tuge za tobom? ;) ali ipak :(
Nadam se da je sad bolje...

Hvala na dobrim savjetima...
Ne dajem joj kalcija Embarassed Samo neke vitamine, ali to nije to.

A zar mlijeko nije štetno za mace? To sam čula jako puno puta! Confused

Šuga??
Macu imam već 9 godina i mislim da bih dosad primijetila da ima takvo što. Ili šuga nema simptome?! (koja sam ja neznalica Confused)

Ajoj... Sad Nisam joj nikad provjeravala nokte... Embarassed Kako ću sada vidjeti jesu li joj oslabili? Sad

Pokušavala sam vidjeti ima li kamenca na zubima (jer je i to jedan od razloga ispadanja zubi) i čini mi se da nema. Dakle, jedino što preostaje je starost.

Možda je tvoj mačak oslabio od tuge za tobom? Wink ali ipak Sad

[Vrh]
bily
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 74 - 66

PostPostano: 16:25 pet, 28. 10. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Zasto PM? Think Totalno je on topic, a mozda ce jos nekoga zanimati... Smile[/quote]

dobro onda nastavimo ovdje :lol:

[quote="Ana"]Ne dajem joj kalcija :oops: Samo neke vitamine, ali to nije to.[/quote]

potrazi hranu koja sadrzi iskljucivo puno kalcija, najvise sadrze dosada keksici darling naprimjer

[quote="Ana"]A zar mlijeko nije štetno za mace? To sam čula jako puno puta! :? [/quote]

da mlijeko je stetno u pretjeranom hranjenu i davanju ali stetno je za mladu macu samo zbog pojave glista ali opet nemas straha ako si je cijepila protiv parazita....ako nisi onda ako se to dogodi znaci ako se naglo udeblja treba joj dat mlijeko sa secerom i onda se i toga rijesila....

[quote="Ana"]Šuga??
Macu imam već 9 godina i mislim da bih dosad primijetila da ima takvo što. Ili šuga nema simptome?! (koja sam ja neznalica :?) [/quote]

nikada nije kasno za naucit....simptomi suge znaju biti ali i ne moraju kad se maca stalno cese oko usiju i to joj moze stvorit kraste oko uha ali neki puta se ni to ne dogada je to se zna odrazit i na njenu psihu zato ako to ima u usima to joj ocisti sa tim kapima koje mozes kupit u veterinaskim stanicama i proizvodas ti je krka znaci ne bi trebalo puno kostat

[quote="Ana"]Ajoj... :( Nisam joj nikad provjeravala nokte... :oops: Kako ću sada vidjeti jesu li joj oslabili? :( [/quote]

ma ni to nije kasno pocni joj provjeravat makar jednom tjedno uzmi za macu vremena oko pola sata i pregledaj ju cijelu a ne bi bilo lose kad bi joj kupila frontline....to je protiv buha ....bez obzira sto je u kuci stalno buhe uvijek moze dobit....

[quote="Ana"]Pokušavala sam vidjeti ima li kamenca na zubima (jer je i to jedan od razloga ispadanja zubi) i čini mi se da nema. Dakle, jedino što preostaje je starost.[/quote]

mogu li pitat na koji nacin si joj isla provjeravat dal ima kamenaca?
Iskreno sumnjam da je u pitanju starost .....Prve znakove starenja kod maca je da se ulijene samo leze i neda im se nista.....
jos pitanje jel ti maca dosada u ovih devet godina kompletno mjenjala dlaku i koliko puta????

[quote="Ana"]Možda je tvoj mačak oslabio od tuge za tobom? ;) ali ipak :(
Nadam se da je sad bolje...[/quote]

vjeruj macke i tuga za vlasnikom tesko
psi i tuga za vlasnikom ima je ali se moze prilagodit i drugom vlasniku
a konji i tuga za vlasniku to definitvo postoji ...moji konji meni fale a znam da i ja falim njima osobito kad dodem....a znam ih ne vidit cak i mjesec dana....
probala sam imat i macke i pse i konje i krave ....itd i vjeruj znam to....
moj macak je nastrado jer ga nisu hranili kako spada jer u slavoniji vecinom vlada mentalitet da su domace zivotinje od kojih imas koristi veca briga a ove kao kucne ljubimce tipa vise zvuci nahrani ih ako ti se da....

[quote="Ana"]Hvala na dobrim savjetima...[/quote]

nema na cemu ako bilo sto imas za pitat samo javi ....
:lol: :lol:
vsego (napisa):
Zasto PM? Think Totalno je on topic, a mozda ce jos nekoga zanimati... Smile

dobro onda nastavimo ovdje Laughing

Ana (napisa):
Ne dajem joj kalcija Embarassed Samo neke vitamine, ali to nije to.

potrazi hranu koja sadrzi iskljucivo puno kalcija, najvise sadrze dosada keksici darling naprimjer

Ana (napisa):
A zar mlijeko nije štetno za mace? To sam čula jako puno puta! Confused

da mlijeko je stetno u pretjeranom hranjenu i davanju ali stetno je za mladu macu samo zbog pojave glista ali opet nemas straha ako si je cijepila protiv parazita....ako nisi onda ako se to dogodi znaci ako se naglo udeblja treba joj dat mlijeko sa secerom i onda se i toga rijesila....

Ana (napisa):
Šuga??
Macu imam već 9 godina i mislim da bih dosad primijetila da ima takvo što. Ili šuga nema simptome?! (koja sam ja neznalica Confused)

nikada nije kasno za naucit....simptomi suge znaju biti ali i ne moraju kad se maca stalno cese oko usiju i to joj moze stvorit kraste oko uha ali neki puta se ni to ne dogada je to se zna odrazit i na njenu psihu zato ako to ima u usima to joj ocisti sa tim kapima koje mozes kupit u veterinaskim stanicama i proizvodas ti je krka znaci ne bi trebalo puno kostat

Ana (napisa):
Ajoj... Sad Nisam joj nikad provjeravala nokte... Embarassed Kako ću sada vidjeti jesu li joj oslabili? Sad

ma ni to nije kasno pocni joj provjeravat makar jednom tjedno uzmi za macu vremena oko pola sata i pregledaj ju cijelu a ne bi bilo lose kad bi joj kupila frontline....to je protiv buha ....bez obzira sto je u kuci stalno buhe uvijek moze dobit....

Ana (napisa):

mogu li pitat na koji nacin si joj isla provjeravat dal ima kamenaca?
Iskreno sumnjam da je u pitanju starost .....Prve znakove starenja kod maca je da se ulijene samo leze i neda im se nista.....
jos pitanje jel ti maca dosada u ovih devet godina kompletno mjenjala dlaku i koliko puta????

Ana (napisa):
Možda je tvoj mačak oslabio od tuge za tobom? Wink ali ipak Sad

vjeruj macke i tuga za vlasnikom tesko
psi i tuga za vlasnikom ima je ali se moze prilagodit i drugom vlasniku
a konji i tuga za vlasniku to definitvo postoji ...moji konji meni fale a znam da i ja falim njima osobito kad dodem....a znam ih ne vidit cak i mjesec dana....
probala sam imat i macke i pse i konje i krave ....itd i vjeruj znam to....
moj macak je nastrado jer ga nisu hranili kako spada jer u slavoniji vecinom vlada mentalitet da su domace zivotinje od kojih imas koristi veca briga a ove kao kucne ljubimce tipa vise zvuci nahrani ih ako ti se da....

Ana (napisa):

nema na cemu ako bilo sto imas za pitat samo javi ....
Laughing Laughing

Albert Einstein

[Vrh]
Ana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 9 - 0

PostPostano: 19:39 pet, 28. 10. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Dosad sam je hranila Whiskasovim keksićima, kao što sam već i bila napisala. Oni su lošiji od Darlingovih?!

Cijepili smo je protiv nečega kad je bila mala (valjda protiv parazita, ne sjećam se više).
Ali nekako se bojim riskirat s mlijekom. Postoji li neki nadomjestak za to, možda kakve tablete? Ili neko specijalno mlijeko za mace?

Nema simptome šuge, sva sreća! Kupit ću joj te kapi što prije, hvala!

Frontline? A što je to? Nekakav puder/prašak?
Znam da može dobiti buhe, već jednom jest, iako ne izlazi iz stana. :(

Veterinarka mi je danas rekla da je kamenac zelenkaste boje pa sam maci gledala zubiće (koliko mi je dala ;)) i nisam ništa primijetila.

[quote]Iskreno sumnjam da je u pitanju starost .....Prve znakove starenja kod maca je da se ulijene samo leze i neda im se nista.....[/quote]

I ja mislim da nije starost. Moja maca je stvarno živahna i stalno skače i trči po kući :) i stalno bi se igrala :)

Kako kompletno mijenjala dlaku?! Da se skroz olinja? Do kože? Ni za to nikad nisam čula :?
Ako misliš na to, onda nije. Ma nikad se nije puno linjala (ne znam jesam li napomenula da je mješanac perzijske, tj. ima dugu dlaku, ali nema spljoštenu facu poput čistokrvnih perzijskih maca)

Ma tuguju! Moja, kad god mama (ili ja - kaže mi mama ;)) ode(m) na par dana, mijauče pred vratima po cijele dane. Baš kao da je doziva :)
I čim dođem kući, s faksa npr., počne skakati po stanu, iako se tek probudila :) Baš kao da je sretna što sam ponovo tu (a možda joj je samo dosadno ;))

[quote]...moji konji meni... [/quote]

Aaa... Blago tebi, imaš konjiće! :) Ja bih bila PRESRETNA i "samo" s jednim! ;)

[quote]nisu hranili kako spada jer u slavoniji vecinom vlada mentalitet da su domace zivotinje od kojih imas koristi veca briga a ove kao kucne ljubimce tipa vise zvuci nahrani ih ako ti se da....[/quote]

Znam, i ja sam Slavonka (ali od rata živim u Zg-u) pa tako imam i baku tamo. I znam kako gleda na mace :x ;)

Eto... "Vidimo" se još! ;)
Dosad sam je hranila Whiskasovim keksićima, kao što sam već i bila napisala. Oni su lošiji od Darlingovih?!

Cijepili smo je protiv nečega kad je bila mala (valjda protiv parazita, ne sjećam se više).
Ali nekako se bojim riskirat s mlijekom. Postoji li neki nadomjestak za to, možda kakve tablete? Ili neko specijalno mlijeko za mace?

Znam da može dobiti buhe, već jednom jest, iako ne izlazi iz stana. Sad

Veterinarka mi je danas rekla da je kamenac zelenkaste boje pa sam maci gledala zubiće (koliko mi je dala Wink) i nisam ništa primijetila.

Citat:

I ja mislim da nije starost. Moja maca je stvarno živahna i stalno skače i trči po kući Smile i stalno bi se igrala Smile

Kako kompletno mijenjala dlaku?! Da se skroz olinja? Do kože? Ni za to nikad nisam čula Confused
Ako misliš na to, onda nije. Ma nikad se nije puno linjala (ne znam jesam li napomenula da je mješanac perzijske, tj. ima dugu dlaku, ali nema spljoštenu facu poput čistokrvnih perzijskih maca)

Ma tuguju! Moja, kad god mama (ili ja - kaže mi mama Wink) ode(m) na par dana, mijauče pred vratima po cijele dane. Baš kao da je doziva Smile
I čim dođem kući, s faksa npr., počne skakati po stanu, iako se tek probudila Smile Baš kao da je sretna što sam ponovo tu (a možda joj je samo dosadno Wink)

Citat:
...moji konji meni...

Aaa... Blago tebi, imaš konjiće! Smile Ja bih bila PRESRETNA i "samo" s jednim! Wink

Citat:
nisu hranili kako spada jer u slavoniji vecinom vlada mentalitet da su domace zivotinje od kojih imas koristi veca briga a ove kao kucne ljubimce tipa vise zvuci nahrani ih ako ti se da....

Znam, i ja sam Slavonka (ali od rata živim u Zg-u) pa tako imam i baku tamo. I znam kako gleda na mace Mad Wink

Eto... "Vidimo" se još! Wink

[Vrh]
bily
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 74 - 66

PostPostano: 1:28 sub, 29. 10. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Ana"]Dosad sam je hranila Whiskasovim keksićima, kao što sam već i bila napisala. Oni su lošiji od Darlingovih?! [/quote]

Wihskas keksici su hranjivi i najvise su namjenjeni za sam organizam i za dlaku mace a darling keksici su isto to al imaju vise Ca u sadrzaju...Ne mogu reci koji su bolji to vise ovisi od mace do mace kako prihvaca/odbija hranu....

[quote="Ana"]Cijepili smo je protiv nečega kad je bila mala (valjda protiv parazita, ne sjećam se više).
Ali nekako se bojim riskirat s mlijekom. Postoji li neki nadomjestak za to, možda kakve tablete? Ili neko specijalno mlijeko za mace?[/quote]

cjepili ste je samo jednom, ja svoju macu cijepim svake godine protiv parazita ....tj dobije to opce cijepivo sto joj treba
ajde probaj to napravit cesce....znam da neki ljudi gledaju na to kako je to besmisleno al vjeruj nije,cijepivo itekako ima smisla.... :lol: :whistle2:

[quote="Ana"]Nema simptome šuge, sva sreća! Kupit ću joj te kapi što prije, hvala![/quote]

znaci nema nista smede u usima sto slici na smolu...al vjeruj smola nije

[quote="Ana"]Frontline? A što je to? Nekakav puder/prašak?
Znam da može dobiti buhe, već jednom jest, iako ne izlazi iz stana. :([/quote]

to je sprej protiv buha i stetocinja kao sto su krpelji....itd...puno je bolji od obicnog praska...

[quote="Ana"]Veterinarka mi je danas rekla da je kamenac zelenkaste boje pa sam maci gledala zubiće (koliko mi je dala ;)) i nisam ništa primijetila. [/quote]

mislim da joj ne mozes otkrit kamenac samo tako.... :roll:

[quote="Ana"]I ja mislim da nije starost. Moja maca je stvarno živahna i stalno skače i trči po kući :) i stalno bi se igrala :)[/quote]

znas volila bi pogledat tu macu .... nekako mi zelja :wink:

[quote="Ana"]Kako kompletno mijenjala dlaku?! Da se skroz olinja? Do kože? Ni za to nikad nisam čula :?
Ako misliš na to, onda nije. Ma nikad se nije puno linjala (ne znam jesam li napomenula da je mješanac perzijske, tj. ima dugu dlaku, ali nema spljoštenu facu poput čistokrvnih perzijskih maca)[/quote]

ma ne do koze ali da je imala pojacano linjanje nego obicno recimo u periodu kad linjanje pocinje sa kraja treceg mjeseca i pocetak cetvrtog... :lol:

[quote="Ana"]Ma tuguju! Moja, kad god mama (ili ja - kaže mi mama ;)) ode(m) na par dana, mijauče pred vratima po cijele dane. Baš kao da je doziva :)
I čim dođem kući, s faksa npr., počne skakati po stanu, iako se tek probudila :) Baš kao da je sretna što sam ponovo tu (a možda joj je samo dosadno ;))[/quote]

na ovo necu nista reci nego cu ti dat samo savjet ajde daj macu nekome ko nije u tvojoj obitelji na nekih mjesec ili dva neka se dobro brine za nju i ja ti garantiram kad dodes nakon tog perioda po nju nece te se ni sjetit jer mace su takva bica dom im je ono di imaju sve....i od tuda se ne micu al sve u svemu to je slatko :lol:

[quote="Ana"]Aaa... Blago tebi, imaš konjiće! :) Ja bih bila PRESRETNA i "samo" s jednim! ;)[/quote]

:konj: :konj: :konj: ja bi bila presretna da imam cijelo krdo konjica al sad sam sretna jer imam makar tri....ali opet tko zna sto jos moze biti s vremenom :lol:

[quote="Ana"]Znam, i ja sam Slavonka (ali od rata živim u Zg-u) pa tako imam i baku tamo. I znam kako gleda na mace :x ;)

[/quote]:whistle2:

uh hvala Bogu da me neko shvaca.....A i drago mi je da ima jos neko koje slavonka to se rijetko cuje na ovom forumu :OT: barem koliko sam ja primjetila :OT:
Ana (napisa):

Wihskas keksici su hranjivi i najvise su namjenjeni za sam organizam i za dlaku mace a darling keksici su isto to al imaju vise Ca u sadrzaju...Ne mogu reci koji su bolji to vise ovisi od mace do mace kako prihvaca/odbija hranu....

Ana (napisa):

cjepili ste je samo jednom, ja svoju macu cijepim svake godine protiv parazita ....tj dobije to opce cijepivo sto joj treba
ajde probaj to napravit cesce....znam da neki ljudi gledaju na to kako je to besmisleno al vjeruj nije,cijepivo itekako ima smisla.... Laughing Whistle

Ana (napisa):

znaci nema nista smede u usima sto slici na smolu...al vjeruj smola nije

Ana (napisa):
Znam da može dobiti buhe, već jednom jest, iako ne izlazi iz stana. Sad

to je sprej protiv buha i stetocinja kao sto su krpelji....itd...puno je bolji od obicnog praska...

Ana (napisa):
Veterinarka mi je danas rekla da je kamenac zelenkaste boje pa sam maci gledala zubiće (koliko mi je dala Wink) i nisam ništa primijetila.

mislim da joj ne mozes otkrit kamenac samo tako.... Rolling Eyes

Ana (napisa):
I ja mislim da nije starost. Moja maca je stvarno živahna i stalno skače i trči po kući Smile i stalno bi se igrala Smile

znas volila bi pogledat tu macu .... nekako mi zelja Wink

Ana (napisa):
Kako kompletno mijenjala dlaku?! Da se skroz olinja? Do kože? Ni za to nikad nisam čula Confused

ma ne do koze ali da je imala pojacano linjanje nego obicno recimo u periodu kad linjanje pocinje sa kraja treceg mjeseca i pocetak cetvrtog... Laughing

Ana (napisa):
Ma tuguju! Moja, kad god mama (ili ja - kaže mi mama Wink) ode(m) na par dana, mijauče pred vratima po cijele dane. Baš kao da je doziva Smile
I čim dođem kući, s faksa npr., počne skakati po stanu, iako se tek probudila Smile Baš kao da je sretna što sam ponovo tu (a možda joj je samo dosadno Wink)

na ovo necu nista reci nego cu ti dat samo savjet ajde daj macu nekome ko nije u tvojoj obitelji na nekih mjesec ili dva neka se dobro brine za nju i ja ti garantiram kad dodes nakon tog perioda po nju nece te se ni sjetit jer mace su takva bica dom im je ono di imaju sve....i od tuda se ne micu al sve u svemu to je slatko Laughing

Ana (napisa):
Aaa... Blago tebi, imaš konjiće! Smile Ja bih bila PRESRETNA i "samo" s jednim! Wink

Konj Konj Konj ja bi bila presretna da imam cijelo krdo konjica al sad sam sretna jer imam makar tri....ali opet tko zna sto jos moze biti s vremenom Laughing

Ana (napisa):
Znam, i ja sam Slavonka (ali od rata živim u Zg-u) pa tako imam i baku tamo. I znam kako gleda na mace Mad Wink

Whistle

uh hvala Bogu da me neko shvaca.....A i drago mi je da ima jos neko koje slavonka to se rijetko cuje na ovom forumu Off-topic barem koliko sam ja primjetila Off-topic

Albert Einstein

[Vrh]
Ana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 9 - 0

PostPostano: 20:28 ned, 30. 10. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Cijepili smo je nekoliko puta, ali zadnji put prije bar 5 godina :oops:
Nije da mislim da ne treba, ali veterinarka mi nije ništa govorila. Valjda je mislila da to već znam, a ja neznalica obožavam mace, ali očito ne znam baš previše o njima. I opet se :oops: ;)
Sad sam malčice ljuta na veterinarku, jer mi nije ništa naglašavala za macu. Niti da joj trebam čistiti uši, niti za redovito cijepljenje, niti za kalcij, niti za kamenac... To se valjda pretpostavlja, ali bila sam samo dijete kad sam je dobila ;) :( Ma da sam ja veterinar... ;) Ali stvarno... :roll:

Ići ću sutra kod veterinarke, napraviti opći pregled mace, cijepiti je (napokon :oops:) i ostalo... Jedva čekam!

Probat ću joj kupiti Darling keksiće pa ćemo vidjeti hoće li htjeti.

[quote]mislim da joj ne mozes otkrit kamenac samo tako.... Rolling Eyes[/quote]

Sad znam :) Mislila sam da se to vidi, kao i kod ljudi... :?

[quote]znas volila bi pogledat tu macu .... nekako mi zelja Wink[/quote]

I ja bih željela da je vidiš, mislim da bi ti se svidjela ;)

Nikad nije imala baš jako linjanje. Je li to moguće? Meni se ona uvijek isto linja... :?

[quote]i ja ti garantiram kad dodes nakon tog perioda po nju nece te se ni sjetit jer mace su takva bica dom im je ono di imaju sve[/quote]

Vjerujem da je tako, ali ne želim u to vjerovati ;)
Zapravo, znam da je tako. Jednom smo išli na more i ostavili je susjedi na čuvanje. I nakon tjedan, dva... :( Dođem ja kod susjede po macu, a maca ne trza. Kao da me ne poznaje :( Ali sad je opet sve u redu :)

Tri konja??? Wow... :)

Eto, sad su barem dvije Slavonke na forumu! ;)

P.S.Seka (koja više ne živi s nama) mi je jučer rekla da je vidjela još prije DVA MJESECA da maci fali zub!?!? Ja ne bih ni skužila da mi ona nije rekla. Sad ispada kao da uopće ne šljivim svoju macu, ali stvarno nije tako. Obožavam ju, stalno ju mazim i igram s njom. Ali kad mijaukne, ja ništa ne kužim (valjda jer joj gledam u oke) :) E svašta... :lol:
Cijepili smo je nekoliko puta, ali zadnji put prije bar 5 godina Embarassed
Nije da mislim da ne treba, ali veterinarka mi nije ništa govorila. Valjda je mislila da to već znam, a ja neznalica obožavam mace, ali očito ne znam baš previše o njima. I opet se Embarassed Wink
Sad sam malčice ljuta na veterinarku, jer mi nije ništa naglašavala za macu. Niti da joj trebam čistiti uši, niti za redovito cijepljenje, niti za kalcij, niti za kamenac... To se valjda pretpostavlja, ali bila sam samo dijete kad sam je dobila Wink Sad Ma da sam ja veterinar... Wink Ali stvarno... Rolling Eyes

Ići ću sutra kod veterinarke, napraviti opći pregled mace, cijepiti je (napokon Embarassed) i ostalo... Jedva čekam!

Citat:
mislim da joj ne mozes otkrit kamenac samo tako.... Rolling Eyes

Sad znam Smile Mislila sam da se to vidi, kao i kod ljudi... Confused

Citat:
znas volila bi pogledat tu macu .... nekako mi zelja Wink

I ja bih željela da je vidiš, mislim da bi ti se svidjela Wink

Nikad nije imala baš jako linjanje. Je li to moguće? Meni se ona uvijek isto linja... Confused

Citat:
i ja ti garantiram kad dodes nakon tog perioda po nju nece te se ni sjetit jer mace su takva bica dom im je ono di imaju sve

Vjerujem da je tako, ali ne želim u to vjerovati Wink
Zapravo, znam da je tako. Jednom smo išli na more i ostavili je susjedi na čuvanje. I nakon tjedan, dva... Sad Dođem ja kod susjede po macu, a maca ne trza. Kao da me ne poznaje Sad Ali sad je opet sve u redu Smile

Tri konja??? Wow... Smile

Eto, sad su barem dvije Slavonke na forumu! Wink

P.S.Seka (koja više ne živi s nama) mi je jučer rekla da je vidjela još prije DVA MJESECA da maci fali zub!?!? Ja ne bih ni skužila da mi ona nije rekla. Sad ispada kao da uopće ne šljivim svoju macu, ali stvarno nije tako. Obožavam ju, stalno ju mazim i igram s njom. Ali kad mijaukne, ja ništa ne kužim (valjda jer joj gledam u oke) Smile E svašta... Laughing

[Vrh]
bily
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 74 - 66

PostPostano: 23:28 ned, 30. 10. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Ana"]Cijepili smo je nekoliko puta, ali zadnji put prije bar 5 godina :oops:

Ići ću sutra kod veterinarke, napraviti opći pregled mace, cijepiti je (napokon :oops:) i ostalo... Jedva čekam![/quote]

joooooooj zadnji 5 godina moram priznat da je dobro da je ta maca samo u kuci jer da nije ne bi bilo dobro...

pametno da je da odes kod veternarke ali opci pregled svoje mace vecinom napravim ja sama ....to ti moram pokazat kako se radi....

[quote="Ana"]Probat ću joj kupiti Darling keksiće pa ćemo vidjeti hoće li htjeti. [/quote]

hoce sigurno ce ih papit vidit ces ...mislim da ni jedna maca to odbija...

[quote="Ana"]I ja bih željela da je vidiš, mislim da bi ti se svidjela ;) [/quote]

ma svaka maca je meni posebna kao i ostala bica
sve zivotinje jednostavno obozavam.....

[quote="Ana"]Nikad nije imala baš jako linjanje. Je li to moguće? Meni se ona uvijek isto linja... :?[/quote]

jesi sigurna???

[quote="Ana"]Vjerujem da je tako, ali ne želim u to vjerovati ;)
Zapravo, znam da je tako. Jednom smo išli na more i ostavili je susjedi na čuvanje. I nakon tjedan, dva... :( Dođem ja kod susjede po macu, a maca ne trza. Kao da me ne poznaje :( Ali sad je opet sve u redu :)[/quote]

vjeruj u to
i jos nesto mi je zanimljivo jer se ne mogu naljutit na njih previse su umiljata bica

[quote="Ana"]P.S.Seka (koja više ne živi s nama) mi je jučer rekla da je vidjela još prije DVA MJESECA da maci fali zub!?!? Ja ne bih ni skužila da mi ona nije rekla. Sad ispada kao da uopće ne šljivim svoju macu, ali stvarno nije tako. Obožavam ju, stalno ju mazim i igram s njom. Ali kad mijaukne, ja ništa ne kužim (valjda jer joj gledam u oke) :) E svašta... :lol:[/quote]

a nisi spomenula tu na forumu jednu po meni vaznu star a to je o kojem je zubu rijec
Ana (napisa):
Cijepili smo je nekoliko puta, ali zadnji put prije bar 5 godina Embarassed

Ići ću sutra kod veterinarke, napraviti opći pregled mace, cijepiti je (napokon Embarassed) i ostalo... Jedva čekam!

joooooooj zadnji 5 godina moram priznat da je dobro da je ta maca samo u kuci jer da nije ne bi bilo dobro...

pametno da je da odes kod veternarke ali opci pregled svoje mace vecinom napravim ja sama ....to ti moram pokazat kako se radi....

Ana (napisa):

hoce sigurno ce ih papit vidit ces ...mislim da ni jedna maca to odbija...

Ana (napisa):
I ja bih željela da je vidiš, mislim da bi ti se svidjela Wink

ma svaka maca je meni posebna kao i ostala bica

Ana (napisa):
Nikad nije imala baš jako linjanje. Je li to moguće? Meni se ona uvijek isto linja... Confused

jesi sigurna???

Ana (napisa):
Vjerujem da je tako, ali ne želim u to vjerovati Wink
Zapravo, znam da je tako. Jednom smo išli na more i ostavili je susjedi na čuvanje. I nakon tjedan, dva... Sad Dođem ja kod susjede po macu, a maca ne trza. Kao da me ne poznaje Sad Ali sad je opet sve u redu Smile

vjeruj u to
i jos nesto mi je zanimljivo jer se ne mogu naljutit na njih previse su umiljata bica

Ana (napisa):
P.S.Seka (koja više ne živi s nama) mi je jučer rekla da je vidjela još prije DVA MJESECA da maci fali zub!?!? Ja ne bih ni skužila da mi ona nije rekla. Sad ispada kao da uopće ne šljivim svoju macu, ali stvarno nije tako. Obožavam ju, stalno ju mazim i igram s njom. Ali kad mijaukne, ja ništa ne kužim (valjda jer joj gledam u oke) Smile E svašta... Laughing

a nisi spomenula tu na forumu jednu po meni vaznu star a to je o kojem je zubu rijec

Albert Einstein

[Vrh]
Ana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 9 - 0

PostPostano: 17:02 pon, 31. 10. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Vratila sam se od veterinara i moja maca je zdravaaaa!!! :)

Veterinar ju je pregledao i rekao da je sve super i da joj ne bi dao 9 godina :) (ponosim se njome, šteta što nema neki ponosni smajlić ;))
Pregledao joj je i uši i rekao da je sve u redu i da mi ne trebaju te kapi!? Da joj, iako nije neophodno, samo povremeno čistom vaticom očistim vanjski (unutarnji, ali vanjski ;)) dio uha.

Uh, kakva mi je kamenčina pala sa srca!

Rekao je i to da, budući da mi maca ne ide van stana, je ne trebam cijepiti. A i ako budem, to će biti dovoljno za cijeli život. Na kraju je nije cijepio i rekao je da više ne moram dolaziti, osim ako nešto posebno bude. Hm... :?

Dao mi je uzorke Hill's hrane za njegu zubi... I meni se čini finom! ;) Maca je naravno popapala samo pola od onog što sam joj dala ;)

[quote]sve zivotinje jednostavno obozavam.....[/quote]

Same here! ;)

Za linjanje nisam sigurna... :?
Sad mi mama kaže da se, kad je bila manja, nekoliko puta pojačano linjala. Ja se toga stvarno ne sjećam... :?

Ni ja se ne ljutim, naravno. Čak mi je to i simpatično kad se pravi (a zapravo se ne pravi :lol: ) da me ne (pre)poznaje! :)

Joj da! #-o Radi se o očnjaku (dolje, desno). Zato sam se i bila toliko zabrinula! Tko zna bih li ikada primijetila da je to bio neki manji ;)

Skoro zaboravih...
[quote]to ti moram pokazat kako se radi....[/quote]

:pray: ;)
Vratila sam se od veterinara i moja maca je zdravaaaa!!! Smile

Veterinar ju je pregledao i rekao da je sve super i da joj ne bi dao 9 godina Smile (ponosim se njome, šteta što nema neki ponosni smajlić Wink)
Pregledao joj je i uši i rekao da je sve u redu i da mi ne trebaju te kapi!? Da joj, iako nije neophodno, samo povremeno čistom vaticom očistim vanjski (unutarnji, ali vanjski Wink) dio uha.

Uh, kakva mi je kamenčina pala sa srca!

Rekao je i to da, budući da mi maca ne ide van stana, je ne trebam cijepiti. A i ako budem, to će biti dovoljno za cijeli život. Na kraju je nije cijepio i rekao je da više ne moram dolaziti, osim ako nešto posebno bude. Hm... Confused

Dao mi je uzorke Hill's hrane za njegu zubi... I meni se čini finom! Wink Maca je naravno popapala samo pola od onog što sam joj dala Wink

Citat:

Same here! Wink

Za linjanje nisam sigurna... Confused
Sad mi mama kaže da se, kad je bila manja, nekoliko puta pojačano linjala. Ja se toga stvarno ne sjećam... Confused

Ni ja se ne ljutim, naravno. Čak mi je to i simpatično kad se pravi (a zapravo se ne pravi Laughing ) da me ne (pre)poznaje! Smile

Joj da! d'oh! Radi se o očnjaku (dolje, desno). Zato sam se i bila toliko zabrinula! Tko zna bih li ikada primijetila da je to bio neki manji Wink

Skoro zaboravih...
Citat:
to ti moram pokazat kako se radi....

Pray Wink

[Vrh]
allllice
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

24 = 28 - 4

PostPostano: 16:02 sri, 2. 11. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ma macka ti je jos mlada.. moja ima 18 godina, i tek unazad godinu-dve se primijeti da je "u godinama". otpalo joj je par zubi, od starosti, i od nedavno vise nije tako razigrana :(
macki mog frenda je otpao jedan zub iako je imala manje od 2 godine, zato jer se bila malo jace lupila dok se igrala.
razlozi su razni, al macka ti definitivno nije stara. ja sam cula da je standardna duzina macjeg zivota 12-15 godina. al u Guinnisovoj knjizi rekorda je macka koja je dozivjela 34godine!
Usput, macka mi je puno sretnija kad ju hranim hranom koju i ja jedem, to joj je puno draze od whiskasa i svih tih macjih hrana, iako ju i s tim hranim.
No, sve u svemu, ne moras se jos brinut za macku, zivjet ce ona jos dugo :)
Ma macka ti je jos mlada.. moja ima 18 godina, i tek unazad godinu-dve se primijeti da je "u godinama". otpalo joj je par zubi, od starosti, i od nedavno vise nije tako razigrana Sad
macki mog frenda je otpao jedan zub iako je imala manje od 2 godine, zato jer se bila malo jace lupila dok se igrala.
razlozi su razni, al macka ti definitivno nije stara. ja sam cula da je standardna duzina macjeg zivota 12-15 godina. al u Guinnisovoj knjizi rekorda je macka koja je dozivjela 34godine!
Usput, macka mi je puno sretnija kad ju hranim hranom koju i ja jedem, to joj je puno draze od whiskasa i svih tih macjih hrana, iako ju i s tim hranim.
No, sve u svemu, ne moras se jos brinut za macku, zivjet ce ona jos dugo Smile

[Vrh]
Ana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 9 - 0

PostPostano: 20:15 sri, 2. 11. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote]Ma macka ti je jos mlada..[/quote]

Tako se i ponaša! :D

[quote]...macka koja je dozivjela 34godine! [/quote]

Nedavno sam na netu pročitala da je svjetska rekorderka doživjela 38 godina! :)

[quote]No, sve u svemu, ne moras se jos brinut za macku, zivjet ce ona jos dugo Smile[/quote]

\:D/ Hvala! Juhuuu! ;)
Citat:
Ma macka ti je jos mlada..

Tako se i ponaša! Very Happy

Citat:
...macka koja je dozivjela 34godine!

Nedavno sam na netu pročitala da je svjetska rekorderka doživjela 38 godina! Smile

Citat:
No, sve u svemu, ne moras se jos brinut za macku, zivjet ce ona jos dugo Smile

Dancing Hvala! Juhuuu! Wink

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2  Sljedeće
Stranica 1 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum