Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
MKova Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
Postano: 12:38 uto, 14. 2. 2006 Naslov: |
|
|
Eksplozija u Institutu za fiziku, ozlijeđen profesor
Kada je akademik Slaven Barišić došao u kabinet i uključio računalo, nešto je eksplodiralo. Ozlijeđene su mu noge, a policija istražuje što je zapravo eksplodiralo.
ZAGREB - Profesor Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Slaven Barišić ozlijeđen je u manjoj eksploziji koja se u utorak oko 8,20 sati dogodila u njegovom kabinetu u Institutu za fiziku na Bijeničkoj cesti, doznaje se u zagrebačkoj policiji.
Do eksplozije je došlo iz nepoznatog razloga, kada je akademik Barišić došao u kabinet i uključio računalo, rekao je glasnogovornik zagrebačke policije Davor Tor.
Nakon eksplozije ozlijeđeni se sam odvezao do Traumatološke klinike, gdje mu je pružena liječnička pomoć. U manjoj eksploziji Barišić je dobio ozljede po nogama.
Policija još utvrđuje kako je došlo do nesreće i što je eksplodiralo, a više informacija očekuje se nakon očevida.
Eksplozija u Institutu za fiziku, ozlijeđen profesor
Kada je akademik Slaven Barišić došao u kabinet i uključio računalo, nešto je eksplodiralo. Ozlijeđene su mu noge, a policija istražuje što je zapravo eksplodiralo.
ZAGREB - Profesor Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Slaven Barišić ozlijeđen je u manjoj eksploziji koja se u utorak oko 8,20 sati dogodila u njegovom kabinetu u Institutu za fiziku na Bijeničkoj cesti, doznaje se u zagrebačkoj policiji.
Do eksplozije je došlo iz nepoznatog razloga, kada je akademik Barišić došao u kabinet i uključio računalo, rekao je glasnogovornik zagrebačke policije Davor Tor.
Nakon eksplozije ozlijeđeni se sam odvezao do Traumatološke klinike, gdje mu je pružena liječnička pomoć. U manjoj eksploziji Barišić je dobio ozljede po nogama.
Policija još utvrđuje kako je došlo do nesreće i što je eksplodiralo, a više informacija očekuje se nakon očevida.
|
|
[Vrh] |
|
MKova Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Gordan Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
fireball Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
bnikola Mali od Foruma (Administrator)

Spol: 
|
Postano: 9:47 sri, 15. 2. 2006 Naslov: |
|
|
Prije da Policija ne zeli nista reci zbog onoga "u tijeku je istraga, u njenom interesu ne znamo nista"... Vjerojatno zanju sto je bilo samo sute u javnosti... Samo se nadam da nije netko od studenata kao nekaksvu osvetu to napravio. Jer to znaci da smo presli sve granice... U skolama se prijeti pistoljima i nozevima, a ako pocne i ovdje... :roll:
Slazem se da je kompjutzer izvrsno mjesto za takvo sto.. Moze se dogoditi da se zapali zbog napajanja, ali eksplozija, ne bas...
Profesoru i ja zelim brz oporavak!
Prije da Policija ne zeli nista reci zbog onoga "u tijeku je istraga, u njenom interesu ne znamo nista"... Vjerojatno zanju sto je bilo samo sute u javnosti... Samo se nadam da nije netko od studenata kao nekaksvu osvetu to napravio. Jer to znaci da smo presli sve granice... U skolama se prijeti pistoljima i nozevima, a ako pocne i ovdje...
Slazem se da je kompjutzer izvrsno mjesto za takvo sto.. Moze se dogoditi da se zapali zbog napajanja, ali eksplozija, ne bas...
Profesoru i ja zelim brz oporavak!
_________________ Život je lijep , tako kažu.. .
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
Postano: 13:25 sri, 15. 2. 2006 Naslov: |
|
|
Čini se da je tu nešto ozbiljnije bilo posrijedi:
[quote="Index.hr"]Uz MUP i POA istražuje eksploziju na PMF-u
Objavljeno prije 60 minuta
DAN NAKON eksplozije u kojoj je sveučilišni profesor Slaven Barišić ozlijeđen u kabinetu na Prirodoslovnomatematičkom fakultetu policija nije objavila nove pojedinosti, pa se još uvijek ne zna što je izazvalo eksploziju, odnosno je li riječ o postavljenoj eksplozivnoj napravi ili kratkom spoju u napajanju kućišta, kao što se nagađa u medijima.
"Prikupljeni i izuzeti materijali s mjesta događaja, radi utvrđivanja uzroka eksplozije, dostavljeni su u Centar za kriminalistička vještačenja i za sada ne možemo reći što je uzrokovalo eksploziju", izjavio je danas glasnogovornik zagrebačke policije Davor Tor.
"Mi provodimo kriminalističku obradu kako bismo najprije utvrdili što je uopće eksplodiralo i kako je do eksplozije došlo. Stoga smo pozvali Centar za kriminalistička vještačenja i druge službe koje bi nam mogle pomoći da vidimo da li postoji povezanost tog događaja s načinom života akademika Barišića." - kazao je Tor za Media servis.
Tor nije želio komentirati nagađanja nekih medija da je eksplodirao privredni eksploziv koji se nalazio ispod radnog stola i koji se aktivirao zatvaranjem strujnog kruga kada je profesor uključio računalo.
Tor je potvrdio da je u istragu uključena i Protuobavještajna agencija (POA). "U ovakvim i sličnim slučajevima uobičajeno je sudjelovanje te agencije", kazao je.
Nije želio komentirati nagađanja da je moguće riječ o atentatu na profesora Barišića koji, kako je rekao, policiji nikada nije prijavio nikakve prijetnje niti je tražio zaštitu.
Eksplozija se dogodila jučer nešto iza 8 sati. Ozlijeđeni profesor se potom sam odvezao do Traumatološke klinike, gdje mu je pružena liječnička pomoć zbog teže ozljede šake i lakših ozljeda lica, potkoljenice lijeve noge i podlaktice lijeve ruke.
Profesor Slaven Barišić redoviti je član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti od 1990., a godinu kasnije imenovan je savjetnikom za znanost i tehnologiju pokojnog prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.
Potom je bio zamjenik predsjednika Vijeća za strategiju razvitka, a od 1994. do 2000. predsjednik Nacionalnog vijeća za visoku naobrazbu.
Index.hr/Hina/Media servis[/quote]
Čini se da je tu nešto ozbiljnije bilo posrijedi:
Index.hr (napisa): | Uz MUP i POA istražuje eksploziju na PMF-u
Objavljeno prije 60 minuta
DAN NAKON eksplozije u kojoj je sveučilišni profesor Slaven Barišić ozlijeđen u kabinetu na Prirodoslovnomatematičkom fakultetu policija nije objavila nove pojedinosti, pa se još uvijek ne zna što je izazvalo eksploziju, odnosno je li riječ o postavljenoj eksplozivnoj napravi ili kratkom spoju u napajanju kućišta, kao što se nagađa u medijima.
"Prikupljeni i izuzeti materijali s mjesta događaja, radi utvrđivanja uzroka eksplozije, dostavljeni su u Centar za kriminalistička vještačenja i za sada ne možemo reći što je uzrokovalo eksploziju", izjavio je danas glasnogovornik zagrebačke policije Davor Tor.
"Mi provodimo kriminalističku obradu kako bismo najprije utvrdili što je uopće eksplodiralo i kako je do eksplozije došlo. Stoga smo pozvali Centar za kriminalistička vještačenja i druge službe koje bi nam mogle pomoći da vidimo da li postoji povezanost tog događaja s načinom života akademika Barišića." - kazao je Tor za Media servis.
Tor nije želio komentirati nagađanja nekih medija da je eksplodirao privredni eksploziv koji se nalazio ispod radnog stola i koji se aktivirao zatvaranjem strujnog kruga kada je profesor uključio računalo.
Tor je potvrdio da je u istragu uključena i Protuobavještajna agencija (POA). "U ovakvim i sličnim slučajevima uobičajeno je sudjelovanje te agencije", kazao je.
Nije želio komentirati nagađanja da je moguće riječ o atentatu na profesora Barišića koji, kako je rekao, policiji nikada nije prijavio nikakve prijetnje niti je tražio zaštitu.
Eksplozija se dogodila jučer nešto iza 8 sati. Ozlijeđeni profesor se potom sam odvezao do Traumatološke klinike, gdje mu je pružena liječnička pomoć zbog teže ozljede šake i lakših ozljeda lica, potkoljenice lijeve noge i podlaktice lijeve ruke.
Profesor Slaven Barišić redoviti je član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti od 1990., a godinu kasnije imenovan je savjetnikom za znanost i tehnologiju pokojnog prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.
Potom je bio zamjenik predsjednika Vijeća za strategiju razvitka, a od 1994. do 2000. predsjednik Nacionalnog vijeća za visoku naobrazbu.
Index.hr/Hina/Media servis |
|
|
[Vrh] |
|
BoMark Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Gordan Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
|
[Vrh] |
|
fireball Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
steelworker Site Admin

Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.
|
|
[Vrh] |
|
BoMark Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 10:51 pet, 17. 2. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="krcko"]Boky, lijepo se obrij i osisaj pa im neces biti sumljiv :mrgreen:[/quote]
ma jesam...neki dan...morao sam se slikati za pasos, pa se obrijah...
sisanje...e to je vec problem...ne znam od kud da krenem...
Imam osjecaj da nasa POA ne bi skontala ni ludu kravu, pa makar ona skakala u boksericama na prve dvije noge i govorila...ja sam luuda, ja sam luuda...
p.s. Ja mrzim kiselo i zuto...
krcko (napisa): | Boky, lijepo se obrij i osisaj pa im neces biti sumljiv  |
ma jesam...neki dan...morao sam se slikati za pasos, pa se obrijah...
sisanje...e to je vec problem...ne znam od kud da krenem...
Imam osjecaj da nasa POA ne bi skontala ni ludu kravu, pa makar ona skakala u boksericama na prve dvije noge i govorila...ja sam luuda, ja sam luuda...
p.s. Ja mrzim kiselo i zuto...
_________________ Ljudi misle da razmisljaju, dok zapravo samo preuredjuju svoje predrasude!
Čovjek koji ne mijenja svoje stavove, nije ljudsko biće nego spomenik!
|
|
[Vrh] |
|
Trip Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
filipnet Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
fireball Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 0:48 sub, 18. 2. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="BoMark"]Imam osjecaj da nasa POA ne bi skontala ni ludu kravu, pa makar ona skakala u boksericama na prve dvije noge i govorila...ja sam luuda, ja sam luuda...[/quote]
A [url=http://degiorgi.math.hr/~vsego/phun/2dolphins.jpg]ovakvu[/url]? :gg:
@filipnet: ja sam nekoc imao dugu kosu, pa sam ju bez problema osisao 2 dana prije upisa na fax. :shock: Dakle, nije neka prijetnja; ima daleko gorih... :trema:
BoMark (napisa): | Imam osjecaj da nasa POA ne bi skontala ni ludu kravu, pa makar ona skakala u boksericama na prve dvije noge i govorila...ja sam luuda, ja sam luuda... |
A ovakvu?
@filipnet: ja sam nekoc imao dugu kosu, pa sam ju bez problema osisao 2 dana prije upisa na fax. Dakle, nije neka prijetnja; ima daleko gorih...
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
|