U drugom zadatku pise da klasa treba sadržavati standardne funkcije za baratanje vrhovima i bridovima grafa. Također, potrebno je omogućiti sljedeće operacije:
dodavanje brida u graf
uklanjanje brida iz grafa
određivanje broja vrhova i broja bridova
određivanje stupnja pojedinog vrha
dobivanje matrice incidencije grafa
dobivanje matrice susjedstva grafa
određivanje da li su dva vrha spojena bridom
određivanje da li su dva vrha spojena putem
određivanje duljine najkraćeg puta između dva vrha
određivanje samog najkraćeg puta
nalaženje minimalnog razapinjućeg stabla grafa
nalaženje Hamiltonovog ciklusa u grafu
Ono sto me muci je koje su to standardne funkcije za baratanje vrhovima i bridovima grafa? Nikako ih se ne mogu domisliti. Cini mi se kao da su one vec navedene u drugoj recenici.
Grazie!
[color=blue][b]Moderator:[/b] Naslov ti je bio ok, ali sam ga ipak editirao; mozda privuce vise ljudi ovako.
Inace, na RP4 je zdravo pisati kao registrirani user jer jedan od boljih poznavatelja C++-a na Forumu ignorira goste...[/color]
U drugom zadatku pise da klasa treba sadržavati standardne funkcije za baratanje vrhovima i bridovima grafa. Također, potrebno je omogućiti sljedeće operacije:
dodavanje brida u graf
uklanjanje brida iz grafa
određivanje broja vrhova i broja bridova
određivanje stupnja pojedinog vrha
dobivanje matrice incidencije grafa
dobivanje matrice susjedstva grafa
određivanje da li su dva vrha spojena bridom
određivanje da li su dva vrha spojena putem
određivanje duljine najkraćeg puta između dva vrha
određivanje samog najkraćeg puta
nalaženje minimalnog razapinjućeg stabla grafa
nalaženje Hamiltonovog ciklusa u grafu
Ono sto me muci je koje su to standardne funkcije za baratanje vrhovima i bridovima grafa? Nikako ih se ne mogu domisliti. Cini mi se kao da su one vec navedene u drugoj recenici.
Grazie!
Moderator: Naslov ti je bio ok, ali sam ga ipak editirao; mozda privuce vise ljudi ovako.
Inace, na RP4 je zdravo pisati kao registrirani user jer jedan od boljih poznavatelja C++-a na Forumu ignorira goste...
|