Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
fireball Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 11:57 uto, 28. 2. 2006 Naslov: PMF-MO i bologna po neznam ni ja koji put |
|
|
evo ja sve što je vezano uz bolognu pročitao i nisam našao nikakve odgovore koji bi me zadovoljili...
evo, ja sam pao dva kolegija i navodno ću dobiti priliku to položizti u drugom semestru, šta mi se onda događa sa nastvcima tih kolegija u drugom semestru (ako dam ova druga dva na koja mogu izlaziti na ispite, a toliko sam sposoban)? šta to znači da ja sljedeće godine upisujem samo ta dva kolegija nastvnika od ovih koje sam sada pao? šta samo njih polažem dogodine?
ipak, drugi semestar samo što nije počeo, a ja mislim da bi svi studenti koji su u istoj/sličnoj situaciji kao ja voljeli bi zanti šta ih očekuje
p.s. molio bi da mi na ova pitanja odgovore nekotko ko zna službene odgovore na ova pitanja. jer za sada su neslužbeni odgovori da će se moći izaći na kolegije koje smo pali, ali nemamo pravo upisa nastavaka tih kolegija
to mi se čini tako glupo, da ja imam samo dva kolegija u jednom semestru (i to drugom semestru akademske godine) kako bi skupio bodove za upis na višu godinu?!
by the way... zašto je bolonjski proces u Hrvatskoj toliko različiti od bolonjskog procesa u npr. Italiji? imam puno prijatelja koji studiraju u Italiji i oni mi kažu da je kod njih obavezno da student pohađa nastavu a ispite daje kada hoće (može vući ispite sa 1. u 4. god studija naprimjer). i zašto svaki fakultet u Zg vodi svoju bolonju a ona nije jedinsvena za sve fakultete?
a što se tiče bolinje na PMF-MO ja mislim da je ovaj tempo prestrog i ubitačan i za profesore, asistente i za studente... ja ne vidim svrhu takvog ubijanja ljudi, mislim da je malo pretjerano da se 4 kolokvija i 3 usmena strpaju u mjesec dana...
Hvala
evo ja sve što je vezano uz bolognu pročitao i nisam našao nikakve odgovore koji bi me zadovoljili...
evo, ja sam pao dva kolegija i navodno ću dobiti priliku to položizti u drugom semestru, šta mi se onda događa sa nastvcima tih kolegija u drugom semestru (ako dam ova druga dva na koja mogu izlaziti na ispite, a toliko sam sposoban)? šta to znači da ja sljedeće godine upisujem samo ta dva kolegija nastvnika od ovih koje sam sada pao? šta samo njih polažem dogodine?
ipak, drugi semestar samo što nije počeo, a ja mislim da bi svi studenti koji su u istoj/sličnoj situaciji kao ja voljeli bi zanti šta ih očekuje
p.s. molio bi da mi na ova pitanja odgovore nekotko ko zna službene odgovore na ova pitanja. jer za sada su neslužbeni odgovori da će se moći izaći na kolegije koje smo pali, ali nemamo pravo upisa nastavaka tih kolegija
to mi se čini tako glupo, da ja imam samo dva kolegija u jednom semestru (i to drugom semestru akademske godine) kako bi skupio bodove za upis na višu godinu?!
by the way... zašto je bolonjski proces u Hrvatskoj toliko različiti od bolonjskog procesa u npr. Italiji? imam puno prijatelja koji studiraju u Italiji i oni mi kažu da je kod njih obavezno da student pohađa nastavu a ispite daje kada hoće (može vući ispite sa 1. u 4. god studija naprimjer). i zašto svaki fakultet u Zg vodi svoju bolonju a ona nije jedinsvena za sve fakultete?
a što se tiče bolinje na PMF-MO ja mislim da je ovaj tempo prestrog i ubitačan i za profesore, asistente i za studente... ja ne vidim svrhu takvog ubijanja ljudi, mislim da je malo pretjerano da se 4 kolokvija i 3 usmena strpaju u mjesec dana...
Hvala
|
|
[Vrh] |
|
Ante Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 12:24 uto, 28. 2. 2006 Naslov: |
|
|
Oprosti sta ti [i]clutter[/i]-am [i]topic[/i] i ne dajem nikakav konkretan odgovor na tvoje pitanje, ali i ja moram izrazit svoje zgrazanje nad bolonjom. Ti (pa i ja, unatoc tome sta nisam nista pao, bar ne jos) spadamo u generaciju koja ce bit upropastena i intelektualno okljastrena zbog necijih fiks-ideja. Naravno, kao i uvijek, iza toga stoji nama netransparentna politika Ministarstva (ukoliko netko ima linkove na nekakvo sluzbeno pojasnjenje razloga uvodjenja bolonje, nek mi [i]post[/i]-a, please).
Da odem malo konkretnije a ne da blebecem bezveze.
Cemu uopce sluze zadace? Ocito ne povecanju interaktivnosti nastave (da asistenti dobiju [i]feedback[/i] o onome sta znamo odnosno ne znamo te tako usmjere svoja predavanja sa monologa u dijalog) i ocito ne pracenju redovitosti studenta jer (ovo su faktualni podaci na malom uzorku doduse, ali mislim da su reprezentativni) 1/10 studenata ne preda zadacu, 6/10 studenata prepise zadacu, 2/10 dio rjese samostalno a dio prepisu, a 1/10 ju rijesi samostalno u potpunosti. Mislim, kakva je svrha toga onda kada se taj aspekt bolonje realizira efektivno u najgorem smislu jer asistenti dobiju u potpunosti KRIVU informaciju o znanju studenata?
Dalje, zar je zaista nemoguce osigurat studentu da (usmeno) odgovara kad god hoce kroz godinu?
Ajme, sad dok pisem sve ovo mi je fizicki slabo. Necu se uopce vise trudit.
Oprosti sta ti clutter-am topic i ne dajem nikakav konkretan odgovor na tvoje pitanje, ali i ja moram izrazit svoje zgrazanje nad bolonjom. Ti (pa i ja, unatoc tome sta nisam nista pao, bar ne jos) spadamo u generaciju koja ce bit upropastena i intelektualno okljastrena zbog necijih fiks-ideja. Naravno, kao i uvijek, iza toga stoji nama netransparentna politika Ministarstva (ukoliko netko ima linkove na nekakvo sluzbeno pojasnjenje razloga uvodjenja bolonje, nek mi post-a, please).
Da odem malo konkretnije a ne da blebecem bezveze.
Cemu uopce sluze zadace? Ocito ne povecanju interaktivnosti nastave (da asistenti dobiju feedback o onome sta znamo odnosno ne znamo te tako usmjere svoja predavanja sa monologa u dijalog) i ocito ne pracenju redovitosti studenta jer (ovo su faktualni podaci na malom uzorku doduse, ali mislim da su reprezentativni) 1/10 studenata ne preda zadacu, 6/10 studenata prepise zadacu, 2/10 dio rjese samostalno a dio prepisu, a 1/10 ju rijesi samostalno u potpunosti. Mislim, kakva je svrha toga onda kada se taj aspekt bolonje realizira efektivno u najgorem smislu jer asistenti dobiju u potpunosti KRIVU informaciju o znanju studenata?
Dalje, zar je zaista nemoguce osigurat studentu da (usmeno) odgovara kad god hoce kroz godinu?
Ajme, sad dok pisem sve ovo mi je fizicki slabo. Necu se uopce vise trudit.
_________________ Eat a lot, sleep a lot, brush 'em like crazy.
Run a lot, do a lot, never be lazy.
|
|
[Vrh] |
|
fireball Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 13:01 uto, 28. 2. 2006 Naslov: |
|
|
slažem se sa svime što si rekao, a što se tiče netransparentene politike ministarsva o bolonji čuo sam puno priča. to je kao uvijet za ulazak u EU, pa je sve to napravljeno sbrda-sdola u kartkom vremenu( ja mislim da je hrvatska zemlja koja je najbrže uspjela u vesti bolonju, mislim da su se talijani pripremali samo nekih 5 godina za to), pa bi bolonja trebala malo olakšati studij studentu i tako povećati broj obrazovanih ljudi (što po mom mišljenju neće bit rezultat ove bolonje).
a što se tiče zadaća, potpuno si u pravu, ni ja ne vidim svrhu toga, kao navodno praćenje nastave... ja u tome ne vidim praćenje nastave, jer:
1. do zadaće je lako doć ako nisi bio na vježbama, a i neko drugi je može predati za tebe
2. prepisuju se na veliko, još malo pa će netko riješiti zadaću bez da se popiše, pa će noko skoknuti do skriptarnice isfotokopirati nekih 100 komada, to prodavat za 2-3kn i neka se svako popiše na svoju kopiju...
ovo je bio mali :OT: , nadam se da će mi netko odg na moja pitanja
slažem se sa svime što si rekao, a što se tiče netransparentene politike ministarsva o bolonji čuo sam puno priča. to je kao uvijet za ulazak u EU, pa je sve to napravljeno sbrda-sdola u kartkom vremenu( ja mislim da je hrvatska zemlja koja je najbrže uspjela u vesti bolonju, mislim da su se talijani pripremali samo nekih 5 godina za to), pa bi bolonja trebala malo olakšati studij studentu i tako povećati broj obrazovanih ljudi (što po mom mišljenju neće bit rezultat ove bolonje).
a što se tiče zadaća, potpuno si u pravu, ni ja ne vidim svrhu toga, kao navodno praćenje nastave... ja u tome ne vidim praćenje nastave, jer:
1. do zadaće je lako doć ako nisi bio na vježbama, a i neko drugi je može predati za tebe
2. prepisuju se na veliko, još malo pa će netko riješiti zadaću bez da se popiše, pa će noko skoknuti do skriptarnice isfotokopirati nekih 100 komada, to prodavat za 2-3kn i neka se svako popiše na svoju kopiju...
ovo je bio mali , nadam se da će mi netko odg na moja pitanja
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
buba Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 14:02 uto, 28. 2. 2006 Naslov: |
|
|
Ja nažalost imam iste informacije što se tiče kolegija sljedbenika, ali sam načula da će se nakon što se polože kolegiji prethodnici (samo ne znam kada će se polagat u travnju ili u svibnju ili u lipnju ili u srpnju ili kada), moći polagati kolegiji sljedbenici, ako se napiše molba i ako voditelj prve godine Tomislav Šikić to odobri.
Jer recimo jasno mi je ako ćemo mi ove kolegije prethodnike koje smo sada pali polagati tek u srpnju ili rujnu ili kaj ja znam kada, ali ako ćemo ih položiti prije nego li ćemo imati kolokvije iz kolegija sljedbenika, onda zašto ne bi mogli polagati kolegije sljedbenike?
SVI VI KOJI STE PALI KOLEGIJ PRETHODNIK, REDOVITO IDITE NA VJEŽBE I PREDAVANJA IZ KOLEGIJA SLJEDBENIKA I PO MOGUĆNOSTI UZ DOGOVOR SA ASISTENTIMA PREDAJTE ZADAĆE ILI PIŠITE BLICEVE SVE DOK NETKO NE KAŽE DA [u]STVARNO[/u] [b]NE[/b] MOŽEMO POLAGATI TE KOLEGIJE.
Jer uzalud će nam se kasnije to odobriti, ako nećemo imati bilješke sa vježbi i predavanja, nećemo biti u toku sa određenim kolegijem, nećemo imati predane zadaće, napisane bliceve i samim time mogućnost izlaska na kolokvije, iako možda i dobijemo tu mogućnost, ne dolaskom na predavanja i vježbe nećemo znati gradivo.
ZATO, LJUDI MOJI, IDITE NA SVE ! ! !
:wink:
Ja nažalost imam iste informacije što se tiče kolegija sljedbenika, ali sam načula da će se nakon što se polože kolegiji prethodnici (samo ne znam kada će se polagat u travnju ili u svibnju ili u lipnju ili u srpnju ili kada), moći polagati kolegiji sljedbenici, ako se napiše molba i ako voditelj prve godine Tomislav Šikić to odobri.
Jer recimo jasno mi je ako ćemo mi ove kolegije prethodnike koje smo sada pali polagati tek u srpnju ili rujnu ili kaj ja znam kada, ali ako ćemo ih položiti prije nego li ćemo imati kolokvije iz kolegija sljedbenika, onda zašto ne bi mogli polagati kolegije sljedbenike?
SVI VI KOJI STE PALI KOLEGIJ PRETHODNIK, REDOVITO IDITE NA VJEŽBE I PREDAVANJA IZ KOLEGIJA SLJEDBENIKA I PO MOGUĆNOSTI UZ DOGOVOR SA ASISTENTIMA PREDAJTE ZADAĆE ILI PIŠITE BLICEVE SVE DOK NETKO NE KAŽE DA STVARNO NE MOŽEMO POLAGATI TE KOLEGIJE.
Jer uzalud će nam se kasnije to odobriti, ako nećemo imati bilješke sa vježbi i predavanja, nećemo biti u toku sa određenim kolegijem, nećemo imati predane zadaće, napisane bliceve i samim time mogućnost izlaska na kolokvije, iako možda i dobijemo tu mogućnost, ne dolaskom na predavanja i vježbe nećemo znati gradivo.
ZATO, LJUDI MOJI, IDITE NA SVE ! ! !
|
|
[Vrh] |
|
SickJedi Moderator

Spol: 
|
Postano: 14:26 uto, 28. 2. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="buba"]SVI VI KOJI STE PALI KOLEGIJ PRETHODNIK, REDOVITO IDITE NA VJEŽBE I PREDAVANJA IZ KOLEGIJA SLJEDBENIKA I PO MOGUĆNOSTI UZ DOGOVOR SA ASISTENTIMA PREDAJTE ZADAĆE ILI PIŠITE BLICEVE SVE DOK NETKO NE KAŽE DA [u]STVARNO[/u] [b]NE[/b] MOŽEMO POLAGATI TE KOLEGIJE.[/quote]
Ovo je ocajno rjesenje... Kao da ti sef kaze radi sljedecih 3 mjeseca, a ja cu vidjet jel cu te platit...
Ja bih radije znao takve stvari odmah (iako jos nisam nista pao). Pracenje kolegija koji neces moci poolagati u drugom semestru je gubljenje vremena i energije. Korisnije bi bilo to vrijeme onda provesti readeci, igrajuci se, citajuci, snimajuci filmove ili bilo sto produktivno.
buba (napisa): | SVI VI KOJI STE PALI KOLEGIJ PRETHODNIK, REDOVITO IDITE NA VJEŽBE I PREDAVANJA IZ KOLEGIJA SLJEDBENIKA I PO MOGUĆNOSTI UZ DOGOVOR SA ASISTENTIMA PREDAJTE ZADAĆE ILI PIŠITE BLICEVE SVE DOK NETKO NE KAŽE DA STVARNO NE MOŽEMO POLAGATI TE KOLEGIJE. |
Ovo je ocajno rjesenje... Kao da ti sef kaze radi sljedecih 3 mjeseca, a ja cu vidjet jel cu te platit...
Ja bih radije znao takve stvari odmah (iako jos nisam nista pao). Pracenje kolegija koji neces moci poolagati u drugom semestru je gubljenje vremena i energije. Korisnije bi bilo to vrijeme onda provesti readeci, igrajuci se, citajuci, snimajuci filmove ili bilo sto produktivno.
|
|
[Vrh] |
|
Ante Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 14:38 uto, 28. 2. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="SickJedi"][quote="buba"]SVI VI KOJI STE PALI KOLEGIJ PRETHODNIK, REDOVITO IDITE NA VJEŽBE I PREDAVANJA IZ KOLEGIJA SLJEDBENIKA I PO MOGUĆNOSTI UZ DOGOVOR SA ASISTENTIMA PREDAJTE ZADAĆE ILI PIŠITE BLICEVE SVE DOK NETKO NE KAŽE DA [u]STVARNO[/u] [b]NE[/b] MOŽEMO POLAGATI TE KOLEGIJE.[/quote]
Ja bih radije znao takve stvari odmah (iako jos nisam nista pao). Pracenje kolegija koji neces moci poolagati u drugom semestru je gubljenje vremena i energije. Korisnije bi bilo to vrijeme onda provesti readeci, igrajuci se, citajuci, snimajuci filmove ili bilo sto produktivno.[/quote]
Jedini problem je taj sta NITKO vjerojatno jos ne zna da li ces moc polagat te predmete, stoga i moj je prijedlog --- PRATITE SVE, POBOGU (ili KVRAGU), SVE!!! :!:
Tko zna sta ce ovi hiroviti donosioci odluka odlucit do kraja godine. :?:
SickJedi (napisa): | buba (napisa): | SVI VI KOJI STE PALI KOLEGIJ PRETHODNIK, REDOVITO IDITE NA VJEŽBE I PREDAVANJA IZ KOLEGIJA SLJEDBENIKA I PO MOGUĆNOSTI UZ DOGOVOR SA ASISTENTIMA PREDAJTE ZADAĆE ILI PIŠITE BLICEVE SVE DOK NETKO NE KAŽE DA STVARNO NE MOŽEMO POLAGATI TE KOLEGIJE. |
Ja bih radije znao takve stvari odmah (iako jos nisam nista pao). Pracenje kolegija koji neces moci poolagati u drugom semestru je gubljenje vremena i energije. Korisnije bi bilo to vrijeme onda provesti readeci, igrajuci se, citajuci, snimajuci filmove ili bilo sto produktivno. |
Jedini problem je taj sta NITKO vjerojatno jos ne zna da li ces moc polagat te predmete, stoga i moj je prijedlog — PRATITE SVE, POBOGU (ili KVRAGU), SVE!!!
Tko zna sta ce ovi hiroviti donosioci odluka odlucit do kraja godine.
|
|
[Vrh] |
|
Trip Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
buba Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 14:57 uto, 28. 2. 2006 Naslov: |
|
|
@SickJedi: Bolje da se radi, pa da ti netko na kraju kaže sorry, ali možeš dogodine, nego da ne radiš, pa ti ponude da možeš polagat, a ti pojma nemaš o gradivu, :shock: jer ti to naučeno ostaje i uvijek ćeš imat bar neku korist od njega. :wink:
@SickJedi: Bolje da se radi, pa da ti netko na kraju kaže sorry, ali možeš dogodine, nego da ne radiš, pa ti ponude da možeš polagat, a ti pojma nemaš o gradivu, jer ti to naučeno ostaje i uvijek ćeš imat bar neku korist od njega.
|
|
[Vrh] |
|
Ante Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 15:04 uto, 28. 2. 2006 Naslov: |
|
|
Da nebolonjcima predocim kako je nama, bolonjcima. Znate kakav je osjecaj kad imate rokove u 9. mjesec, a morate dat milijun ispita za uvjet? E pa nama je tako cilu godinu! Cilu godinu nam visi uvjet nad glavom. Da, parafraziram (i prosirim) Trip --- mi smo zecevi, a sezona lova je cijelu godinu (za razliku od sezonskog lova kod vas).
[size=9]"There is no pain, you are receding."[/size] :cry:
Da nebolonjcima predocim kako je nama, bolonjcima. Znate kakav je osjecaj kad imate rokove u 9. mjesec, a morate dat milijun ispita za uvjet? E pa nama je tako cilu godinu! Cilu godinu nam visi uvjet nad glavom. Da, parafraziram (i prosirim) Trip — mi smo zecevi, a sezona lova je cijelu godinu (za razliku od sezonskog lova kod vas).
"There is no pain, you are receding."
|
|
[Vrh] |
|
HijenA Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 15:16 uto, 28. 2. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="Pericius"]Da nebolonjcima predocim kako je nama, bolonjcima. Znate kakav je osjecaj kad imate rokove u 9. mjesec, a morate dat milijun ispita za uvjet? E pa nama je tako cilu godinu! Cilu godinu nam visi uvjet nad glavom. Da, parafraziram (i prosirim) Trip --- mi smo zecevi, a sezona lova je cijelu godinu (za razliku od sezonskog lova kod vas).
[size=9]"There is no pain, you are receding."[/size] :cry:[/quote]
zato ti ne radis kampanjski (kao vecina nebolonjskih studenata), vec radis planski, cijelu godinu. a ako radis cijelu godinu (pod uvjetom da stvarno radis i ne zafrkavas se), onda se ocekuje da mozes dati 4-5 ispita u jednom roku. ako to ne mozes, faks ti izlazi u susret pa ti organizira i jedan popravni ispit gdje mozes popravit ono sto si napravio krivo (a faks to nije obavezan uciniti).
Pericius (napisa): | Da nebolonjcima predocim kako je nama, bolonjcima. Znate kakav je osjecaj kad imate rokove u 9. mjesec, a morate dat milijun ispita za uvjet? E pa nama je tako cilu godinu! Cilu godinu nam visi uvjet nad glavom. Da, parafraziram (i prosirim) Trip — mi smo zecevi, a sezona lova je cijelu godinu (za razliku od sezonskog lova kod vas).
"There is no pain, you are receding."  |
zato ti ne radis kampanjski (kao vecina nebolonjskih studenata), vec radis planski, cijelu godinu. a ako radis cijelu godinu (pod uvjetom da stvarno radis i ne zafrkavas se), onda se ocekuje da mozes dati 4-5 ispita u jednom roku. ako to ne mozes, faks ti izlazi u susret pa ti organizira i jedan popravni ispit gdje mozes popravit ono sto si napravio krivo (a faks to nije obavezan uciniti).
|
|
[Vrh] |
|
SickJedi Moderator

Spol: 
|
Postano: 15:18 uto, 28. 2. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="Trip"][quote="SickJedi"]
[/quote]
istina, ali ti ovdje dobivas znanje koje ce ti trebat pa cak i ako nam nece dat da izadjemo na ispite..
jer onda sljedece godine ponovo upisujes taj predmet...
i mislim da ces ga lakse dat...
ako prezivimo do tad...[/quote]
Znanje je znanje...
Ali godina studiranja je uzasno skupa. Pitajte roditelje koliko to kosta. :(
Financijske prilike su takve kave jesu i tesko je sve to pratiti. Ne znam za ostale, ali moji roditelji imaju jos malo vremena do mirovine, a tada nece vise moci odvajati dovoljno novaca za moj studij. Odnosno da sad padnem neki kolegij (nadam se da necu) bilo bi mi bolje da znam jel cu moc polagat taj kolegij u drugom semestru, a nakon njega i njegov sljedbenik ili necu.
Ako moze, super. Idem na predavanja i ucim dalje.
Ako ne, idem radit da zaradim neku lovu pa sljedece godine ispocetka miran jer znam da imam love za to. Bilo bi ocajno da zbog nedostatka love moram prestat studirat negdje na cetvrtoj ili petoj godini, a tu lovu sam mogao sam zaraditi.
Trip (napisa): | SickJedi (napisa): |
|
istina, ali ti ovdje dobivas znanje koje ce ti trebat pa cak i ako nam nece dat da izadjemo na ispite..
jer onda sljedece godine ponovo upisujes taj predmet...
i mislim da ces ga lakse dat...
ako prezivimo do tad... |
Znanje je znanje...
Ali godina studiranja je uzasno skupa. Pitajte roditelje koliko to kosta.
Financijske prilike su takve kave jesu i tesko je sve to pratiti. Ne znam za ostale, ali moji roditelji imaju jos malo vremena do mirovine, a tada nece vise moci odvajati dovoljno novaca za moj studij. Odnosno da sad padnem neki kolegij (nadam se da necu) bilo bi mi bolje da znam jel cu moc polagat taj kolegij u drugom semestru, a nakon njega i njegov sljedbenik ili necu.
Ako moze, super. Idem na predavanja i ucim dalje.
Ako ne, idem radit da zaradim neku lovu pa sljedece godine ispocetka miran jer znam da imam love za to. Bilo bi ocajno da zbog nedostatka love moram prestat studirat negdje na cetvrtoj ili petoj godini, a tu lovu sam mogao sam zaraditi.
|
|
[Vrh] |
|
Ante Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 15:24 uto, 28. 2. 2006 Naslov: |
|
|
A zasto faks uopce ne dopusta studentima da uce kampanjski? Mislim, po meni, faks bi trebao imati kao obaveznu samo evaluaciju znanja na kraju semestra (ili godine). Sve ostalo ovisi o meni. Ja ne zelim ucit redovito, niti zelim uopce ic na predavanja. Zelim u miru svoje sobe spremit ispit u tjedan dana na nacin na koji hocu. Ako ne naucim, bacite me, ne dajte mi da polozim, ali [b]PUSTITE ME DA UCIM KAKO JA HOCU[/b]. Mozda zelim aksiomatski pristupit ucenju, ne [i]outside-in[/i] pristup koristen na vecini kolegija. Mozda zelim ucit prvo Teoriju Skupova i Matematicku Logiku. Mozda mi se jednostavno ne svidjaju profesori. Zar su moji razlozi uopce vazni?
Odgovorite iskreno, da li trazim previse?
A zasto faks uopce ne dopusta studentima da uce kampanjski? Mislim, po meni, faks bi trebao imati kao obaveznu samo evaluaciju znanja na kraju semestra (ili godine). Sve ostalo ovisi o meni. Ja ne zelim ucit redovito, niti zelim uopce ic na predavanja. Zelim u miru svoje sobe spremit ispit u tjedan dana na nacin na koji hocu. Ako ne naucim, bacite me, ne dajte mi da polozim, ali PUSTITE ME DA UCIM KAKO JA HOCU. Mozda zelim aksiomatski pristupit ucenju, ne outside-in pristup koristen na vecini kolegija. Mozda zelim ucit prvo Teoriju Skupova i Matematicku Logiku. Mozda mi se jednostavno ne svidjaju profesori. Zar su moji razlozi uopce vazni?
Odgovorite iskreno, da li trazim previse?
Zadnja promjena: Ante; 15:34 uto, 28. 2. 2006; ukupno mijenjano 1 put.
|
|
[Vrh] |
|
Mr.Doe Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
buba Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
fireball Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Trip Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Ante Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Trip Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 20:27 uto, 28. 2. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="Pericius"][quote="Trip"]i ja mislim da je jako vazno bit na nastavi jer cak i spavajuci pokupis nesto sto ces u knjizi previdjet..
ali, uvijek se nadje netko kome je samo knjiga dovoljna :)[/quote]
A taj "netko" ispasta zbog sustava. :cry:[/quote]
hm.. pa nitko te ne tjera ni ovdje (zasad) da ides na nastavu.. biljeske se uvijek mogu kopirat, zadace dobit i predat prek nekog (a i napisat ocito)..
..sjecam se kad su nam u skoli govorili - nije vam ovo fax, da sam idete na ispite, morate bit na nastavi!
jedva sam cekala fax.. sad se pocinjem pitati..
il smo bili glupi, il su bila druga vremena...
sta je najzalosnije, i ovo ce jednom postati dobra stara vremena...
Pericius (napisa): | Trip (napisa): | i ja mislim da je jako vazno bit na nastavi jer cak i spavajuci pokupis nesto sto ces u knjizi previdjet..
ali, uvijek se nadje netko kome je samo knjiga dovoljna  |
A taj "netko" ispasta zbog sustava.  |
hm.. pa nitko te ne tjera ni ovdje (zasad) da ides na nastavu.. biljeske se uvijek mogu kopirat, zadace dobit i predat prek nekog (a i napisat ocito)..
..sjecam se kad su nam u skoli govorili - nije vam ovo fax, da sam idete na ispite, morate bit na nastavi!
jedva sam cekala fax.. sad se pocinjem pitati..
il smo bili glupi, il su bila druga vremena...
sta je najzalosnije, i ovo ce jednom postati dobra stara vremena...
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
|