Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

pitanje u vezi varijabli...
WWW:

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
ignis
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
= 2 - 1

PostPostano: 11:04 pon, 20. 3. 2006    Naslov: pitanje u vezi varijabli... Citirajte i odgovorite

dali je ikako moguce neke operacije zbrajanja i mnozenja spremiti u neki tip varijable...tako da kasnije mozemo koristi te varijable za permutacije...
tj..nesta tipa ovo
b='+'
i onda a= c (b) d
gdje su c i d neki brojevi a b varijabala koja nam daje operaciju...
hvala na objasnjenju...
dali je ikako moguce neke operacije zbrajanja i mnozenja spremiti u neki tip varijable...tako da kasnije mozemo koristi te varijable za permutacije...
tj..nesta tipa ovo
b='+'
i onda a= c (b) d
gdje su c i d neki brojevi a b varijabala koja nam daje operaciju...
hvala na objasnjenju...

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
fireball
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
26 = 100 - 74

PostPostano: 11:41 pon, 20. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

mislim da se može, ali ne vidim svrhu toga...
probaj ovako:
#define B +
ne garantiram da je točno, ali možeš uvijek probati...
p.s. to je primjer...
mislim da se može, ali ne vidim svrhu toga...
probaj ovako:
#define B +
ne garantiram da je točno, ali možeš uvijek probati...
p.s. to je primjer...

mdoko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

199 = 237 - 38

PostPostano: 11:56 pon, 20. 3. 2006    Naslov: Re: pitanje u vezi varijabli... Citirajte i odgovorite

[quote="ignis"]dali je ikako moguce neke operacije zbrajanja i mnozenja spremiti u neki tip varijable...tako da kasnije mozemo koristi te varijable za permutacije...
[/quote]
Uktatko - [b]ne[/b].

Ako je pitanje kako u ovisnosti o nekoj varijabli izvrsiti neku operaciju, onda je klasicni primjer:
[code:1]
int izracunaj(int a, char op, int b){
switch(op){
case '+': return a+b;
case '-': return a-b;
case '*': return a*b;
case '/': return a/b;
default:{
/* ovdje ubaci neki kod koji javlja gresku */
}
}
[/code:1]

Ovo spominjanje permutacija me podsjeca na jedan zadatak s RP4, pa ako se radi o tome [url=http://student.math.hr/~mdoko/RP4/zadatak2.html]ovo[/url] bi ti moglo pomoci. Istina, radi se o C++ kodu, pa ako imas dodatnih pitanja samo vici :wink:

@fireball: ovo sto si ti napravio je samo direktiva preprocesoru da [i]prije kompajliranja[/i] svako (samostalno) pojavljivanje znaka [tt]B[/tt] zamijeni znakom [tt]+[/tt]. Time se ne dobiva nikakva dodatna funkcionalnost.
ignis (napisa):

Uktatko - ne.

Ako je pitanje kako u ovisnosti o nekoj varijabli izvrsiti neku operaciju, onda je klasicni primjer:
Kod:

int izracunaj(int a, char op, int b){
  switch(op){
    case '+': return a+b;
    case '-': return a-b;
    case '*': return a*b;
    case '/': return a/b;
    default:{
      /* ovdje ubaci neki kod koji javlja gresku */
      }
    }

Ovo spominjanje permutacija me podsjeca na jedan zadatak s RP4, pa ako se radi o tome ovo bi ti moglo pomoci. Istina, radi se o C++ kodu, pa ako imas dodatnih pitanja samo vici Wink

@fireball: ovo sto si ti napravio je samo direktiva preprocesoru da prije kompajliranja svako (samostalno) pojavljivanje znaka B zamijeni znakom +. Time se ne dobiva nikakva dodatna funkcionalnost.

ignis
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 2 - 1

PostPostano: 12:43 pon, 20. 3. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

hm..mozda sam trebao naglasit malo prije da sam s prve godine i da je ovaj problem bio mozgalica neka koja je meni izgledala da bi isla nekim ispitivanjem svih kombinacija...ali rp4 bi bilo mnogo iznad mojih mogucnosti razumjevanja c-a pa se trenutno mogu samo zahvaliti na trudu... :cry:
hm..mozda sam trebao naglasit malo prije da sam s prve godine i da je ovaj problem bio mozgalica neka koja je meni izgledala da bi isla nekim ispitivanjem svih kombinacija...ali rp4 bi bilo mnogo iznad mojih mogucnosti razumjevanja c-a pa se trenutno mogu samo zahvaliti na trudu... Crying or Very sad

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 13:02 pon, 20. 3. 2006    Naslov: Re: pitanje u vezi varijabli... Citirajte i odgovorite

[quote="mdoko"][quote="ignis"]dali je ikako moguce neke operacije zbrajanja i mnozenja spremiti u neki tip varijable...tako da kasnije mozemo koristi te varijable za permutacije...
[/quote]
Uktatko - [b]ne[/b].[/quote]

Na stranu kompliciranost, ali mislim da bi se moglo preko niza pointera na funkcije od kojih svaka radi jednu od zeljenih operacija. :gg:
mdoko (napisa):
ignis (napisa):

Uktatko - ne.

Na stranu kompliciranost, ali mislim da bi se moglo preko niza pointera na funkcije od kojih svaka radi jednu od zeljenih operacija. Mr Green being very Greeen indeed

[Vrh]
mdoko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

199 = 237 - 38

PostPostano: 19:42 pon, 20. 3. 2006    Naslov: Re: pitanje u vezi varijabli... Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]
Na stranu kompliciranost, ali mislim da bi se moglo preko niza pointera na funkcije od kojih svaka radi jednu od zeljenih operacija. :gg:[/quote]
Da, tako bi islo, ali onda se to ne bi pozivalo onako kako je to ignis zamislio.
vsego (napisa):

Na stranu kompliciranost, ali mislim da bi se moglo preko niza pointera na funkcije od kojih svaka radi jednu od zeljenih operacija. Mr Green being very Greeen indeed

Da, tako bi islo, ali onda se to ne bi pozivalo onako kako je to ignis zamislio.

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2 Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum