Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Liddy Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Gogs Forumaš(ica)

|
Postano: 15:37 pet, 15. 5. 2009 Naslov: Re: Nova bolnica Dubrava?! Gdje,kako? Umnjak? :) |
|
|
[quote="Liddy"]Jel netko zna di je Nova bolnica Dubrava?
Jel to isto sto i KB Dubrava? :oops:
Trebam tamo na pregled kod oralnog kirurga (dogovor oko vadjenja umnjaka), pa ako netko ima iskustva da mi kaze kako da dodjem do tamo, jel to samo tramvajem do Šuškove pa onda uz brdo pjeske ili ima i neki bus koji vozi pokraj bolnice?
Ima li netko iskustva s vajdjenja umnjaka kod njih pod lokalnom anestezijom? :lol:[/quote]
Da, to je isto što i KB Dubrava, odnosno isto što i "Vojna bolnica Dubrava"...
Nalazi se 500-injak metara sjeverno (prema sljemenu) od okretišta tramvaja i autobusa u Dubravi...
Nekoliko buseva prolazi i stoji pored bolnice... Za točne brojeve se moraš točnije informirati...
Evo ovdje [url]http://www.zet.hr/media/45877/dubrava.pdf[/url] kaže da linije broj 232 i 205 stoje pored bolnice....
Liddy (napisa): | Jel netko zna di je Nova bolnica Dubrava?
Jel to isto sto i KB Dubrava?
Trebam tamo na pregled kod oralnog kirurga (dogovor oko vadjenja umnjaka), pa ako netko ima iskustva da mi kaze kako da dodjem do tamo, jel to samo tramvajem do Šuškove pa onda uz brdo pjeske ili ima i neki bus koji vozi pokraj bolnice?
Ima li netko iskustva s vajdjenja umnjaka kod njih pod lokalnom anestezijom?  |
Da, to je isto što i KB Dubrava, odnosno isto što i "Vojna bolnica Dubrava"...
Nalazi se 500-injak metara sjeverno (prema sljemenu) od okretišta tramvaja i autobusa u Dubravi...
Nekoliko buseva prolazi i stoji pored bolnice... Za točne brojeve se moraš točnije informirati...
Evo ovdje http://www.zet.hr/media/45877/dubrava.pdf kaže da linije broj 232 i 205 stoje pored bolnice....
_________________ Dvije stvari su beskonacne, svemir i ljudska glupost, ali sto se svemira tice nisam posve siguran.
Zadnja promjena: Gogs; 15:41 pet, 15. 5. 2009; ukupno mijenjano 2 put/a.
|
|
[Vrh] |
|
rafaelm Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 15:38 pet, 15. 5. 2009 Naslov: Re: Nova bolnica Dubrava?! Gdje,kako? Umnjak? :) |
|
|
[quote="Liddy"]Jel netko zna di je Nova bolnica Dubrava?
Jel to isto sto i KB Dubrava? :oops: [/quote]
Da, to je isto. Sa 4, 7, 11 ili 12 dođeš do okretišta tramvaja u Dubravi i onda ili ideš pješke 10 min po Aveniji Gojka Šuška ili na autobus (ne znam koji, probaj nazvati ZET da te preciznije upute).
[img]http://www.kbd.hr/uploads/pics/Mapa_001.jpg[/img]
[quote="Liddy"]Ima li netko iskustva s vajdjenja umnjaka kod njih pod lokalnom anestezijom? :lol:[/quote]
Vadio sam umnjake pod lokalnom anestezijom, ali ne kod njih. Sumnjam da je neka razlika, jedino što će te malo zabolit je ubod inekcije. Za par minuta anestezija počne djelovati i ako je umnjak poslušan, gotova si za 5 do 10 min. :)
Liddy (napisa): | Jel netko zna di je Nova bolnica Dubrava?
Jel to isto sto i KB Dubrava? |
Da, to je isto. Sa 4, 7, 11 ili 12 dođeš do okretišta tramvaja u Dubravi i onda ili ideš pješke 10 min po Aveniji Gojka Šuška ili na autobus (ne znam koji, probaj nazvati ZET da te preciznije upute).
Liddy (napisa): | Ima li netko iskustva s vajdjenja umnjaka kod njih pod lokalnom anestezijom?  |
Vadio sam umnjake pod lokalnom anestezijom, ali ne kod njih. Sumnjam da je neka razlika, jedino što će te malo zabolit je ubod inekcije. Za par minuta anestezija počne djelovati i ako je umnjak poslušan, gotova si za 5 do 10 min.
_________________ The Dude Abides
|
|
[Vrh] |
|
Milojko Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Martinab Moderator

|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Melkor Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
bily Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
|
[Vrh] |
|
Martinab Moderator

|
|
[Vrh] |
|
vedraf Forumaš(ica)

|
Postano: 21:28 pet, 15. 5. 2009 Naslov: |
|
|
Ja sam isto čuo da tamo i nisu baš nešto što se tiče oralne kirurgije.
Kada je meni trebalo vaditi umnjak ja sam otišao u Perkovčevu i nije me nimalo boljelo nakon vađenja iako je bio dosta nezgodan "slučaj",jedino je bio malo bad kad mi je hrana znala ući u taj krater što je ostao nakon vađenja pa mi je malo smetalo :)
A u Novu bolnicu mi je išla frendica i nije baš sve prošlo kao po špagi,ali vjerojatno ovisi od slučaja do slučaja...
Nije ništa strašno,injekcija je čudo,puno straha za ništa (bar je tak kod mene bilo ,priznajem :D )
Ja sam isto čuo da tamo i nisu baš nešto što se tiče oralne kirurgije.
Kada je meni trebalo vaditi umnjak ja sam otišao u Perkovčevu i nije me nimalo boljelo nakon vađenja iako je bio dosta nezgodan "slučaj",jedino je bio malo bad kad mi je hrana znala ući u taj krater što je ostao nakon vađenja pa mi je malo smetalo
A u Novu bolnicu mi je išla frendica i nije baš sve prošlo kao po špagi,ali vjerojatno ovisi od slučaja do slučaja...
Nije ništa strašno,injekcija je čudo,puno straha za ništa (bar je tak kod mene bilo ,priznajem )
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
|
[Vrh] |
|
Liddy Forumaš(ica)

|
Postano: 7:37 sub, 16. 5. 2009 Naslov: |
|
|
Hvala na odgovorima. :D
I procitala sam jedno tri foruma na kojima se raspravljalo o iskustvima i mogu reci da sam u ŠOKU!
Martina..nema jela ni pica par sat nakon vadjenja,a cak par dana nakon operacije se jede sve na slamcicu, barem u mojem slucaju nece biti jer mi osmica stoji horizontalno i gura sedmicu, osmica mi je pola u mesu pola vani, tako da postoji mogucnost da mi malo i kos tucaju a ne samo zub, ali tjesim se time da mi je korijen (po slici) mali ( :) ) pa da nece morati po kosti ceprkati. Uglavnom, daju lokalnu i nista ne osjetis (samo cujes) i nakon savova ides doma i par sati nakon toga nista ni jesti ni piti, pa sam dobila savijet da popijem nesto protiv bolova tik prije operacije jer da ce inace VRAŠKI boliti.Poslije toga odmah par dana zivjeti sa hladnim oblozima na licu i sa antibioticima koje ces traziti od svoje zubarke,zavisi koliko je komplicirano toliko imas bolova, zafrkancije s oteklinom i pijenjem i jedenjem. Meni ce biti bolno :(
Idem se u ponedjeljak naruciti...nadam se da me nece operacija zahvatiti u tjednu prije ili za vrijeme kolokvija...rekli su mi da se ceka tri tjedna :(
Drzite fige :(
Hvala na odgovorima.
I procitala sam jedno tri foruma na kojima se raspravljalo o iskustvima i mogu reci da sam u ŠOKU!
Martina..nema jela ni pica par sat nakon vadjenja,a cak par dana nakon operacije se jede sve na slamcicu, barem u mojem slucaju nece biti jer mi osmica stoji horizontalno i gura sedmicu, osmica mi je pola u mesu pola vani, tako da postoji mogucnost da mi malo i kos tucaju a ne samo zub, ali tjesim se time da mi je korijen (po slici) mali ( ) pa da nece morati po kosti ceprkati. Uglavnom, daju lokalnu i nista ne osjetis (samo cujes) i nakon savova ides doma i par sati nakon toga nista ni jesti ni piti, pa sam dobila savijet da popijem nesto protiv bolova tik prije operacije jer da ce inace VRAŠKI boliti.Poslije toga odmah par dana zivjeti sa hladnim oblozima na licu i sa antibioticima koje ces traziti od svoje zubarke,zavisi koliko je komplicirano toliko imas bolova, zafrkancije s oteklinom i pijenjem i jedenjem. Meni ce biti bolno
Idem se u ponedjeljak naruciti...nadam se da me nece operacija zahvatiti u tjednu prije ili za vrijeme kolokvija...rekli su mi da se ceka tri tjedna
Drzite fige
_________________ A man of words and not of deeds
Is like a garden full of weeds....
|
|
[Vrh] |
|
bily Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
MB Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 14:38 pon, 18. 5. 2009 Naslov: |
|
|
vadio sam ih kod dr. Krhena na Kvatricu, ima privatnu ordinaciju ali radi i na uputnicu.
za svaki je operacija trajala oko 20 min, nis ne boli. cini se da nije bilo nis komplicirano, ali za razliku od nekih koje sam cuo djeluje mi da je on to malo sposobnije i s vise pametnih alata radio. tipa negdje ti cupaju zube, a on ga je otvorio i otpilio iz kosti, nije me zapravo zanimalo puno vise detalja jer mi je sve bilo ok.
odmah poslije operacije sam pio painkillere - poceli djelovati vjerojatno prije nego je popustila anestezija, malo odspavao i par dana drzao obloge koliko god sam stigao- najbolje svako malo, ali ne predugo. nesto malo boluckalo ali ne jako i samo malo mi nateklo. drugima zna bit gore, s temperaturom, podljevom i slicno, mozda malo duze od par dana, ali nis opasno zapravo.
racunaj da 2-3 dana ne tulumaris (cugas) bas, pripazis dok jedes da ti moze lijepo zarast rana. doktor rekao da je dobro zvakat zvake jer ti bolje radi cirkulacija i malo razgibavas celjust :)
sretno :)
vadio sam ih kod dr. Krhena na Kvatricu, ima privatnu ordinaciju ali radi i na uputnicu.
za svaki je operacija trajala oko 20 min, nis ne boli. cini se da nije bilo nis komplicirano, ali za razliku od nekih koje sam cuo djeluje mi da je on to malo sposobnije i s vise pametnih alata radio. tipa negdje ti cupaju zube, a on ga je otvorio i otpilio iz kosti, nije me zapravo zanimalo puno vise detalja jer mi je sve bilo ok.
odmah poslije operacije sam pio painkillere - poceli djelovati vjerojatno prije nego je popustila anestezija, malo odspavao i par dana drzao obloge koliko god sam stigao- najbolje svako malo, ali ne predugo. nesto malo boluckalo ali ne jako i samo malo mi nateklo. drugima zna bit gore, s temperaturom, podljevom i slicno, mozda malo duze od par dana, ali nis opasno zapravo.
racunaj da 2-3 dana ne tulumaris (cugas) bas, pripazis dok jedes da ti moze lijepo zarast rana. doktor rekao da je dobro zvakat zvake jer ti bolje radi cirkulacija i malo razgibavas celjust
sretno
|
garbica Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 22:27 čet, 21. 5. 2009 Naslov: |
|
|
Bijah prije nekih tri godine u Perkovčevoj na vađenju sva četiri umnjaka.
Prvi put je bilo doslovce krvavo, korijen se slomio i onda su po njemu strugali i brusili sat i pol da sam sve zvijezde prebrojala, pa šivanje do petice, drugi dan oteklina, antibiotici, čokolino, itd.
Al sljedeća tri puta kod druge doktorice su bila čista milina :D . Za 5 minuta je izvadila zub, nije šivala, čim je prestala djelovati anestezija sam normalno jela i nije niti malo boljelo. Samo jako dugo imaš rupetinu u koju upada hrana i kojoj treba koji dan da zaraste. Čistila sam je štapićem za uši (čistim, naravno :wink: ) umočenim valjda u čaj od kadulje(?).
Uglavnom, nije to tako strašno kako se čini, mrvicu neugodno, al nakon što prođe bude ti baš drago što si se toga riješio.
I ako te strah, povedi nekog sa sobom da se možete smijati tome što se ti ne možeš smijati i što ti curi slina. Sretno!
Bijah prije nekih tri godine u Perkovčevoj na vađenju sva četiri umnjaka.
Prvi put je bilo doslovce krvavo, korijen se slomio i onda su po njemu strugali i brusili sat i pol da sam sve zvijezde prebrojala, pa šivanje do petice, drugi dan oteklina, antibiotici, čokolino, itd.
Al sljedeća tri puta kod druge doktorice su bila čista milina . Za 5 minuta je izvadila zub, nije šivala, čim je prestala djelovati anestezija sam normalno jela i nije niti malo boljelo. Samo jako dugo imaš rupetinu u koju upada hrana i kojoj treba koji dan da zaraste. Čistila sam je štapićem za uši (čistim, naravno ) umočenim valjda u čaj od kadulje(?).
Uglavnom, nije to tako strašno kako se čini, mrvicu neugodno, al nakon što prođe bude ti baš drago što si se toga riješio.
I ako te strah, povedi nekog sa sobom da se možete smijati tome što se ti ne možeš smijati i što ti curi slina. Sretno!
_________________ Long you live and high you'll fly and smiles you'll give and tears you'll cry and all you touch and all you see is all your life will ever be
|
|
[Vrh] |
|
Liddy Forumaš(ica)

|
Postano: 14:06 pet, 18. 9. 2009 Naslov: |
|
|
Evo da vam se javim :)
U utorak operirana :)
Dosla u Dubravu u 8h (tako narucena), dr. imao neki hitni slucaj pa sam ja cekala sat i pol na operaciju. Usla u salu, popila jedan voltaren rapid, obukla nesto na sebe preko odjece, dobila one papucice za na cipele, i onu strasnu kapicu za na glavu :lol: Sjela na taj polu lezeci stolac, opustila se (koliko je to god bilo moguce) dobila tri injekcije, doktor u medjuvremenu stavio cd Divljih jagoda da se vrti :lol: (doktor je bio mladjahan, cca 30godina), i pogledao moju snimku zubi i rekao da ce ga morati u 4 komada prepoloviti jer ima neki dvostruki korijen koji je dosta u kosti :cry: da ne objasnjavam postupak, sve je napravio kako je i smislio, trajalo je svega 25-30min, svaki put me je pitao jel me boli,koliko me boli (ocijena od 1-5 na prstima), rekao mi je da mu dam do znanja svaki put kada me zaboli, kada je pocelo boljeti (nista strasno) dao mi je u zivac jos jednu injekciju i za cas je sve bilo vani, zasio me i kontrola i vadjenje konaca za 7dana :)
Taj dan nisam nista ni jela ni pila, cim sam dosla doma stavljala sam hladne obloge, pila svakih 8-9h jedan voltaren rapid, rekao mi je ako oteknem jako da odem kod stomatologa po antibiotike (nije bilo potrebe), drugi dan jos drzala led na licu i pokusala pojesti malo cokolina (uspijesno obavljeno), treci dan oblozi na lice po potrebi, lagano pocela jesti krutu hranu. Prvi dan se ne smije nicime ispirati, a drugi dan lagano cajem od kadulje. Hladjenje rane samo izvana, nikako jesti sladoled i hladiti ranu iznutra (dr. rekao).
Sve u svemu ja sam jako zadovoljna :)
Odmah sam se narucila i za drugi umnjak (kod istog doktora) za kraj 11.mjeseca :)
Weeeeee :lol:
Evo da vam se javim
U utorak operirana
Dosla u Dubravu u 8h (tako narucena), dr. imao neki hitni slucaj pa sam ja cekala sat i pol na operaciju. Usla u salu, popila jedan voltaren rapid, obukla nesto na sebe preko odjece, dobila one papucice za na cipele, i onu strasnu kapicu za na glavu Sjela na taj polu lezeci stolac, opustila se (koliko je to god bilo moguce) dobila tri injekcije, doktor u medjuvremenu stavio cd Divljih jagoda da se vrti (doktor je bio mladjahan, cca 30godina), i pogledao moju snimku zubi i rekao da ce ga morati u 4 komada prepoloviti jer ima neki dvostruki korijen koji je dosta u kosti da ne objasnjavam postupak, sve je napravio kako je i smislio, trajalo je svega 25-30min, svaki put me je pitao jel me boli,koliko me boli (ocijena od 1-5 na prstima), rekao mi je da mu dam do znanja svaki put kada me zaboli, kada je pocelo boljeti (nista strasno) dao mi je u zivac jos jednu injekciju i za cas je sve bilo vani, zasio me i kontrola i vadjenje konaca za 7dana
Taj dan nisam nista ni jela ni pila, cim sam dosla doma stavljala sam hladne obloge, pila svakih 8-9h jedan voltaren rapid, rekao mi je ako oteknem jako da odem kod stomatologa po antibiotike (nije bilo potrebe), drugi dan jos drzala led na licu i pokusala pojesti malo cokolina (uspijesno obavljeno), treci dan oblozi na lice po potrebi, lagano pocela jesti krutu hranu. Prvi dan se ne smije nicime ispirati, a drugi dan lagano cajem od kadulje. Hladjenje rane samo izvana, nikako jesti sladoled i hladiti ranu iznutra (dr. rekao).
Sve u svemu ja sam jako zadovoljna
Odmah sam se narucila i za drugi umnjak (kod istog doktora) za kraj 11.mjeseca
Weeeeee
_________________ A man of words and not of deeds
Is like a garden full of weeds....
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 16:16 pet, 18. 9. 2009 Naslov: |
|
|
:OT:
[quote="Liddy"]...mladjahan, cca 30godina...[/quote]
Hvala, hvala, hvala,... :wob:
O:)
Liddy (napisa): | ...mladjahan, cca 30godina... |
Hvala, hvala, hvala,...
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
ma Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
|