Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
kreda Forumaš(ica)

|
Postano: 21:30 uto, 17. 10. 2006 Naslov: "stari" program |
|
|
u nekoj raspravi na ovom forumu sam bila vidjela neki komentar o starom programu i do kada on zavrsava, ali ga sada ni uz pomoć pretražnika ne mogu naći :roll:
Uglavnom, moje pitanje je da li ako do 2008. ne diplomiramo mi sa starog programa padamo na 1. godinu bolonje, ili samo ako do 2008. ne odslušamo sve kolegije?
Eto, nadam se da ce mi netko odgovoriti:-), a ja odoh jos malo traziti odgovor okolo...
pozdraf
u nekoj raspravi na ovom forumu sam bila vidjela neki komentar o starom programu i do kada on zavrsava, ali ga sada ni uz pomoć pretražnika ne mogu naći
Uglavnom, moje pitanje je da li ako do 2008. ne diplomiramo mi sa starog programa padamo na 1. godinu bolonje, ili samo ako do 2008. ne odslušamo sve kolegije?
Eto, nadam se da ce mi netko odgovoriti:-), a ja odoh jos malo traziti odgovor okolo...
pozdraf
|
|
[Vrh] |
|
rat in a cage Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
me_me Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
kreda Forumaš(ica)

|
Postano: 9:13 sri, 18. 10. 2006 Naslov: |
|
|
Ma meni isto nema smisla da zavrsis na 1.god. Bolonje, a fale ti još 2 ili 3 ispita do diplome, ali me zaista vise nista ne bi iznenadilo... Redovna treća godina je sada u najgoroj poziciji. Ako i upišeš 4., koje su šanse da diplomiraš do 2008., a ostaje ti za polagat 4-5 ispita s treće, sve s četvrte i još onih 10 za diplomski + diplomski rad.
Jedino se fakat nadam da Bolonja ili neko dodatno polaganje razlika neće kačiti apsolvente :scared:.... To će opet samo produljivati studiranje.
Ok, neću dalje paničarit :meditate: idem radije nešto konstruktivno radit za fax prije predavanja u nadi da ću rješit što više ispita što prije. Svima sa starog programa savjetujem isto :lol:
Ma meni isto nema smisla da zavrsis na 1.god. Bolonje, a fale ti još 2 ili 3 ispita do diplome, ali me zaista vise nista ne bi iznenadilo... Redovna treća godina je sada u najgoroj poziciji. Ako i upišeš 4., koje su šanse da diplomiraš do 2008., a ostaje ti za polagat 4-5 ispita s treće, sve s četvrte i još onih 10 za diplomski + diplomski rad.
Jedino se fakat nadam da Bolonja ili neko dodatno polaganje razlika neće kačiti apsolvente .... To će opet samo produljivati studiranje.
Ok, neću dalje paničarit idem radije nešto konstruktivno radit za fax prije predavanja u nadi da ću rješit što više ispita što prije. Svima sa starog programa savjetujem isto
|
|
[Vrh] |
|
mdoko Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 12:10 sri, 18. 10. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="kreda"]Ako i upišeš 4., koje su šanse da diplomiraš do 2008., a ostaje ti za polagat 4-5 ispita s treće, sve s četvrte i još onih 10 za diplomski + diplomski rad.[/quote]
Onaj tko upise 4. godinu je miran, jer IIRC postoji pravilo koje kaze da se ispiti iz kolegija X moraju odrzavati jos barem dvije akademske godine nakon sto se odrze zadnja predavanja iz tog kolegija. Dakle, bolonja moze kaciti samo apsolevente koji jako dugo (citaj: vise od dvije godine) otezu s polaganjem ispita.
kreda (napisa): | Ako i upišeš 4., koje su šanse da diplomiraš do 2008., a ostaje ti za polagat 4-5 ispita s treće, sve s četvrte i još onih 10 za diplomski + diplomski rad. |
Onaj tko upise 4. godinu je miran, jer IIRC postoji pravilo koje kaze da se ispiti iz kolegija X moraju odrzavati jos barem dvije akademske godine nakon sto se odrze zadnja predavanja iz tog kolegija. Dakle, bolonja moze kaciti samo apsolevente koji jako dugo (citaj: vise od dvije godine) otezu s polaganjem ispita.
_________________ Extraordinary claims require extraordinary evidence. – Carl Sagan
|
|
[Vrh] |
|
kreda Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
rat in a cage Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Martinab Moderator

|
Postano: 16:21 sri, 18. 10. 2006 Naslov: |
|
|
Kao sto je Vsego rekao: gleda se sto je polozio. Sada je bivsa druga zapravo rastegnuta na drugu i trecu i dodano je jos malo. To bi trebalo znaciti da netko tko je dao sve ispite s druge i neke s trece zapravo ima sanse da mu se prizna sve ili skoro sve na bolonjskoj drugoj i trecoj... Ali treba jos vidjeti kak ce to izgledati.
Da sam ja sad na trecoj godini, isla bi prvo polagati vece, vaznije i generalnije predmete (npr. one koje imaju svi ili skoro svi smjerovi) a tek onda male, izborne i jako specijalne.
Naravno, i panicno bi cistila drugu.
Kao sto je Vsego rekao: gleda se sto je polozio. Sada je bivsa druga zapravo rastegnuta na drugu i trecu i dodano je jos malo. To bi trebalo znaciti da netko tko je dao sve ispite s druge i neke s trece zapravo ima sanse da mu se prizna sve ili skoro sve na bolonjskoj drugoj i trecoj... Ali treba jos vidjeti kak ce to izgledati.
Da sam ja sad na trecoj godini, isla bi prvo polagati vece, vaznije i generalnije predmete (npr. one koje imaju svi ili skoro svi smjerovi) a tek onda male, izborne i jako specijalne.
Naravno, i panicno bi cistila drugu.
_________________ A comathematician is a device for turning cotheorems into ffee. A cotheorem is, naturally, an easy nsequence of a rollary.
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 11:05 čet, 19. 10. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="mdoko"][quote="kreda"]Ako i upišeš 4., koje su šanse da diplomiraš do 2008., a ostaje ti za polagat 4-5 ispita s treće, sve s četvrte i još onih 10 za diplomski + diplomski rad.[/quote]
Onaj tko upise 4. godinu je miran, jer IIRC postoji pravilo koje kaze da se ispiti iz kolegija X moraju odrzavati jos barem [color=red]dvije[/color] akademske godine nakon sto se odrze zadnja predavanja iz tog kolegija.[/quote]
Jednu. :/
Na dvije se mozes pozvati po istom pravilu po kojem ne smijemo ljude rusiti na Bolonju, a to znamo kako je zavrsilo... :?
Osobno, vjerujem da ce Fakultet ostaviti barem jednu godinu extra kad ce se polagati "po dogovoru" (dakle, kad se skupi nekoliko kandidata za ispit). 8)
mdoko (napisa): | kreda (napisa): | Ako i upišeš 4., koje su šanse da diplomiraš do 2008., a ostaje ti za polagat 4-5 ispita s treće, sve s četvrte i još onih 10 za diplomski + diplomski rad. |
Onaj tko upise 4. godinu je miran, jer IIRC postoji pravilo koje kaze da se ispiti iz kolegija X moraju odrzavati jos barem dvije akademske godine nakon sto se odrze zadnja predavanja iz tog kolegija. |
Jednu.
Na dvije se mozes pozvati po istom pravilu po kojem ne smijemo ljude rusiti na Bolonju, a to znamo kako je zavrsilo...
Osobno, vjerujem da ce Fakultet ostaviti barem jednu godinu extra kad ce se polagati "po dogovoru" (dakle, kad se skupi nekoliko kandidata za ispit).
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
kreda Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
|