Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Osvrt na kolokvij
WWW:
Idite na 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Ante
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
43 = 75 - 32

PostPostano: 19:56 pet, 5. 5. 2006    Naslov: Osvrt na kolokvij Citirajte i odgovorite

Evo, da ga ja prvi zapocnem. 8)
Evo, da ga ja prvi zapocnem. Cool

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
iaugust
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

10 = 16 - 6

PostPostano: 20:52 pet, 5. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

bezobrazluk!
katastrofa!
[img]http://www.fer2.net/images/smilies/furious.gif[/img]
[img]http://www.fer2.net/images/smilies/thumbdown.gif[/img]
bezobrazluk!
katastrofa!

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
fireball
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

26 = 100 - 74

PostPostano: 21:11 pet, 5. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

ja sam neugodno iznenađen...
nisam ni malo zadovaljan kakav je bio kolokvij niti kako sam ga riješio
ja sam neugodno iznenađen...
nisam ni malo zadovaljan kakav je bio kolokvij niti kako sam ga riješio

bojan
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

24 = 25 - 1

PostPostano: 21:23 pet, 5. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Iako sam ja riješio sve, ali ne znam koliko je točno (nadam se da će biti 30-ak bodova), mislim da je kolokvij bio pretežak.
S obzirom kakvi su bili kolokviji iz ostalih, mnogima puno lakših predmeta zbog činjenice da se s programiranjem susreću po prvi put, ovo je stvarno bilo preteško i vjerujem da će pasti puno ljudi.

Jednostavno, mislim da se trebalo dosta olakšati jer ipak postoje samo dva pokušaja da se to riješi, a programiranje na papiru... Ne programira se na papiru, već na kompjuteru... No to ćemo ostaviti nadležnima da rasprave...

Sve u svemu, kolokvij je bio teži od očekivanja iako je teoretski dio (1. zadatak) bio manje-više ok, ali 3 programa za napisati??
Iako sam ja riješio sve, ali ne znam koliko je točno (nadam se da će biti 30-ak bodova), mislim da je kolokvij bio pretežak.
S obzirom kakvi su bili kolokviji iz ostalih, mnogima puno lakših predmeta zbog činjenice da se s programiranjem susreću po prvi put, ovo je stvarno bilo preteško i vjerujem da će pasti puno ljudi.

Jednostavno, mislim da se trebalo dosta olakšati jer ipak postoje samo dva pokušaja da se to riješi, a programiranje na papiru... Ne programira se na papiru, već na kompjuteru... No to ćemo ostaviti nadležnima da rasprave...

Sve u svemu, kolokvij je bio teži od očekivanja iako je teoretski dio (1. zadatak) bio manje-više ok, ali 3 programa za napisati??

fireball
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

26 = 100 - 74

PostPostano: 21:44 pet, 5. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

slažem se sa bojanom... bilo je dosta teško i programira se na kopu ne na papiru, ali šta je tu je... na kopu bar mogu naći grešku u programu (koja može nastati pri pisanju... mislim da sam umjesto scanf napisao sanf i day sam u 4. zadatku zaboravio = na jednom mjestu...), ali sad je kasno za takve stvari...
slažem se sa bojanom... bilo je dosta teško i programira se na kopu ne na papiru, ali šta je tu je... na kopu bar mogu naći grešku u programu (koja može nastati pri pisanju... mislim da sam umjesto scanf napisao sanf i day sam u 4. zadatku zaboravio = na jednom mjestu...), ali sad je kasno za takve stvari...

Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Spol: kućni ljubimac
Sarma: -

PostPostano: 23:05 pet, 5. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="bojan"]zbog činjenice da se s programiranjem susreću po prvi put[/quote]

oprosti, no do kad ce se koristiti forma 'susrecu se prvi put'? :roll:
ako smijem primjetiti, svi koji su na Cu, su polozili UUR... a UUR je programiranje, samo u pseudo jeziku... tj malo slabije sintaxe... :roll:
prema tome, tvoja izjava totalno ne stoji.... ili mozda ima ljudi koji nisu dali uur a pisali su C? :-k

[quote="bojan"]Sve u svemu, kolokvij je bio teži od očekivanja iako je teoretski dio (1. zadatak) bio manje-više ok, ali 3 programa za napisati??[/quote]

od kojih je zadnji bio DOSLOVNO iz predaje zadace, neki su imali bas taj, a neki vrlo slicno...
bojan (napisa):
zbog činjenice da se s programiranjem susreću po prvi put

oprosti, no do kad ce se koristiti forma 'susrecu se prvi put'? Rolling Eyes
ako smijem primjetiti, svi koji su na Cu, su polozili UUR... a UUR je programiranje, samo u pseudo jeziku... tj malo slabije sintaxe... Rolling Eyes
prema tome, tvoja izjava totalno ne stoji.... ili mozda ima ljudi koji nisu dali uur a pisali su C? Think

bojan (napisa):

od kojih je zadnji bio DOSLOVNO iz predaje zadace, neki su imali bas taj, a neki vrlo slicno...

sorrow
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 75 - 69

PostPostano: 23:17 pet, 5. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

nemogu se slozit sa bojanon... iako ce zvucat glupo,sa uzitkon san doceka 3 programa za napisat... prvi mi je bia horor i strava... ciloga san rjesia ali neznan koliko cu bodova na njemu odnit... odusevia san se kad san vidia da su ostala tri programi...
pisanje programa mi je ludilo, super i zakon... moguce da cu i tu izgubit bodove,zasto ne,ko zna sta san sve falia,ali to mi je definitivno bia odlican i zanimljiv dio...
uglavnon,sa moje strane pohvala kolokviju,ali i jedna mala pokuda jer mi se previse prijatelja zalilo na njega pa mi nije vise tako dobar...

ps. nemojte mi skinit karmu,pliiiiz... neka ostane tu di je...
nemogu se slozit sa bojanon... iako ce zvucat glupo,sa uzitkon san doceka 3 programa za napisat... prvi mi je bia horor i strava... ciloga san rjesia ali neznan koliko cu bodova na njemu odnit... odusevia san se kad san vidia da su ostala tri programi...
pisanje programa mi je ludilo, super i zakon... moguce da cu i tu izgubit bodove,zasto ne,ko zna sta san sve falia,ali to mi je definitivno bia odlican i zanimljiv dio...
uglavnon,sa moje strane pohvala kolokviju,ali i jedna mala pokuda jer mi se previse prijatelja zalilo na njega pa mi nije vise tako dobar...

Hangman is comin' down from the gallows and I don't have very long
[Vrh]
Ongo
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 6 - 3

PostPostano: 23:33 pet, 5. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Mislim da je kolokvij bio relativno tezak (u odnosu na prosle godine). Prvi i cetvrti zadatak su bili poprilicno lagani (u prvom cu doduse izgubiti 2 boda... :( ), dok su drugi i osobito treci (u kojem sam, poput kolege, stavio < umjesto <=) bili znatno tezi (barem u mojoj grupi).

Slozio bih se s tim da se programira na compu a ne na papiru. Pa ipak ima i ovo svoje prednosti.

Jedna od njih svakako nije wast mogucnost 'glupih' gresaka, koje nemaju veze sa znanjem; ala zaboravljeni tocka zarez.

No, sto se naseg kolokvija tice, neugodno me iznenadilo bodovanje; zadaci (2,3,4) imaju jako malo bodova. Dok su slicni predhodnih godina nosili po 25, 30 bodova, ovi nose 8 uvrh glave. Sto ce to znaciti, na nama je da vidimo; zaboravis jednu tocku zarez, bod manje? :)
Mislim da je kolokvij bio relativno tezak (u odnosu na prosle godine). Prvi i cetvrti zadatak su bili poprilicno lagani (u prvom cu doduse izgubiti 2 boda... Sad ), dok su drugi i osobito treci (u kojem sam, poput kolege, stavio < umjesto <=) bili znatno tezi (barem u mojoj grupi).

Slozio bih se s tim da se programira na compu a ne na papiru. Pa ipak ima i ovo svoje prednosti.

Jedna od njih svakako nije wast mogucnost 'glupih' gresaka, koje nemaju veze sa znanjem; ala zaboravljeni tocka zarez.

No, sto se naseg kolokvija tice, neugodno me iznenadilo bodovanje; zadaci (2,3,4) imaju jako malo bodova. Dok su slicni predhodnih godina nosili po 25, 30 bodova, ovi nose 8 uvrh glave. Sto ce to znaciti, na nama je da vidimo; zaboravis jednu tocku zarez, bod manje? Smile

[Vrh]
nana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
95 = 158 - 63

PostPostano: 8:29 sub, 6. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Ongo"]No, sto se naseg kolokvija tice, neugodno me iznenadilo bodovanje; zadaci (2,3,4) imaju jako malo bodova. Dok su slicni predhodnih godina nosili po 25, 30 bodova, ovi nose 8 uvrh glave. Sto ce to znaciti, na nama je da vidimo; zaboravis jednu tocku zarez, bod manje? :)[/quote]

Slazem se. Ne znam zasto nema 100 bodova, tako mi se cini lakse bodovati. A kasnije se to lako pomnozi sa koeficijentom.

IMO ovaj kol se mogao shvatiti ozbiljnije(od strane studenata). Imam dojam da je se za c-kol govorilo a lako cemo to i sl. Cini mi se da ce rezultati biti dosta losi;
Ongo (napisa):
No, sto se naseg kolokvija tice, neugodno me iznenadilo bodovanje; zadaci (2,3,4) imaju jako malo bodova. Dok su slicni predhodnih godina nosili po 25, 30 bodova, ovi nose 8 uvrh glave. Sto ce to znaciti, na nama je da vidimo; zaboravis jednu tocku zarez, bod manje? Smile

Slazem se. Ne znam zasto nema 100 bodova, tako mi se cini lakse bodovati. A kasnije se to lako pomnozi sa koeficijentom.

IMO ovaj kol se mogao shvatiti ozbiljnije(od strane studenata). Imam dojam da je se za c-kol govorilo a lako cemo to i sl. Cini mi se da ce rezultati biti dosta losi;

MystiC
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

12 = 20 - 8

PostPostano: 9:51 sub, 6. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Ongo"]Mislim da je kolokvij bio relativno tezak (u odnosu na prosle godine). Prvi i cetvrti zadatak su bili poprilicno lagani (u prvom cu doduse izgubiti 2 boda... :( ), dok su drugi i osobito treci (u kojem sam, poput kolege, stavio < umjesto <=) bili znatno tezi (barem u mojoj grupi).

[/quote]

Potpisujem.
ja znam programirat, ali takodjer mogu reci da sam se iznenadila kad sam vidjela kolokvij. mislim, pripremala sam se po starim kolokvijima, a ono...puno teze od proslih godina..

a dobro, nema veze, ak padnem imam popravak...bar znam sta me ceka. :D
Ongo (napisa):
Mislim da je kolokvij bio relativno tezak (u odnosu na prosle godine). Prvi i cetvrti zadatak su bili poprilicno lagani (u prvom cu doduse izgubiti 2 boda... Sad ), dok su drugi i osobito treci (u kojem sam, poput kolege, stavio < umjesto ⇐) bili znatno tezi (barem u mojoj grupi).

Potpisujem.
ja znam programirat, ali takodjer mogu reci da sam se iznenadila kad sam vidjela kolokvij. mislim, pripremala sam se po starim kolokvijima, a ono...puno teze od proslih godina..

a dobro, nema veze, ak padnem imam popravak...bar znam sta me ceka. Very Happy

[Vrh]
blader
Gost

PostPostano: 10:06 sub, 6. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="sorrow"]

ps. nemojte mi skinit karmu,pliiiiz... neka ostane tu di je...[/quote]

Stari moj, baš super da te rješavanje kolokvija ispunilo i usrećilo, baš sam sretan zbog tebe. Tebi je pisanje programa "ludilo,super i zakon", mene usrećuju ipak neke druge stvari,
sorrow (napisa):

Stari moj, baš super da te rješavanje kolokvija ispunilo i usrećilo, baš sam sretan zbog tebe. Tebi je pisanje programa "ludilo,super i zakon", mene usrećuju ipak neke druge stvari,

[Vrh]
pjesnik tužnog oka
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 0

PostPostano: 10:12 sub, 6. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

a bu bu... kako ti se to samo dogodilo...
znas,lipo je nac sta vise stvari koje bi te mogle veselit pa ces bit puno sritniji...
ako si lose napisa,zao mi je,stvarno je, ali uvik imas popravni,pa nije kraj svita...
mozda se cak i vidimo na tome popravnome,ko zna,ako sudbina tako odluci past cu kolokvi jer ce ispast da mi je sve krivo...
ali to ne znaci da ce me manje veselit pisat programe,pogotovo na kolokviju... tada san puno sritniji kada skuzin neki program nego kada ga doma onako bezveze pisen...
a bu bu... kako ti se to samo dogodilo...
znas,lipo je nac sta vise stvari koje bi te mogle veselit pa ces bit puno sritniji...
ako si lose napisa,zao mi je,stvarno je, ali uvik imas popravni,pa nije kraj svita...
mozda se cak i vidimo na tome popravnome,ko zna,ako sudbina tako odluci past cu kolokvi jer ce ispast da mi je sve krivo...
ali to ne znaci da ce me manje veselit pisat programe,pogotovo na kolokviju... tada san puno sritniji kada skuzin neki program nego kada ga doma onako bezveze pisen...

[Vrh]
sorrow
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 75 - 69

PostPostano: 10:17 sub, 6. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

pametan momak,taj pjesnik... :wink:
karma ++... :lol:
isto kao da je moje misli projicira na post... ili barem slicno...
programiranje stvarno jest veliki uzivak...

a kolokviji,svi su more adrenalina, uzitak samo takav, pa nemoras ga dobro rijesit, popravak postoji,ali razmisli, kada dodjes tamo pa ne znas zadatak, i nakon nekog vrimena ga skuzis... preodlican osjecaj... ovo govorin okvirno,ne samo za programiranje... iako je programiranje puno otvorenije za improvizacije... uvik postoji jos mali milijun nacina na koji mozes napisat jedan program... 8)
pametan momak,taj pjesnik... Wink
karma ++... Laughing
isto kao da je moje misli projicira na post... ili barem slicno...
programiranje stvarno jest veliki uzivak...

a kolokviji,svi su more adrenalina, uzitak samo takav, pa nemoras ga dobro rijesit, popravak postoji,ali razmisli, kada dodjes tamo pa ne znas zadatak, i nakon nekog vrimena ga skuzis... preodlican osjecaj... ovo govorin okvirno,ne samo za programiranje... iako je programiranje puno otvorenije za improvizacije... uvik postoji jos mali milijun nacina na koji mozes napisat jedan program... Cool

Hangman is comin' down from the gallows and I don't have very long
[Vrh]
Gost

PostPostano: 11:39 sub, 6. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

A kad su rezultati? :roll:
A kad su rezultati? Rolling Eyes

[Vrh]
Ante
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

43 = 75 - 32

PostPostano: 11:40 sub, 6. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

U 2. zadatku sam shiftao bitove [size=8](don't laugh, ethanol was in play)[/size] sa:
[code:1]x >> k;[/code:1]
umjesto sa, naravno:
[code:1]x >>= k;[/code:1]
I to je ponovljeno (generalizirano na sve koristene bitwise operatore) par puta kroz zadatak. To se valjda nece uzet kao krivi zadatak u potpunosti?
U 2. zadatku sam shiftao bitove (don't laugh, ethanol was in play) sa:
Kod:
x >> k;

umjesto sa, naravno:
Kod:
x >>= k;

I to je ponovljeno (generalizirano na sve koristene bitwise operatore) par puta kroz zadatak. To se valjda nece uzet kao krivi zadatak u potpunosti?

Gordan
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 20 - 12

PostPostano: 11:48 sub, 6. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ja sam za to da se C pod hitno ukine! Mnoge generacije (uključujući i ovu) su nepovratno uništene tim teškim, opakim i nadasve zlim kolegijem, ali možda možemo spasiti buduće generacije!
Dolje sa C-om!!
Ja sam za to da se C pod hitno ukine! Mnoge generacije (uključujući i ovu) su nepovratno uništene tim teškim, opakim i nadasve zlim kolegijem, ali možda možemo spasiti buduće generacije!
Dolje sa C-om!!

Ante
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

43 = 75 - 32

PostPostano: 11:56 sub, 6. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Gordan"]Life Is Good![/quote]
...and so is ANSI C99 C. ;)
Gordan (napisa):
Life Is Good!

...and so is ANSI C99 C. Wink

Gost

PostPostano: 12:15 sub, 6. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

kolokvij nije bio nerješiv, ali je bio zavidno zahtjevan za riješiti...
iako mi programiranje ide, da sam više radila (a radila sam podosta), ipak bi mi bilo toliko lakše pa bi možda bila sigurnija u ono što sam predala napisano...

Kad će rezultati biti objavljeni? Ponedjeljak u 18h su žalbe, jelda?
kolokvij nije bio nerješiv, ali je bio zavidno zahtjevan za riješiti...
iako mi programiranje ide, da sam više radila (a radila sam podosta), ipak bi mi bilo toliko lakše pa bi možda bila sigurnija u ono što sam predala napisano...

Kad će rezultati biti objavljeni? Ponedjeljak u 18h su žalbe, jelda?

[Vrh]
Trip
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

15 = 28 - 13

PostPostano: 13:33 sub, 6. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

....meni je C zakon i najzanimljiviji mi je predmet na prvoj godini...
to sto ga ne znam i sto ga padam, stvar je mog ne rada ali kaj sad..

ovaj kloki me malo sokiro jer pripremala sam se i ja po starim kolokvijima. mislim, zadnji i prvi su mi totalno ok, al ovaj 2 i 3 su me stiltali totalno..

tak da brijem da ja letim na popravni, al evo, bar cu znat sta trebam (ne)radit :)
....meni je C zakon i najzanimljiviji mi je predmet na prvoj godini...
to sto ga ne znam i sto ga padam, stvar je mog ne rada ali kaj sad..

ovaj kloki me malo sokiro jer pripremala sam se i ja po starim kolokvijima. mislim, zadnji i prvi su mi totalno ok, al ovaj 2 i 3 su me stiltali totalno..

tak da brijem da ja letim na popravni, al evo, bar cu znat sta trebam (ne)radit Smile

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice MSNM
Elipsa
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-1 = 0 - 1

PostPostano: 13:59 sub, 6. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Trip, pa onda neces na popravni, prvi zadatak je 18 bodova, zadnji 8... (18+8) > 20 :D prolaz siguran...

Daj,molim te, nemoj i ti na popravni, bit ce mi prevelika guzva :roll:
Trip, pa onda neces na popravni, prvi zadatak je 18 bodova, zadnji 8... (18+Cool > 20 Very Happy prolaz siguran...

Daj,molim te, nemoj i ti na popravni, bit ce mi prevelika guzva Rolling Eyes

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2 Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeće
Stranica 1 / 7.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum