Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

kompajliranje preko telnet student.math.hr (plplot.h)
WWW:
Idite na 1, 2, 3  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 2. godine -> Računarski praktikum 1
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
ivo34
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
35 = 43 - 8

PostPostano: 20:48 uto, 9. 5. 2006    Naslov: kompajliranje preko telnet student.math.hr (plplot.h) Citirajte i odgovorite

Ovako, imam problem kada hocu kompajlirati preko telneta programe (znaci od doma preko interneta) koji koriste plplot header. Kada upisem gcc program.c -lplplotd javlja mi dane postoji taj fajl, kojeg inace najnormalnije nalazi kada kompajliram porgram u praktikumu i sve se dobro ispisuje.
Da li bi se moglo naci nekakvo rjesenje koje bi omogucilo da se takvi (i svi ostali) programi koji rade u praktikumu mogu pokrenuti i na telnetu?
Ovako, imam problem kada hocu kompajlirati preko telneta programe (znaci od doma preko interneta) koji koriste plplot header. Kada upisem gcc program.c -lplplotd javlja mi dane postoji taj fajl, kojeg inace najnormalnije nalazi kada kompajliram porgram u praktikumu i sve se dobro ispisuje.
Da li bi se moglo naci nekakvo rjesenje koje bi omogucilo da se takvi (i svi ostali) programi koji rade u praktikumu mogu pokrenuti i na telnetu?
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
GauSs_
Moderator
Moderator

72 = 110 - 38

PostPostano: 10:42 sri, 10. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

problem je sto student nema taj library. kompajliranje ce ti uspjeti samo iz praktikuma 1 jer se racunala spajaju na mnogokut-a a ne na student-a.
problem je sto student nema taj library. kompajliranje ce ti uspjeti samo iz praktikuma 1 jer se racunala spajaju na mnogokut-a a ne na student-a.

Prosle su godine kolokviji bili laksi, zar ne?
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
Kruno
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

29 = 29 - 0

PostPostano: 11:09 sri, 10. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="GauSs_"]problem je sto student nema taj library. kompajliranje ce ti uspjeti samo iz praktikuma 1 jer se racunala spajaju na mnogokut-a a ne na student-a.[/quote]

nema veze sa spajanjem(strojevi u pr1 se bootaju sa mnogokuta, ali to je druga prica). u pr1 na masinama lokalno postoji taj library a na studentu ga nema
GauSs_ (napisa):

nema veze sa spajanjem(strojevi u pr1 se bootaju sa mnogokuta, ali to je druga prica). u pr1 na masinama lokalno postoji taj library a na studentu ga nema

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
ivo34
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

35 = 43 - 8

PostPostano: 12:04 sri, 10. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

A da li bi se mogao taj library stavit i na studenta?
P.S. Nađoh jedan thread na forumu otprije godinu dana gdje je krcko odgovorio na sličan upit za plplot ovako:[quote] Pokusao sam instalirati pod Windozama, ali sam brzo odustao. Pod Linuxom je bilo relativno straightforward (ima solidan makefile). U RC-u su mi obecali da ce instalirati na studenta, pa ces moci koristiti dok si spojen na mrezu.[/quote] . Znači, očito bi se moglo to pokrenuti i na studentu? :?
A da li bi se mogao taj library stavit i na studenta?
P.S. Nađoh jedan thread na forumu otprije godinu dana gdje je krcko odgovorio na sličan upit za plplot ovako:
Citat:
Pokusao sam instalirati pod Windozama, ali sam brzo odustao. Pod Linuxom je bilo relativno straightforward (ima solidan makefile). U RC-u su mi obecali da ce instalirati na studenta, pa ces moci koristiti dok si spojen na mrezu.
. Znači, očito bi se moglo to pokrenuti i na studentu? Confused
[Vrh]
Kruno
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

29 = 29 - 0

PostPostano: 8:26 čet, 11. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ivo34"]Znači, očito bi se moglo to pokrenuti i na studentu? :?[/quote]

Instalirano je na studenta s ovim opcijama.

[code:1]Configure results:

command: ./configure --prefix=/opt/plplot --enable-f77=no --enable-ltdl-convenience
host: hppa2.0w-hp-hpux11.00
have_x: yes
prefix: /opt/plplot
CC: gcc
CXX: g++
LIB_TAG: d
devices: hp7470 hp7580 lj_hpgl mem null pbm plmeta ps psc pstex xfig xwin

Available device drivers:
static:
dynamic: hpgl.la mem.la null.la pbm.la plmeta.la ps.la pstex.la xfig.la xwin.la

Compilation options:
with_debug: no

Library options:
enable_shared: yes enable_static: yes
with_rpath: yes with_double: yes

Optional libraries:
with_qhull: no with_csa: yes
with_freetype: no with_pthreads: no

Language Bindings:
enable_tcl: no enable_itcl: no
enable_cxx: yes enable_f77: no
enable_java: no enable_python: no
enable_octave: no enable_pdl: no
[/code:1]

Dakle, PlPlot se nalazi u /opt/plplot
Testirajte i javite mi ako ima kakvih problema.
ivo34 (napisa):
Znači, očito bi se moglo to pokrenuti i na studentu? Confused

Instalirano je na studenta s ovim opcijama.

Kod:
Configure results:

command:        ./configure --prefix=/opt/plplot --enable-f77=no --enable-ltdl-convenience
host:           hppa2.0w-hp-hpux11.00
have_x:         yes
prefix:         /opt/plplot
CC:             gcc
CXX:            g++
LIB_TAG:        d
devices:         hp7470 hp7580 lj_hpgl mem null pbm plmeta ps psc pstex xfig xwin

Available device drivers:
static:
dynamic:        hpgl.la mem.la null.la pbm.la plmeta.la ps.la pstex.la xfig.la xwin.la

Compilation options:
with_debug:     no

Library options:
enable_shared:  yes             enable_static:  yes
with_rpath:     yes             with_double:    yes

Optional libraries:
with_qhull:     no              with_csa:       yes
with_freetype:  no              with_pthreads:  no

Language Bindings:
enable_tcl:     no              enable_itcl:    no
enable_cxx:     yes             enable_f77:     no
enable_java:    no              enable_python:  no
enable_octave:  no              enable_pdl:     no

Dakle, PlPlot se nalazi u /opt/plplot
Testirajte i javite mi ako ima kakvih problema.

[Vrh]
ivo34
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

35 = 43 - 8

PostPostano: 11:42 čet, 11. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Jutros sam uspješno kompajlirao program, ali ga nisam mogao pokrenuti (koristio sam istu naredbu kao u praktikumu "./a.out"). Kada sam malo poslije pokušao opet kompajlirati program sustav mi je javio staru gresku da ne može naći plplot.
Jutros sam uspješno kompajlirao program, ali ga nisam mogao pokrenuti (koristio sam istu naredbu kao u praktikumu "./a.out"). Kada sam malo poslije pokušao opet kompajlirati program sustav mi je javio staru gresku da ne može naći plplot.
[Vrh]
Kruno
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

29 = 29 - 0

PostPostano: 12:23 čet, 11. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ivo34"]Jutros sam uspješno kompajlirao program, ali ga nisam mogao pokrenuti (koristio sam istu naredbu kao u praktikumu "./a.out"). Kada sam malo poslije pokušao opet kompajlirati program sustav mi je javio staru gresku da ne može naći plplot.[/quote]

Trebat cu malo vise podataka. Napisi koju naredbu koristis za kompajliranje.
ivo34 (napisa):

Trebat cu malo vise podataka. Napisi koju naredbu koristis za kompajliranje.

[Vrh]
ivo34
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

35 = 43 - 8

PostPostano: 14:07 čet, 11. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Znači, upišem gcc program.c -lplplotd i stvori mi se datoteka "a.out" u mom kućnom direktoriju. Zatim ju želim pokrenuti naredbom "./a.out".
Znači, upišem gcc program.c -lplplotd i stvori mi se datoteka "a.out" u mom kućnom direktoriju. Zatim ju želim pokrenuti naredbom "./a.out".
[Vrh]
Kruno
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

29 = 29 - 0

PostPostano: 14:43 čet, 11. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ivo34"]Znači, upišem gcc program.c -lplplotd i stvori mi se datoteka "a.out" u mom kućnom direktoriju. Zatim ju želim pokrenuti naredbom "./a.out".[/quote]
probaj ovako:
[code:1]
gcc program.c -L/opt/plplot/lib -lplplotd
ivo34 (napisa):

probaj ovako:
Kod:

gcc program.c -L/opt/plplot/lib -lplplotd

[Vrh]
Zvone
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

67 = 74 - 7

PostPostano: 15:00 čet, 11. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Just for the record: naravno, treba podesiti i [tt]DISPLAY[/tt] varijablu ako se prokrece program sa studenta; dakle na lokalnom racunalu (koje ima linux ili cygwin ili npr x-deep/32 x-server) [tt]xhost +student.math.hr[/tt] a na studentu [tt]export DISPLAY=ip_adresa_lokalnog_racunala[/tt].
Just for the record: naravno, treba podesiti i DISPLAY varijablu ako se prokrece program sa studenta; dakle na lokalnom racunalu (koje ima linux ili cygwin ili npr x-deep/32 x-server) xhost +student.math.hr a na studentu export DISPLAY=ip_adresa_lokalnog_racunala.

Zadnja promjena: Zvone; 15:17 čet, 11. 5. 2006; ukupno mijenjano 2 put/a.
[Vrh]
ivo34
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

35 = 43 - 8

PostPostano: 15:01 čet, 11. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nije se ništa promijenilo, ali možda je greška u kodu, jer u programu mi piše "#include <plplot/plplot.h>", kako uvijek uključujemo taj header u praktikumu, a na studentu mi javlja cannot find plplot/plplot.h no such file :?: :idea:
Nije se ništa promijenilo, ali možda je greška u kodu, jer u programu mi piše "#include <plplot/plplot.h>", kako uvijek uključujemo taj header u praktikumu, a na studentu mi javlja cannot find plplot/plplot.h no such file Question Idea
[Vrh]
ivo34
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

35 = 43 - 8

PostPostano: 15:07 čet, 11. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Zvone, ako možeš točno reći kako napraviti ovo što je gore napisano, nisam shvatio što točno treba upisati (i gdje) :oops: :roll:
Zvone, ako možeš točno reći kako napraviti ovo što je gore napisano, nisam shvatio što točno treba upisati (i gdje) Embarassed Rolling Eyes
[Vrh]
Zvone
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

67 = 74 - 7

PostPostano: 15:23 čet, 11. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Evo ovako: neka je $ prompt kad nisi telnetiran na studenta, a [student]$ kad jesi. Trebas imati pokrenut cygwin (i u njemu napisati startx) ili terminal u linuxu (dakle NE obican CommandPrompt ako radis pod Windowsima).

[code:1]$ xhost +student.math.hr
$ telnet student.math.hr
[student]$ export DISPLAY=192.168.120.23:0.0 // tu umjesto 192.168.120.23 trebas upisati svoj ip
[student]$ ./a.out

Alternativa: mozes [url=http://plplot.sourceforge.net]downloadati[/url] i instalirati plplot pod cygwinom/linuxom na svom racunalu doma. Pod linuxom je lako, a pod cygwinom nisam probao ali pise da se moze (upute su u INSTALL file-u).
Evo ovako: neka je $ prompt kad nisi telnetiran na studenta, a [student]$ kad jesi. Trebas imati pokrenut cygwin (i u njemu napisati startx) ili terminal u linuxu (dakle NE obican CommandPrompt ako radis pod Windowsima).

Kod:
$ xhost +student.math.hr
$ telnet student.math.hr
[student]$ export DISPLAY=192.168.120.23:0.0  // tu umjesto 192.168.120.23 trebas upisati svoj ip
[student]$ ./a.out

Alternativa: mozes downloadati i instalirati plplot pod cygwinom/linuxom na svom racunalu doma. Pod linuxom je lako, a pod cygwinom nisam probao ali pise da se moze (upute su u INSTALL file-u).

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 15:33 čet, 11. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ivo34"]Nije se ništa promijenilo, ali možda je greška u kodu, jer u programu mi piše "#include <plplot/plplot.h>", kako uvijek uključujemo taj header u praktikumu, a na studentu mi javlja cannot find plplot/plplot.h no such file :?: :idea:[/quote]

:idea: Zamijeni taj include sa
[tt]#include "/opt/plplot/include/plplot/plplot.h"[/tt]

8)

P.S. Ako je [tt]DISPLAY[/tt] problem, onda program i javi nesto kao "Cannot open display". ;)
ivo34 (napisa):
Nije se ništa promijenilo, ali možda je greška u kodu, jer u programu mi piše "#include <plplot/plplot.h>", kako uvijek uključujemo taj header u praktikumu, a na studentu mi javlja cannot find plplot/plplot.h no such file Question Idea

Idea Zamijeni taj include sa
#include "/opt/plplot/include/plplot/plplot.h"

Cool

P.S. Ako je DISPLAY problem, onda program i javi nesto kao "Cannot open display". Wink

[Vrh]
ivo34
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

35 = 43 - 8

PostPostano: 20:01 čet, 11. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Hvala vam puno svima na pomoći, javit ću kak je prošlo kada osposobim kompjuter koji je u međuvremenu izjeo virus :(
Hvala vam puno svima na pomoći, javit ću kak je prošlo kada osposobim kompjuter koji je u međuvremenu izjeo virus Sad
[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 1:21 pet, 12. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ivo34"]Hvala vam puno svima na pomoći, javit ću kak je prošlo kada osposobim kompjuter koji je u međuvremenu izjeo virus :([/quote]

:minitux: Vidis koliko bi si muke ustedio da si na Linuxu? :gg:
ivo34 (napisa):
Hvala vam puno svima na pomoći, javit ću kak je prošlo kada osposobim kompjuter koji je u međuvremenu izjeo virus Sad

Mali Tux Vidis koliko bi si muke ustedio da si na Linuxu? Mr Green being very Greeen indeed

[Vrh]
Kruno
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

29 = 29 - 0

PostPostano: 7:53 pet, 12. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Zvone"]
[code:1]$ xhost +student.math.hr
$ telnet student.math.hr
[student]$ export DISPLAY=192.168.120.23:0.0 // tu umjesto 192.168.120.23 trebas upisati svoj ip
[student]$ ./a.out

[/quote]

Jedan općeniti komentar: ako je ikako moguće [u]NEMOJTE[/u] koristiti telnet! Ssh je puno sigurniji, a i bitno pojednostavljuje ovo.[/u]
Zvone (napisa):

Kod:
$ xhost +student.math.hr
$ telnet student.math.hr
[student]$ export DISPLAY=192.168.120.23:0.0  // tu umjesto 192.168.120.23 trebas upisati svoj ip
[student]$ ./a.out

Jedan općeniti komentar: ako je ikako moguće NEMOJTE koristiti telnet! Ssh je puno sigurniji, a i bitno pojednostavljuje ovo.[/u]

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 8:50 pet, 12. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Kruno"]Jedan općeniti komentar: ako je ikako moguće [u]NEMOJTE[/u] koristiti telnet! Ssh je puno sigurniji, a i bitno pojednostavljuje ovo.[/quote]

:OT: Zasto se telnet/FTP na studentu konacno ne zabrane za sve sto ne dolazi iz praktikuma? :-k
Kruno (napisa):
Jedan općeniti komentar: ako je ikako moguće NEMOJTE koristiti telnet! Ssh je puno sigurniji, a i bitno pojednostavljuje ovo.

Off-topic Zasto se telnet/FTP na studentu konacno ne zabrane za sve sto ne dolazi iz praktikuma? Think

[Vrh]
ivo34
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

35 = 43 - 8

PostPostano: 16:15 ned, 14. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote]Vidis koliko bi si muke ustedio da si na Linuxu?[/quote]
Evo sredio sam komp i stavio fedoru 5 na njega i instalirao plplot sve kak pise u uputstvima.
Medjutim kad pokrenem gcc nece mi nac libplplotd.so.9. I dobro, sredim ja to nekak sa ldconfig /usr/local/plplot/lib (thx kruno), i kompajlira mi se program.
Ali sad kad to pokrenem kaze mi da ne moze nac drivere (koji mi se by the way uopce ne instaliraju jer mi kod make i make install javlja neku gresku bas za drivere), i dalje umjesto da mi izlista sve opcije po rednim brojevima sta se sve moze radit ne pise nista i pojavi se ono upisite broj (tu inace u praktikumu upisem 1), i upisem ja 1 i lupim enter a on me onda opet pita broj (beskonacna petlja). :shock: :x :evil:

Uff kolko sam se raspisao, al evo sta mi radi taj nesretni plplot... Jel ima netko kakvu ideju sta da radim sa driverima, tj kako da ih osposobim?
Citat:
Vidis koliko bi si muke ustedio da si na Linuxu?

Evo sredio sam komp i stavio fedoru 5 na njega i instalirao plplot sve kak pise u uputstvima.
Medjutim kad pokrenem gcc nece mi nac libplplotd.so.9. I dobro, sredim ja to nekak sa ldconfig /usr/local/plplot/lib (thx kruno), i kompajlira mi se program.
Ali sad kad to pokrenem kaze mi da ne moze nac drivere (koji mi se by the way uopce ne instaliraju jer mi kod make i make install javlja neku gresku bas za drivere), i dalje umjesto da mi izlista sve opcije po rednim brojevima sta se sve moze radit ne pise nista i pojavi se ono upisite broj (tu inace u praktikumu upisem 1), i upisem ja 1 i lupim enter a on me onda opet pita broj (beskonacna petlja). Shocked Mad Evil or Very Mad

Uff kolko sam se raspisao, al evo sta mi radi taj nesretni plplot... Jel ima netko kakvu ideju sta da radim sa driverima, tj kako da ih osposobim?
[Vrh]
Kruno
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

29 = 29 - 0

PostPostano: 16:46 ned, 14. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ivo34"] (koji mi se by the way uopce ne instaliraju jer mi kod make i make install javlja neku gresku bas za drivere)[/quote]
trebat cemo malo vise informacija. koje tocno greske javlja?
ivo34 (napisa):
(koji mi se by the way uopce ne instaliraju jer mi kod make i make install javlja neku gresku bas za drivere)

trebat cemo malo vise informacija. koje tocno greske javlja?

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 2. godine -> Računarski praktikum 1 Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2, 3  Sljedeće
Stranica 1 / 3.

Forum(o)Bir:  
Možete otvarati nove teme.
Možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum