Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

rezultati popravnog
WWW:
Idite na 1, 2, 3  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Elementarna matematika 1 i 2
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Gost

PostPostano: 19:31 pet, 12. 5. 2006    Naslov: rezultati popravnog Citirajte i odgovorite

objavljeni su na http://web.math.hr/nastava/em/em2/kol2005_1p/Rez.html
objavljeni su na http://web.math.hr/nastava/em/em2/kol2005_1p/Rez.html

[Vrh]
Ante
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
43 = 75 - 32

PostPostano: 19:55 pet, 12. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Vise od pola nas je palo. Jel' to znaci da se ponavlja? :wink:
Vise od pola nas je palo. Jel' to znaci da se ponavlja? Wink

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 16:51 sub, 13. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Funny :tired:

Ljudi, nemojte racunat da cete imati dopunsku iz EM2 u prvom semestru iduce godine. Najesen dolazi nova posiljka brucosa, a Bolonja prelazi na drugu godinu i imat cemo posla preko glave.
Funny Umoran...

Ljudi, nemojte racunat da cete imati dopunsku iz EM2 u prvom semestru iduce godine. Najesen dolazi nova posiljka brucosa, a Bolonja prelazi na drugu godinu i imat cemo posla preko glave.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Ante
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

43 = 75 - 32

PostPostano: 18:15 sub, 13. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"]Ljudi, nemojte racunat da cete imati dopunsku iz EM2 u prvom semestru iduce godine.[/quote]
Dajte nam jos jedan popravni, i necete se tribat brinit za dopunsku. :roll:
:wink:
krcko (napisa):
Ljudi, nemojte racunat da cete imati dopunsku iz EM2 u prvom semestru iduce godine.

Dajte nam jos jedan popravni, i necete se tribat brinit za dopunsku. Rolling Eyes
Wink

Gost

PostPostano: 18:21 sub, 13. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

u svakom slucaju bi trebali dati jos jednu priliku, s obzirom da je to predmet uvjet za sve ostale. :roll:
u svakom slucaju bi trebali dati jos jednu priliku, s obzirom da je to predmet uvjet za sve ostale. Rolling Eyes

[Vrh]
Gost

PostPostano: 19:42 sub, 13. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Po toj logici bi trebali postojati popravci sve dok svi ne prođu sve kolegije?

[Vrh]
Ante
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

43 = 75 - 32

PostPostano: 20:33 sub, 13. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]Po toj logici bi trebali postojati popravci sve dok svi ne prođu sve kolegije?[/quote]
Hmm. JAKO zanimljiva ideja. Steta sta vec postoji, i zove se [i]ponavljanje godine[/i] a.k.a. [b][i]"ljos!"[/i][/b]. :)
Ali dobro, primjedba je na mjestu. Naravno da ne treba davati stotine popravaka, ali mi, mali bolonjcici, smo pod milijun drugih problema Samo neki su npr. povecanje skolarine, zadace, pritisak redovitog davanja ispita i, najgore od svega, zivot u neznanju sta nam nosi sutra, sa svom ovom halabukom oko bolonje. Mali bijeli laboratorijski misici. :D
Pa onda nas se ne moze valjda kriviti da katkad ocekujemo da nam se progleda kroz prste. :)
Anonymous (napisa):

Hmm. JAKO zanimljiva ideja. Steta sta vec postoji, i zove se ponavljanje godine a.k.a. "ljos!". Smile
Ali dobro, primjedba je na mjestu. Naravno da ne treba davati stotine popravaka, ali mi, mali bolonjcici, smo pod milijun drugih problema Samo neki su npr. povecanje skolarine, zadace, pritisak redovitog davanja ispita i, najgore od svega, zivot u neznanju sta nam nosi sutra, sa svom ovom halabukom oko bolonje. Mali bijeli laboratorijski misici. Very Happy
Pa onda nas se ne moze valjda kriviti da katkad ocekujemo da nam se progleda kroz prste. Smile

Trip
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
15 = 28 - 13

PostPostano: 10:01 ned, 14. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

....ako ce vam sta znacit, Em2 nije preduvjet za nista, pa sljedece godine mozete upisat sve normalno i jos Em2 ponovo..

samo,neznam kak se to gleda.. ak je to pad, i ak smo ponovo prva godina, onda fino kad sve polozite, upisujete trecu i ispadnete genijalci :)

u svakom slucaju, vidimo se na em2 sljedece godine :twisted:
....ako ce vam sta znacit, Em2 nije preduvjet za nista, pa sljedece godine mozete upisat sve normalno i jos Em2 ponovo..

samo,neznam kak se to gleda.. ak je to pad, i ak smo ponovo prva godina, onda fino kad sve polozite, upisujete trecu i ispadnete genijalci Smile

u svakom slucaju, vidimo se na em2 sljedece godine Twisted Evil

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice MSNM
Gost

PostPostano: 14:01 ned, 14. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Pericius"]
Pa onda nas se ne moze valjda kriviti da katkad ocekujemo da nam se progleda kroz prste. :)[/quote]
Pogledaj malo stare rokove ispita koje polažeš, pa ćeš vidjeti da vam se itekako gleda kroz prste.
Pericius (napisa):

Pa onda nas se ne moze valjda kriviti da katkad ocekujemo da nam se progleda kroz prste. Smile

Pogledaj malo stare rokove ispita koje polažeš, pa ćeš vidjeti da vam se itekako gleda kroz prste.

[Vrh]
Ante
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

43 = 75 - 32

PostPostano: 14:49 ned, 14. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="GuestAccountsSuck"]Pogledaj malo stare rokove ispita koje polažeš, pa ćeš vidjeti da vam se itekako gleda kroz prste.[/quote]
[b]Stari rokovi[/b] su bili po [b]starom programu[/b]. Ako je program olaksan ili rastegnut to nije "[i]progledavanje kroz prste[/i]". Pogledaj ti rokove iz 70-ih godina pa ces vidit kako je i na rokovima u zadnjih nekoliko godina (dakle, cak i ne racunajuci nasu generaciju) program olaksan. Naravno, ni to nije bilo "[i]progledavanje kroz prste[/i]".

A i uostalom, na starijim rokovima (bas konkretno iz EM2) je bila nekakva osnovnoskolska geometrija (konstrukcije da i ne spominjem), tako da je diskutabilno i da su stariji rokovi iz EM2 bili "tezi".

Argument ti ne drzi vodu [size=9](kao ni moje poznavanje gradiva EM2, ocito).[/size] :D

8)
GuestAccountsSuck (napisa):

Stari rokovi su bili po starom programu. Ako je program olaksan ili rastegnut to nije "progledavanje kroz prste". Pogledaj ti rokove iz 70-ih godina pa ces vidit kako je i na rokovima u zadnjih nekoliko godina (dakle, cak i ne racunajuci nasu generaciju) program olaksan. Naravno, ni to nije bilo "progledavanje kroz prste".

A i uostalom, na starijim rokovima (bas konkretno iz EM2) je bila nekakva osnovnoskolska geometrija (konstrukcije da i ne spominjem), tako da je diskutabilno i da su stariji rokovi iz EM2 bili "tezi".

Argument ti ne drzi vodu (kao ni moje poznavanje gradiva EM2, ocito). Very Happy

Cool

Gost

PostPostano: 15:06 ned, 14. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nije samo riječ o olakšavanju gradiva nego činjenici da su neki zadaci na kolokviju bili puno lakši od zadataka s vježbi što prije nije bio slučaj. A pouzdano znam da su se (barem na prvom kolokviju) bodovi dijelili i za skice što je gotovo nevjerojatno.

Btw, zadaci s konstrukcija su bili među težim. A da je ranije EM2 bila teža govori i podatak o prolaznosti. Niste vi nadprosječna generacija pa ste i po "težem" gradivu ostvarili bolju prolaznost.

Ja se slažem da vam se gradivo olakša, s obzirom da imate dvije šanse za polaganje i sve morate položiti. Ali negdje mora postojati granica. Koliko god to Bologna htjela negirati, neki studenti su upisali faks, a nisu ga baš i sposobni završiti.
Nije samo riječ o olakšavanju gradiva nego činjenici da su neki zadaci na kolokviju bili puno lakši od zadataka s vježbi što prije nije bio slučaj. A pouzdano znam da su se (barem na prvom kolokviju) bodovi dijelili i za skice što je gotovo nevjerojatno.

Btw, zadaci s konstrukcija su bili među težim. A da je ranije EM2 bila teža govori i podatak o prolaznosti. Niste vi nadprosječna generacija pa ste i po "težem" gradivu ostvarili bolju prolaznost.

Ja se slažem da vam se gradivo olakša, s obzirom da imate dvije šanse za polaganje i sve morate položiti. Ali negdje mora postojati granica. Koliko god to Bologna htjela negirati, neki studenti su upisali faks, a nisu ga baš i sposobni završiti.

[Vrh]
Ante
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

43 = 75 - 32

PostPostano: 15:22 ned, 14. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]Nije samo riječ o olakšavanju gradiva nego činjenici da su neki zadaci na kolokviju bili puno lakši od zadataka s vježbi što prije nije bio slučaj. A pouzdano znam da su se (barem na prvom kolokviju) bodovi dijelili i za skice što je gotovo nevjerojatno.[/quote]
Stvarno? Lolchina. :D

[quote="Anonymous"]Btw, zadaci s konstrukcija su bili među težim. A da je ranije EM2 bila teža govori i podatak o prolaznosti. Niste vi nadprosječna generacija pa ste i po "težem" gradivu ostvarili bolju prolaznost.[/quote]
Ma dobro. EM2 sa prosle godine i sa ove godine su ionako skoro potpuno razliciti kolegiji.

[i]Slightly OT...[/i] Gledam upravo uvjete za kolegije na iducoj godini. JEDINI kolegij koji me bas zanima (Algebarske Strukture) je ujedno i JEDINI kolegij koji zahtijeva polozenu EM2. Koji sam ja pehist, joj... :cry:
Anonymous (napisa):

Stvarno? Lolchina. Very Happy

Anonymous (napisa):

Ma dobro. EM2 sa prosle godine i sa ove godine su ionako skoro potpuno razliciti kolegiji.

Slightly OT... Gledam upravo uvjete za kolegije na iducoj godini. JEDINI kolegij koji me bas zanima (Algebarske Strukture) je ujedno i JEDINI kolegij koji zahtijeva polozenu EM2. Koji sam ja pehist, joj... Crying or Very sad

zeix
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

17 = 23 - 6

PostPostano: 15:38 ned, 14. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Hm, elementarna 2 kao uvjet za algebarske strukture. To mi bas ne ide u glavu :? . Mislim algebarske strukutre se uopce ne oslanjaju na nista, vec krecu od samih axioma grupe i kasnije se jos malo uce prsteni i polja. Al vecinom ne trebas nista znat od prije. Pozeljno je mozda dobro znat linearnu algebru jer lakse pratis gradivo i malo je jasnije jer mozes povuc neke paralele izmedju ta dva predmeta. Takodjer u vjezbama ima primjera s linearne, kao na primjer ne gleda se vektorski prostor linearnih operatora vec se gleda grupa linearnih operatora, itd.
Hm, elementarna 2 kao uvjet za algebarske strukture. To mi bas ne ide u glavu Confused . Mislim algebarske strukutre se uopce ne oslanjaju na nista, vec krecu od samih axioma grupe i kasnije se jos malo uce prsteni i polja. Al vecinom ne trebas nista znat od prije. Pozeljno je mozda dobro znat linearnu algebru jer lakse pratis gradivo i malo je jasnije jer mozes povuc neke paralele izmedju ta dva predmeta. Takodjer u vjezbama ima primjera s linearne, kao na primjer ne gleda se vektorski prostor linearnih operatora vec se gleda grupa linearnih operatora, itd.

multiplex
Forumaš s poteškoćama u pisanju

35 = 36 - 1

PostPostano: 15:52 ned, 14. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Pericius"]JEDINI kolegij koji me bas zanima (Algebarske Strukture)[/quote]
Kud si našo baš Algebarske?! A da se iduće godine zanimaš za neke "elementarnije" kolegije pa će bit vremena i za Algebarske.
[quote="zeix"]Mislim algebarske strukutre se uopce ne oslanjaju na nista, vec krecu od samih axioma grupe i kasnije se jos malo uce prsteni i polja. Al vecinom ne trebas nista znat od prije.[/quote]
Možda zato što su kolegiji treće godine na mrvicu višem nivou, [latex]\begin{array}{c}\textrm{evo ovol'ko.}\\ \textrm{---}\end{array}[/latex] Na prvoj godini se studenta drilla s osnovama i na neki način ga se testira 'oće l' bit u stanju progutat u jednom dahu aksiome grupe pa prstena i sl. i onda razmišljat apstraktno u takvim strukturama. Standardni trik predavača je kad se na kolegiju krene od ničega, ali ako ti je sve novo, nemaš šanse da sve poloviš.

Mogla bi cijela prva godina bit preduvjet za bilo što na trećoj. Mislim, ne velim da treba bit, samo da bi mogla. Mah, šta ja znam...
Pericius (napisa):
JEDINI kolegij koji me bas zanima (Algebarske Strukture)

Kud si našo baš Algebarske?! A da se iduće godine zanimaš za neke "elementarnije" kolegije pa će bit vremena i za Algebarske.
zeix (napisa):
Mislim algebarske strukutre se uopce ne oslanjaju na nista, vec krecu od samih axioma grupe i kasnije se jos malo uce prsteni i polja. Al vecinom ne trebas nista znat od prije.

Možda zato što su kolegiji treće godine na mrvicu višem nivou, Na prvoj godini se studenta drilla s osnovama i na neki način ga se testira 'oće l' bit u stanju progutat u jednom dahu aksiome grupe pa prstena i sl. i onda razmišljat apstraktno u takvim strukturama. Standardni trik predavača je kad se na kolegiju krene od ničega, ali ako ti je sve novo, nemaš šanse da sve poloviš.

Mogla bi cijela prva godina bit preduvjet za bilo što na trećoj. Mislim, ne velim da treba bit, samo da bi mogla. Mah, šta ja znam...

Ante
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

43 = 75 - 32

PostPostano: 17:02 ned, 14. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="multiplex"]Na prvoj godini se studenta drilla s osnovama i na neki način ga se testira 'oće l' bit u stanju progutat u jednom dahu aksiome grupe pa prstena i sl. i onda razmišljat apstraktno u takvim strukturama.[/quote]
Ja ti [b]GARANTIRAM[/b] da cu prije progutat algebarske strukture (pa vec nesto i jesam, barem vecinu onoga sta ima u Horvaticu o tome) prije nego analiticku geometriju bez prethodne potpune aksiomatizacije Euklidskog prostora.

Ma, u biti, nije ni vazno. Nema smisla ponavljat se iz [i]topic[/i]-a u [i]topic[/i] da ovaj program ima dosta mana. Postaje dosadno.
multiplex (napisa):
Na prvoj godini se studenta drilla s osnovama i na neki način ga se testira 'oće l' bit u stanju progutat u jednom dahu aksiome grupe pa prstena i sl. i onda razmišljat apstraktno u takvim strukturama.

Ja ti GARANTIRAM da cu prije progutat algebarske strukture (pa vec nesto i jesam, barem vecinu onoga sta ima u Horvaticu o tome) prije nego analiticku geometriju bez prethodne potpune aksiomatizacije Euklidskog prostora.

Ma, u biti, nije ni vazno. Nema smisla ponavljat se iz topic-a u topic da ovaj program ima dosta mana. Postaje dosadno.

goranm
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

218 = 249 - 31

PostPostano: 17:24 ned, 14. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Pericius"]
Ja ti [b]GARANTIRAM[/b] da cu prije progutat algebarske strukture (pa vec nesto i jesam, barem vecinu onoga sta ima u Horvaticu o tome) prije nego analiticku geometriju bez prethodne potpune aksiomatizacije Euklidskog prostora.[/quote]
Pa nije baš da imaš neku kompliciranu aksiomatiku Euklidskih prostora i da ti je ona potrebna za razumijevanje analitičke geometrije ili da ćeš zbog toga lakše razumijeti analitičku geometriju.

[quote="multiplex"]Mogla bi cijela prva godina bit preduvjet za bilo što na trećoj. Mislim, ne velim da treba bit, samo da bi mogla. Mah, šta ja znam...[/quote]
Trenutno, tj. po starom programu, cijela prva godina i je uvijet za bilošto na trećoj. :)
Pericius (napisa):

Ja ti GARANTIRAM da cu prije progutat algebarske strukture (pa vec nesto i jesam, barem vecinu onoga sta ima u Horvaticu o tome) prije nego analiticku geometriju bez prethodne potpune aksiomatizacije Euklidskog prostora.

Pa nije baš da imaš neku kompliciranu aksiomatiku Euklidskih prostora i da ti je ona potrebna za razumijevanje analitičke geometrije ili da ćeš zbog toga lakše razumijeti analitičku geometriju.

multiplex (napisa):

Trenutno, tj. po starom programu, cijela prva godina i je uvijet za bilošto na trećoj. Smile

multiplex

35 = 36 - 1

PostPostano: 17:34 ned, 14. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Pericius"]Ja ti [b]GARANTIRAM[/b] da cu prije progutat algebarske strukture (pa vec nesto i jesam, barem vecinu onoga sta ima u Horvaticu o tome) prije nego analiticku geometriju bez prethodne potpune aksiomatizacije Euklidskog prostora.[/quote]
Ok kompa, primljen si u bandu hardcore-matematičara. :horsie: Ajde sad uči Linearnu, dobro će ti doć za Strukture. :wink:

@Elementarci: Ajde, pustite dečka da radi pravu matematiku. Kaj će mu više analitička geometrija kad čovjek voli aksiomatski pristup, radi s općenitim mnogostrukostima i integrira po njima k'o veliki.
Pericius (napisa):

Ok kompa, primljen si u bandu hardcore-matematičara. Djihaaaa! Ajde sad uči Linearnu, dobro će ti doć za Strukture. Wink

@Elementarci: Ajde, pustite dečka da radi pravu matematiku. Kaj će mu više analitička geometrija kad čovjek voli aksiomatski pristup, radi s općenitim mnogostrukostima i integrira po njima k'o veliki.

Ante
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

43 = 75 - 32

PostPostano: 17:46 ned, 14. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="multiplex"]Ok kompa, primljen si u bandu hardcore-matematičara. :horsie:[/quote]
Svejedno, izgleda da cu zaboravit na algebarske strukture za sljedecu godinu (barem). :cry:

[img]http://bad.eserver.org/issues/2004/71/gotojail.gif[/img]
[b]DO NOT PASS YEAR!
DO NOT STUDY ALGEBRAIC STRUCTURES![/b]

:D
multiplex (napisa):
Ok kompa, primljen si u bandu hardcore-matematičara. Djihaaaa!

Svejedno, izgleda da cu zaboravit na algebarske strukture za sljedecu godinu (barem). Crying or Very sad

DO NOT PASS YEAR!
DO NOT STUDY ALGEBRAIC STRUCTURES!

Very Happy

Gost

PostPostano: 19:09 ned, 14. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Pericius"]
Svejedno, izgleda da cu zaboravit na algebarske strukture za sljedecu godinu (barem). :cry:
[/quote]

Zasto, pa sta te sprecava da ti ides na predavanja iz njih u slobodno vrijeme, onako sebi za gust?

Radan
Pericius (napisa):

Svejedno, izgleda da cu zaboravit na algebarske strukture za sljedecu godinu (barem). Crying or Very sad

Zasto, pa sta te sprecava da ti ides na predavanja iz njih u slobodno vrijeme, onako sebi za gust?

Radan

[Vrh]
Ante
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

43 = 75 - 32

PostPostano: 19:14 ned, 14. 5. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]Zasto, pa sta te sprecava da ti ides na predavanja iz njih u slobodno vrijeme, onako sebi za gust?[/quote]
5 od 7 smrtnih grijeha. :wink:
Anonymous (napisa):

5 od 7 smrtnih grijeha. Wink

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Elementarna matematika 1 i 2 Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2, 3  Sljedeće
Stranica 1 / 3.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum