Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Gost
|
|
[Vrh] |
|
Ante Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
|
[Vrh] |
|
Ante Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
Ante Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 20:33 sub, 13. 5. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="Anonymous"]Po toj logici bi trebali postojati popravci sve dok svi ne prođu sve kolegije?[/quote]
Hmm. JAKO zanimljiva ideja. Steta sta vec postoji, i zove se [i]ponavljanje godine[/i] a.k.a. [b][i]"ljos!"[/i][/b]. :)
Ali dobro, primjedba je na mjestu. Naravno da ne treba davati stotine popravaka, ali mi, mali bolonjcici, smo pod milijun drugih problema Samo neki su npr. povecanje skolarine, zadace, pritisak redovitog davanja ispita i, najgore od svega, zivot u neznanju sta nam nosi sutra, sa svom ovom halabukom oko bolonje. Mali bijeli laboratorijski misici. :D
Pa onda nas se ne moze valjda kriviti da katkad ocekujemo da nam se progleda kroz prste. :)
Anonymous (napisa): | Po toj logici bi trebali postojati popravci sve dok svi ne prođu sve kolegije? |
Hmm. JAKO zanimljiva ideja. Steta sta vec postoji, i zove se ponavljanje godine a.k.a. "ljos!".
Ali dobro, primjedba je na mjestu. Naravno da ne treba davati stotine popravaka, ali mi, mali bolonjcici, smo pod milijun drugih problema Samo neki su npr. povecanje skolarine, zadace, pritisak redovitog davanja ispita i, najgore od svega, zivot u neznanju sta nam nosi sutra, sa svom ovom halabukom oko bolonje. Mali bijeli laboratorijski misici.
Pa onda nas se ne moze valjda kriviti da katkad ocekujemo da nam se progleda kroz prste.
_________________ Eat a lot, sleep a lot, brush 'em like crazy.
Run a lot, do a lot, never be lazy.
|
|
[Vrh] |
|
Trip Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 10:01 ned, 14. 5. 2006 Naslov: |
|
|
....ako ce vam sta znacit, Em2 nije preduvjet za nista, pa sljedece godine mozete upisat sve normalno i jos Em2 ponovo..
samo,neznam kak se to gleda.. ak je to pad, i ak smo ponovo prva godina, onda fino kad sve polozite, upisujete trecu i ispadnete genijalci :)
u svakom slucaju, vidimo se na em2 sljedece godine :twisted:
....ako ce vam sta znacit, Em2 nije preduvjet za nista, pa sljedece godine mozete upisat sve normalno i jos Em2 ponovo..
samo,neznam kak se to gleda.. ak je to pad, i ak smo ponovo prva godina, onda fino kad sve polozite, upisujete trecu i ispadnete genijalci
u svakom slucaju, vidimo se na em2 sljedece godine
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
Ante Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 14:49 ned, 14. 5. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="GuestAccountsSuck"]Pogledaj malo stare rokove ispita koje polažeš, pa ćeš vidjeti da vam se itekako gleda kroz prste.[/quote]
[b]Stari rokovi[/b] su bili po [b]starom programu[/b]. Ako je program olaksan ili rastegnut to nije "[i]progledavanje kroz prste[/i]". Pogledaj ti rokove iz 70-ih godina pa ces vidit kako je i na rokovima u zadnjih nekoliko godina (dakle, cak i ne racunajuci nasu generaciju) program olaksan. Naravno, ni to nije bilo "[i]progledavanje kroz prste[/i]".
A i uostalom, na starijim rokovima (bas konkretno iz EM2) je bila nekakva osnovnoskolska geometrija (konstrukcije da i ne spominjem), tako da je diskutabilno i da su stariji rokovi iz EM2 bili "tezi".
Argument ti ne drzi vodu [size=9](kao ni moje poznavanje gradiva EM2, ocito).[/size] :D
8)
GuestAccountsSuck (napisa): | Pogledaj malo stare rokove ispita koje polažeš, pa ćeš vidjeti da vam se itekako gleda kroz prste. |
Stari rokovi su bili po starom programu. Ako je program olaksan ili rastegnut to nije "progledavanje kroz prste". Pogledaj ti rokove iz 70-ih godina pa ces vidit kako je i na rokovima u zadnjih nekoliko godina (dakle, cak i ne racunajuci nasu generaciju) program olaksan. Naravno, ni to nije bilo "progledavanje kroz prste".
A i uostalom, na starijim rokovima (bas konkretno iz EM2) je bila nekakva osnovnoskolska geometrija (konstrukcije da i ne spominjem), tako da je diskutabilno i da su stariji rokovi iz EM2 bili "tezi".
Argument ti ne drzi vodu (kao ni moje poznavanje gradiva EM2, ocito).
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
Ante Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
zeix Forumaš(ica)

|
Postano: 15:38 ned, 14. 5. 2006 Naslov: |
|
|
Hm, elementarna 2 kao uvjet za algebarske strukture. To mi bas ne ide u glavu :? . Mislim algebarske strukutre se uopce ne oslanjaju na nista, vec krecu od samih axioma grupe i kasnije se jos malo uce prsteni i polja. Al vecinom ne trebas nista znat od prije. Pozeljno je mozda dobro znat linearnu algebru jer lakse pratis gradivo i malo je jasnije jer mozes povuc neke paralele izmedju ta dva predmeta. Takodjer u vjezbama ima primjera s linearne, kao na primjer ne gleda se vektorski prostor linearnih operatora vec se gleda grupa linearnih operatora, itd.
Hm, elementarna 2 kao uvjet za algebarske strukture. To mi bas ne ide u glavu . Mislim algebarske strukutre se uopce ne oslanjaju na nista, vec krecu od samih axioma grupe i kasnije se jos malo uce prsteni i polja. Al vecinom ne trebas nista znat od prije. Pozeljno je mozda dobro znat linearnu algebru jer lakse pratis gradivo i malo je jasnije jer mozes povuc neke paralele izmedju ta dva predmeta. Takodjer u vjezbama ima primjera s linearne, kao na primjer ne gleda se vektorski prostor linearnih operatora vec se gleda grupa linearnih operatora, itd.
_________________ "From this proposition it will follow, when arithmetical addition has been defined, that 1+1=2."
Page 360, Principia Mathematica
|
|
[Vrh] |
|
multiplex Forumaš s poteškoćama u pisanju

Spol: 
|
Postano: 15:52 ned, 14. 5. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="Pericius"]JEDINI kolegij koji me bas zanima (Algebarske Strukture)[/quote]
Kud si našo baš Algebarske?! A da se iduće godine zanimaš za neke "elementarnije" kolegije pa će bit vremena i za Algebarske.
[quote="zeix"]Mislim algebarske strukutre se uopce ne oslanjaju na nista, vec krecu od samih axioma grupe i kasnije se jos malo uce prsteni i polja. Al vecinom ne trebas nista znat od prije.[/quote]
Možda zato što su kolegiji treće godine na mrvicu višem nivou, [latex]\begin{array}{c}\textrm{evo ovol'ko.}\\ \textrm{---}\end{array}[/latex] Na prvoj godini se studenta drilla s osnovama i na neki način ga se testira 'oće l' bit u stanju progutat u jednom dahu aksiome grupe pa prstena i sl. i onda razmišljat apstraktno u takvim strukturama. Standardni trik predavača je kad se na kolegiju krene od ničega, ali ako ti je sve novo, nemaš šanse da sve poloviš.
Mogla bi cijela prva godina bit preduvjet za bilo što na trećoj. Mislim, ne velim da treba bit, samo da bi mogla. Mah, šta ja znam...
Pericius (napisa): | JEDINI kolegij koji me bas zanima (Algebarske Strukture) |
Kud si našo baš Algebarske?! A da se iduće godine zanimaš za neke "elementarnije" kolegije pa će bit vremena i za Algebarske.
zeix (napisa): | Mislim algebarske strukutre se uopce ne oslanjaju na nista, vec krecu od samih axioma grupe i kasnije se jos malo uce prsteni i polja. Al vecinom ne trebas nista znat od prije. |
Možda zato što su kolegiji treće godine na mrvicu višem nivou, Na prvoj godini se studenta drilla s osnovama i na neki način ga se testira 'oće l' bit u stanju progutat u jednom dahu aksiome grupe pa prstena i sl. i onda razmišljat apstraktno u takvim strukturama. Standardni trik predavača je kad se na kolegiju krene od ničega, ali ako ti je sve novo, nemaš šanse da sve poloviš.
Mogla bi cijela prva godina bit preduvjet za bilo što na trećoj. Mislim, ne velim da treba bit, samo da bi mogla. Mah, šta ja znam...
_________________ Vjeko (speaking thru multiplex)
|
|
[Vrh] |
|
Ante Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 17:02 ned, 14. 5. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="multiplex"]Na prvoj godini se studenta drilla s osnovama i na neki način ga se testira 'oće l' bit u stanju progutat u jednom dahu aksiome grupe pa prstena i sl. i onda razmišljat apstraktno u takvim strukturama.[/quote]
Ja ti [b]GARANTIRAM[/b] da cu prije progutat algebarske strukture (pa vec nesto i jesam, barem vecinu onoga sta ima u Horvaticu o tome) prije nego analiticku geometriju bez prethodne potpune aksiomatizacije Euklidskog prostora.
Ma, u biti, nije ni vazno. Nema smisla ponavljat se iz [i]topic[/i]-a u [i]topic[/i] da ovaj program ima dosta mana. Postaje dosadno.
multiplex (napisa): | Na prvoj godini se studenta drilla s osnovama i na neki način ga se testira 'oće l' bit u stanju progutat u jednom dahu aksiome grupe pa prstena i sl. i onda razmišljat apstraktno u takvim strukturama. |
Ja ti GARANTIRAM da cu prije progutat algebarske strukture (pa vec nesto i jesam, barem vecinu onoga sta ima u Horvaticu o tome) prije nego analiticku geometriju bez prethodne potpune aksiomatizacije Euklidskog prostora.
Ma, u biti, nije ni vazno. Nema smisla ponavljat se iz topic-a u topic da ovaj program ima dosta mana. Postaje dosadno.
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 17:24 ned, 14. 5. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="Pericius"]
Ja ti [b]GARANTIRAM[/b] da cu prije progutat algebarske strukture (pa vec nesto i jesam, barem vecinu onoga sta ima u Horvaticu o tome) prije nego analiticku geometriju bez prethodne potpune aksiomatizacije Euklidskog prostora.[/quote]
Pa nije baš da imaš neku kompliciranu aksiomatiku Euklidskih prostora i da ti je ona potrebna za razumijevanje analitičke geometrije ili da ćeš zbog toga lakše razumijeti analitičku geometriju.
[quote="multiplex"]Mogla bi cijela prva godina bit preduvjet za bilo što na trećoj. Mislim, ne velim da treba bit, samo da bi mogla. Mah, šta ja znam...[/quote]
Trenutno, tj. po starom programu, cijela prva godina i je uvijet za bilošto na trećoj. :)
Pericius (napisa): |
Ja ti GARANTIRAM da cu prije progutat algebarske strukture (pa vec nesto i jesam, barem vecinu onoga sta ima u Horvaticu o tome) prije nego analiticku geometriju bez prethodne potpune aksiomatizacije Euklidskog prostora. |
Pa nije baš da imaš neku kompliciranu aksiomatiku Euklidskih prostora i da ti je ona potrebna za razumijevanje analitičke geometrije ili da ćeš zbog toga lakše razumijeti analitičku geometriju.
multiplex (napisa): | Mogla bi cijela prva godina bit preduvjet za bilo što na trećoj. Mislim, ne velim da treba bit, samo da bi mogla. Mah, šta ja znam... |
Trenutno, tj. po starom programu, cijela prva godina i je uvijet za bilošto na trećoj.
_________________ The Dude Abides
|
|
[Vrh] |
|
multiplex Forumaš s poteškoćama u pisanju

Spol: 
|
Postano: 17:34 ned, 14. 5. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="Pericius"]Ja ti [b]GARANTIRAM[/b] da cu prije progutat algebarske strukture (pa vec nesto i jesam, barem vecinu onoga sta ima u Horvaticu o tome) prije nego analiticku geometriju bez prethodne potpune aksiomatizacije Euklidskog prostora.[/quote]
Ok kompa, primljen si u bandu hardcore-matematičara. :horsie: Ajde sad uči Linearnu, dobro će ti doć za Strukture. :wink:
@Elementarci: Ajde, pustite dečka da radi pravu matematiku. Kaj će mu više analitička geometrija kad čovjek voli aksiomatski pristup, radi s općenitim mnogostrukostima i integrira po njima k'o veliki.
Pericius (napisa): | Ja ti GARANTIRAM da cu prije progutat algebarske strukture (pa vec nesto i jesam, barem vecinu onoga sta ima u Horvaticu o tome) prije nego analiticku geometriju bez prethodne potpune aksiomatizacije Euklidskog prostora. |
Ok kompa, primljen si u bandu hardcore-matematičara. Ajde sad uči Linearnu, dobro će ti doć za Strukture.
@Elementarci: Ajde, pustite dečka da radi pravu matematiku. Kaj će mu više analitička geometrija kad čovjek voli aksiomatski pristup, radi s općenitim mnogostrukostima i integrira po njima k'o veliki.
_________________ Vjeko (speaking thru multiplex)
|
|
[Vrh] |
|
Ante Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|