Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
color Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 17:40 čet, 12. 6. 2003 Naslov: dekrement za RAM stroj :-/ |
|
|
Postoje dvije "definicije" za dekrement. Neki zadatci su urađeni po prvoj, a neki po drugoj def. :? (ovisno o asistentu)
DEC Ri,m
1.
Ako je broj u registru Ri različit od nule, onda smanji broj u Ri za 1 i u brojaču stavi m.
Ako je broj u brojaču Ri jednak nuli, onda povećaj broj u brojaču za 1.
2.
Ako je broj u registru Ri različit od nule, onda smanji broj u Ri za 1 i povećaj broj u brojaču za 1.
Ako je broj u brojaču Ri jednak nuli, onda broj u brojaču promjeni u m.
Fakat sam :?
Postoje dvije "definicije" za dekrement. Neki zadatci su urađeni po prvoj, a neki po drugoj def. (ovisno o asistentu)
DEC Ri,m
1.
Ako je broj u registru Ri različit od nule, onda smanji broj u Ri za 1 i u brojaču stavi m.
Ako je broj u brojaču Ri jednak nuli, onda povećaj broj u brojaču za 1.
2.
Ako je broj u registru Ri različit od nule, onda smanji broj u Ri za 1 i povećaj broj u brojaču za 1.
Ako je broj u brojaču Ri jednak nuli, onda broj u brojaču promjeni u m.
Fakat sam
|
|
[Vrh] |
|
Jelaska Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
veky Forumaš(ica)
|
Postano: 10:34 čet, 14. 10. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="Jelaska"]Da odgovorim, (sa nekoliko godina zakašnjenja al što se može :) ) za buduća pokoljenja koja se budu pitala isto pitanje... Definicije su ekvivalentne, odnosno RAM stroj sa prvim načinom dekrementiranja i sa drugim načinom dekrementiranja mogu riješiti istu klasu problema.[/quote]
Khm. :-)
Jesu, ali pod pretpostavkom da imamo GOTO. Dobra strana ovog "neintuitivnog" (ako je registar pozitivan, smanji & odi na labelu), DEC-a (kojeg ja obično zovem DEK, za razliku: ) (i vjerujem jedini razlog zbog kojeg postoji) je što se pomoću njega dade odsimulirati i GOTO...
GOTO x je onda verbatim makro za INC R0 ; DEK R0,x .
Tako da su nam onda dovoljni samo INC i DEK .
S druge strane, može se dokazati da nam INC i DEC sâmi nisu dovoljni, pa nam treba GOTO . Tako da bih rekao da je DEK za fanatične minimaliste. :-)
(Inače, još jedna stvar koja minimaliste može zanimati: umjesto beskonačno mnogo registara, dovoljna su nam samo tri. A možda i dva, ali to još nisam dokazao.: )
Jelaska (napisa): | Da odgovorim, (sa nekoliko godina zakašnjenja al što se može ) za buduća pokoljenja koja se budu pitala isto pitanje... Definicije su ekvivalentne, odnosno RAM stroj sa prvim načinom dekrementiranja i sa drugim načinom dekrementiranja mogu riješiti istu klasu problema. |
Khm.
Jesu, ali pod pretpostavkom da imamo GOTO. Dobra strana ovog "neintuitivnog" (ako je registar pozitivan, smanji & odi na labelu), DEC-a (kojeg ja obično zovem DEK, za razliku: ) (i vjerujem jedini razlog zbog kojeg postoji) je što se pomoću njega dade odsimulirati i GOTO...
S druge strane, može se dokazati da nam INC i DEC sâmi nisu dovoljni, pa nam treba GOTO . Tako da bih rekao da je DEK za fanatične minimaliste.
(Inače, još jedna stvar koja minimaliste može zanimati: umjesto beskonačno mnogo registara, dovoljna su nam samo tri. A možda i dva, ali to još nisam dokazao.: )
|
|
[Vrh] |
|
Jelaska Forumaš(ica)
|
Postano: 0:12 pet, 15. 10. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="veky"][quote="Jelaska"]Da odgovorim, (sa nekoliko godina zakašnjenja al što se može :) ) za buduća pokoljenja koja se budu pitala isto pitanje... Definicije su ekvivalentne, odnosno RAM stroj sa prvim načinom dekrementiranja i sa drugim načinom dekrementiranja mogu riješiti istu klasu problema.[/quote]
Khm. :-)
S druge strane, može se dokazati da nam INC i DEC sâmi nisu dovoljni, pa nam treba GOTO . Tako da bih rekao da je DEK za fanatične minimaliste. :-)
(Inače, još jedna stvar koja minimaliste može zanimati: umjesto beskonačno mnogo registara, dovoljna su nam samo tri. A možda i dva, ali to još nisam dokazao.: )[/quote]
Sada je pitanje definitivno objašnjeno u detalje!
Ako te zanima dokaz da su dovoljna 2 registra odnosno da je RAM2=RAM naleti na drugi kat pa možemo sjest to raspisat. Of kors, možemo i u tangenti :)
veky (napisa): | Jelaska (napisa): | Da odgovorim, (sa nekoliko godina zakašnjenja al što se može ) za buduća pokoljenja koja se budu pitala isto pitanje... Definicije su ekvivalentne, odnosno RAM stroj sa prvim načinom dekrementiranja i sa drugim načinom dekrementiranja mogu riješiti istu klasu problema. |
Khm.
S druge strane, može se dokazati da nam INC i DEC sâmi nisu dovoljni, pa nam treba GOTO . Tako da bih rekao da je DEK za fanatične minimaliste.
(Inače, još jedna stvar koja minimaliste može zanimati: umjesto beskonačno mnogo registara, dovoljna su nam samo tri. A možda i dva, ali to još nisam dokazao.: ) |
Sada je pitanje definitivno objašnjeno u detalje!
Ako te zanima dokaz da su dovoljna 2 registra odnosno da je RAM2=RAM naleti na drugi kat pa možemo sjest to raspisat. Of kors, možemo i u tangenti
_________________ Jelaska Igor
|
|
[Vrh] |
|
color_u_prolazu:) Gost
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 15:37 ned, 31. 10. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="color_u_prolazu:)"]...slučajno bacih oko na svoj "bivši"(pređoh iz statusa studenta u status dipl.ing.matematike, pa onda u status zaposleni :) )i najomiljeni Forum , te nisam mogao izdržati a da se ne javim :wink: .... tj. barem neš malo načrčkam... pozdrav svima koji me poznaju :D i naravno poseban pozdrav vrlom adminu :wink: ....[/quote]
...kojem si obecao javiti kad ti bude diplomski... :roll: :P
Ajd', cestitam na diplomi! :) Posjeti nas povremeno... ;)
color_u_prolazu:) (napisa): | ...slučajno bacih oko na svoj "bivši"(pređoh iz statusa studenta u status dipl.ing.matematike, pa onda u status zaposleni )i najomiljeni Forum , te nisam mogao izdržati a da se ne javim .... tj. barem neš malo načrčkam... pozdrav svima koji me poznaju i naravno poseban pozdrav vrlom adminu .... |
...kojem si obecao javiti kad ti bude diplomski...
Ajd', cestitam na diplomi! Posjeti nas povremeno...
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
|