Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
bily Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
ZELENIZUBNAPLANETIDO SADE Forumaš(ica)

|
Postano: 21:46 sri, 2. 3. 2005 Naslov: |
|
|
Krepaje :( pogotovo ako je mutna slika, kupi novi, ne moze biti vrijedan ociju ;)
Ako je inace dobar, sva je prilika da mu je neki kontakt otisao te da samo treba zalemiti neku zicicu :)
Krepaje pogotovo ako je mutna slika, kupi novi, ne moze biti vrijedan ociju
Ako je inace dobar, sva je prilika da mu je neki kontakt otisao te da samo treba zalemiti neku zicicu
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk 
|
|
[Vrh] |
|
bily Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 23:33 sri, 2. 3. 2005 Naslov: |
|
|
Pa, ako krepava sam od sebe, bez ikakvog ljuljanja/gurkanja/..., onda mislim da mu bas i nema spasa. :( Mozes pokusati ostaviti monitor da radi i ne prilaziti mu (ugasi screensaver i automatsko gasenje monitora! :)), pa vidi hoce li krepati. :-s Ako ne krepa, dobre su sanse da je neki osjetljivi kontakt. :D
:idea: Inace, mozes i na servis. 8)
Ipak, mislim da je vrijeme 17" monitora pomalo proslo. :( Mozes dobiti dobre 19" za pristojnu cijenu... 8)
Pa, ako krepava sam od sebe, bez ikakvog ljuljanja/gurkanja/..., onda mislim da mu bas i nema spasa. Mozes pokusati ostaviti monitor da radi i ne prilaziti mu (ugasi screensaver i automatsko gasenje monitora! ), pa vidi hoce li krepati. Ako ne krepa, dobre su sanse da je neki osjetljivi kontakt.
Inace, mozes i na servis.
Ipak, mislim da je vrijeme 17" monitora pomalo proslo. Mozes dobiti dobre 19" za pristojnu cijenu...
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
bily Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
n0mad Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
bily Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
n0mad Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
bily Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
n0mad Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
steelworker Site Admin

Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.
|
|
[Vrh] |
|
bily Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
filipnet Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 5:59 čet, 3. 3. 2005 Naslov: |
|
|
Osobno misljenje: LCDovi [b]nisu[/b] toliko bolji da vrijede te novce. :roll: Da sada mijenjam svog Sonyja G400, opet bih uzeo CRT flat (vjerojatno opet Sonyja, iako imam i sa Samsungom jako dobro iskustvo). 8) Ako nista drugo, dobro dodje po zimi... :freeze: ;)
No, Steel je primijetio jednu solidno bitnu stvar: moguce je da ti je problem u grafickoj, pa ces ti dati novce za novi monitor, a problem ce ti ostati... :(
Osobno misljenje: LCDovi nisu toliko bolji da vrijede te novce. Da sada mijenjam svog Sonyja G400, opet bih uzeo CRT flat (vjerojatno opet Sonyja, iako imam i sa Samsungom jako dobro iskustvo). Ako nista drugo, dobro dodje po zimi...
No, Steel je primijetio jednu solidno bitnu stvar: moguce je da ti je problem u grafickoj, pa ces ti dati novce za novi monitor, a problem ce ti ostati...
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
bily Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 11:08 čet, 3. 3. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]Osobno misljenje: LCDovi [b]nisu[/b] toliko bolji da vrijede te novce. :roll: Da sada mijenjam svog Sonyja G400, opet bih uzeo CRT flat (vjerojatno opet Sonyja, iako imam i sa Samsungom jako dobro iskustvo). 8) Ako nista drugo, dobro dodje po zimi... :freeze: ;)
:([/quote]
Meni je problem kad bi kupila monitor da kupim neki koji ce mi riknut za par mjeseci a to bi bilo uzas!
Btw moj monitor je star pune cetiri godine!
[quote="vsego"]
No, Steel je primijetio jednu solidno bitnu stvar: moguce je da ti je problem u grafickoj, pa ces ti dati novce za novi monitor, a problem ce ti ostati...
A kako da znam da mi graficka nije u kvaru jer graficku sam mjenjala prije par mjeseci!? :?:
[quote="filipinet"]sad zavisi gdje kupis!! ja bi ti preporuscio da izbjegavas HGspot. Jer oni ti ponekad prodaju sumnjivu robu!!
a di je najbolje kupovat znam za HGspot ja sam misla pogledat u vemilu, gledala sam jucer i tu nabavu sto mi je steel preporucio.Ovo me ponajvise zanima i radi usporedbe cijena!
:wink:
vsego (napisa): | Osobno misljenje: LCDovi nisu toliko bolji da vrijede te novce. Da sada mijenjam svog Sonyja G400, opet bih uzeo CRT flat (vjerojatno opet Sonyja, iako imam i sa Samsungom jako dobro iskustvo). Ako nista drugo, dobro dodje po zimi...
 |
Meni je problem kad bi kupila monitor da kupim neki koji ce mi riknut za par mjeseci a to bi bilo uzas!
Btw moj monitor je star pune cetiri godine!
vsego (napisa): |
 |
A kako da znam da mi graficka nije u kvaru jer graficku sam mjenjala prije par mjeseci!?
filipinet (napisa): | sad zavisi gdje kupis!! ja bi ti preporuscio da izbjegavas HGspot. Jer oni ti ponekad prodaju sumnjivu robu!!
 |
a di je najbolje kupovat znam za HGspot ja sam misla pogledat u vemilu, gledala sam jucer i tu nabavu sto mi je steel preporucio.Ovo me ponajvise zanima i radi usporedbe cijena!
_________________ NAJNERAZUMLJIVIJE JE NA OVOM SVIJETU STO JE ON RAZUMLJIV!!!!
Albert Einstein

|
|
[Vrh] |
|
nemo Moderator

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
dea Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
steelworker Site Admin

Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.
|
Postano: 1:42 pet, 4. 3. 2005 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]No, Steel je primijetio jednu solidno bitnu stvar: moguce je da ti je problem u grafickoj, pa ces ti dati novce za novi monitor, a problem ce ti ostati... :([/quote]
Bily, odi do najblize dobre duse sa svojim monitorom i ustekaj ga kod njega i pogledaj jel radi. Ak radi al i dalje bi provjeravala, onda odrufaj njegov/njezin monitor kod sebe i pogledaj jel radi.
Naravno, pod uvjetom da snijeg ne napada toliko da neces moc hodat. ;)
Inace kad se vec spominje:
Monitor, tipkovnica i mis, stvari na kojima dosta ljudi [i]skrtari[/i] su meni jedne od najbitnijih stvari kod kupnje kompa jer preko njih komuniciram s kompom i s njima sam u dodiru. Pa tak imam lijepog bezicnog optickog glodavca, razdjeljenu ergonomsku (koja je teska neke 2 kile s gumenim podloscima tak da se ne pomakne cim malo zapnete rukom u nju) i 19" sa velikim Hz-ima (al opet mu se u manualu preporuca da za svakih 1h gledanja odmaram oci 5 minuta...). Hocu, rec, misli si na zdravlje i kupi si dobar monitor.
Ak te bas zanimaju LCD-i, nadji Komera, pa ga ispitaj, on si je prije nekih mjesec dana kupio jednog, nakon dosta puno potrage i istrazivanja, tak da je upucen. Ali on ti nije na forumu :splat: ;), al ga zato "gotovo sigurno" uvijek mozes nac u PR1. :lol:
P.S. Sad sam se sjetio jedne stvari, pred par mjeseci sam procitao negdje na webu da je razvijena nova tehnologija CRT monitora koja dopusta dubinu katodne cijevi od samo 10 cm (priblizno). I rekli su da ce cijenom biti skuplja od tradicionalnih CRT-ova, ali jeftinija od LCD-ova. Prije par dana sam cuo da su takvi monitori vidjeni i u RH. Zna li netko gdje, i kakve su im cijene?
Mislim, CRT sveukupne dubine od nekih 15 do 20 cm bi napravio puno mjesta na mom stolu. A ako su stvarno jeftiniji od LCD-a jos bolje. Naravno tu je i pitanje kvalitete tih monitora. Anyone into it?
vsego (napisa): | No, Steel je primijetio jednu solidno bitnu stvar: moguce je da ti je problem u grafickoj, pa ces ti dati novce za novi monitor, a problem ce ti ostati...  |
Bily, odi do najblize dobre duse sa svojim monitorom i ustekaj ga kod njega i pogledaj jel radi. Ak radi al i dalje bi provjeravala, onda odrufaj njegov/njezin monitor kod sebe i pogledaj jel radi.
Naravno, pod uvjetom da snijeg ne napada toliko da neces moc hodat.
Inace kad se vec spominje:
Monitor, tipkovnica i mis, stvari na kojima dosta ljudi skrtari su meni jedne od najbitnijih stvari kod kupnje kompa jer preko njih komuniciram s kompom i s njima sam u dodiru. Pa tak imam lijepog bezicnog optickog glodavca, razdjeljenu ergonomsku (koja je teska neke 2 kile s gumenim podloscima tak da se ne pomakne cim malo zapnete rukom u nju) i 19" sa velikim Hz-ima (al opet mu se u manualu preporuca da za svakih 1h gledanja odmaram oci 5 minuta...). Hocu, rec, misli si na zdravlje i kupi si dobar monitor.
Ak te bas zanimaju LCD-i, nadji Komera, pa ga ispitaj, on si je prije nekih mjesec dana kupio jednog, nakon dosta puno potrage i istrazivanja, tak da je upucen. Ali on ti nije na forumu , al ga zato "gotovo sigurno" uvijek mozes nac u PR1.
P.S. Sad sam se sjetio jedne stvari, pred par mjeseci sam procitao negdje na webu da je razvijena nova tehnologija CRT monitora koja dopusta dubinu katodne cijevi od samo 10 cm (priblizno). I rekli su da ce cijenom biti skuplja od tradicionalnih CRT-ova, ali jeftinija od LCD-ova. Prije par dana sam cuo da su takvi monitori vidjeni i u RH. Zna li netko gdje, i kakve su im cijene?
Mislim, CRT sveukupne dubine od nekih 15 do 20 cm bi napravio puno mjesta na mom stolu. A ako su stvarno jeftiniji od LCD-a jos bolje. Naravno tu je i pitanje kvalitete tih monitora. Anyone into it?
_________________ I live like this 'cause I like it
And I've seen too much to pretend
You can't ignore the beauty in the things that you love
Like you can't stand the hatred and the lies
Zadnja promjena: steelworker; 22:50 pet, 4. 3. 2005; ukupno mijenjano 1 put.
|
|
[Vrh] |
|
HijenA Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 8:38 pet, 4. 3. 2005 Naslov: |
|
|
ja cu samo reci da, sudeci po trenutnoj kvaliteti LCD ekrana, svi monitori sa katodnom cijevi su bolji i pristupacniji.
pocevsi od bolje svjetline i kontrasta preko odlicno definiranih boja (jos uvijek dosta bolje nego kod najboljih LCD monitora iako se razlika dosta smanjuje) do brzine osvjezivanja ekrana i rezolucije (LCD monitori imaju fiksno vrijeme odziva LCD matrice koje se krece od 16-40 ms dok je to kod monitora, zbog drugacije izrade (kod prvih slika se stvara tako da se kristali u LCD matrici pravilno postave (misli se na polaritet kristala) te se kroz njih propusti struja dok je kod CRT monitora slika stvara tako da elektronski snop udara u fosforni premaz iza samog stakla monitora te tako tvori sliku; da sad ne idem u detalje, ovo je dovoljno :wink:).
steel, vec nekoliko (IIRC 7) godina postoji tehnologija skracene katodne cijevi koja bitno smanjuje dubinu samog monitora (19'' monitor izgleda kao 17'', primjerice).
@Bily: da li ti se pojavljuju kakvi artefakti na monitoru prije njegovog umiranja (iscrta se pol slike, boje su smijesane itd.)?
moguce je da ti je samo kontakt otisao. ali je moguce i da ti odlazi vertikalni oscilator. to je dio monitora koji je odgovoran za pomicanje elektronskog snopa po ekranu i usmjerava ga prema svakom pikselu te tako stvarajuci sliku.
ja cu samo reci da, sudeci po trenutnoj kvaliteti LCD ekrana, svi monitori sa katodnom cijevi su bolji i pristupacniji.
pocevsi od bolje svjetline i kontrasta preko odlicno definiranih boja (jos uvijek dosta bolje nego kod najboljih LCD monitora iako se razlika dosta smanjuje) do brzine osvjezivanja ekrana i rezolucije (LCD monitori imaju fiksno vrijeme odziva LCD matrice koje se krece od 16-40 ms dok je to kod monitora, zbog drugacije izrade (kod prvih slika se stvara tako da se kristali u LCD matrici pravilno postave (misli se na polaritet kristala) te se kroz njih propusti struja dok je kod CRT monitora slika stvara tako da elektronski snop udara u fosforni premaz iza samog stakla monitora te tako tvori sliku; da sad ne idem u detalje, ovo je dovoljno ).
steel, vec nekoliko (IIRC 7) godina postoji tehnologija skracene katodne cijevi koja bitno smanjuje dubinu samog monitora (19'' monitor izgleda kao 17'', primjerice).
@Bily: da li ti se pojavljuju kakvi artefakti na monitoru prije njegovog umiranja (iscrta se pol slike, boje su smijesane itd.)?
moguce je da ti je samo kontakt otisao. ali je moguce i da ti odlazi vertikalni oscilator. to je dio monitora koji je odgovoran za pomicanje elektronskog snopa po ekranu i usmjerava ga prema svakom pikselu te tako stvarajuci sliku.
|
|
[Vrh] |
|
bily Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
|