Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

monitor
Idite na 1, 2  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
bily
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
Sarma = la pohva - posuda
= 74 - 66

PostPostano: 21:15 sri, 2. 3. 2005    Naslov: monitor Citirajte i odgovorite

ovako trebam vasu pomoc!Monitor mi gubi kontakt.Malo radi a onda se najednom iskljuci tj nestane slike!Onda ga na tren ugasim pa se opet pojavi slika!Moze li mi netko priblizno reci u cemu je problem!

Hvala vam unaprijed na informaciji!
:cry:
ovako trebam vasu pomoc!Monitor mi gubi kontakt.Malo radi a onda se najednom iskljuci tj nestane slike!Onda ga na tren ugasim pa se opet pojavi slika!Moze li mi netko priblizno reci u cemu je problem!

Hvala vam unaprijed na informaciji!
Crying or Very sad

Albert Einstein

#Lil angel legna elttiL Bily u akciji
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
ZELENIZUBNAPLANETIDO
SADE

Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 12 - 5

PostPostano: 21:46 sri, 2. 3. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Krepaje :( pogotovo ako je mutna slika, kupi novi, ne moze biti vrijedan ociju ;)

Ako je inace dobar, sva je prilika da mu je neki kontakt otisao te da samo treba zalemiti neku zicicu :)
Krepaje Sad pogotovo ako je mutna slika, kupi novi, ne moze biti vrijedan ociju Wink

Ako je inace dobar, sva je prilika da mu je neki kontakt otisao te da samo treba zalemiti neku zicicu Smile

Pupoljak nije negiran. Rekao sam to i ponovit cu to jos jedanput. Pupoljak NIJE negirAn.
MADD
(Mothers Against Dirty Dialectics)
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk Wink
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
bily
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 74 - 66

PostPostano: 21:54 sri, 2. 3. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

razmisljala sam o kupnji novog prije par mjeseci kad mi se to dogadalo ali tada je bila na kablu od graficke svinuta zicica pa sam to popravila a sad ima iste simptome i pitam se sto mu je!

Radi se o samsugovom monitoru 757s ujedno nije bas neki najbolji ali opet se nadam da bi ga se nekako dalo spasit!

Btw ako budem kupovala drugi koji je najbolje kupit a da nije preskup a opet kvalitetan! Btw razmisljala sam o LG-u al me muci koji?... ima ih puno!

P.S Jos uvijek ne zelim dici ruke od ovog monitora pa ako jos neko ima neku ideju molim vas iznesite je!
razmisljala sam o kupnji novog prije par mjeseci kad mi se to dogadalo ali tada je bila na kablu od graficke svinuta zicica pa sam to popravila a sad ima iste simptome i pitam se sto mu je!

Radi se o samsugovom monitoru 757s ujedno nije bas neki najbolji ali opet se nadam da bi ga se nekako dalo spasit!

Btw ako budem kupovala drugi koji je najbolje kupit a da nije preskup a opet kvalitetan! Btw razmisljala sam o LG-u al me muci koji?... ima ih puno!

P.S Jos uvijek ne zelim dici ruke od ovog monitora pa ako jos neko ima neku ideju molim vas iznesite je!

Albert Einstein

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 23:33 sri, 2. 3. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pa, ako krepava sam od sebe, bez ikakvog ljuljanja/gurkanja/..., onda mislim da mu bas i nema spasa. :( Mozes pokusati ostaviti monitor da radi i ne prilaziti mu (ugasi screensaver i automatsko gasenje monitora! :)), pa vidi hoce li krepati. :-s Ako ne krepa, dobre su sanse da je neki osjetljivi kontakt. :D

:idea: Inace, mozes i na servis. 8)

Ipak, mislim da je vrijeme 17" monitora pomalo proslo. :( Mozes dobiti dobre 19" za pristojnu cijenu... 8)
Pa, ako krepava sam od sebe, bez ikakvog ljuljanja/gurkanja/..., onda mislim da mu bas i nema spasa. Sad Mozes pokusati ostaviti monitor da radi i ne prilaziti mu (ugasi screensaver i automatsko gasenje monitora! Smile), pa vidi hoce li krepati. Eh? Ako ne krepa, dobre su sanse da je neki osjetljivi kontakt. Very Happy

Idea Inace, mozes i na servis. Cool

Ipak, mislim da je vrijeme 17" monitora pomalo proslo. Sad Mozes dobiti dobre 19" za pristojnu cijenu... Cool

[Vrh]
bily
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 74 - 66

PostPostano: 23:41 sri, 2. 3. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

screnserver mi je iskljucen i automatsko gasenje monitora mi je iskljuceno!

Ovo sto mi se dogada ne dogada se cesto pa si mislim da ipak je neki kvar u pitanju al ne znam sto mi moglo biti!

Ja bi ipak 17" nekako mi je 19" prevelik pa me zanima koji bi bio kvalitetan za neku pristupacnu odnosno povoljnu cijenu.Gledala sam na stranici vemila pa su mi zapali LG-ovi ali neznam koji mi dobar?
screnserver mi je iskljucen i automatsko gasenje monitora mi je iskljuceno!

Ovo sto mi se dogada ne dogada se cesto pa si mislim da ipak je neki kvar u pitanju al ne znam sto mi moglo biti!

Ja bi ipak 17" nekako mi je 19" prevelik pa me zanima koji bi bio kvalitetan za neku pristupacnu odnosno povoljnu cijenu.Gledala sam na stranici vemila pa su mi zapali LG-ovi ali neznam koji mi dobar?

Albert Einstein

[Vrh]
n0mad
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 2 - 0

PostPostano: 0:10 čet, 3. 3. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Prijatelj mi imao isti monitor, isti problem, otisao u servis. Rekli mu: "Baci ga.". Prijatelj ga bacio.

Mozda bi ovo gore bolje izgledalo u obliku haikua. :D
Kupi LCD LG FLATRON L1720P. Mene sluzi savrseno.
Prijatelj mi imao isti monitor, isti problem, otisao u servis. Rekli mu: "Baci ga.". Prijatelj ga bacio.

Mozda bi ovo gore bolje izgledalo u obliku haikua. Very Happy
Kupi LCD LG FLATRON L1720P. Mene sluzi savrseno.

bily
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 74 - 66

PostPostano: 0:21 čet, 3. 3. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

a sta nisu LCD-ovi jos uvijek na losem glasu kao da brzo krepavaju!

Ujedno kolko dode on?
Jel mu cijena neka povoljna? :wink:
a sta nisu LCD-ovi jos uvijek na losem glasu kao da brzo krepavaju!

Ujedno kolko dode on?
Jel mu cijena neka povoljna? Wink

Albert Einstein

[Vrh]
n0mad
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 2 - 0

PostPostano: 0:25 čet, 3. 3. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

4300+ kn u hg-spota. Ne, ne crkavaju. Noviji su skroz okay.
4300+ kn u hg-spota. Ne, ne crkavaju. Noviji su skroz okay.

bily
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 74 - 66

PostPostano: 0:28 čet, 3. 3. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

ma daj sta je tebi pa to mi je skupo ne mogu dat za monitor 4300kn
Zelis time reci da su ispod te cijene drugi ispod kvalitete!
Hm.... :wink: :?:
ma daj sta je tebi pa to mi je skupo ne mogu dat za monitor 4300kn
Zelis time reci da su ispod te cijene drugi ispod kvalitete!
Hm.... Wink Question

Albert Einstein

[Vrh]
n0mad
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 2 - 0

PostPostano: 0:33 čet, 3. 3. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ima i odlicnih Samsungovih za 3500+. Dapace, mislim da su i isplativiji od ovog mog. Ali moj tako cool izgleda! :D
Ima i odlicnih Samsungovih za 3500+. Dapace, mislim da su i isplativiji od ovog mog. Ali moj tako cool izgleda! Very Happy

steelworker
Site Admin
Site Admin

44 = 50 - 6
Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.

PostPostano: 0:57 čet, 3. 3. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ah Bilyca, da nije tak zima kupil bi ti sladoled da te utjesi. :D ;)

[quote="bily"]razmisljala sam o kupnji novog prije par mjeseci kad mi se to dogadalo ali tada je bila na kablu od graficke svinuta zicica pa sam to popravila a sad ima iste simptome i pitam se sto mu je![/quote]

A si pogledala da se opet nije svinula... Od topline ili cega.. Mozda se zgasi jer zgubi signal s graficke... Ja ima 957p i super me sluzi. I provjereno znam da ugasi ekran ak zgubi signal od graficke.
Ne znam, ja za ovog mog Samsunga imam samo pohvale, al on ti i nije vise tak novi model... A prije imao ADI i otisao dost brzo. :(
Pogledaj si na [url=http://www.nabava.net/]nabavi[/url].

Inace ak imas mjesta na stolu CRT su ti jako jeftini sad..ravni 19" za 1300+ KN.
Kupis tri za cijenu ovog jednog mrsavog i imas trostruki desktop... :zzz: ;)

Pa igras scorch preko sva tri... :lol:
Ah Bilyca, da nije tak zima kupil bi ti sladoled da te utjesi. Very Happy Wink

bily (napisa):

A si pogledala da se opet nije svinula... Od topline ili cega.. Mozda se zgasi jer zgubi signal s graficke... Ja ima 957p i super me sluzi. I provjereno znam da ugasi ekran ak zgubi signal od graficke.
Ne znam, ja za ovog mog Samsunga imam samo pohvale, al on ti i nije vise tak novi model... A prije imao ADI i otisao dost brzo. Sad
Pogledaj si na nabavi.

Inace ak imas mjesta na stolu CRT su ti jako jeftini sad..ravni 19" za 1300+ KN.
Kupis tri za cijenu ovog jednog mrsavog i imas trostruki desktop... Pavam... Wink

Pa igras scorch preko sva tri... Laughing

Like you can't stand the hatred and the lies
[Vrh]
bily
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 74 - 66

PostPostano: 1:13 čet, 3. 3. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="steelworker"]Ah Bilyca, da nije tak zima kupil bi ti sladoled da te utjesi. :D ;)

[/quote]

joj hvala ti dobro bi mi doso jer vec sam ljuta oko tog kompa! :cry:

[quote="steelworker"]A si pogledala da se opet nije svinula... Od topline ili cega.. Mozda se zgasi jer zgubi signal s graficke...

[/quote]

jesam pogledala sam kablove i nista nije svinuto
cak sam puhnula u kabal od graficke da nije slucajno prasine uslo ili nesto
ali i dalje se samo iskljuci mislim da stvarno na kraju krajeva rikava!

Ali dobro morat cu kupit neki vec.

Sad mi recite nesto jesu li LCD-e monitori pouzdani ili nisu!
Do prije 2 mjeseca sam stalno slusala od drugih kako su nepouzdani.

:?: :? :? :? :?

:lilangel
steelworker (napisa):
Ah Bilyca, da nije tak zima kupil bi ti sladoled da te utjesi. Very Happy Wink

joj hvala ti dobro bi mi doso jer vec sam ljuta oko tog kompa! Crying or Very sad

steelworker (napisa):
A si pogledala da se opet nije svinula... Od topline ili cega.. Mozda se zgasi jer zgubi signal s graficke...

jesam pogledala sam kablove i nista nije svinuto
cak sam puhnula u kabal od graficke da nije slucajno prasine uslo ili nesto
ali i dalje se samo iskljuci mislim da stvarno na kraju krajeva rikava!

Ali dobro morat cu kupit neki vec.

Question Confused Confused Confused Confused

:lilangel

Albert Einstein

[Vrh]
filipnet
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
24 = 29 - 5

PostPostano: 2:55 čet, 3. 3. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="bily"]
[/quote]
LCD monitori su ti puno bolji zbog ociju, rade si kupi posten LCD, nemoj skrtariti na monitoru, jer zdrave oci su ti neprocijenjive!! 8) 8)
A pouzdani??? sad zavisi gdje kupis!! ja bi ti preporuscio da izbjegavas HGspot. Jer oni ti ponekad prodaju sumnjivu robu!! :?
bily (napisa):

LCD monitori su ti puno bolji zbog ociju, rade si kupi posten LCD, nemoj skrtariti na monitoru, jer zdrave oci su ti neprocijenjive!! Cool Cool
A pouzdani??? sad zavisi gdje kupis!! ja bi ti preporuscio da izbjegavas HGspot. Jer oni ti ponekad prodaju sumnjivu robu!! Confused

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 5:59 čet, 3. 3. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Osobno misljenje: LCDovi [b]nisu[/b] toliko bolji da vrijede te novce. :roll: Da sada mijenjam svog Sonyja G400, opet bih uzeo CRT flat (vjerojatno opet Sonyja, iako imam i sa Samsungom jako dobro iskustvo). 8) Ako nista drugo, dobro dodje po zimi... :freeze: ;)

No, Steel je primijetio jednu solidno bitnu stvar: moguce je da ti je problem u grafickoj, pa ces ti dati novce za novi monitor, a problem ce ti ostati... :(
Osobno misljenje: LCDovi nisu toliko bolji da vrijede te novce. Rolling Eyes Da sada mijenjam svog Sonyja G400, opet bih uzeo CRT flat (vjerojatno opet Sonyja, iako imam i sa Samsungom jako dobro iskustvo). Cool Ako nista drugo, dobro dodje po zimi... Freezing... Wink

No, Steel je primijetio jednu solidno bitnu stvar: moguce je da ti je problem u grafickoj, pa ces ti dati novce za novi monitor, a problem ce ti ostati... Sad

[Vrh]
bily
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 74 - 66

PostPostano: 11:08 čet, 3. 3. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Osobno misljenje: LCDovi [b]nisu[/b] toliko bolji da vrijede te novce. :roll: Da sada mijenjam svog Sonyja G400, opet bih uzeo CRT flat (vjerojatno opet Sonyja, iako imam i sa Samsungom jako dobro iskustvo). 8) Ako nista drugo, dobro dodje po zimi... :freeze: ;)

:([/quote]

Meni je problem kad bi kupila monitor da kupim neki koji ce mi riknut za par mjeseci a to bi bilo uzas!

Btw moj monitor je star pune cetiri godine!

[quote="vsego"]
No, Steel je primijetio jednu solidno bitnu stvar: moguce je da ti je problem u grafickoj, pa ces ti dati novce za novi monitor, a problem ce ti ostati...

A kako da znam da mi graficka nije u kvaru jer graficku sam mjenjala prije par mjeseci!? :?:

[quote="filipinet"]sad zavisi gdje kupis!! ja bi ti preporuscio da izbjegavas HGspot. Jer oni ti ponekad prodaju sumnjivu robu!!

a di je najbolje kupovat znam za HGspot ja sam misla pogledat u vemilu, gledala sam jucer i tu nabavu sto mi je steel preporucio.Ovo me ponajvise zanima i radi usporedbe cijena!

:wink:
vsego (napisa):
Osobno misljenje: LCDovi nisu toliko bolji da vrijede te novce. Rolling Eyes Da sada mijenjam svog Sonyja G400, opet bih uzeo CRT flat (vjerojatno opet Sonyja, iako imam i sa Samsungom jako dobro iskustvo). Cool Ako nista drugo, dobro dodje po zimi... Freezing... Wink

Sad

Meni je problem kad bi kupila monitor da kupim neki koji ce mi riknut za par mjeseci a to bi bilo uzas!

vsego (napisa):

No, Steel je primijetio jednu solidno bitnu stvar: moguce je da ti je problem u grafickoj, pa ces ti dati novce za novi monitor, a problem ce ti ostati...

Sad

A kako da znam da mi graficka nije u kvaru jer graficku sam mjenjala prije par mjeseci!? Question

filipinet (napisa):
sad zavisi gdje kupis!! ja bi ti preporuscio da izbjegavas HGspot. Jer oni ti ponekad prodaju sumnjivu robu!!

Sad

a di je najbolje kupovat znam za HGspot ja sam misla pogledat u vemilu, gledala sam jucer i tu nabavu sto mi je steel preporucio.Ovo me ponajvise zanima i radi usporedbe cijena!

Wink

Albert Einstein

[Vrh]
nemo
Moderator
Moderator

30 = 34 - 4

PostPostano: 12:24 čet, 3. 3. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="bily"]

[/quote]

Pa monitori nikad nisu bili artikal koji se samo tako kvari, tj. neće ti riknut za par mjeseci, a ako ipak i rikne još ćeš imat garanciju na njega :wink:

4 godine i nije tako staro :g: Mojem starom monitoru su se ovi tvoji problemi (nešto blaži) počeli događati nakon 10g. Sada ponovno radi :D
bily (napisa):

Pa monitori nikad nisu bili artikal koji se samo tako kvari, tj. neće ti riknut za par mjeseci, a ako ipak i rikne još ćeš imat garanciju na njega Wink

4 godine i nije tako staro Mr. Green Mojem starom monitoru su se ovi tvoji problemi (nešto blaži) počeli događati nakon 10g. Sada ponovno radi Very Happy

dea
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 12:57 čet, 3. 3. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ja ti imam Philipsov 17" LCD koji je sad u HGspotu 2800kn, 36 mjeseci garancije, ima i DVI
Nekoliko mi ga ljudi preporučilo, ja za sada zadovoljna + stvarno je lijep :D
Ja ti imam Philipsov 17" LCD koji je sad u HGspotu 2800kn, 36 mjeseci garancije, ima i DVI
Nekoliko mi ga ljudi preporučilo, ja za sada zadovoljna + stvarno je lijep Very Happy

[Vrh]
steelworker
Site Admin
Site Admin

44 = 50 - 6
Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.

PostPostano: 1:42 pet, 4. 3. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]No, Steel je primijetio jednu solidno bitnu stvar: moguce je da ti je problem u grafickoj, pa ces ti dati novce za novi monitor, a problem ce ti ostati... :([/quote]

Bily, odi do najblize dobre duse sa svojim monitorom i ustekaj ga kod njega i pogledaj jel radi. Ak radi al i dalje bi provjeravala, onda odrufaj njegov/njezin monitor kod sebe i pogledaj jel radi.

Naravno, pod uvjetom da snijeg ne napada toliko da neces moc hodat. ;)

Inace kad se vec spominje:
Monitor, tipkovnica i mis, stvari na kojima dosta ljudi [i]skrtari[/i] su meni jedne od najbitnijih stvari kod kupnje kompa jer preko njih komuniciram s kompom i s njima sam u dodiru. Pa tak imam lijepog bezicnog optickog glodavca, razdjeljenu ergonomsku (koja je teska neke 2 kile s gumenim podloscima tak da se ne pomakne cim malo zapnete rukom u nju) i 19" sa velikim Hz-ima (al opet mu se u manualu preporuca da za svakih 1h gledanja odmaram oci 5 minuta...). Hocu, rec, misli si na zdravlje i kupi si dobar monitor.

Ak te bas zanimaju LCD-i, nadji Komera, pa ga ispitaj, on si je prije nekih mjesec dana kupio jednog, nakon dosta puno potrage i istrazivanja, tak da je upucen. Ali on ti nije na forumu :splat: ;), al ga zato "gotovo sigurno" uvijek mozes nac u PR1. :lol:

P.S. Sad sam se sjetio jedne stvari, pred par mjeseci sam procitao negdje na webu da je razvijena nova tehnologija CRT monitora koja dopusta dubinu katodne cijevi od samo 10 cm (priblizno). I rekli su da ce cijenom biti skuplja od tradicionalnih CRT-ova, ali jeftinija od LCD-ova. Prije par dana sam cuo da su takvi monitori vidjeni i u RH. Zna li netko gdje, i kakve su im cijene?
Mislim, CRT sveukupne dubine od nekih 15 do 20 cm bi napravio puno mjesta na mom stolu. A ako su stvarno jeftiniji od LCD-a jos bolje. Naravno tu je i pitanje kvalitete tih monitora. Anyone into it?
vsego (napisa):
No, Steel je primijetio jednu solidno bitnu stvar: moguce je da ti je problem u grafickoj, pa ces ti dati novce za novi monitor, a problem ce ti ostati... Sad

Bily, odi do najblize dobre duse sa svojim monitorom i ustekaj ga kod njega i pogledaj jel radi. Ak radi al i dalje bi provjeravala, onda odrufaj njegov/njezin monitor kod sebe i pogledaj jel radi.

Naravno, pod uvjetom da snijeg ne napada toliko da neces moc hodat. Wink

Inace kad se vec spominje:
Monitor, tipkovnica i mis, stvari na kojima dosta ljudi skrtari su meni jedne od najbitnijih stvari kod kupnje kompa jer preko njih komuniciram s kompom i s njima sam u dodiru. Pa tak imam lijepog bezicnog optickog glodavca, razdjeljenu ergonomsku (koja je teska neke 2 kile s gumenim podloscima tak da se ne pomakne cim malo zapnete rukom u nju) i 19" sa velikim Hz-ima (al opet mu se u manualu preporuca da za svakih 1h gledanja odmaram oci 5 minuta...). Hocu, rec, misli si na zdravlje i kupi si dobar monitor.

Ak te bas zanimaju LCD-i, nadji Komera, pa ga ispitaj, on si je prije nekih mjesec dana kupio jednog, nakon dosta puno potrage i istrazivanja, tak da je upucen. Ali on ti nije na forumu #Splat Wink, al ga zato "gotovo sigurno" uvijek mozes nac u PR1. Laughing

P.S. Sad sam se sjetio jedne stvari, pred par mjeseci sam procitao negdje na webu da je razvijena nova tehnologija CRT monitora koja dopusta dubinu katodne cijevi od samo 10 cm (priblizno). I rekli su da ce cijenom biti skuplja od tradicionalnih CRT-ova, ali jeftinija od LCD-ova. Prije par dana sam cuo da su takvi monitori vidjeni i u RH. Zna li netko gdje, i kakve su im cijene?
Mislim, CRT sveukupne dubine od nekih 15 do 20 cm bi napravio puno mjesta na mom stolu. A ako su stvarno jeftiniji od LCD-a jos bolje. Naravno tu je i pitanje kvalitete tih monitora. Anyone into it?

Like you can't stand the hatred and the lies

Zadnja promjena: steelworker; 22:50 pet, 4. 3. 2005; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
HijenA
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-26 = 44 - 70

PostPostano: 8:38 pet, 4. 3. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

ja cu samo reci da, sudeci po trenutnoj kvaliteti LCD ekrana, svi monitori sa katodnom cijevi su bolji i pristupacniji.

pocevsi od bolje svjetline i kontrasta preko odlicno definiranih boja (jos uvijek dosta bolje nego kod najboljih LCD monitora iako se razlika dosta smanjuje) do brzine osvjezivanja ekrana i rezolucije (LCD monitori imaju fiksno vrijeme odziva LCD matrice koje se krece od 16-40 ms dok je to kod monitora, zbog drugacije izrade (kod prvih slika se stvara tako da se kristali u LCD matrici pravilno postave (misli se na polaritet kristala) te se kroz njih propusti struja dok je kod CRT monitora slika stvara tako da elektronski snop udara u fosforni premaz iza samog stakla monitora te tako tvori sliku; da sad ne idem u detalje, ovo je dovoljno :wink:).

steel, vec nekoliko (IIRC 7) godina postoji tehnologija skracene katodne cijevi koja bitno smanjuje dubinu samog monitora (19'' monitor izgleda kao 17'', primjerice).

@Bily: da li ti se pojavljuju kakvi artefakti na monitoru prije njegovog umiranja (iscrta se pol slike, boje su smijesane itd.)?
moguce je da ti je samo kontakt otisao. ali je moguce i da ti odlazi vertikalni oscilator. to je dio monitora koji je odgovoran za pomicanje elektronskog snopa po ekranu i usmjerava ga prema svakom pikselu te tako stvarajuci sliku.
ja cu samo reci da, sudeci po trenutnoj kvaliteti LCD ekrana, svi monitori sa katodnom cijevi su bolji i pristupacniji.

pocevsi od bolje svjetline i kontrasta preko odlicno definiranih boja (jos uvijek dosta bolje nego kod najboljih LCD monitora iako se razlika dosta smanjuje) do brzine osvjezivanja ekrana i rezolucije (LCD monitori imaju fiksno vrijeme odziva LCD matrice koje se krece od 16-40 ms dok je to kod monitora, zbog drugacije izrade (kod prvih slika se stvara tako da se kristali u LCD matrici pravilno postave (misli se na polaritet kristala) te se kroz njih propusti struja dok je kod CRT monitora slika stvara tako da elektronski snop udara u fosforni premaz iza samog stakla monitora te tako tvori sliku; da sad ne idem u detalje, ovo je dovoljno Wink).

steel, vec nekoliko (IIRC 7) godina postoji tehnologija skracene katodne cijevi koja bitno smanjuje dubinu samog monitora (19'' monitor izgleda kao 17'', primjerice).

@Bily: da li ti se pojavljuju kakvi artefakti na monitoru prije njegovog umiranja (iscrta se pol slike, boje su smijesane itd.)?
moguce je da ti je samo kontakt otisao. ali je moguce i da ti odlazi vertikalni oscilator. to je dio monitora koji je odgovoran za pomicanje elektronskog snopa po ekranu i usmjerava ga prema svakom pikselu te tako stvarajuci sliku.

I bow before you Veliki Limun, on je kiseo i zut Bow to the left

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
bily
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 74 - 66

PostPostano: 0:09 ned, 6. 3. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="HijenA"]

moguce je da ti je samo kontakt otisao. ali je moguce i da ti odlazi vertikalni oscilator. to je dio monitora koji je odgovoran za pomicanje elektronskog snopa po ekranu i usmjerava ga prema svakom pikselu te tako stvarajuci sliku.[/quote]

iskreno on se samo ugasi i nista vise.Tako da neznam dal bi i to mogli biti simptomi oscilatora! :cry: :?:
HijenA (napisa):

iskreno on se samo ugasi i nista vise.Tako da neznam dal bi i to mogli biti simptomi oscilatora! Crying or Very sad Question

Albert Einstein

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2  Sljedeće
Stranica 1 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum