Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Gost
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
Postano: 11:32 ned, 18. 6. 2006 Naslov: |
|
|
ja imam jedno pitanje vezano uz ort. kompl. nad C
recimo: imam prostore L i Lt, tj. bazu za prostor L i njegov ortogonalni komplement. baze su iz prostora Cn. imam neki vektor u=(x1,...,xn), xiEC ;
u trebam prikazati kao u=a+b, aEL, bELt.
mene muči kako da nađem skalare koji mi daju prikaz vektora u kao lin.komb. vekt. iz baze za L i Lt ?
ti skalari su kompleksni pa mi jednadžba baš nije jednostavna...
bi li se moglo ortonormirati skup s vekt. iz baza za L i Lt pa preko fourierovog razvoja prikazati u ? a što ako je taj postupak ortonormiranja (preko G-S postupka) kompliciraniji nego neki drugi način traženja skalara? koji?
ja imam jedno pitanje vezano uz ort. kompl. nad C
recimo: imam prostore L i Lt, tj. bazu za prostor L i njegov ortogonalni komplement. baze su iz prostora Cn. imam neki vektor u=(x1,...,xn), xiEC ;
u trebam prikazati kao u=a+b, aEL, bELt.
mene muči kako da nađem skalare koji mi daju prikaz vektora u kao lin.komb. vekt. iz baze za L i Lt ?
ti skalari su kompleksni pa mi jednadžba baš nije jednostavna...
bi li se moglo ortonormirati skup s vekt. iz baza za L i Lt pa preko fourierovog razvoja prikazati u ? a što ako je taj postupak ortonormiranja (preko G-S postupka) kompliciraniji nego neki drugi način traženja skalara? koji?
|
|
[Vrh] |
|
Mad Wilson Forumaš(ica)

|
Postano: 12:54 ned, 18. 6. 2006 Naslov: |
|
|
a*b=2, mislim da se nista vise ne moze zakljuciti.
Zasto bi moduli bili medusobno jednaki i jednaki 4?
Sto se dijagonalizablinosti tice, ako se ne varam hermitski operatori su uvijek dijagonalizabilni (kaze neki teorem).
Mislim da ti nista nije promaklo; baza je (1,-a),(1,b).
a*b=2, mislim da se nista vise ne moze zakljuciti.
Zasto bi moduli bili medusobno jednaki i jednaki 4?
Sto se dijagonalizablinosti tice, ako se ne varam hermitski operatori su uvijek dijagonalizabilni (kaze neki teorem).
Mislim da ti nista nije promaklo; baza je (1,-a),(1,b).
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
Mad Wilson Forumaš(ica)

|
|