Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
D4rk0 Forumaš(ica)
Spol:
Lokacija: Nitko ne zna... Ziher mi je dobro di god da jesam ;)
|
|
[Vrh] |
|
D4rk0 Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
D4rk0 Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
filipnet Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
D4rk0 Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
filipnet Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
D4rk0 Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 16:42 pon, 18. 9. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="filipnet"]je skuzio, ja sam zaboravio koristit uvjet, samo sam imao 4 jednadzbe, tek sam na kraju skuzio, da jos imam uvjet. :oops:[/quote]
A rezultat si dobio isto kao i ja ovako bolestan ili?
Riješio sam i ostale zadatke
5. zadatak sam dobio u(x)=(x^2)/2 - lambda/12*x^3 +1 za lijevu stranu štapa, za desnu pak lambda/6*x^3-0.5*x^2+2x+2lambda*x+7/4*lambda
prvi zadatak a) nađeš to po algoritmu, b) 7 i c) postoji i daš primjer
drugi zadatak sam riješavao i dobio neko ružnu riješenje samo nemam blage di mi je taj papir...
filipnet (napisa): | je skuzio, ja sam zaboravio koristit uvjet, samo sam imao 4 jednadzbe, tek sam na kraju skuzio, da jos imam uvjet. |
A rezultat si dobio isto kao i ja ovako bolestan ili?
Riješio sam i ostale zadatke
5. zadatak sam dobio u(x)=(x^2)/2 - lambda/12*x^3 +1 za lijevu stranu štapa, za desnu pak lambda/6*x^3-0.5*x^2+2x+2lambda*x+7/4*lambda
prvi zadatak a) nađeš to po algoritmu, b) 7 i c) postoji i daš primjer
drugi zadatak sam riješavao i dobio neko ružnu riješenje samo nemam blage di mi je taj papir...
_________________ www.spreha.net
Ljudski je griješiti, ali osjećaj je božanski...
|
|
[Vrh] |
|
filipnet Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
ivo34 Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 20:21 pon, 18. 9. 2006 Naslov: |
|
|
@D4rk0: U vezi 3., nisu mi jasni ti uvjetni ekstremi, cini mi se da to kod kvadraticnog funkcionala nismo radili na vjezbama kod doc. Vrdoljaka.. :? Jel bi mi mogao to malo raspisat, tek toliko da shvatim sta se treba raditi kad dobijes tih 5 jednadzbi?
1. zadatak: a), b) => #M=#L=7; c) ne postoji max sparivanje
2. zadatak: R=1 ohm
To sam dosad rijesio u tom roku, javim kad/ako rijesim jos :wink:
@D4rk0: U vezi 3., nisu mi jasni ti uvjetni ekstremi, cini mi se da to kod kvadraticnog funkcionala nismo radili na vjezbama kod doc. Vrdoljaka.. Jel bi mi mogao to malo raspisat, tek toliko da shvatim sta se treba raditi kad dobijes tih 5 jednadzbi?
To sam dosad rijesio u tom roku, javim kad/ako rijesim jos
|
|
[Vrh] |
|
filipnet Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
D4rk0 Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
D4rk0 Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 12:10 uto, 19. 9. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="ivo34"]@D4rk0: U vezi 3., nisu mi jasni ti uvjetni ekstremi, cini mi se da to kod kvadraticnog funkcionala nismo radili na vjezbama kod doc. Vrdoljaka.. :? Jel bi mi mogao to malo raspisat, tek toliko da shvatim sta se treba raditi kad dobijes tih 5 jednadzbi?
To sam dosad rijesio u tom roku, javim kad/ako rijesim jos :wink:[/quote]
Kak nema pod c) max sparivanja kad sam ja pozaokruzivao 7 jedinica...
Što se tiče drugog onda nemam blage di ja griješim... Ako je tvoje riješenje točno. Išao sam preko svih onih bolesnih matrica i toga i ne čini mi se niti težak zadatak niti da sam fulao negdje u računu putem... Možeš ukratko napisati kako si to radio?
Što se tiče ove metode kad dobiješ tih n+1 jednadžbi onda riješiš taj sustav i dobio si točku gdje je ekstrem. Sad nekako uz lambdu provjeriš jel min ili max... Nemam tu materijale pa ti nemrem pogledati i napisati sad... Nisam uostalom niti ja baš skužio točno kak ide :) Koliko sam gledao razne načine sviđa mi se onaj di napraviš matricu drugih derivacija i onda u ako su joj sve glavne minore > 0 to je min. Ako su svaka druga - i svaka druga + onda je max. (Ovo zadnje za te minore po sjećanju pišem. Brijem da je tak...
ivo34 (napisa): | @D4rk0: U vezi 3., nisu mi jasni ti uvjetni ekstremi, cini mi se da to kod kvadraticnog funkcionala nismo radili na vjezbama kod doc. Vrdoljaka.. Jel bi mi mogao to malo raspisat, tek toliko da shvatim sta se treba raditi kad dobijes tih 5 jednadzbi?
1. zadatak: a), b) ⇒ #M=#L=7; c) ne postoji max sparivanje
To sam dosad rijesio u tom roku, javim kad/ako rijesim jos |
Kak nema pod c) max sparivanja kad sam ja pozaokruzivao 7 jedinica...
Što se tiče drugog onda nemam blage di ja griješim... Ako je tvoje riješenje točno. Išao sam preko svih onih bolesnih matrica i toga i ne čini mi se niti težak zadatak niti da sam fulao negdje u računu putem... Možeš ukratko napisati kako si to radio?
Što se tiče ove metode kad dobiješ tih n+1 jednadžbi onda riješiš taj sustav i dobio si točku gdje je ekstrem. Sad nekako uz lambdu provjeriš jel min ili max... Nemam tu materijale pa ti nemrem pogledati i napisati sad... Nisam uostalom niti ja baš skužio točno kak ide Koliko sam gledao razne načine sviđa mi se onaj di napraviš matricu drugih derivacija i onda u ako su joj sve glavne minore > 0 to je min. Ako su svaka druga - i svaka druga + onda je max. (Ovo zadnje za te minore po sjećanju pišem. Brijem da je tak...
|
|
[Vrh] |
|
filipnet Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
D4rk0 Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
ivo34 Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
D4rk0 Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 15:42 uto, 19. 9. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="ivo34"][quote="D4rk0"]Kak nema pod c) max sparivanja kad sam ja pozaokruzivao 7 jedinica... [/quote]
Malo si pogledaj definiciju sparivanja, i koliko u tom slucaju imas sparivanja u [b]pocetnom[/b] bipartitnom grafu sa sparivanjem na tom mjestu (1,1).
Drugi sam radio onim algoritmom kada dodas jos jedan strujni izvor, nije stvarno tezak, pogledaj si u vjezbama smo radili jedan takav zadatak. Ovo ti je isto samo moras znat nacrtati usmjereni graf te el. mreze i dalje je jednostavno. :)[/quote]
Nije li pitanje u prvom pod c) jel moguće maksimalno sparivanje samo? Neovisno o slici... POčetno sparivanje je koliko ja mislim samo tamo da provjere znaš li algoritam, nije li? U c) zadatku ne vidim razloga da se obazirem na išta osim matrice... krećem sparivati kako me volja valjda... Čak i kad algoritam koristiš na kraju nisu te iste jedinice zaokružene...
Što se tiče drugog ja sam isto dodao paralelno strujni izvor, nacrtao usmjereni graf i riješio... I eto nisam tako dobio...
ivo34 (napisa): | D4rk0 (napisa): | Kak nema pod c) max sparivanja kad sam ja pozaokruzivao 7 jedinica... |
Malo si pogledaj definiciju sparivanja, i koliko u tom slucaju imas sparivanja u pocetnom bipartitnom grafu sa sparivanjem na tom mjestu (1,1).
Drugi sam radio onim algoritmom kada dodas jos jedan strujni izvor, nije stvarno tezak, pogledaj si u vjezbama smo radili jedan takav zadatak. Ovo ti je isto samo moras znat nacrtati usmjereni graf te el. mreze i dalje je jednostavno. |
Nije li pitanje u prvom pod c) jel moguće maksimalno sparivanje samo? Neovisno o slici... POčetno sparivanje je koliko ja mislim samo tamo da provjere znaš li algoritam, nije li? U c) zadatku ne vidim razloga da se obazirem na išta osim matrice... krećem sparivati kako me volja valjda... Čak i kad algoritam koristiš na kraju nisu te iste jedinice zaokružene...
Što se tiče drugog ja sam isto dodao paralelno strujni izvor, nacrtao usmjereni graf i riješio... I eto nisam tako dobio...
|
|
[Vrh] |
|
ivo34 Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
D4rk0 Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
filipnet Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
luce Forumaš(ica)
Spol: