Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

studentski web

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Računalni sustavi na Fakultetu
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
goc9999
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
= 27 - 22

PostPostano: 8:58 uto, 26. 9. 2006    Naslov: studentski web Citirajte i odgovorite

tko je admin na nasem studnet.math.hr - u,maloprije sam bio na bius-ovom webu i site je odlican,dok mi imamo obavijesti na nasem :
[quote]Dan 31.10.2005, ponedjeljak prije Svih Svetih, je NERADNI dan, odlucio je v.d. dekana prof. P.Pandzic[/quote]

zar nije malo sramota da faks koji ima smjer za dipl.ing.racunarstva nema ni posten site,pogotovo ovaj studentski koji bi trebao biti odraz "inovativnosti i rada" nasig studenata :D
tko je admin na nasem studnet.math.hr - u,maloprije sam bio na bius-ovom webu i site je odlican,dok mi imamo obavijesti na nasem :
Citat:
Dan 31.10.2005, ponedjeljak prije Svih Svetih, je NERADNI dan, odlucio je v.d. dekana prof. P.Pandzic

zar nije malo sramota da faks koji ima smjer za dipl.ing.racunarstva nema ni posten site,pogotovo ovaj studentski koji bi trebao biti odraz "inovativnosti i rada" nasig studenata Very Happy

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
HijenA
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-26 = 44 - 70

PostPostano: 10:28 uto, 26. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

javi se tu:
webmaster@student.math.hr

pa izlozi problem webmasterima. mislim da je jedna od njih nesi.
javi se tu:
webmaster@student.math.hr

pa izlozi problem webmasterima. mislim da je jedna od njih nesi.

I bow before you Veliki Limun, on je kiseo i zut Bow to the left

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Spol: kućni ljubimac
Sarma: -

PostPostano: 11:32 uto, 26. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

ne "jedna od" nego "jedina"
novi web postoji i safta se vec barem pola godine jer je netko stalno zaboravljao podesiti permissione kako sam ga preko nekoliko puta molila... a tu ja nista ne mogu.... (da ne spominjemo stalne najave novog servera i pitanje da sta cu stavljati nove stvari... i tako vec godinu dana)
a redirekcije na novi sajt mi je glupo raditi... mjesto weba je da bude na student.math.hr, a ne u nekim poddirektorijima....
novi web postoji i safta se vec barem pola godine jer je netko stalno zaboravljao podesiti permissione kako sam ga preko nekoliko puta molila... a tu ja nista ne mogu.... (da ne spominjemo stalne najave novog servera i pitanje da sta cu stavljati nove stvari... i tako vec godinu dana)
a redirekcije na novi sajt mi je glupo raditi... mjesto weba je da bude na student.math.hr, a ne u nekim poddirektorijima....

HijenA
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-26 = 44 - 70

PostPostano: 19:41 sri, 27. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Nesi"]ne "jedna od" nego "jedina"[/quote]

tamo jos uvijek pise "webmasterima" sto jest mnozina od webmaster (samo drugi padez.

[quote]
a redirekcije na novi sajt mi je glupo raditi... mjesto weba je da bude na student.math.hr, a ne u nekim poddirektorijima....[/quote]

nda...gosp. stalec se, kao i obicno, pokazuje vrlo energicnim kad je stvar o studentima :roll:
Nesi (napisa):

tamo jos uvijek pise "webmasterima" sto jest mnozina od webmaster (samo drugi padez.

Citat:

nda...gosp. stalec se, kao i obicno, pokazuje vrlo energicnim kad je stvar o studentima Rolling Eyes

I bow before you Veliki Limun, on je kiseo i zut Bow to the left

[Vrh]
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Sarma: -

PostPostano: 15:40 ned, 15. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

nisam nikad bila za bombasticne najave :g:

novi web je online, pohvale i konstruktivne kritike :arrow: u guestbook (ili ovdje, ili u mejl)
ako guestbook postane leglo spama (by spam-botovi), otici ce u vjecna lovista, ali sacuvat cu stare stvari ;)

bilo kakav doprinos ce 100% biti razmotren i vjerojatno zaljepljen gore :g: (ovisno o cemu se radi)

so, visit this: http://web.studenti.math.hr/
nisam nikad bila za bombasticne najave Mr. Green

novi web je online, pohvale i konstruktivne kritike Arrow u guestbook (ili ovdje, ili u mejl)
ako guestbook postane leglo spama (by spam-botovi), otici ce u vjecna lovista, ali sacuvat cu stare stvari Wink

bilo kakav doprinos ce 100% biti razmotren i vjerojatno zaljepljen gore Mr. Green (ovisno o cemu se radi)

so, visit this: http://web.studenti.math.hr/

goc9999
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 27 - 22

PostPostano: 11:31 uto, 24. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

svidja mi se novi student ima puno sadrzaja :grouphug: :baloni:
i cini mi se da bi mogao dosta toga ponuditi studosima,samo da bude i redovito update-an :) a sto se tice novoga web maila------totalna bolestina,po meni najbolji i najljepsi mail ikad,svaka cast tko god da ga je odabrao/kupio/napravio :thumbup
svidja mi se novi student ima puno sadrzaja Ma, mi smo si svi ok! Baloni... puuuno balona!
i cini mi se da bi mogao dosta toga ponuditi studosima,samo da bude i redovito update-an Smile a sto se tice novoga web maila------totalna bolestina,po meni najbolji i najljepsi mail ikad,svaka cast tko god da ga je odabrao/kupio/napravio :thumbup

[Vrh]
koryanshea
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

17 = 27 - 10

PostPostano: 9:44 sri, 25. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

kad ce proradit sve osobne stranice?
kad ce proradit sve osobne stranice?

venovako
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

56 = 65 - 9

PostPostano: 9:59 sri, 25. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

nikad

tocnije, kad ih sve osobe prebace sa starog u novi home
nikad

tocnije, kad ih sve osobe prebace sa starog u novi home

[Vrh]
SvekY
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

11 = 14 - 3

PostPostano: 15:23 sri, 25. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="venovako"]kad ih sve osobe prebace sa starog u novi home[/quote]
To je najlakse ovako:
[list=1]
[*] Ako niste u home direktoriju (obicno "[student]/student1/%LOGIN%"), upisite: [i]cd[/i]
[*] Upisite: [i]cp -p -r /old/student1/%LOGIN%/public_html/ .[/i] (zajedno sa tockom!!)
[/list:o]
[b]ILI[/b]
bez obzira na trenutacni direktorij, upisite: [i]cp -p -r /old/student1/%LOGIN%/public_html/ ~[/i]

Tu je %LOGIN% vas username, login, tj. ime kojim se prijavljujete na studenta.

Ovako cete iskopirati cijeli direktorij sa permissionima kao i u originalu, dakle, ako je stranica prije radila, i sada bi trebala raditi.
venovako (napisa):
kad ih sve osobe prebace sa starog u novi home

To je najlakse ovako:

1. Ako niste u home direktoriju (obicno "[student]/student1/%LOGIN%"), upisite: cd
  2. Upisite: cp -p -r /old/student1/%LOGIN%/public_html/ . (zajedno sa tockom!!)

ILI
bez obzira na trenutacni direktorij, upisite: cp -p -r /old/student1/%LOGIN%/public_html/ ~

Tu je %LOGIN% vas username, login, tj. ime kojim se prijavljujete na studenta.

Ovako cete iskopirati cijeli direktorij sa permissionima kao i u originalu, dakle, ako je stranica prije radila, i sada bi trebala raditi.

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 16:40 sri, 25. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

A moze se i prebaciti cijeli home:

[tt]cp -a /old/student1/%LOGIN% ~/..[/tt]
(pisano napamet, ali sumnjam da grijesim ;))

Za one koji zaziru od s[b]hell[/b]a [ ;) ], upotrijebite [url=http://winscp.net/eng/index.php]WinSCP[/url], pa povucite stvari negdje (npr. u praktikum) iz starog direktorija i onda ih uploadajte natrag na studenta, ali u novi dir. 8)
A moze se i prebaciti cijeli home:

cp -a /old/student1/%LOGIN% ~/..
(pisano napamet, ali sumnjam da grijesim Wink)

Za one koji zaziru od shella [ Wink ], upotrijebite WinSCP, pa povucite stvari negdje (npr. u praktikum) iz starog direktorija i onda ih uploadajte natrag na studenta, ali u novi dir. Cool

[Vrh]
venovako
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

56 = 65 - 9

PostPostano: 16:51 sri, 25. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Hm, koliko je zdravo prebacivati citav $HOME, s konfiguracijskim datotekama programa kojih ili vise nema ili su im sistemske postavke drugacije?
Hm, koliko je zdravo prebacivati citav $HOME, s konfiguracijskim datotekama programa kojih ili vise nema ili su im sistemske postavke drugacije?

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 17:07 sri, 25. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="venovako"]Hm, koliko je zdravo prebacivati citav $HOME, s konfiguracijskim datotekama programa kojih ili vise nema ili su im sistemske postavke drugacije?[/quote]

Ne znam. :neznam: Meni je uredno proslo i, uz sitne ispravke, sve ok radi. :D Ali ja niti ne kotistim nesto puno studenta... :/

Ok, onda bez config datoteka (i iceg drugog skrivenog):
[tt]cp -a /old/student1/%LOGIN%/* ~[/tt]

Bolje? :bundeva:
venovako (napisa):

Ne znam. Ja to stvarno ne znam Meni je uredno proslo i, uz sitne ispravke, sve ok radi. Very Happy Ali ja niti ne kotistim nesto puno studenta... Ehm?

cp -a /old/student1/%LOGIN%/* ~

Bolje? Bundeva

[Vrh]
Kruno
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

29 = 29 - 0

PostPostano: 21:52 sri, 25. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="venovako"]Hm, koliko je zdravo prebacivati citav $HOME, s konfiguracijskim datotekama programa kojih ili vise nema ili su im sistemske postavke drugacije?[/quote]

To je bio jedan od vaznijih razloga zasto nismo svim kopirali citav $HOME.

[quote="vsego"]
Ne znam. :neznam: Meni je uredno proslo i, uz sitne ispravke, sve ok radi. :D Ali ja niti ne kotistim nesto puno studenta... :/
[/quote]

Vecina studenata niti ne zna da skrivene konfiguracije postoje niti ih ikada rucno mjenja. A svi programi ionako svaki put stvore sve sto im fali.

[quote="vsego"]
[tt]cp -a /old/student1/%LOGIN%/* ~[/tt]

Bolje? :bundeva:[/quote]

Puno :)

--
Kruno :soldiersalute:
venovako (napisa):

To je bio jedan od vaznijih razloga zasto nismo svim kopirali citav $HOME.

vsego (napisa):

Ne znam. Ja to stvarno ne znam Meni je uredno proslo i, uz sitne ispravke, sve ok radi. Very Happy Ali ja niti ne kotistim nesto puno studenta... Ehm?

Vecina studenata niti ne zna da skrivene konfiguracije postoje niti ih ikada rucno mjenja. A svi programi ionako svaki put stvore sve sto im fali.

vsego (napisa):

cp -a /old/student1/%LOGIN%/* ~

Bolje? Bundeva

Puno Smile

Kruno Aye, aye, sir!

[Vrh]
steelworker
Site Admin
Site Admin

44 = 50 - 6
Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.

PostPostano: 21:15 čet, 26. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Zasto ja za ovo saznam ovako usput na Forumu?! :soldiercry: Zasto me nije neki mail izbombardirao upozorenjem? :soldiersad:

...

P.S.

Evo iskopirao sam si. I dalje si ne vidim site na webu. :soldiershocked: Je li se mijenjala i adresa studentskog web posluzitelja? Ili?
Zasto ja za ovo saznam ovako usput na Forumu?! Cry Zasto me nije neki mail izbombardirao upozorenjem? Sad

...

P.S.

Evo iskopirao sam si. I dalje si ne vidim site na webu. Shocked Je li se mijenjala i adresa studentskog web posluzitelja? Ili?

Like you can't stand the hatred and the lies
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 21:35 čet, 26. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Hmda... nije dosta sto pise u motd-u, na Forumu i studentovom webu, right? :roll:

[quote="motd @ student.math.hr"]Kratki pregled promjena:

1. Home direktoriji
Stvoreni su novi home direktoriji svim korisnicima koji sadrze samo osnovnu konfiguraciju. Stari podaci dostupni su, samo za citanje, u
/old/student1/korisnicko_ime
za studente, te u
/old/math/korisnicko_ime
za profesore i asistente.
Studentima je quota povecana na 100 MB.

2. Webmail
Postavljen je novi webmail na adresi
http://webmail.studenti.math.hr

3. Korisnicke web stranice
Studenti ce svojim web stranicama od sada pristupati ovako:
http://web.studenti.math.hr/~korisnicko_ime

4. E-mail
Postavljena je zastita od virusa i spama. Poruke za koje je sustav siguran da su spam ili sadrze viruse ne dolaze u korisnicke sanducice, a one za koje nije siguran spremaju se u korisnickom direktoriju u
~/Mail/probably-spam
Detaljni log o primljenim porukama i njihovoj klasifikaciji nalazi se u korisnickom direktoriju u
~/.procmail-log
Jos jedna promjena je i postavljanje maksimalne velicine sanducica na 20 MB[/quote]

A sto se tvog sitea tice, rekao bih da si fulao permissione na [tt]public_html[/tt], jer meni ne prolazi
[tt]cd ~robisorn/public_html[/tt]
a ja sam grupa [tt]math[/tt], dakle za mene vrijede isti permovi tvojih fileova kao i za webserver. :?
Hmda... nije dosta sto pise u motd-u, na Forumu i studentovom webu, right? Rolling Eyes

motd @ student.math.hr (napisa):
Kratki pregled promjena:

1. Home direktoriji
Stvoreni su novi home direktoriji svim korisnicima koji sadrze samo osnovnu konfiguraciju. Stari podaci dostupni su, samo za citanje, u
/old/student1/korisnicko_ime
za studente, te u
/old/math/korisnicko_ime
za profesore i asistente.
Studentima je quota povecana na 100 MB.

2. Webmail
Postavljen je novi webmail na adresi
http://webmail.studenti.math.hr

3. Korisnicke web stranice
Studenti ce svojim web stranicama od sada pristupati ovako:
http://web.studenti.math.hr/~korisnicko_ime

4. E-mail
Postavljena je zastita od virusa i spama. Poruke za koje je sustav siguran da su spam ili sadrze viruse ne dolaze u korisnicke sanducice, a one za koje nije siguran spremaju se u korisnickom direktoriju u
~/Mail/probably-spam
Detaljni log o primljenim porukama i njihovoj klasifikaciji nalazi se u korisnickom direktoriju u
~/.procmail-log
Jos jedna promjena je i postavljanje maksimalne velicine sanducica na 20 MB

A sto se tvog sitea tice, rekao bih da si fulao permissione na public_html, jer meni ne prolazi
cd ~robisorn/public_html
a ja sam grupa math, dakle za mene vrijede isti permovi tvojih fileova kao i za webserver. Confused

[Vrh]
steelworker
Site Admin
Site Admin

44 = 50 - 6
Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.

PostPostano: 23:11 sub, 4. 11. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Hmda... nije dosta sto pise u motd-u, na Forumu i studentovom webu, right? :roll:[/quote]

Studentov web mi se ne otvara (a novu adresu nisam zano dok mi ju nisi sad napisao ;) ), a imam groznu naviku da ne gledam kaj mi izbaci motd. :oops:

Pa sam sam iskopiral iz /old-a, nisam dopustenja, nisam imal vremena.. Thnks, bum si pogledal.

P.S.
[url=http://web.studenti.math.hr/~robisorn/]It's alive![/url] :banana:
vsego (napisa):
Hmda... nije dosta sto pise u motd-u, na Forumu i studentovom webu, right? Rolling Eyes

Studentov web mi se ne otvara (a novu adresu nisam zano dok mi ju nisi sad napisao Wink ), a imam groznu naviku da ne gledam kaj mi izbaci motd. Embarassed

Pa sam sam iskopiral iz /old-a, nisam dopustenja, nisam imal vremena.. Thnks, bum si pogledal.

P.S.
It's alive! Dancing banana

Like you can't stand the hatred and the lies
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Računalni sustavi na Fakultetu Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Možete otvarati nove teme.
Možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum