Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
goc9999 Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 8:58 uto, 26. 9. 2006 Naslov: studentski web |
|
|
tko je admin na nasem studnet.math.hr - u,maloprije sam bio na bius-ovom webu i site je odlican,dok mi imamo obavijesti na nasem :
[quote]Dan 31.10.2005, ponedjeljak prije Svih Svetih, je NERADNI dan, odlucio je v.d. dekana prof. P.Pandzic[/quote]
zar nije malo sramota da faks koji ima smjer za dipl.ing.racunarstva nema ni posten site,pogotovo ovaj studentski koji bi trebao biti odraz "inovativnosti i rada" nasig studenata :D
tko je admin na nasem studnet.math.hr - u,maloprije sam bio na bius-ovom webu i site je odlican,dok mi imamo obavijesti na nasem :
Citat: | Dan 31.10.2005, ponedjeljak prije Svih Svetih, je NERADNI dan, odlucio je v.d. dekana prof. P.Pandzic |
zar nije malo sramota da faks koji ima smjer za dipl.ing.racunarstva nema ni posten site,pogotovo ovaj studentski koji bi trebao biti odraz "inovativnosti i rada" nasig studenata
|
|
[Vrh] |
|
HijenA Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)
Spol:
Sarma: -
|
|
[Vrh] |
|
HijenA Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)
Spol:
Sarma: -
|
Postano: 15:40 ned, 15. 10. 2006 Naslov: |
|
|
nisam nikad bila za bombasticne najave :g:
novi web je online, pohvale i konstruktivne kritike :arrow: u guestbook (ili ovdje, ili u mejl)
ako guestbook postane leglo spama (by spam-botovi), otici ce u vjecna lovista, ali sacuvat cu stare stvari ;)
bilo kakav doprinos ce 100% biti razmotren i vjerojatno zaljepljen gore :g: (ovisno o cemu se radi)
so, visit this: http://web.studenti.math.hr/
nisam nikad bila za bombasticne najave
novi web je online, pohvale i konstruktivne kritike u guestbook (ili ovdje, ili u mejl)
ako guestbook postane leglo spama (by spam-botovi), otici ce u vjecna lovista, ali sacuvat cu stare stvari
bilo kakav doprinos ce 100% biti razmotren i vjerojatno zaljepljen gore (ovisno o cemu se radi)
so, visit this: http://web.studenti.math.hr/
_________________ It's not who you love. It's how.
|
|
[Vrh] |
|
goc9999 Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
koryanshea Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 9:44 sri, 25. 10. 2006 Naslov: |
|
|
kad ce proradit sve osobne stranice?
kad ce proradit sve osobne stranice?
_________________ "Download the files to a non-networked, firewalled computer."
- Dr. Elizabeth Weir
|
|
[Vrh] |
|
venovako Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
SvekY Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 15:23 sri, 25. 10. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="venovako"]kad ih sve osobe prebace sa starog u novi home[/quote]
To je najlakse ovako:
[list=1]
[*] Ako niste u home direktoriju (obicno "[student]/student1/%LOGIN%"), upisite: [i]cd[/i]
[*] Upisite: [i]cp -p -r /old/student1/%LOGIN%/public_html/ .[/i] (zajedno sa tockom!!)
[/list:o]
[b]ILI[/b]
bez obzira na trenutacni direktorij, upisite: [i]cp -p -r /old/student1/%LOGIN%/public_html/ ~[/i]
Tu je %LOGIN% vas username, login, tj. ime kojim se prijavljujete na studenta.
Ovako cete iskopirati cijeli direktorij sa permissionima kao i u originalu, dakle, ako je stranica prije radila, i sada bi trebala raditi.
venovako (napisa): | kad ih sve osobe prebace sa starog u novi home |
To je najlakse ovako:
- Ako niste u home direktoriju (obicno "[student]/student1/%LOGIN%"), upisite: cd
- Upisite: cp -p -r /old/student1/%LOGIN%/public_html/ . (zajedno sa tockom!!)
ILI
bez obzira na trenutacni direktorij, upisite: cp -p -r /old/student1/%LOGIN%/public_html/ ~
Tu je %LOGIN% vas username, login, tj. ime kojim se prijavljujete na studenta.
Ovako cete iskopirati cijeli direktorij sa permissionima kao i u originalu, dakle, ako je stranica prije radila, i sada bi trebala raditi.
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 16:40 sri, 25. 10. 2006 Naslov: |
|
|
A moze se i prebaciti cijeli home:
[tt]cp -a /old/student1/%LOGIN% ~/..[/tt]
(pisano napamet, ali sumnjam da grijesim ;))
Za one koji zaziru od s[b]hell[/b]a [ ;) ], upotrijebite [url=http://winscp.net/eng/index.php]WinSCP[/url], pa povucite stvari negdje (npr. u praktikum) iz starog direktorija i onda ih uploadajte natrag na studenta, ali u novi dir. 8)
A moze se i prebaciti cijeli home:
cp -a /old/student1/%LOGIN% ~/..
(pisano napamet, ali sumnjam da grijesim )
Za one koji zaziru od shella [ ], upotrijebite WinSCP, pa povucite stvari negdje (npr. u praktikum) iz starog direktorija i onda ih uploadajte natrag na studenta, ali u novi dir.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
venovako Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 17:07 sri, 25. 10. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="venovako"]Hm, koliko je zdravo prebacivati citav $HOME, s konfiguracijskim datotekama programa kojih ili vise nema ili su im sistemske postavke drugacije?[/quote]
Ne znam. :neznam: Meni je uredno proslo i, uz sitne ispravke, sve ok radi. :D Ali ja niti ne kotistim nesto puno studenta... :/
Ok, onda bez config datoteka (i iceg drugog skrivenog):
[tt]cp -a /old/student1/%LOGIN%/* ~[/tt]
Bolje? :bundeva:
venovako (napisa): | Hm, koliko je zdravo prebacivati citav $HOME, s konfiguracijskim datotekama programa kojih ili vise nema ili su im sistemske postavke drugacije? |
Ne znam. Meni je uredno proslo i, uz sitne ispravke, sve ok radi. Ali ja niti ne kotistim nesto puno studenta...
cp -a /old/student1/%LOGIN%/* ~
Bolje?
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
Kruno Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 21:52 sri, 25. 10. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="venovako"]Hm, koliko je zdravo prebacivati citav $HOME, s konfiguracijskim datotekama programa kojih ili vise nema ili su im sistemske postavke drugacije?[/quote]
To je bio jedan od vaznijih razloga zasto nismo svim kopirali citav $HOME.
[quote="vsego"]
Ne znam. :neznam: Meni je uredno proslo i, uz sitne ispravke, sve ok radi. :D Ali ja niti ne kotistim nesto puno studenta... :/
[/quote]
Vecina studenata niti ne zna da skrivene konfiguracije postoje niti ih ikada rucno mjenja. A svi programi ionako svaki put stvore sve sto im fali.
[quote="vsego"]
[tt]cp -a /old/student1/%LOGIN%/* ~[/tt]
Bolje? :bundeva:[/quote]
Puno :)
--
Kruno :soldiersalute:
venovako (napisa): | Hm, koliko je zdravo prebacivati citav $HOME, s konfiguracijskim datotekama programa kojih ili vise nema ili su im sistemske postavke drugacije? |
To je bio jedan od vaznijih razloga zasto nismo svim kopirali citav $HOME.
vsego (napisa): |
Ne znam. Meni je uredno proslo i, uz sitne ispravke, sve ok radi. Ali ja niti ne kotistim nesto puno studenta...
|
Vecina studenata niti ne zna da skrivene konfiguracije postoje niti ih ikada rucno mjenja. A svi programi ionako svaki put stvore sve sto im fali.
vsego (napisa): |
cp -a /old/student1/%LOGIN%/* ~
Bolje? |
Puno
–
Kruno
|
|
[Vrh] |
|
steelworker Site Admin
Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 21:35 čet, 26. 10. 2006 Naslov: |
|
|
Hmda... nije dosta sto pise u motd-u, na Forumu i studentovom webu, right? :roll:
[quote="motd @ student.math.hr"]Kratki pregled promjena:
1. Home direktoriji
Stvoreni su novi home direktoriji svim korisnicima koji sadrze samo osnovnu konfiguraciju. Stari podaci dostupni su, samo za citanje, u
/old/student1/korisnicko_ime
za studente, te u
/old/math/korisnicko_ime
za profesore i asistente.
Studentima je quota povecana na 100 MB.
2. Webmail
Postavljen je novi webmail na adresi
http://webmail.studenti.math.hr
3. Korisnicke web stranice
Studenti ce svojim web stranicama od sada pristupati ovako:
http://web.studenti.math.hr/~korisnicko_ime
4. E-mail
Postavljena je zastita od virusa i spama. Poruke za koje je sustav siguran da su spam ili sadrze viruse ne dolaze u korisnicke sanducice, a one za koje nije siguran spremaju se u korisnickom direktoriju u
~/Mail/probably-spam
Detaljni log o primljenim porukama i njihovoj klasifikaciji nalazi se u korisnickom direktoriju u
~/.procmail-log
Jos jedna promjena je i postavljanje maksimalne velicine sanducica na 20 MB[/quote]
A sto se tvog sitea tice, rekao bih da si fulao permissione na [tt]public_html[/tt], jer meni ne prolazi
[tt]cd ~robisorn/public_html[/tt]
a ja sam grupa [tt]math[/tt], dakle za mene vrijede isti permovi tvojih fileova kao i za webserver. :?
Hmda... nije dosta sto pise u motd-u, na Forumu i studentovom webu, right?
motd @ student.math.hr (napisa): | Kratki pregled promjena:
1. Home direktoriji
Stvoreni su novi home direktoriji svim korisnicima koji sadrze samo osnovnu konfiguraciju. Stari podaci dostupni su, samo za citanje, u
/old/student1/korisnicko_ime
za studente, te u
/old/math/korisnicko_ime
za profesore i asistente.
Studentima je quota povecana na 100 MB.
2. Webmail
Postavljen je novi webmail na adresi
http://webmail.studenti.math.hr
3. Korisnicke web stranice
Studenti ce svojim web stranicama od sada pristupati ovako:
http://web.studenti.math.hr/~korisnicko_ime
4. E-mail
Postavljena je zastita od virusa i spama. Poruke za koje je sustav siguran da su spam ili sadrze viruse ne dolaze u korisnicke sanducice, a one za koje nije siguran spremaju se u korisnickom direktoriju u
~/Mail/probably-spam
Detaljni log o primljenim porukama i njihovoj klasifikaciji nalazi se u korisnickom direktoriju u
~/.procmail-log
Jos jedna promjena je i postavljanje maksimalne velicine sanducica na 20 MB |
A sto se tvog sitea tice, rekao bih da si fulao permissione na public_html, jer meni ne prolazi
cd ~robisorn/public_html
a ja sam grupa math, dakle za mene vrijede isti permovi tvojih fileova kao i za webserver.
|
|
[Vrh] |
|
steelworker Site Admin
Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.
|
Postano: 23:11 sub, 4. 11. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]Hmda... nije dosta sto pise u motd-u, na Forumu i studentovom webu, right? :roll:[/quote]
Studentov web mi se ne otvara (a novu adresu nisam zano dok mi ju nisi sad napisao ;) ), a imam groznu naviku da ne gledam kaj mi izbaci motd. :oops:
Pa sam sam iskopiral iz /old-a, nisam dopustenja, nisam imal vremena.. Thnks, bum si pogledal.
P.S.
[url=http://web.studenti.math.hr/~robisorn/]It's alive![/url] :banana:
vsego (napisa): | Hmda... nije dosta sto pise u motd-u, na Forumu i studentovom webu, right? |
Studentov web mi se ne otvara (a novu adresu nisam zano dok mi ju nisi sad napisao ), a imam groznu naviku da ne gledam kaj mi izbaci motd.
Pa sam sam iskopiral iz /old-a, nisam dopustenja, nisam imal vremena.. Thnks, bum si pogledal.
P.S.
It's alive!
_________________ I live like this 'cause I like it
And I've seen too much to pretend
You can't ignore the beauty in the things that you love
Like you can't stand the hatred and the lies
|
|
[Vrh] |
|
|