Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
tihy Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 9:52 uto, 19. 9. 2006 Naslov: bolonjci, upis 2.godine |
|
|
ja sam pala programiranje na 1.godini... zanima me kako (šta sve trebam uraditi, platiti, pisat molbu i sl.) upisujem 2.godinu? budući da sam ja malo smotana, pa nemam pojma na kojem principu ide upis u višu godinu.. molila bi nekog, dovoljno ljubaznog, da mi to sve lijepo napise i objasni..
unaprijed hvala!!
:oops: :oops:
:) :)
ja sam pala programiranje na 1.godini... zanima me kako (šta sve trebam uraditi, platiti, pisat molbu i sl.) upisujem 2.godinu? budući da sam ja malo smotana, pa nemam pojma na kojem principu ide upis u višu godinu.. molila bi nekog, dovoljno ljubaznog, da mi to sve lijepo napise i objasni..
unaprijed hvala!!
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
Postano: 10:24 uto, 19. 9. 2006 Naslov: |
|
|
drugu godinu ces upisati tek kad polozis programiranje....
sada na upisima ti upisujes ponavljanje prve godine
i predlazem da prilozis molbu gdje molis upis kolegija s vise godine (onih kojima programiranje C nije uvjet - pogledaj na slikicu stabla studija), jer nema smisla da cijelu godinu provedes samo na Cu...
odes u referadu, pokupis uplatnicu (onu na 200 kuna) i jos pitas za uplatnicu za molbu kolika je svota i poziv na broj... to odes uplatiti... vratis se na brdo i dalje slusas upute teta iz referade... (da li ispunjavas papire, ili samo klikas po studomatu ili ne radis nista - to zbilja ne znam)
mislim, skoci do referade i pitaj, sad jos nije guzva i vjerujem da ce ti lijepo nacrtati sto moras napraviti... meni uvijek jesu ;-)
a onda to lijepo napises na forum, da i drugi znaju ;-)
drugu godinu ces upisati tek kad polozis programiranje....
sada na upisima ti upisujes ponavljanje prve godine
i predlazem da prilozis molbu gdje molis upis kolegija s vise godine (onih kojima programiranje C nije uvjet - pogledaj na slikicu stabla studija), jer nema smisla da cijelu godinu provedes samo na Cu...
odes u referadu, pokupis uplatnicu (onu na 200 kuna) i jos pitas za uplatnicu za molbu kolika je svota i poziv na broj... to odes uplatiti... vratis se na brdo i dalje slusas upute teta iz referade... (da li ispunjavas papire, ili samo klikas po studomatu ili ne radis nista - to zbilja ne znam)
mislim, skoci do referade i pitaj, sad jos nije guzva i vjerujem da ce ti lijepo nacrtati sto moras napraviti... meni uvijek jesu
a onda to lijepo napises na forum, da i drugi znaju
_________________ It's not who you love. It's how.
|
|
[Vrh] |
|
mladac Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
tihy Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 7:57 sri, 20. 9. 2006 Naslov: |
|
|
puno ti hvala, nesi, mislim da cu tako i uraditi.. Ma sva sam se smotala, jer sta god dodjem pitat u vezi bolonje u referadu, uvijek je odgovor: NEZNAMO NI MI JOS TOCNO.. :)
A i ovo bi mi bilo pametno, sta mi je sego predlozio..
puno ti hvala, nesi, mislim da cu tako i uraditi.. Ma sva sam se smotala, jer sta god dodjem pitat u vezi bolonje u referadu, uvijek je odgovor: NEZNAMO NI MI JOS TOCNO..
A i ovo bi mi bilo pametno, sta mi je sego predlozio..
|
|
[Vrh] |
|
tihy Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 21:46 pet, 22. 9. 2006 Naslov: |
|
|
ej.. ja sam bila danas u referadi, obavila sam sta sam trebala.. ovako, ako nekog zanima, oni koji su pali samo C po bolonji, ja sam dosla u referadu, teta mi je dala 2 uplatnice, jednu za upis u visu god.(nalaze se kod oglasne, 200kn),a drugu za molbu da slusam predmete s druge godine (100kn). to sam lijepo popunila (molbu sam kupila u skriptarnici), popunila sam i upisni i prijavni list, platila uplatnice,urudžbirala molbu kod tete kosjenke i to sve skupa odnijela u referadu.. sad samo cekam rjesenje molbe.. Uglavnom, upisuje se ponavljanje prve godine, al slusamo predmete s druge za koje imamo uvjete (kao sto je nesi napisala)..
i to bi bilo to :lol: :lol:
ej.. ja sam bila danas u referadi, obavila sam sta sam trebala.. ovako, ako nekog zanima, oni koji su pali samo C po bolonji, ja sam dosla u referadu, teta mi je dala 2 uplatnice, jednu za upis u visu god.(nalaze se kod oglasne, 200kn),a drugu za molbu da slusam predmete s druge godine (100kn). to sam lijepo popunila (molbu sam kupila u skriptarnici), popunila sam i upisni i prijavni list, platila uplatnice,urudžbirala molbu kod tete kosjenke i to sve skupa odnijela u referadu.. sad samo cekam rjesenje molbe.. Uglavnom, upisuje se ponavljanje prve godine, al slusamo predmete s druge za koje imamo uvjete (kao sto je nesi napisala)..
i to bi bilo to
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
|
[Vrh] |
|
me_me Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
SickJedi Moderator

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
mladac Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
tihana Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|

|
|
[Vrh] |
|
HijenA Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 21:29 ned, 24. 9. 2006 Naslov: |
|
|
dakle...
[quote="Statut PMF-MO"]
Članak 71.
Ako student ne ispuni propisane uvjete za upis u narednu godinu (polaganje svih završnih ispita iz tekuće godine) može nastaviti studij tako da ponovno upiše predmete za koje nije ispunio propisane uvjete te dio predmeta iz više godine, ali tako da ukupan broj ECTS bodova upisanih predmeta ne prelazi 35 po semestru.
[/quote]
tu sve lijepo pise. dakle...nikakve se molbe ne moraju pisati niti ista za to treba placati. svaki student PMF-MOa IMA PRAVO upisati sve kolegije vise godine za koje je ostvario pravo upisa. dakle...ako je netko polozio sve osim racunarstva ili programiranja, mora mu se omoguciti upis analize 3 (ili kako se vec taj kolegij zove) u 3. semestru studija. to i jest poanta bolonje, kao sto je to
krcko (:wob:) lijepo naglasio: ne postoje godine u tom smislu, to je samo ostatak iz starog sistema. postoji stablo kolegija po kojem se penjete kako dajete uvjete za pojedini kolegij.
naravno...pripazite na gornju odredbu: mozete upisati maksimalno 35 ECTS bodova po semestru.
PS. ako netko pita, molbe za upis kolegija s vise godine za bolonjce nisu, barem koliko ja znam, niti u jednom aktu fakulteta koji se donosio na FVu. to ukljucuje sve pravilnike.
dakle...
Statut PMF-MO (napisa): |
Članak 71.
Ako student ne ispuni propisane uvjete za upis u narednu godinu (polaganje svih završnih ispita iz tekuće godine) može nastaviti studij tako da ponovno upiše predmete za koje nije ispunio propisane uvjete te dio predmeta iz više godine, ali tako da ukupan broj ECTS bodova upisanih predmeta ne prelazi 35 po semestru.
|
tu sve lijepo pise. dakle...nikakve se molbe ne moraju pisati niti ista za to treba placati. svaki student PMF-MOa IMA PRAVO upisati sve kolegije vise godine za koje je ostvario pravo upisa. dakle...ako je netko polozio sve osim racunarstva ili programiranja, mora mu se omoguciti upis analize 3 (ili kako se vec taj kolegij zove) u 3. semestru studija. to i jest poanta bolonje, kao sto je to
krcko ( ) lijepo naglasio: ne postoje godine u tom smislu, to je samo ostatak iz starog sistema. postoji stablo kolegija po kojem se penjete kako dajete uvjete za pojedini kolegij.
naravno...pripazite na gornju odredbu: mozete upisati maksimalno 35 ECTS bodova po semestru.
PS. ako netko pita, molbe za upis kolegija s vise godine za bolonjce nisu, barem koliko ja znam, niti u jednom aktu fakulteta koji se donosio na FVu. to ukljucuje sve pravilnike.
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 0:08 pon, 25. 9. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="HijenA"]PS. ako netko pita, molbe za upis kolegija s vise godine za bolonjce nisu, barem koliko ja znam, niti u jednom aktu fakulteta koji se donosio na FVu. to ukljucuje sve pravilnike.[/quote]
[url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?p=61093#61093]Cjenik Referade[/url] je donesen na FVu. 8) Pitanje je, naravno, sto sve spada "Molba za slušanje kolegija s više godine studija (parcijalni upis)"... :neznam:
HijenA (napisa): | PS. ako netko pita, molbe za upis kolegija s vise godine za bolonjce nisu, barem koliko ja znam, niti u jednom aktu fakulteta koji se donosio na FVu. to ukljucuje sve pravilnike. |
Cjenik Referade je donesen na FVu. Pitanje je, naravno, sto sve spada "Molba za slušanje kolegija s više godine studija (parcijalni upis)"...
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
SickJedi Moderator

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|

|
Postano: 8:33 pon, 25. 9. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="HijenA"][quote="Statut PMF-MO"]
Članak 71.
[/quote]
tu sve lijepo pise. dakle...nikakve se molbe ne moraju pisati niti ista za to treba placati. svaki student PMF-MOa IMA PRAVO upisati sve kolegije vise godine za koje je ostvario pravo upisa.[/quote]
Sumnjam da uprava fakulteta i tete iz referade sistematski prate forum, a cak i ako prate tesko da ce reagirati samo na osnovu piskaranja po forumu. Dakle, uoblicite nekakvi sluzbeni prigovor i posaljite ga mjerodavnima (govorim HijenI i ostalim studrepovcima).
Jos jedna stvar, to sto pise u Statutu ne znaci da se pravo upisa vise godine ostvaruje bez novcane naknade. Uobicajeno je da se pritom placa administrativna taksa i mislim da ce tako i ostati. Meni se jedino cini da bi za bolonjce taksa morala pokrivati upis svih kolegija za koje su polozeni prethodnici, a da bi se molba trebala pisati samo ako se trazi nesto ekstra.
HijenA (napisa): | Statut PMF-MO (napisa): |
Članak 71.
|
tu sve lijepo pise. dakle...nikakve se molbe ne moraju pisati niti ista za to treba placati. svaki student PMF-MOa IMA PRAVO upisati sve kolegije vise godine za koje je ostvario pravo upisa. |
Sumnjam da uprava fakulteta i tete iz referade sistematski prate forum, a cak i ako prate tesko da ce reagirati samo na osnovu piskaranja po forumu. Dakle, uoblicite nekakvi sluzbeni prigovor i posaljite ga mjerodavnima (govorim HijenI i ostalim studrepovcima).
Jos jedna stvar, to sto pise u Statutu ne znaci da se pravo upisa vise godine ostvaruje bez novcane naknade. Uobicajeno je da se pritom placa administrativna taksa i mislim da ce tako i ostati. Meni se jedino cini da bi za bolonjce taksa morala pokrivati upis svih kolegija za koje su polozeni prethodnici, a da bi se molba trebala pisati samo ako se trazi nesto ekstra.
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
HijenA Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
mladac Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 12:35 pon, 25. 9. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="mladac"]ali molba sama po sebi košta 1kn u skriptarnici, 100kn plačamo upis predmeta s više godine što plačate i vi po starom programu[/quote]
Ajmo lijepo vidjeti sto se desi kad ne zadovoljis uvjete:
- [b]"Stari" studenti:[/b] upisuju parcijalu, sto je pad godine + [u]posebno odobreni[/u] kolegiji s vise godine :)
- [b]Bolonjci:[/b] formalno upisuju istu godinu, ali [u]redovito upisuju[/u] i kolegije nasljednike onoga sto su polozili :)
Jasnije? :D
mladac (napisa): | ali molba sama po sebi košta 1kn u skriptarnici, 100kn plačamo upis predmeta s više godine što plačate i vi po starom programu |
Ajmo lijepo vidjeti sto se desi kad ne zadovoljis uvjete:
- "Stari" studenti: upisuju parcijalu, sto je pad godine + posebno odobreni kolegiji s vise godine
- Bolonjci: formalno upisuju istu godinu, ali redovito upisuju i kolegije nasljednike onoga sto su polozili
Jasnije?
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
|