Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

bolonjci, upis 2.godine (informacija)
Idite na 1, 2  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
tihy
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
Sarma = la pohva - posuda
= 5 - 2

PostPostano: 9:52 uto, 19. 9. 2006    Naslov: bolonjci, upis 2.godine Citirajte i odgovorite

ja sam pala programiranje na 1.godini... zanima me kako (šta sve trebam uraditi, platiti, pisat molbu i sl.) upisujem 2.godinu? budući da sam ja malo smotana, pa nemam pojma na kojem principu ide upis u višu godinu.. molila bi nekog, dovoljno ljubaznog, da mi to sve lijepo napise i objasni..
unaprijed hvala!!
:oops: :oops:
:) :)
ja sam pala programiranje na 1.godini... zanima me kako (šta sve trebam uraditi, platiti, pisat molbu i sl.) upisujem 2.godinu? budući da sam ja malo smotana, pa nemam pojma na kojem principu ide upis u višu godinu.. molila bi nekog, dovoljno ljubaznog, da mi to sve lijepo napise i objasni..
unaprijed hvala!!
Embarassed Embarassed
Smile Smile

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Spol: kućni ljubimac
Sarma: -

PostPostano: 10:24 uto, 19. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

drugu godinu ces upisati tek kad polozis programiranje....

sada na upisima ti upisujes ponavljanje prve godine
i predlazem da prilozis molbu gdje molis upis kolegija s vise godine (onih kojima programiranje C nije uvjet - pogledaj na slikicu stabla studija), jer nema smisla da cijelu godinu provedes samo na Cu...

odes u referadu, pokupis uplatnicu (onu na 200 kuna) i jos pitas za uplatnicu za molbu kolika je svota i poziv na broj... to odes uplatiti... vratis se na brdo i dalje slusas upute teta iz referade... (da li ispunjavas papire, ili samo klikas po studomatu ili ne radis nista - to zbilja ne znam)
mislim, skoci do referade i pitaj, sad jos nije guzva i vjerujem da ce ti lijepo nacrtati sto moras napraviti... meni uvijek jesu ;-)
a onda to lijepo napises na forum, da i drugi znaju ;-)
drugu godinu ces upisati tek kad polozis programiranje....

sada na upisima ti upisujes ponavljanje prve godine
i predlazem da prilozis molbu gdje molis upis kolegija s vise godine (onih kojima programiranje C nije uvjet - pogledaj na slikicu stabla studija), jer nema smisla da cijelu godinu provedes samo na Cu...

odes u referadu, pokupis uplatnicu (onu na 200 kuna) i jos pitas za uplatnicu za molbu kolika je svota i poziv na broj... to odes uplatiti... vratis se na brdo i dalje slusas upute teta iz referade... (da li ispunjavas papire, ili samo klikas po studomatu ili ne radis nista - to zbilja ne znam)
mislim, skoci do referade i pitaj, sad jos nije guzva i vjerujem da ce ti lijepo nacrtati sto moras napraviti... meni uvijek jesu Wink
a onda to lijepo napises na forum, da i drugi znaju Wink

mladac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

34 = 91 - 57

PostPostano: 12:33 uto, 19. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

mene zanima kada će biti "proknjižene" ocjene iz c-a nama koji smo ga položili na popravku drugog kolokvija... dakle danas su neki imali problema jer su im htjeli pisat pad budući da im nisu u referadi i na studomatu upisali ocjenu iz programiranja koju su oni položili
mene zanima kada će biti "proknjižene" ocjene iz c-a nama koji smo ga položili na popravku drugog kolokvija... dakle danas su neki imali problema jer su im htjeli pisat pad budući da im nisu u referadi i na studomatu upisali ocjenu iz programiranja koju su oni položili

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 12:36 uto, 19. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

@tihy: Ove godine se dio gradiva Programiranja prebacuje na UuR, pa ti savjetujem da pratis UuR unatoc tome sto si ga polozila. :)

@mladac: Profesor je na sluzbenom putu izvan RH i jednostavno ne moze to "proknjiziti". :( Takvi studenti bi se trebali strpiti dok on dodje i rijesi administraciju. ;)
@tihy: Ove godine se dio gradiva Programiranja prebacuje na UuR, pa ti savjetujem da pratis UuR unatoc tome sto si ga polozila. Smile

@mladac: Profesor je na sluzbenom putu izvan RH i jednostavno ne moze to "proknjiziti". Sad Takvi studenti bi se trebali strpiti dok on dodje i rijesi administraciju. Wink

[Vrh]
tihy
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 5 - 2

PostPostano: 7:57 sri, 20. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

puno ti hvala, nesi, mislim da cu tako i uraditi.. Ma sva sam se smotala, jer sta god dodjem pitat u vezi bolonje u referadu, uvijek je odgovor: NEZNAMO NI MI JOS TOCNO.. :)

A i ovo bi mi bilo pametno, sta mi je sego predlozio..
puno ti hvala, nesi, mislim da cu tako i uraditi.. Ma sva sam se smotala, jer sta god dodjem pitat u vezi bolonje u referadu, uvijek je odgovor: NEZNAMO NI MI JOS TOCNO.. Smile

A i ovo bi mi bilo pametno, sta mi je sego predlozio..

[Vrh]
tihy
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 5 - 2

PostPostano: 21:46 pet, 22. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

ej.. ja sam bila danas u referadi, obavila sam sta sam trebala.. ovako, ako nekog zanima, oni koji su pali samo C po bolonji, ja sam dosla u referadu, teta mi je dala 2 uplatnice, jednu za upis u visu god.(nalaze se kod oglasne, 200kn),a drugu za molbu da slusam predmete s druge godine (100kn). to sam lijepo popunila (molbu sam kupila u skriptarnici), popunila sam i upisni i prijavni list, platila uplatnice,urudžbirala molbu kod tete kosjenke i to sve skupa odnijela u referadu.. sad samo cekam rjesenje molbe.. Uglavnom, upisuje se ponavljanje prve godine, al slusamo predmete s druge za koje imamo uvjete (kao sto je nesi napisala)..
i to bi bilo to :lol: :lol:
ej.. ja sam bila danas u referadi, obavila sam sta sam trebala.. ovako, ako nekog zanima, oni koji su pali samo C po bolonji, ja sam dosla u referadu, teta mi je dala 2 uplatnice, jednu za upis u visu god.(nalaze se kod oglasne, 200kn),a drugu za molbu da slusam predmete s druge godine (100kn). to sam lijepo popunila (molbu sam kupila u skriptarnici), popunila sam i upisni i prijavni list, platila uplatnice,urudžbirala molbu kod tete kosjenke i to sve skupa odnijela u referadu.. sad samo cekam rjesenje molbe.. Uglavnom, upisuje se ponavljanje prve godine, al slusamo predmete s druge za koje imamo uvjete (kao sto je nesi napisala)..
i to bi bilo to Laughing Laughing

[Vrh]
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 22:42 pet, 22. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Bezveze mi je sto vas tjeraju da pisete molbe. Upisivanje kolegija za koje su polozeni prethodnici bi po novom trebao biti default.
Bezveze mi je sto vas tjeraju da pisete molbe. Upisivanje kolegija za koje su polozeni prethodnici bi po novom trebao biti default.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
me_me
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 6 - 3

PostPostano: 22:53 pet, 22. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"]Bezveze mi je sto vas tjeraju da pisete molbe. Upisivanje kolegija za koje su polozeni prethodnici bi po novom trebao biti default.[/quote]
s tim se slazem, ja sam i mislila da je to tako, ocito sam se zeznula...
krcko (napisa):

s tim se slazem, ja sam i mislila da je to tako, ocito sam se zeznula...

[Vrh]
SickJedi
Moderator
Moderator

Spol: muško
12 = 42 - 30

PostPostano: 0:09 sub, 23. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"]Bezveze mi je sto vas tjeraju da pisete molbe. Upisivanje kolegija za koje su polozeni prethodnici bi po novom trebao biti default.[/quote]

Nije bez veze, treba otet lovu gdje se god stigne... Hrvatska...
krcko (napisa):

Ken Lee je zakon!!!
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice MSNM
mladac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

34 = 91 - 57

PostPostano: 10:05 sub, 23. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

pa nisu se baš obogatili kad je molba kunu a kolko sam skužila onih 100 bi se i bez molbe trebalo uplatit. ili sam krivo skužila? ma mene ljuti što nitko niš točno ne kaže... svakom kažu nešto drugo. nego zanima da li se rješila ona situacija s onima koji su drugi put pali godinu i sad im nedaju upis predmeta sljedbenika
pa nisu se baš obogatili kad je molba kunu a kolko sam skužila onih 100 bi se i bez molbe trebalo uplatit. ili sam krivo skužila? ma mene ljuti što nitko niš točno ne kaže... svakom kažu nešto drugo. nego zanima da li se rješila ona situacija s onima koji su drugi put pali godinu i sad im nedaju upis predmeta sljedbenika

tihana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

134 = 153 - 19

PostPostano: 14:37 sub, 23. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="mladac"] nego zanima da li se rješila ona situacija s onima koji su drugi put pali godinu i sad im nedaju upis predmeta sljedbenika[/quote]

još se ništa nezna za njih :cry:
mislim da se čeka odgovor prodekanice
mladac (napisa):
nego zanima da li se rješila ona situacija s onima koji su drugi put pali godinu i sad im nedaju upis predmeta sljedbenika

još se ništa nezna za njih Crying or Very sad
mislim da se čeka odgovor prodekanice

krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 22:46 sub, 23. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="SickJedi"][quote="krcko"]Bezveze mi je sto vas tjeraju da pisete molbe. Upisivanje kolegija za koje su polozeni prethodnici bi po novom trebao biti default.[/quote]

Nije bez veze, treba otet lovu gdje se god stigne... Hrvatska...[/quote]

IMO zbog ovog bi trebalo nahuskat predstavnike da idu malo gnjavit upravu fakulteta. Parcijala kao takva vise ne postoji. Vi se lagano penjete po stablu prethodnika, osvajajuci granu po granu. Kad dodjete na vrh dobijete diplomu.

Rekao bih da faksu nije toliko bitno otimanje 100 kuna, nego je po obicaju trom. Stvari ce se raditi tocno onako kako su se radile prije sve dok neko ne grakne.
SickJedi (napisa):
krcko (napisa):

IMO zbog ovog bi trebalo nahuskat predstavnike da idu malo gnjavit upravu fakulteta. Parcijala kao takva vise ne postoji. Vi se lagano penjete po stablu prethodnika, osvajajuci granu po granu. Kad dodjete na vrh dobijete diplomu.

Rekao bih da faksu nije toliko bitno otimanje 100 kuna, nego je po obicaju trom. Stvari ce se raditi tocno onako kako su se radile prije sve dok neko ne grakne.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
HijenA
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-26 = 44 - 70

PostPostano: 21:29 ned, 24. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

dakle...

[quote="Statut PMF-MO"]
Članak 71.
Ako student ne ispuni propisane uvjete za upis u narednu godinu (polaganje svih završnih ispita iz tekuće godine) može nastaviti studij tako da ponovno upiše predmete za koje nije ispunio propisane uvjete te dio predmeta iz više godine, ali tako da ukupan broj ECTS bodova upisanih predmeta ne prelazi 35 po semestru.
[/quote]

tu sve lijepo pise. dakle...nikakve se molbe ne moraju pisati niti ista za to treba placati. svaki student PMF-MOa IMA PRAVO upisati sve kolegije vise godine za koje je ostvario pravo upisa. dakle...ako je netko polozio sve osim racunarstva ili programiranja, mora mu se omoguciti upis analize 3 (ili kako se vec taj kolegij zove) u 3. semestru studija. to i jest poanta bolonje, kao sto je to
krcko (:wob:) lijepo naglasio: ne postoje godine u tom smislu, to je samo ostatak iz starog sistema. postoji stablo kolegija po kojem se penjete kako dajete uvjete za pojedini kolegij.

naravno...pripazite na gornju odredbu: mozete upisati maksimalno 35 ECTS bodova po semestru.

PS. ako netko pita, molbe za upis kolegija s vise godine za bolonjce nisu, barem koliko ja znam, niti u jednom aktu fakulteta koji se donosio na FVu. to ukljucuje sve pravilnike.
dakle...

Statut PMF-MO (napisa):

Članak 71.
Ako student ne ispuni propisane uvjete za upis u narednu godinu (polaganje svih završnih ispita iz tekuće godine) može nastaviti studij tako da ponovno upiše predmete za koje nije ispunio propisane uvjete te dio predmeta iz više godine, ali tako da ukupan broj ECTS bodova upisanih predmeta ne prelazi 35 po semestru.

tu sve lijepo pise. dakle...nikakve se molbe ne moraju pisati niti ista za to treba placati. svaki student PMF-MOa IMA PRAVO upisati sve kolegije vise godine za koje je ostvario pravo upisa. dakle...ako je netko polozio sve osim racunarstva ili programiranja, mora mu se omoguciti upis analize 3 (ili kako se vec taj kolegij zove) u 3. semestru studija. to i jest poanta bolonje, kao sto je to
krcko (Bow to the left) lijepo naglasio: ne postoje godine u tom smislu, to je samo ostatak iz starog sistema. postoji stablo kolegija po kojem se penjete kako dajete uvjete za pojedini kolegij.

naravno...pripazite na gornju odredbu: mozete upisati maksimalno 35 ECTS bodova po semestru.

PS. ako netko pita, molbe za upis kolegija s vise godine za bolonjce nisu, barem koliko ja znam, niti u jednom aktu fakulteta koji se donosio na FVu. to ukljucuje sve pravilnike.

I bow before you Veliki Limun, on je kiseo i zut Bow to the left

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 0:08 pon, 25. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="HijenA"]PS. ako netko pita, molbe za upis kolegija s vise godine za bolonjce nisu, barem koliko ja znam, niti u jednom aktu fakulteta koji se donosio na FVu. to ukljucuje sve pravilnike.[/quote]

[url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?p=61093#61093]Cjenik Referade[/url] je donesen na FVu. 8) Pitanje je, naravno, sto sve spada "Molba za slušanje kolegija s više godine studija (parcijalni upis)"... :neznam:
HijenA (napisa):

Cjenik Referade je donesen na FVu. Cool Pitanje je, naravno, sto sve spada "Molba za slušanje kolegija s više godine studija (parcijalni upis)"... Ja to stvarno ne znam

[Vrh]
SickJedi
Moderator
Moderator

12 = 42 - 30

PostPostano: 7:25 pon, 25. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Cjenik Referade[/url] je donesen na FVu. 8) Pitanje je, naravno, sto sve spada "Molba za slušanje kolegija s više godine studija (parcijalni upis)"... :neznam:[/quote]

Ja sam mislio da vise ne postoji parcijala. :grebgreb:
vsego (napisa):
Cjenik Referade[/url] je donesen na FVu. Cool Pitanje je, naravno, sto sve spada "Molba za slušanje kolegija s više godine studija (parcijalni upis)"... Ja to stvarno ne znam

Ja sam mislio da vise ne postoji parcijala. Kotacici rade 100 na sat

Ken Lee je zakon!!!
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice MSNM
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 7:48 pon, 25. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="SickJedi"]Ja sam mislio da vise ne postoji parcijala. :grebgreb:[/quote]

Postoji za stare studente, a pitanje je sto se pod tim misli u terminima novih studenata (ako ista). :neznam:
SickJedi (napisa):
Ja sam mislio da vise ne postoji parcijala. Kotacici rade 100 na sat

Postoji za stare studente, a pitanje je sto se pod tim misli u terminima novih studenata (ako ista). Ja to stvarno ne znam

[Vrh]
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 8:33 pon, 25. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="HijenA"][quote="Statut PMF-MO"]
Članak 71.
[/quote]

tu sve lijepo pise. dakle...nikakve se molbe ne moraju pisati niti ista za to treba placati. svaki student PMF-MOa IMA PRAVO upisati sve kolegije vise godine za koje je ostvario pravo upisa.[/quote]

Sumnjam da uprava fakulteta i tete iz referade sistematski prate forum, a cak i ako prate tesko da ce reagirati samo na osnovu piskaranja po forumu. Dakle, uoblicite nekakvi sluzbeni prigovor i posaljite ga mjerodavnima (govorim HijenI i ostalim studrepovcima).

Jos jedna stvar, to sto pise u Statutu ne znaci da se pravo upisa vise godine ostvaruje bez novcane naknade. Uobicajeno je da se pritom placa administrativna taksa i mislim da ce tako i ostati. Meni se jedino cini da bi za bolonjce taksa morala pokrivati upis svih kolegija za koje su polozeni prethodnici, a da bi se molba trebala pisati samo ako se trazi nesto ekstra.
HijenA (napisa):
Statut PMF-MO (napisa):

Članak 71.

tu sve lijepo pise. dakle...nikakve se molbe ne moraju pisati niti ista za to treba placati. svaki student PMF-MOa IMA PRAVO upisati sve kolegije vise godine za koje je ostvario pravo upisa.

Sumnjam da uprava fakulteta i tete iz referade sistematski prate forum, a cak i ako prate tesko da ce reagirati samo na osnovu piskaranja po forumu. Dakle, uoblicite nekakvi sluzbeni prigovor i posaljite ga mjerodavnima (govorim HijenI i ostalim studrepovcima).

Jos jedna stvar, to sto pise u Statutu ne znaci da se pravo upisa vise godine ostvaruje bez novcane naknade. Uobicajeno je da se pritom placa administrativna taksa i mislim da ce tako i ostati. Meni se jedino cini da bi za bolonjce taksa morala pokrivati upis svih kolegija za koje su polozeni prethodnici, a da bi se molba trebala pisati samo ako se trazi nesto ekstra.

[Vrh]
HijenA
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-26 = 44 - 70

PostPostano: 8:57 pon, 25. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"]
Jos jedna stvar, to sto pise u Statutu ne znaci da se pravo upisa vise godine ostvaruje bez novcane naknade. Uobicajeno je da se pritom placa administrativna taksa i mislim da ce tako i ostati. Meni se jedino cini da bi za bolonjce taksa morala pokrivati upis svih kolegija za koje su polozeni prethodnici, a da bi se molba trebala pisati samo ako se trazi nesto ekstra.[/quote]

pa na to sam i ja mislio. dakle...ono sto placa svaki student pri upisu pada ili vise godine...ta taksa ostaje. ono sa cime se ne slazem jest da se mora pisati molba i za nju dodatno placati 100 kn jer nekako sumnjam da ovo ulazi u domenu molbe. ovdje se ne trazi nista ekstra. ovdje se trazi jedino da se upisu oni kolegiji za koje su steceni preduvjeti (dakle, polozeni uvjeti), dakle elementarno pravo studenta koji studira po bolonji.
krcko (napisa):

pa na to sam i ja mislio. dakle...ono sto placa svaki student pri upisu pada ili vise godine...ta taksa ostaje. ono sa cime se ne slazem jest da se mora pisati molba i za nju dodatno placati 100 kn jer nekako sumnjam da ovo ulazi u domenu molbe. ovdje se ne trazi nista ekstra. ovdje se trazi jedino da se upisu oni kolegiji za koje su steceni preduvjeti (dakle, polozeni uvjeti), dakle elementarno pravo studenta koji studira po bolonji.

I bow before you Veliki Limun, on je kiseo i zut Bow to the left

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
mladac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

34 = 91 - 57

PostPostano: 12:18 pon, 25. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

ali molba sama po sebi košta 1kn u skriptarnici, 100kn plačamo upis predmeta s više godine što plačate i vi po starom programu
ali molba sama po sebi košta 1kn u skriptarnici, 100kn plačamo upis predmeta s više godine što plačate i vi po starom programu

vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 12:35 pon, 25. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="mladac"]ali molba sama po sebi košta 1kn u skriptarnici, 100kn plačamo upis predmeta s više godine što plačate i vi po starom programu[/quote]

Ajmo lijepo vidjeti sto se desi kad ne zadovoljis uvjete:

- [b]"Stari" studenti:[/b] upisuju parcijalu, sto je pad godine + [u]posebno odobreni[/u] kolegiji s vise godine :)

- [b]Bolonjci:[/b] formalno upisuju istu godinu, ali [u]redovito upisuju[/u] i kolegije nasljednike onoga sto su polozili :)

Jasnije? :D
mladac (napisa):

Ajmo lijepo vidjeti sto se desi kad ne zadovoljis uvjete:

- "Stari" studenti: upisuju parcijalu, sto je pad godine + posebno odobreni kolegiji s vise godine Smile

- Bolonjci: formalno upisuju istu godinu, ali redovito upisuju i kolegije nasljednike onoga sto su polozili Smile

Jasnije? Very Happy

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2  Sljedeće
Stranica 1 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum