Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Racunarstvo ili ne, pitanje je sad? (studij)
Idite na 1, 2  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Grga
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
99 = 124 - 25

PostPostano: 16:26 čet, 28. 9. 2006    Naslov: Racunarstvo ili ne, pitanje je sad? Citirajte i odgovorite

Molio bih vam da mi pomognete oko trileme koju imam...
Dakle troumim se izmedu racunarstva, statistike i racunarstva i teorijske matematike, a imam neka vise manje konkretna pitanja oko toga:

1. Koliko su racunarski praktikumi na racunarstvu kvalitetni? Tj. koliko se nauci, koliko je to korisno, i isplati li se upisati smjer racunarstvo zato da bih mogao slusati praktikume?

2. Jesu li PDJ stvarno tako strasne kao sto se prica? Recimo ODJ su bile malo kaoticne za nauciti za usmeni, ali pismeni su bili sasvim ok, jesu li PDJ puno kaoticnije i teze ili je to tu negdje? Bi li se to isplatilo upisati kao izborni kolegij?

Hm, zapravi i nemam toliko pitanja, tj. dosta toga ovisi o tome kakvi su praktikumi, jer ako su super (:D) onda bih valjda racunarstvo upisao, a u tom slucaju me zanima kakvi su kolegiji Matematicka statistika i Slucajni procesi? Tj. isplati li ih se uzeti kao izborne, i ako da, je li bolje slusati ih na trecoj ili cetvrtoj godini (hoce li mozda iduce godine procese drzati prof. Sikic?)
Molio bih vam da mi pomognete oko trileme koju imam...
Dakle troumim se izmedu racunarstva, statistike i racunarstva i teorijske matematike, a imam neka vise manje konkretna pitanja oko toga:

1. Koliko su racunarski praktikumi na racunarstvu kvalitetni? Tj. koliko se nauci, koliko je to korisno, i isplati li se upisati smjer racunarstvo zato da bih mogao slusati praktikume?

2. Jesu li PDJ stvarno tako strasne kao sto se prica? Recimo ODJ su bile malo kaoticne za nauciti za usmeni, ali pismeni su bili sasvim ok, jesu li PDJ puno kaoticnije i teze ili je to tu negdje? Bi li se to isplatilo upisati kao izborni kolegij?

Hm, zapravi i nemam toliko pitanja, tj. dosta toga ovisi o tome kakvi su praktikumi, jer ako su super (Very Happy) onda bih valjda racunarstvo upisao, a u tom slucaju me zanima kakvi su kolegiji Matematicka statistika i Slucajni procesi? Tj. isplati li ih se uzeti kao izborne, i ako da, je li bolje slusati ih na trecoj ili cetvrtoj godini (hoce li mozda iduce godine procese drzati prof. Sikic?)

Ignavia
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

91 = 108 - 17

PostPostano: 16:33 čet, 28. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

ja kazem: racunarstvo
:isus:
ja kazem: racunarstvo
Isus

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice MSNM
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Spol: kućni ljubimac
Sarma: -

PostPostano: 16:36 čet, 28. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

za slusanje praktikuma uvijek mozes napisati molbu koja se u pravilu odobrava ako je argumetnirano napisana...
mislim da je ta zabrana stavljena da ljudi ne bi sakom i kapom upisivali praktikume, jer je za raspored bitno koliko ljudi je nesto upisalo... obzirom na stvarno ogranicenje s brojem racunala... za ostale kolegije to nije tolika frka...

Kasiopeja je upisala jedno, a na molbu dobila praktikume s drugog smjera - dakle, moze se :g:
za slusanje praktikuma uvijek mozes napisati molbu koja se u pravilu odobrava ako je argumetnirano napisana...
mislim da je ta zabrana stavljena da ljudi ne bi sakom i kapom upisivali praktikume, jer je za raspored bitno koliko ljudi je nesto upisalo... obzirom na stvarno ogranicenje s brojem racunala... za ostale kolegije to nije tolika frka...

Kasiopeja je upisala jedno, a na molbu dobila praktikume s drugog smjera - dakle, moze se Mr. Green

Grga
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

99 = 124 - 25

PostPostano: 17:05 čet, 28. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Hvala na informaciji :D
A kakvi su ti praktikumi inace, isplati li se slusati ih?
Hvala na informaciji Very Happy
A kakvi su ti praktikumi inace, isplati li se slusati ih?

Grga
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

99 = 124 - 25

PostPostano: 17:36 čet, 28. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Oprostite na double postu ( :oops: ), ali htio sam priupitati zna li itko koja je razlika izmedu teorije igara i "odlucivanja i teorije igara", kada ce biti predavanja/vjezbe iz teorije igara, i "odlucaivanja i teorije igara"?
Oprostite na double postu ( Embarassed ), ali htio sam priupitati zna li itko koja je razlika izmedu teorije igara i "odlucivanja i teorije igara", kada ce biti predavanja/vjezbe iz teorije igara, i "odlucaivanja i teorije igara"?

D4rk0
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-7 = 34 - 41
Lokacija: Nitko ne zna... Ziher mi je dobro di god da jesam ;)

PostPostano: 18:42 čet, 28. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ja mogu reći samo za računarstvo na FERu da mi se totalno ne sviđa... Nekako sam uvjeren da je ovdje bolje nego tamo. Tamo se naime gotovo svo vrijeme koncetrira na građu računala, vražje automate itd... Ovdje mi se čini da se više ide u programerskom smjeru...

Uglavnom no way da ja išta slično upisujem :P FInancijska rules :P
Ja mogu reći samo za računarstvo na FERu da mi se totalno ne sviđa... Nekako sam uvjeren da je ovdje bolje nego tamo. Tamo se naime gotovo svo vrijeme koncetrira na građu računala, vražje automate itd... Ovdje mi se čini da se više ide u programerskom smjeru...

Uglavnom no way da ja išta slično upisujem Razz FInancijska rules Razz

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice MSNM
bily
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
= 74 - 66

PostPostano: 19:33 čet, 28. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

pa tu je softwer a na feru vise hatdwer he he

[size=5]a sto ti upisujes na feru?[/size]

@grga nije ti pdj nista strasan,prof ga još dobro i objasni i ima jako dobro predavanje pa ti nece biti ni na teorijskoj tesko ako je to jedini kolegij zbog cega te muci teorijska....
a opet ne zaboravi da na svakom smjeru mozes upisat izborne sa drugih smjerova pa mozes imat svega pomalo :lol:
ali pitanje sto tebe najvise zanima? :lol:
pa tu je softwer a na feru vise hatdwer he he

a sto ti upisujes na feru?

@grga nije ti pdj nista strasan,prof ga još dobro i objasni i ima jako dobro predavanje pa ti nece biti ni na teorijskoj tesko ako je to jedini kolegij zbog cega te muci teorijska....
a opet ne zaboravi da na svakom smjeru mozes upisat izborne sa drugih smjerova pa mozes imat svega pomalo Laughing
ali pitanje sto tebe najvise zanima? Laughing

Albert Einstein

#Lil angel legna elttiL Bily u akciji
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
mesic
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 8 - 2

PostPostano: 18:47 pet, 29. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Računarstvo je mrak :), ali čovjek mora dosta sam raditi da bi stvarno nešto i skužio (uff, kak sam sad pametnu stvar rekao :shock: )

Jedan problem koji ja vidim je da se ponekad desi da stave asistenta na neki računarski kolegij koji baš nije u doticaju sa samim time... Ono, čovjek je programiranje vidio samo na faksu i nije nikada ništa više od toga probao niti se time više bavi :?:

Ali inače je super i ima fenomenalnih asistenata i stvarno se da puno naučit.
Računarstvo je mrak Smile, ali čovjek mora dosta sam raditi da bi stvarno nešto i skužio (uff, kak sam sad pametnu stvar rekao Shocked )

Jedan problem koji ja vidim je da se ponekad desi da stave asistenta na neki računarski kolegij koji baš nije u doticaju sa samim time... Ono, čovjek je programiranje vidio samo na faksu i nije nikada ništa više od toga probao niti se time više bavi Question

Ali inače je super i ima fenomenalnih asistenata i stvarno se da puno naučit.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
Vl4do
Forumaš s poteškoćama u pisanju
Forumaš s poteškoćama u pisanju

-5 = 16 - 21

PostPostano: 22:51 pet, 29. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="D4rk0"]Ja mogu reći samo za računarstvo na FERu da mi se totalno ne sviđa... Nekako sam uvjeren da je ovdje bolje nego tamo. Tamo se naime gotovo svo vrijeme koncetrira na građu računala, vražje automate itd... Ovdje mi se čini da se više ide u programerskom smjeru...

Uglavnom no way da ja išta slično upisujem :P FInancijska rules :P[/quote]

zato kaj je FER kvalitetno računarstvo i ja i dalje stojim iza te izjave... software možeš naučiti na bilo kojem tečaju, dok ovdje dobiješ insight u hardware što je po meni jako dobro... to kaj si ti htio samo programirati to je tvoj problem... trebao si upisati tecaj a ne ici na faks....

uostalom, s razlogom FERovi računarski projekti zarađuju velike pare... očito se takvo "programiranje" itekako isplati.... a da li se na PMFu rade kakvi projekti na koje se mogu studenti uključiti?
D4rk0 (napisa):

Uglavnom no way da ja išta slično upisujem Razz FInancijska rules Razz

zato kaj je FER kvalitetno računarstvo i ja i dalje stojim iza te izjave... software možeš naučiti na bilo kojem tečaju, dok ovdje dobiješ insight u hardware što je po meni jako dobro... to kaj si ti htio samo programirati to je tvoj problem... trebao si upisati tecaj a ne ici na faks....

uostalom, s razlogom FERovi računarski projekti zarađuju velike pare... očito se takvo "programiranje" itekako isplati.... a da li se na PMFu rade kakvi projekti na koje se mogu studenti uključiti?

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Grga
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

99 = 124 - 25

PostPostano: 23:59 pet, 29. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

BUdem ond avaljda racunarstvo upisao a uzet cu si kao izborne jos par predmeta sa teorijske (PDJ cu mozda na cetvrtoj, zasad cu preskocit).
Nego, zna li nesto sto je s mekim racunarstvom? Cuo sam da se ne odrzava svake godine, pa hoce li mozda iduce godine biti?
BUdem ond avaljda racunarstvo upisao a uzet cu si kao izborne jos par predmeta sa teorijske (PDJ cu mozda na cetvrtoj, zasad cu preskocit).
Nego, zna li nesto sto je s mekim racunarstvom? Cuo sam da se ne odrzava svake godine, pa hoce li mozda iduce godine biti?

B&I
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-1 = 2 - 3

PostPostano: 9:07 sub, 30. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

od Vl4do:
"zato kaj je FER kvalitetno računarstvo i ja i dalje stojim iza te izjave... software možeš naučiti na bilo kojem tečaju, dok ovdje dobiješ insight u hardware što je po meni jako dobro... to kaj si ti htio samo programirati to je tvoj problem... trebao si upisati tecaj a ne ici na faks.... "

Ovo nikako ne stoji!

Da li si ti nekad bio na nekom tečaju?! ili samo tak blebečeš...
( na nekima je stvarno tužno što dobivaš ikakvu potvrdu da si nešto naučio a nemaš pojma o tome)

1. hardware se tako brzo mijenja da ga ne možeš tako dobro pratiti pa ni na Fer-u

2. za poznavanje hardwera nije ti baš potrebna diploma... naime malo se raspitaj šta se u nekim srednjim tehničkim školama uči...

3. dosta tvrtki (npr. ona na aveniji Dubrovnik) zapošljva ljude sa SSS srednjom stručnom spremom a ne Fer-vce koji su dosta veliki potrošaći ( al samo to)
od Vl4do:
"zato kaj je FER kvalitetno računarstvo i ja i dalje stojim iza te izjave... software možeš naučiti na bilo kojem tečaju, dok ovdje dobiješ insight u hardware što je po meni jako dobro... to kaj si ti htio samo programirati to je tvoj problem... trebao si upisati tecaj a ne ici na faks.... "

Ovo nikako ne stoji!

Da li si ti nekad bio na nekom tečaju?! ili samo tak blebečeš...
( na nekima je stvarno tužno što dobivaš ikakvu potvrdu da si nešto naučio a nemaš pojma o tome)

1. hardware se tako brzo mijenja da ga ne možeš tako dobro pratiti pa ni na Fer-u

2. za poznavanje hardwera nije ti baš potrebna diploma... naime malo se raspitaj šta se u nekim srednjim tehničkim školama uči...

3. dosta tvrtki (npr. ona na aveniji Dubrovnik) zapošljva ljude sa SSS srednjom stručnom spremom a ne Fer-vce koji su dosta veliki potrošaći ( al samo to)

[Vrh]
Iki
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 6 - 2

PostPostano: 14:55 sub, 30. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Praktikumi su ti super, na praktikumu2 ti se radi JAVA kaj je stvarno dobro. Obzirom da su i vjezbe i predavanja na netu mozes se i sam naucit, mada mnogo je lakse kad te neko tjera i imas zadatlke za zadacu koje moras napravit :)
Praktikum3 ti se radi Mathematica i Latex kaj je uvijek dobro znati 8)
Praktikumi su ti super, na praktikumu2 ti se radi JAVA kaj je stvarno dobro. Obzirom da su i vjezbe i predavanja na netu mozes se i sam naucit, mada mnogo je lakse kad te neko tjera i imas zadatlke za zadacu koje moras napravit Smile
Praktikum3 ti se radi Mathematica i Latex kaj je uvijek dobro znati Cool

Melkor
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

140 = 152 - 12

PostPostano: 15:47 sub, 30. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Hoće li se i ove godine raditi Java? Naime, ovaj opis kolegija kaže nešto sasvim drugo:
[url]http://www.math.hr/Default.aspx?art=2589[/url]

Nadam se da će ipak raditi to što stoji u opisu, a ne Java. :)
Hoće li se i ove godine raditi Java? Naime, ovaj opis kolegija kaže nešto sasvim drugo:
http://www.math.hr/Default.aspx?art=2589

Nadam se da će ipak raditi to što stoji u opisu, a ne Java. Smile

venovako
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

56 = 65 - 9

PostPostano: 17:22 sub, 30. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Melkor"]Hoće li se i ove godine raditi Java? Naime, ovaj opis kolegija kaže nešto sasvim drugo:
[url]http://www.math.hr/Default.aspx?art=2589[/url][/quote]

Boze mili, iz kojeg su povijesnog bespuca izvukli taj sadrzaj?!
Koliko znam, to se nije radilo vec 4 godine...

[quote="Melkor"]Nadam se da će ipak raditi to što stoji u opisu, a ne Java. :)[/quote]

Nikad necu razumjeti tu romanticnu nostalgicarsku potrebu za samokaznjavanjem u nekih racunaraca i onih koji to kane postati...
Osim Perl-a, sto je toliko uzbudljivo u tom opisu i zasto je, dovraga, Java losija od tog?
Melkor (napisa):

Melkor (napisa):
Nadam se da će ipak raditi to što stoji u opisu, a ne Java. Smile

Nikad necu razumjeti tu romanticnu nostalgicarsku potrebu za samokaznjavanjem u nekih racunaraca i onih koji to kane postati...
Osim Perl-a, sto je toliko uzbudljivo u tom opisu i zasto je, dovraga, Java losija od tog?

[Vrh]
Melkor
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

140 = 152 - 12

PostPostano: 17:47 sub, 30. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="venovako"]Osim Perl-a, sto je toliko uzbudljivo u tom opisu i zasto je, dovraga, Java losija od tog?[/quote]
A ništa... Perl mi je upao u oko. Sad kad bolje razmislim, ne vjerujem baš da bi bilo puno Perla u sklopu tog "Ukratko...".
venovako (napisa):

A ništa... Perl mi je upao u oko. Sad kad bolje razmislim, ne vjerujem baš da bi bilo puno Perla u sklopu tog "Ukratko...".

Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)

PostPostano: 18:24 sub, 30. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="venovako"][quote="Melkor"]Hoće li se i ove godine raditi Java? Naime, ovaj opis kolegija kaže nešto sasvim drugo:
[url]http://www.math.hr/Default.aspx?art=2589[/url][/quote]

Koliko znam, to se nije radilo vec 4 godine...[/quote]

pridruzujem se ovome.... Melkore, jel bi ti bio problem rekonstruirati klikanje misem?
tj zanima me kojim si redom klikao po linkovima da bi dosao do tog popisa... jerbo ja sam iscrpla svu mastovitost i nemrem to naci (osim direktnim linkom kojeg si dao)
venovako (napisa):
Melkor (napisa):

pridruzujem se ovome.... Melkore, jel bi ti bio problem rekonstruirati klikanje misem?
tj zanima me kojim si redom klikao po linkovima da bi dosao do tog popisa... jerbo ja sam iscrpla svu mastovitost i nemrem to naci (osim direktnim linkom kojeg si dao)

venovako
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

56 = 65 - 9

PostPostano: 19:03 sub, 30. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

@Nesi:

Nisi dovoljno mastovita :-P

www.math.hr
--> Nastava
--> Red predavanja
--> 3. godina (DIM-Racunarstvo)
--> Racunarski praktikum 2
--> :boliglava:
@Nesi:

Nisi dovoljno mastovita Razz

www.math.hr
--> Nastava
--> Red predavanja
--> 3. godina (DIM-Racunarstvo)
--> Racunarski praktikum 2
--> Boli glava

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 19:53 sub, 30. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

:el:

To sam ja drzao prije 4 ili 5 godina i to je bila zadnja generacija koja je ucila Motif. :lol: Tamo upoznah Robija, pa vam on moze reci na sto je to licilo... ;)

:rotfl:
Exploded Laughing

To sam ja drzao prije 4 ili 5 godina i to je bila zadnja generacija koja je ucila Motif. Laughing Tamo upoznah Robija, pa vam on moze reci na sto je to licilo... Wink

Valjam se po podu od smijeha

[Vrh]
Melkor
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

140 = 152 - 12

PostPostano: 20:08 sub, 30. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Čovjek se zbilja ne može osloniti na pouzdanost informacija sa službenog weba. :roll:

Uglavnom, da ne oftopičarim više...

Ja sam se isto dvoumio između teorijske i računarstva i jedno vrijeme sam ozbiljno razmišljao o paralelnom studiranju jednog i drugog (upisao bih računarstvo, a predmete s teorijske kao izborne). Ali na kraju sam odustao od te ideje i upisao računarstvo, a evo i razloga:
[list=1]
[*]Pitanje je koliko se isplati forsirati "paralelizam". Teško da bih se, bar u početku svoje "matematičarske" karijere, uspio uspješno baviti i jednim i drugim područjem.
[*]Ne ostaje gotovo nimalo prostora za druge računarske i teorijske izborne predmete. Mislim da je bolje odabrati jedan smjer i malo se bolje potkovati.
[*]Na kraju ostaje procjena vlastitih sposobnosti. Ja sam po prirodi ljenjivac i mislim da bi me toliko posla jednostavno ugušilo. Na kraju ništa ne bih završio. :)
[/list:o]
Računarstvo sam odabrao zato što u meni ipak prevladava računarac. :)

E da, i mislim da ne mora to sad biti odluka za čitav život. Ako se čovjek koji završi računarstvo jednog dana iz hira odluči baviti, recimo, topologijom, mislim da ima dovoljno čvrste temelje da se sam tome priuči.
Čovjek se zbilja ne može osloniti na pouzdanost informacija sa službenog weba. Rolling Eyes

Uglavnom, da ne oftopičarim više...

Ja sam se isto dvoumio između teorijske i računarstva i jedno vrijeme sam ozbiljno razmišljao o paralelnom studiranju jednog i drugog (upisao bih računarstvo, a predmete s teorijske kao izborne). Ali na kraju sam odustao od te ideje i upisao računarstvo, a evo i razloga:

1. Pitanje je koliko se isplati forsirati "paralelizam". Teško da bih se, bar u početku svoje "matematičarske" karijere, uspio uspješno baviti i jednim i drugim područjem.
  2. Ne ostaje gotovo nimalo prostora za druge računarske i teorijske izborne predmete. Mislim da je bolje odabrati jedan smjer i malo se bolje potkovati.
  3. Na kraju ostaje procjena vlastitih sposobnosti. Ja sam po prirodi ljenjivac i mislim da bi me toliko posla jednostavno ugušilo. Na kraju ništa ne bih završio. Smile

Računarstvo sam odabrao zato što u meni ipak prevladava računarac. Smile

E da, i mislim da ne mora to sad biti odluka za čitav život. Ako se čovjek koji završi računarstvo jednog dana iz hira odluči baviti, recimo, topologijom, mislim da ima dovoljno čvrste temelje da se sam tome priuči.

Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)

PostPostano: 22:24 sub, 30. 9. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Melkor"]Ako se čovjek koji završi računarstvo jednog dana iz hira odluči baviti, recimo, topologijom, mislim da ima dovoljno čvrste temelje da se sam tome priuči.[/quote]

a predavanja su uvijek otvorena za sve, pa moze doci i slusati, i pitati profesora....
vjerujem da bi mnogima bila drago vidjeti bivseg studenta na konzultacijama i razgovarati o advanced stvarima ;-)
Melkor (napisa):
Ako se čovjek koji završi računarstvo jednog dana iz hira odluči baviti, recimo, topologijom, mislim da ima dovoljno čvrste temelje da se sam tome priuči.

a predavanja su uvijek otvorena za sve, pa moze doci i slusati, i pitati profesora....
vjerujem da bi mnogima bila drago vidjeti bivseg studenta na konzultacijama i razgovarati o advanced stvarima Wink

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2  Sljedeće
Stranica 1 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum