Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Grga Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 16:26 čet, 28. 9. 2006 Naslov: Racunarstvo ili ne, pitanje je sad? |
|
|
Molio bih vam da mi pomognete oko trileme koju imam...
Dakle troumim se izmedu racunarstva, statistike i racunarstva i teorijske matematike, a imam neka vise manje konkretna pitanja oko toga:
1. Koliko su racunarski praktikumi na racunarstvu kvalitetni? Tj. koliko se nauci, koliko je to korisno, i isplati li se upisati smjer racunarstvo zato da bih mogao slusati praktikume?
2. Jesu li PDJ stvarno tako strasne kao sto se prica? Recimo ODJ su bile malo kaoticne za nauciti za usmeni, ali pismeni su bili sasvim ok, jesu li PDJ puno kaoticnije i teze ili je to tu negdje? Bi li se to isplatilo upisati kao izborni kolegij?
Hm, zapravi i nemam toliko pitanja, tj. dosta toga ovisi o tome kakvi su praktikumi, jer ako su super (:D) onda bih valjda racunarstvo upisao, a u tom slucaju me zanima kakvi su kolegiji Matematicka statistika i Slucajni procesi? Tj. isplati li ih se uzeti kao izborne, i ako da, je li bolje slusati ih na trecoj ili cetvrtoj godini (hoce li mozda iduce godine procese drzati prof. Sikic?)
Molio bih vam da mi pomognete oko trileme koju imam...
Dakle troumim se izmedu racunarstva, statistike i racunarstva i teorijske matematike, a imam neka vise manje konkretna pitanja oko toga:
1. Koliko su racunarski praktikumi na racunarstvu kvalitetni? Tj. koliko se nauci, koliko je to korisno, i isplati li se upisati smjer racunarstvo zato da bih mogao slusati praktikume?
2. Jesu li PDJ stvarno tako strasne kao sto se prica? Recimo ODJ su bile malo kaoticne za nauciti za usmeni, ali pismeni su bili sasvim ok, jesu li PDJ puno kaoticnije i teze ili je to tu negdje? Bi li se to isplatilo upisati kao izborni kolegij?
Hm, zapravi i nemam toliko pitanja, tj. dosta toga ovisi o tome kakvi su praktikumi, jer ako su super ( ) onda bih valjda racunarstvo upisao, a u tom slucaju me zanima kakvi su kolegiji Matematicka statistika i Slucajni procesi? Tj. isplati li ih se uzeti kao izborne, i ako da, je li bolje slusati ih na trecoj ili cetvrtoj godini (hoce li mozda iduce godine procese drzati prof. Sikic?)
_________________ Bri
|
|
[Vrh] |
|
Ignavia Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
|
[Vrh] |
|
Grga Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Grga Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
D4rk0 Forumaš(ica)

Spol: 
Lokacija: Nitko ne zna... Ziher mi je dobro di god da jesam ;)
|
|
[Vrh] |
|
bily Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
mesic Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Vl4do Forumaš s poteškoćama u pisanju

|
|
[Vrh] |
|
Grga Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
B&I Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Iki Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Melkor Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
venovako Forumaš(ica)

|
Postano: 17:22 sub, 30. 9. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="Melkor"]Hoće li se i ove godine raditi Java? Naime, ovaj opis kolegija kaže nešto sasvim drugo:
[url]http://www.math.hr/Default.aspx?art=2589[/url][/quote]
Boze mili, iz kojeg su povijesnog bespuca izvukli taj sadrzaj?!
Koliko znam, to se nije radilo vec 4 godine...
[quote="Melkor"]Nadam se da će ipak raditi to što stoji u opisu, a ne Java. :)[/quote]
Nikad necu razumjeti tu romanticnu nostalgicarsku potrebu za samokaznjavanjem u nekih racunaraca i onih koji to kane postati...
Osim Perl-a, sto je toliko uzbudljivo u tom opisu i zasto je, dovraga, Java losija od tog?
Boze mili, iz kojeg su povijesnog bespuca izvukli taj sadrzaj?!
Koliko znam, to se nije radilo vec 4 godine...
Melkor (napisa): | Nadam se da će ipak raditi to što stoji u opisu, a ne Java.  |
Nikad necu razumjeti tu romanticnu nostalgicarsku potrebu za samokaznjavanjem u nekih racunaraca i onih koji to kane postati...
Osim Perl-a, sto je toliko uzbudljivo u tom opisu i zasto je, dovraga, Java losija od tog?
|
|
[Vrh] |
|
Melkor Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
venovako Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Melkor Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 20:08 sub, 30. 9. 2006 Naslov: |
|
|
Čovjek se zbilja ne može osloniti na pouzdanost informacija sa službenog weba. :roll:
Uglavnom, da ne oftopičarim više...
Ja sam se isto dvoumio između teorijske i računarstva i jedno vrijeme sam ozbiljno razmišljao o paralelnom studiranju jednog i drugog (upisao bih računarstvo, a predmete s teorijske kao izborne). Ali na kraju sam odustao od te ideje i upisao računarstvo, a evo i razloga:
[list=1]
[*]Pitanje je koliko se isplati forsirati "paralelizam". Teško da bih se, bar u početku svoje "matematičarske" karijere, uspio uspješno baviti i jednim i drugim područjem.
[*]Ne ostaje gotovo nimalo prostora za druge računarske i teorijske izborne predmete. Mislim da je bolje odabrati jedan smjer i malo se bolje potkovati.
[*]Na kraju ostaje procjena vlastitih sposobnosti. Ja sam po prirodi ljenjivac i mislim da bi me toliko posla jednostavno ugušilo. Na kraju ništa ne bih završio. :)
[/list:o]
Računarstvo sam odabrao zato što u meni ipak prevladava računarac. :)
E da, i mislim da ne mora to sad biti odluka za čitav život. Ako se čovjek koji završi računarstvo jednog dana iz hira odluči baviti, recimo, topologijom, mislim da ima dovoljno čvrste temelje da se sam tome priuči.
Čovjek se zbilja ne može osloniti na pouzdanost informacija sa službenog weba.
Uglavnom, da ne oftopičarim više...
Ja sam se isto dvoumio između teorijske i računarstva i jedno vrijeme sam ozbiljno razmišljao o paralelnom studiranju jednog i drugog (upisao bih računarstvo, a predmete s teorijske kao izborne). Ali na kraju sam odustao od te ideje i upisao računarstvo, a evo i razloga:
- Pitanje je koliko se isplati forsirati "paralelizam". Teško da bih se, bar u početku svoje "matematičarske" karijere, uspio uspješno baviti i jednim i drugim područjem.
- Ne ostaje gotovo nimalo prostora za druge računarske i teorijske izborne predmete. Mislim da je bolje odabrati jedan smjer i malo se bolje potkovati.
- Na kraju ostaje procjena vlastitih sposobnosti. Ja sam po prirodi ljenjivac i mislim da bi me toliko posla jednostavno ugušilo. Na kraju ništa ne bih završio.
Računarstvo sam odabrao zato što u meni ipak prevladava računarac.
E da, i mislim da ne mora to sad biti odluka za čitav život. Ako se čovjek koji završi računarstvo jednog dana iz hira odluči baviti, recimo, topologijom, mislim da ima dovoljno čvrste temelje da se sam tome priuči.
_________________ I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve.
|
|
[Vrh] |
|

Spol: 
|
Postano: 22:24 sub, 30. 9. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="Melkor"]Ako se čovjek koji završi računarstvo jednog dana iz hira odluči baviti, recimo, topologijom, mislim da ima dovoljno čvrste temelje da se sam tome priuči.[/quote]
a predavanja su uvijek otvorena za sve, pa moze doci i slusati, i pitati profesora....
vjerujem da bi mnogima bila drago vidjeti bivseg studenta na konzultacijama i razgovarati o advanced stvarima ;-)
Melkor (napisa): | Ako se čovjek koji završi računarstvo jednog dana iz hira odluči baviti, recimo, topologijom, mislim da ima dovoljno čvrste temelje da se sam tome priuči. |
a predavanja su uvijek otvorena za sve, pa moze doci i slusati, i pitati profesora....
vjerujem da bi mnogima bila drago vidjeti bivseg studenta na konzultacijama i razgovarati o advanced stvarima
_________________ It's not who you love. It's how.
|
|
[Vrh] |
|
|