Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

prevelika grupa
Idite na 1, 2  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
me_me
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
= 6 - 3

PostPostano: 18:01 uto, 10. 10. 2006    Naslov: prevelika grupa Citirajte i odgovorite

ovako, ne znam da li je jos netko primjetio, ali mislim da postoji problem u velicini jedne grupe na 2. godini.
naime, grupe od a-i i s-ž su odvojene, dok grupe od j-m i n-r imaju vježbe zajedno. mi svi skupa nikako ne stanemo u istu predavaonu, osim u 003, a niti jedne vjezbe se na održavaju tamo.
čak je i asistent Maroje Marohnić komentirao da nas je previse i da bi nas trebalo razdijeliti, ali koja je korist ako se to dogodi samo na vjezbama iz uvoda u diskretnu matematiku, a na ostalim vjezbama se i dalje nastavimo gurati...
ovako, ne znam da li je jos netko primjetio, ali mislim da postoji problem u velicini jedne grupe na 2. godini.
naime, grupe od a-i i s-ž su odvojene, dok grupe od j-m i n-r imaju vježbe zajedno. mi svi skupa nikako ne stanemo u istu predavaonu, osim u 003, a niti jedne vjezbe se na održavaju tamo.
čak je i asistent Maroje Marohnić komentirao da nas je previse i da bi nas trebalo razdijeliti, ali koja je korist ako se to dogodi samo na vjezbama iz uvoda u diskretnu matematiku, a na ostalim vjezbama se i dalje nastavimo gurati...

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
ta2a
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
12 = 13 - 1

PostPostano: 20:05 uto, 10. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

slična stvar je na matematičkoj logici (1) - tolko ljudi to sluša da bi definitivno trebalo nekak probat razdvojit ljude u dve grupe. da li se to nekako može dogovorit s profesorom il to ovisi o faxu? vjerujem da nikom nije ugodno u onoj maloj učionici s još 100 ljudi (ok, možda malo pretjerujem, al zbilja malo)
slična stvar je na matematičkoj logici (1) - tolko ljudi to sluša da bi definitivno trebalo nekak probat razdvojit ljude u dve grupe. da li se to nekako može dogovorit s profesorom il to ovisi o faxu? vjerujem da nikom nije ugodno u onoj maloj učionici s još 100 ljudi (ok, možda malo pretjerujem, al zbilja malo)

Gordan
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
= 20 - 12

PostPostano: 8:34 sri, 11. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ta2a"]vjerujem da nikom nije ugodno u onoj maloj učionici s još 100 ljudi (ok, možda malo pretjerujem, al zbilja malo)[/quote]

da, pretjeruješ! bilo je samo 97 (slovima: devedeset i sedam ) ljudi!
to su valjda te male grupe po bolonji :roll:
ta2a (napisa):
vjerujem da nikom nije ugodno u onoj maloj učionici s još 100 ljudi (ok, možda malo pretjerujem, al zbilja malo)

to su valjda te male grupe po bolonji Rolling Eyes

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 11:53 sri, 11. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Gordan"]da, pretjeruješ! bilo je samo 97 (slovima: devedeset i sedam ) ljudi!
to su valjda te male grupe po bolonji :roll:[/quote]

Pa, dvoznamenkasto, ne? :P Sami ste krivi: da vas je manje proslo prvu godinu, ne bi sada imali toliku guzvu na drugoj. :PP

On a serious side, ne mozete ocekivati da vas asistent podijeli i da onda "djabe" drzi dvostruku nastavu. :ccc: Ovakvim problemima se bavi VVS (Vijece Voditelja Studija) gdje sjedi i studentska predstavnica druge godine. 8)

Ili posjetite Prodekana za nastavu (Franka mi rece da je to funkcija, pa time nema spola, tj. nije "Prodekanica" :-s) i iznesite sami problem; brze je. ;)
Gordan (napisa):
to su valjda te male grupe po bolonji Rolling Eyes

Pa, dvoznamenkasto, ne? Razz Sami ste krivi: da vas je manje proslo prvu godinu, ne bi sada imali toliku guzvu na drugoj. Weeee-heeee!!!

On a serious side, ne mozete ocekivati da vas asistent podijeli i da onda "djabe" drzi dvostruku nastavu. Ccc.... Sram te bilo... Ovakvim problemima se bavi VVS (Vijece Voditelja Studija) gdje sjedi i studentska predstavnica druge godine. Cool

Ili posjetite Prodekana za nastavu (Franka mi rece da je to funkcija, pa time nema spola, tj. nije "Prodekanica" Eh?) i iznesite sami problem; brze je. Wink

[Vrh]
mladac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

34 = 91 - 57

PostPostano: 21:39 sri, 11. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]Pa, dvoznamenkasto, ne? :P Sami ste krivi: da vas je manje proslo prvu godinu, ne bi sada imali toliku guzvu na drugoj. :PP

On a serious side, ne mozete ocekivati da vas asistent podijeli i da onda "djabe" drzi dvostruku nastavu. :ccc: Ovakvim problemima se bavi VVS (Vijece Voditelja Studija) gdje sjedi i studentska predstavnica druge godine. 8)
[/quote]

pa problem i je u tome da se ne radi o jednoj velikoj grupi nego o dvije različite grupe, kojie su nagurane u isti termin i to iz 3 različita predmeta, dok ostale 3 grupe imaju normalne, odvojene vježbe i uvjete
vsego (napisa):
Pa, dvoznamenkasto, ne? Razz Sami ste krivi: da vas je manje proslo prvu godinu, ne bi sada imali toliku guzvu na drugoj. Weeee-heeee!!!

On a serious side, ne mozete ocekivati da vas asistent podijeli i da onda "djabe" drzi dvostruku nastavu. Ccc.... Sram te bilo... Ovakvim problemima se bavi VVS (Vijece Voditelja Studija) gdje sjedi i studentska predstavnica druge godine. Cool

pa problem i je u tome da se ne radi o jednoj velikoj grupi nego o dvije različite grupe, kojie su nagurane u isti termin i to iz 3 različita predmeta, dok ostale 3 grupe imaju normalne, odvojene vježbe i uvjete

vini
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

26 = 28 - 2

PostPostano: 21:40 sri, 11. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]
Ili posjetite Prodekana za nastavu (Franka mi rece da je to funkcija, pa time nema spola, tj. nije "Prodekanica" :-s) i iznesite sami problem; brze je. ;)[/quote]

Pa da se do dekanice može doć, vjerojatno bi netko probao. Za današnji razgovor s prodekanicom trebalo je "prespavat" na faksu. Traži je sigurno stotinu ljudi,a ovaj tjedan je u svojih 2 sata konzultacija primila cca. 10 ljudi. Nije ni njoj lako...al opet da se nije moglo neke stvari malo bolje organizirat.
vsego (napisa):

Ili posjetite Prodekana za nastavu (Franka mi rece da je to funkcija, pa time nema spola, tj. nije "Prodekanica" Eh?) i iznesite sami problem; brze je. Wink

Pa da se do dekanice može doć, vjerojatno bi netko probao. Za današnji razgovor s prodekanicom trebalo je "prespavat" na faksu. Traži je sigurno stotinu ljudi,a ovaj tjedan je u svojih 2 sata konzultacija primila cca. 10 ljudi. Nije ni njoj lako...al opet da se nije moglo neke stvari malo bolje organizirat.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 6:37 čet, 12. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Npr. klonirati se i paralelno drzati 10 konzultacija odjednom?

Ne treba za svaku stvar osobno dolaziti na konzultacije, puno toga se moze rijesiti mailom, a odgovori na mnoga pitanja su i na FAQ listi (koji je trenutno offline jer je web server opet down :roll: )
Npr. klonirati se i paralelno drzati 10 konzultacija odjednom?

Ne treba za svaku stvar osobno dolaziti na konzultacije, puno toga se moze rijesiti mailom, a odgovori na mnoga pitanja su i na FAQ listi (koji je trenutno offline jer je web server opet down Rolling Eyes )

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
andreao
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

35 = 192 - 157

PostPostano: 8:08 čet, 12. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Zasad će nam samo smanjiti grupu [J-R] na Diferencijalnom računu tak da će se neki samo prebaciti kod nekih drugih asistenata.Možda bi bilo dobro da se tak napravi i kod ostalih kolegija.
Zasad će nam samo smanjiti grupu [J-R] na Diferencijalnom računu tak da će se neki samo prebaciti kod nekih drugih asistenata.Možda bi bilo dobro da se tak napravi i kod ostalih kolegija.

Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

34 = 91 - 57

PostPostano: 9:14 čet, 12. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="andreao"]Zasad će nam samo smanjiti grupu [J-R] na Diferencijalnom računu tak da će se neki samo prebaciti kod nekih drugih asistenata.Možda bi bilo dobro da se tak napravi i kod ostalih kolegija.[/quote]

što je meni jako glupo jer se događaju raznorazna seljakanja pojedinih grupica ljudi u druge grupe bez nekog posebnog pravila na kraju neće nitko znat gdje je jer će s jednom grupop pratit dif račun s drugom grupom diskretnu a s 3 vjerovatnost da mi se da pisat napisala bi da i s 4 bi pratili spa... čemu se onda išlo na 5 grupa ako ćemo sve trpat u istu? a baš sam se nadala bolonjskim grupama kad sam vidjela da je 5 grupa kad ono ništa :(
andreao (napisa):

što je meni jako glupo jer se događaju raznorazna seljakanja pojedinih grupica ljudi u druge grupe bez nekog posebnog pravila na kraju neće nitko znat gdje je jer će s jednom grupop pratit dif račun s drugom grupom diskretnu a s 3 vjerovatnost da mi se da pisat napisala bi da i s 4 bi pratili spa... čemu se onda išlo na 5 grupa ako ćemo sve trpat u istu? a baš sam se nadala bolonjskim grupama kad sam vidjela da je 5 grupa kad ono ništa Sad

andreao
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

35 = 192 - 157

PostPostano: 9:43 čet, 12. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

A nisu ljudi jednostavno znali koliko nas ima jer još nisu gotovi upisi. Onak kak je rekla jučer asistentica Hanzer, bolje bi bilo kada bi svi sa J prešli u prvu grupu a svi sa R u drugu grupu. Pa će tu već doći do neke ravnoteže. Zato smo se jučer i potpisivali na onaj papir tak da ona to još vidi malo. Već su se neki dobrovoljno javili da bi otišli u neku drugu grupu ali ni to nije dovoljno jer još uvijek bi neki sjedili na podu. Neznam, meni je logično da se tak rasporedimo, svako ima pravo na svoje mišljenje.
A nisu ljudi jednostavno znali koliko nas ima jer još nisu gotovi upisi. Onak kak je rekla jučer asistentica Hanzer, bolje bi bilo kada bi svi sa J prešli u prvu grupu a svi sa R u drugu grupu. Pa će tu već doći do neke ravnoteže. Zato smo se jučer i potpisivali na onaj papir tak da ona to još vidi malo. Već su se neki dobrovoljno javili da bi otišli u neku drugu grupu ali ni to nije dovoljno jer još uvijek bi neki sjedili na podu. Neznam, meni je logično da se tak rasporedimo, svako ima pravo na svoje mišljenje.

Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 75 - 69

PostPostano: 14:52 pet, 13. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

ma svitu moj, ovo sa grupama stvarno nije normalno... :lol:

mozda da i na ponistre stavimo koji jastuk da mozemo udobnije sist na njih... :lol:
ma svitu moj, ovo sa grupama stvarno nije normalno... Laughing

mozda da i na ponistre stavimo koji jastuk da mozemo udobnije sist na njih... Laughing

Hangman is comin' down from the gallows and I don't have very long
[Vrh]
mladac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

34 = 91 - 57

PostPostano: 19:43 pet, 13. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

najbolji primjer kolko je sve prenapučeno je taj da je danas na uvodu u vjerovatnost asistent mimica morao izać na jedna i uć na druga vrat da bi mogo doć u stražnji dio učionice :evil:
najbolji primjer kolko je sve prenapučeno je taj da je danas na uvodu u vjerovatnost asistent mimica morao izać na jedna i uć na druga vrat da bi mogo doć u stražnji dio učionice Evil or Very Mad

sorrow
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 75 - 69

PostPostano: 19:46 pet, 13. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

bas o tome prican... :) i jos se jedva kroz vrata prolazilo... :D
bas o tome prican... Smile i jos se jedva kroz vrata prolazilo... Very Happy

Hangman is comin' down from the gallows and I don't have very long
[Vrh]
MB
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

62 = 80 - 18

PostPostano: 10:23 ned, 15. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

na drugoj godini je uvijek problem s prostorom, ali to se rijesi kroz par tjedana jer ljudi prestanu dolazit.
s bolonjom je sad drukcije, ali cini mi se da ne mozes od studenta trazit obavezno prisustvo ako nema gdje sjest. :/
na drugoj godini je uvijek problem s prostorom, ali to se rijesi kroz par tjedana jer ljudi prestanu dolazit.
s bolonjom je sad drukcije, ali cini mi se da ne mozes od studenta trazit obavezno prisustvo ako nema gdje sjest. Ehm?

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
mladac
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

34 = 91 - 57

PostPostano: 11:38 ned, 15. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

možda sam pokvarena, al ja se nebi tolko ni bunila da je svim grupama na vježbama tako. nema mjesta, gužvamo se, ok, al svi se gužvamo. a ne da 3 grupe imaju normalo a nas jo šljivi, vi se ili gužvajte ili nemojte dolazit :evil:
možda sam pokvarena, al ja se nebi tolko ni bunila da je svim grupama na vježbama tako. nema mjesta, gužvamo se, ok, al svi se gužvamo. a ne da 3 grupe imaju normalo a nas jo šljivi, vi se ili gužvajte ili nemojte dolazit Evil or Very Mad

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 11:55 ned, 15. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="MB"]cini mi se da ne mozes od studenta trazit obavezno prisustvo ako nema gdje sjest. :/[/quote]

Mozes; na Ekonomiji to rade vec dugi niz godina. :(

@mladac: rijesite to direktno sa Satnicarem ili s Prodekanom (sa ili bez stud.predstavnika); rantanje na Forumu je korisno tek toliko da se ispuses ili, eventualno, okupis ljude koji bi s tobom isli navedenima... ;)
MB (napisa):
cini mi se da ne mozes od studenta trazit obavezno prisustvo ako nema gdje sjest. Ehm?

Mozes; na Ekonomiji to rade vec dugi niz godina. Sad

@mladac: rijesite to direktno sa Satnicarem ili s Prodekanom (sa ili bez stud.predstavnika); rantanje na Forumu je korisno tek toliko da se ispuses ili, eventualno, okupis ljude koji bi s tobom isli navedenima... Wink

[Vrh]
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Spol: kućni ljubimac
Sarma: -

PostPostano: 13:34 ned, 15. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

ja cu samo spomenuti neka imena koja mozete posjetiti, jer moji posjeti mjesecima ocito nisu bas nista znacili :roll:

malo proslogodisnje kronologije
1. par zvocanja v.d. dekanu (Pandzic) oko toga da ce zbilja falit stolaca za iducu godinu
2. odgovor da trebamo natjecaj za namjestaj, a da je jedan vec prosao i treba cekati iduci (tamo cca prije godinu dana)
3. nastavak zvocanja
4. obavijest o novom natjecaju, treba popisati koliko toga treba, od pocetnog da bi to predstavnici trebali popisati, na kraju je to navodno popisao doc. Tomislav Sikic
5. prosao natjecaj
6. poslan zahtjev
7. stolci dosli, ali sad popisa nema :roll:
8. the end

ja stolce vidjela nisam, iako su mi par puta rekli da jesu dosli
o kojem se broju radi, ne znam, jer brojke isto tako vidjela nisam, iako se kasnije MENE pitalo da o kojim je brojkama rijec (da sam popisivala mozda bih i znala, ali valjda onaj tko je popisivao bi trebao znati te brojke, a ne da mene ide pitati za to :roll:)
navodno se radilo o stolovima + stolcima + stolcima sa onim namontiranim malim stolichima
jos jednom ponavljam - receno mi je da to JEST doslo (ako lazu mene i ja lazem vas ;-) )
ali od cca pocetka ljeta kad je navodno doslo ja to nigdje vidjela nisam....

a mislim da nitko od nas nije toliko corav da ne bi primjetio vrlo specificne stolac+stolic kombinacije ;-)

tako da mozete prosetati do prodekanice i dati joj link na ovaj topic ;-) pa neka ona sazna pravu istinu

meni zbilja nejde u glavu kako netko moze izjaviti da je nesto doslo i onda to ne pustiti u opticaj, a mjesta nema.....
da ne spominjemo prvotne ideje 'a odustat ce od predavanja, pa im ne trebaju stolci' (ideja koja je stara doslovno godinama, i odgovori koje sam slusala prije negoli sam postala stud. predstavnik)
nakon objasnjavanja da od bolonjaca zahtjevaju da budu na satu, onda je kao sve to lagano krenulo, ali jos uvijek nije nikamo stiglo....
ja cu samo spomenuti neka imena koja mozete posjetiti, jer moji posjeti mjesecima ocito nisu bas nista znacili Rolling Eyes

malo proslogodisnje kronologije
1. par zvocanja v.d. dekanu (Pandzic) oko toga da ce zbilja falit stolaca za iducu godinu
2. odgovor da trebamo natjecaj za namjestaj, a da je jedan vec prosao i treba cekati iduci (tamo cca prije godinu dana)
3. nastavak zvocanja
4. obavijest o novom natjecaju, treba popisati koliko toga treba, od pocetnog da bi to predstavnici trebali popisati, na kraju je to navodno popisao doc. Tomislav Sikic
5. prosao natjecaj
6. poslan zahtjev
7. stolci dosli, ali sad popisa nema Rolling Eyes
8. the end

ja stolce vidjela nisam, iako su mi par puta rekli da jesu dosli
o kojem se broju radi, ne znam, jer brojke isto tako vidjela nisam, iako se kasnije MENE pitalo da o kojim je brojkama rijec (da sam popisivala mozda bih i znala, ali valjda onaj tko je popisivao bi trebao znati te brojke, a ne da mene ide pitati za to Rolling Eyes)
navodno se radilo o stolovima + stolcima + stolcima sa onim namontiranim malim stolichima
jos jednom ponavljam - receno mi je da to JEST doslo (ako lazu mene i ja lazem vas Wink )
ali od cca pocetka ljeta kad je navodno doslo ja to nigdje vidjela nisam....

a mislim da nitko od nas nije toliko corav da ne bi primjetio vrlo specificne stolac+stolic kombinacije Wink

tako da mozete prosetati do prodekanice i dati joj link na ovaj topic Wink pa neka ona sazna pravu istinu

meni zbilja nejde u glavu kako netko moze izjaviti da je nesto doslo i onda to ne pustiti u opticaj, a mjesta nema.....
da ne spominjemo prvotne ideje 'a odustat ce od predavanja, pa im ne trebaju stolci' (ideja koja je stara doslovno godinama, i odgovori koje sam slusala prije negoli sam postala stud. predstavnik)
nakon objasnjavanja da od bolonjaca zahtjevaju da budu na satu, onda je kao sve to lagano krenulo, ali jos uvijek nije nikamo stiglo....

krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 22:37 ned, 15. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Nesi"]meni zbilja nejde u glavu kako netko moze izjaviti da je nesto doslo i onda to ne pustiti u opticaj, a mjesta nema.....[/quote]

Koliko dugo je trebalo RC-u da instalira i pusti u opticaj novi studentski server? Tim tempom novi stolci sa stolicem bit ce instalirani taman kad druga generacija bolonjaca dodje na 2. godinu :) :wacky: :(

Osnovni problem je nabildana upisna kvota. Novi stolci nece rijesiti problem guzvi i prevelikih grupa.
Nesi (napisa):

Koliko dugo je trebalo RC-u da instalira i pusti u opticaj novi studentski server? Tim tempom novi stolci sa stolicem bit ce instalirani taman kad druga generacija bolonjaca dodje na 2. godinu Smile Tup, tup, tup,... Sad

Osnovni problem je nabildana upisna kvota. Novi stolci nece rijesiti problem guzvi i prevelikih grupa.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
me_me
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 6 - 3

PostPostano: 23:50 ned, 15. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

al ce ljudi bar imati gdje sjediti, a ovako sjede po podu!
al ce ljudi bar imati gdje sjediti, a ovako sjede po podu!

[Vrh]
Gordan
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 20 - 12

PostPostano: 23:52 ned, 15. 10. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Hrpa prostora, gotovo pola volumena učionica je neikorišteno! Di? Pa između naših glava i stropa! Morat ćemo naučit levitirat i sve je riješeno. U 001 stane onda bez beda 200 ljudi i faks može (opet) povećat upisne kvote.
Hrpa prostora, gotovo pola volumena učionica je neikorišteno! Di? Pa između naših glava i stropa! Morat ćemo naučit levitirat i sve je riješeno. U 001 stane onda bez beda 200 ljudi i faks može (opet) povećat upisne kvote.

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2  Sljedeće
Stranica 1 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum