Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Blah Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vini Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
krafnica Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 18:11 uto, 3. 10. 2006 Naslov: |
|
|
ja san danas bila kod prodekanice s tim pitanjem i spa se ne moze upisati, medjutim, a nije ni ona sigurna, ako mozes upisati parcijalu onda upises nesto s trece, sta se vec moze i to iz prvog semestra, pa dogodine upisat spa tako da u roku zavrsis te dvi god koje su pred nama jer spa nije preduvjet za nista na trecoj, ali (koliko sam ja skuzila)se to svakako racuna kao pad god. sad to ti je sve malo neredno al prodekanica ni sama jos sve ne zna, ipak je tek 2 dana na duznosti. nadajmo se da ce za par dana sve biti sigurnije.
mada bih ja volila da se rijesi nesto i da nam se dozvoli slusanje spa, ipak nas je puno u takvoj situaciji
nadam se da si skuzio/la jer je malo glupo napisano
ja san danas bila kod prodekanice s tim pitanjem i spa se ne moze upisati, medjutim, a nije ni ona sigurna, ako mozes upisati parcijalu onda upises nesto s trece, sta se vec moze i to iz prvog semestra, pa dogodine upisat spa tako da u roku zavrsis te dvi god koje su pred nama jer spa nije preduvjet za nista na trecoj, ali (koliko sam ja skuzila)se to svakako racuna kao pad god. sad to ti je sve malo neredno al prodekanica ni sama jos sve ne zna, ipak je tek 2 dana na duznosti. nadajmo se da ce za par dana sve biti sigurnije.
mada bih ja volila da se rijesi nesto i da nam se dozvoli slusanje spa, ipak nas je puno u takvoj situaciji
nadam se da si skuzio/la jer je malo glupo napisano
|
|
[Vrh] |
|
krafnica Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Blah Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
me_me Forumaš(ica)

|
Postano: 20:16 uto, 3. 10. 2006 Naslov: |
|
|
ima tu par bitnih problema. nije problem ako ja ponovno padnem drugu, ali uspijem odslusat sve s trece na parcijali i opet sve zavrsim u roku, nego u tome sto se ako ponovno padnemo godina placa (ne znam tocno koliko,ali mislim da je sego negdje napisao 5500 kn), gubimo iksicu itd... a zbog cega, zbog jednog ispita!to vec nije fer!
ima tu par bitnih problema. nije problem ako ja ponovno padnem drugu, ali uspijem odslusat sve s trece na parcijali i opet sve zavrsim u roku, nego u tome sto se ako ponovno padnemo godina placa (ne znam tocno koliko,ali mislim da je sego negdje napisao 5500 kn), gubimo iksicu itd... a zbog cega, zbog jednog ispita!to vec nije fer!
|
|
[Vrh] |
|
vedraf Forumaš(ica)

|
Postano: 20:39 uto, 3. 10. 2006 Naslov: |
|
|
Ja se također nalazim u toj situaciji,nisam položio C,znači neću moći upisati spa i Praktikum,koje sam već odslušao,prelaskom na bolonju moram ići godinu dana duže na faks, s time da već sada znam da ću i ovu godinu pasti jer ne mogu slušati spa i praktikum!!! To nije ok. Neka se barem da prilika studentima koji su pali drugu godinu ili da te kolegije odslušaju i polože ove godine budući da prošle godine nisu bili bolonja i nisu ih zahvačale obaveze bolonje da moraš položiti sve iz prve godine da bi upisao drugu ili da im se dopusti izlaz na ispite iz tih kolegija,bez obzira što će C slušati na proljeće. Mislim da bi se trebalo naći neko rješenje u korist studenata. Budući da su studenti do sad mogli polagati spa a da nemaju položen c,isto tako i praktikum slušanje tih kolegija nebi bilo toliko lopše rješenje. Znam da to nije u skladu sa bolonjom,ali mora postojati neko "prijelazno" rješenje,pa mislim da bi slušanje tih kolegija ove godine bilo ok. Jer ovako se ti studenti dvostruko "kažnjavaju".
Možda je jedno od rješenja ovo:
Budući da ti kolegiji nisu prethodnici niti jednog kolegija na trećoj godini nema zapreke da se ,ako se polože ostali kolegiji, dopusti upis tih kolegija iduće godine, zajedno sa upisom treće godine redovno.
Znam da sam subjektivno vezan uz ovo,ali mislim da su rješenja prilično objektivna i poštena. Nadam se da će se izaći studentima u susret jer takvih ima dosta.
Ja se također nalazim u toj situaciji,nisam položio C,znači neću moći upisati spa i Praktikum,koje sam već odslušao,prelaskom na bolonju moram ići godinu dana duže na faks, s time da već sada znam da ću i ovu godinu pasti jer ne mogu slušati spa i praktikum!!! To nije ok. Neka se barem da prilika studentima koji su pali drugu godinu ili da te kolegije odslušaju i polože ove godine budući da prošle godine nisu bili bolonja i nisu ih zahvačale obaveze bolonje da moraš položiti sve iz prve godine da bi upisao drugu ili da im se dopusti izlaz na ispite iz tih kolegija,bez obzira što će C slušati na proljeće. Mislim da bi se trebalo naći neko rješenje u korist studenata. Budući da su studenti do sad mogli polagati spa a da nemaju položen c,isto tako i praktikum slušanje tih kolegija nebi bilo toliko lopše rješenje. Znam da to nije u skladu sa bolonjom,ali mora postojati neko "prijelazno" rješenje,pa mislim da bi slušanje tih kolegija ove godine bilo ok. Jer ovako se ti studenti dvostruko "kažnjavaju".
Možda je jedno od rješenja ovo:
Budući da ti kolegiji nisu prethodnici niti jednog kolegija na trećoj godini nema zapreke da se ,ako se polože ostali kolegiji, dopusti upis tih kolegija iduće godine, zajedno sa upisom treće godine redovno.
Znam da sam subjektivno vezan uz ovo,ali mislim da su rješenja prilično objektivna i poštena. Nadam se da će se izaći studentima u susret jer takvih ima dosta.
|
|
[Vrh] |
|
Christina Forumaš(ica)

|
Postano: 7:49 sri, 4. 10. 2006 Naslov: |
|
|
hej, isti problem je i kod mene, samo što imam položen praktikum :mrgreen:
e sad, čula sam od kolegice koja je pitala za to u referadi ovu priču:
SPA ove godine ne upisuješ, nego daješ molbu da ti se odobri slušanje C-a s prve godine. Na godinu normalno (ako imaš uvijet) upišeš treću bolonjez i opet molba da slušaš i polažeš SPA iz druge, a sve kolegije s treće normalno upisuješ jer SPA nije prethodnik za ništa.
8)
samo napominjem da su joj to rekli u referadi, ali ja sam tamo dobila puno kontradiktornih info, tako da uzmite ovo sa rezervom. :roll:
e sad, ovakvo rješenje baš i nije u skladu sa načelima bolonje, ali u svakom slučaju mislim da je najbolje rješenje za ljude koji sada ponavljaju drugu godinu, jer stvarno je bezveze da zbog jednog kolegija i dugi put ponavljaju (i plaćaju) tu drugu :roll:
kako nam je odobren upis u drugu sa >=60 bodova, znači nigdje se ne spominju "uvjetni" kolegiji, možda bi se i ovo moglo riješiti tako nekako: ako imaš dovoljno bodova možeš upisati treću (tj. kolegije za koje imaš prethodnike), a za razliku pišeš molbu i polažeš. :wink:
hej, isti problem je i kod mene, samo što imam položen praktikum
e sad, čula sam od kolegice koja je pitala za to u referadi ovu priču:
SPA ove godine ne upisuješ, nego daješ molbu da ti se odobri slušanje C-a s prve godine. Na godinu normalno (ako imaš uvijet) upišeš treću bolonjez i opet molba da slušaš i polažeš SPA iz druge, a sve kolegije s treće normalno upisuješ jer SPA nije prethodnik za ništa.
samo napominjem da su joj to rekli u referadi, ali ja sam tamo dobila puno kontradiktornih info, tako da uzmite ovo sa rezervom.
e sad, ovakvo rješenje baš i nije u skladu sa načelima bolonje, ali u svakom slučaju mislim da je najbolje rješenje za ljude koji sada ponavljaju drugu godinu, jer stvarno je bezveze da zbog jednog kolegija i dugi put ponavljaju (i plaćaju) tu drugu
kako nam je odobren upis u drugu sa >=60 bodova, znači nigdje se ne spominju "uvjetni" kolegiji, možda bi se i ovo moglo riješiti tako nekako: ako imaš dovoljno bodova možeš upisati treću (tj. kolegije za koje imaš prethodnike), a za razliku pišeš molbu i polažeš.
_________________ Ako ti je mozak previše na paši, pazi da ne postaneš ovca...
|
|
[Vrh] |
|
Blah Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
andreao Forumaš(ica)

|
Postano: 9:45 sri, 4. 10. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="Christina"]e sad, čula sam od kolegice koja je pitala za to u referadi ovu priču:
8) [/quote]
To sve stoji, samo što je njihov problem a vjerujem i tvoj kak si napisala, da oni opet nagodinu moraju ponavljati drugu godinu jer po bolonji,ak nisi očistila godinu, padaš. Tako da (ovo gore u citatu) kad si dala molbu za C sada, znači da si pala godinu tj. ponavljaš drugu godinu [u]prvi put[/u], [b]ali[/b] ako ti nagodinu moraš ponovo predati molbu za SPA to znači da nisi očistila drugu godinu [b]ponovo[/b], pa znači da ju opet padaš, stoga ju onda moraš ponavljati po [u]drugi put[/u]. E u tom je kvaka.
Najbolje za sve vas bi bilo da se eventualno prije Božića nekako organizira pismeni iz C-a tako da se možete priključiti nama na SPA.
Christina (napisa): | e sad, čula sam od kolegice koja je pitala za to u referadi ovu priču:
|
To sve stoji, samo što je njihov problem a vjerujem i tvoj kak si napisala, da oni opet nagodinu moraju ponavljati drugu godinu jer po bolonji,ak nisi očistila godinu, padaš. Tako da (ovo gore u citatu) kad si dala molbu za C sada, znači da si pala godinu tj. ponavljaš drugu godinu prvi put, ali ako ti nagodinu moraš ponovo predati molbu za SPA to znači da nisi očistila drugu godinu ponovo, pa znači da ju opet padaš, stoga ju onda moraš ponavljati po drugi put. E u tom je kvaka.
Najbolje za sve vas bi bilo da se eventualno prije Božića nekako organizira pismeni iz C-a tako da se možete priključiti nama na SPA.
|
alen Forumaš(ica)

|
Postano: 11:52 sri, 4. 10. 2006 Naslov: |
|
|
Ak sam dobro shvatio, druga godina se ne bi trebala moći upisati bez položenog c-a. Valjda onda kad položiš c upišeš 2. godinu, ne kužim kak možeš znat da ćeš više puta past (mislim, mogu si zamislit razlog, al valjda nije taj).
Ak sam dobro shvatio, druga godina se ne bi trebala moći upisati bez položenog c-a. Valjda onda kad položiš c upišeš 2. godinu, ne kužim kak možeš znat da ćeš više puta past (mislim, mogu si zamislit razlog, al valjda nije taj).
_________________ Između ostalog, mislim da bi kolegij mjera i integral trebao imati svoj podforum među kolegijima treće godine
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 12:04 sri, 4. 10. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="Christina"]e sad, ovakvo rješenje baš i nije u skladu sa načelima bolonje, ali u svakom slučaju mislim da je najbolje rješenje za ljude koji sada ponavljaju drugu godinu, jer stvarno je bezveze da zbog jednog kolegija i dugi put ponavljaju (i plaćaju) tu drugu :roll:[/quote]
Staut Sveucilista (imas na [url]www.unizg.hr[/url]) (clanak 73, stavke 1 i 2) opisuje upravo takvo rjesenje. :)
[quote="Christina"]kako nam je odobren upis u drugu sa >=60 bodova, znači nigdje se ne spominju "uvjetni" kolegiji, možda bi se i ovo moglo riješiti tako nekako: ako imaš dovoljno bodova možeš upisati treću (tj. kolegije za koje imaš prethodnike), a za razliku pišeš molbu i polažeš. :wink:[/quote]
Navedeni clanak (stavak 2) jasno kaze: "(2) Student stječe pravo na upis u višu godinu studija kad ispuni sve studijske obveze izražene u ECTS bodovima, koje je preuzeo upisom u prethodnu godine studija." :arrow: Fakultet tu ne moze nista bez da direktno krsi Statut Sveucilista. :(
[quote="Blah"]Trebalo bi neku peticiju pisat[/quote]
I u njoj bi trazili... sto? :roll: Prouci malo pravne dokumente po kojima je Fakultet duzan raditi, pa onda sroci rjesenje u vidu peticije i daj ljudima da potpisu. 8) Vijece ce raspraviti svaki iole razumni prijedlog. :)
[quote="alen"]Ak sam dobro shvatio, druga godina se ne bi trebala moći upisati bez položenog c-a. Valjda onda kad položiš c upišeš 2. godinu, ne kužim kak možeš znat da ćeš više puta past (mislim, mogu si zamislit razlog, al valjda nije taj).[/quote]
Starim studentima koji su upravo "upali" u Bolonju, odobren je upis druge godine ako imaju ukupno barem 60 ECTS (dakle, moze i bez necega s prve godine ako je to pokrpano s drugom). :?
Christina (napisa): | e sad, ovakvo rješenje baš i nije u skladu sa načelima bolonje, ali u svakom slučaju mislim da je najbolje rješenje za ljude koji sada ponavljaju drugu godinu, jer stvarno je bezveze da zbog jednog kolegija i dugi put ponavljaju (i plaćaju) tu drugu  |
Staut Sveucilista (imas na www.unizg.hr) (clanak 73, stavke 1 i 2) opisuje upravo takvo rjesenje.
Christina (napisa): | kako nam je odobren upis u drugu sa >=60 bodova, znači nigdje se ne spominju "uvjetni" kolegiji, možda bi se i ovo moglo riješiti tako nekako: ako imaš dovoljno bodova možeš upisati treću (tj. kolegije za koje imaš prethodnike), a za razliku pišeš molbu i polažeš.  |
Navedeni clanak (stavak 2) jasno kaze: "(2) Student stječe pravo na upis u višu godinu studija kad ispuni sve studijske obveze izražene u ECTS bodovima, koje je preuzeo upisom u prethodnu godine studija." Fakultet tu ne moze nista bez da direktno krsi Statut Sveucilista.
Blah (napisa): | Trebalo bi neku peticiju pisat |
I u njoj bi trazili... sto? Prouci malo pravne dokumente po kojima je Fakultet duzan raditi, pa onda sroci rjesenje u vidu peticije i daj ljudima da potpisu. Vijece ce raspraviti svaki iole razumni prijedlog.
alen (napisa): | Ak sam dobro shvatio, druga godina se ne bi trebala moći upisati bez položenog c-a. Valjda onda kad položiš c upišeš 2. godinu, ne kužim kak možeš znat da ćeš više puta past (mislim, mogu si zamislit razlog, al valjda nije taj). |
Starim studentima koji su upravo "upali" u Bolonju, odobren je upis druge godine ako imaju ukupno barem 60 ECTS (dakle, moze i bez necega s prve godine ako je to pokrpano s drugom).
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
Blah Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 12:50 sri, 4. 10. 2006 Naslov: |
|
|
[quote="Blah"]Nama običnim studentima statut ili te pravne gluposti puno ne znače,jer da smo htjeli studirati pravo nebi sad bili tu :)[/quote]
Statuti vam znace jako puno, jer se fakulteti ravnaju prema njima. :? Da ovisi o meni, thumbs up - upisite iducu godinu! :ok: Ali onaj tko donosi takve odluke ima nekakvu odgovornost prema nadredjenim aktima... :(
Blah (napisa): | Nama običnim studentima statut ili te pravne gluposti puno ne znače,jer da smo htjeli studirati pravo nebi sad bili tu  |
Statuti vam znace jako puno, jer se fakulteti ravnaju prema njima. Da ovisi o meni, thumbs up - upisite iducu godinu! Ali onaj tko donosi takve odluke ima nekakvu odgovornost prema nadredjenim aktima...
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
Blah Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vedraf Forumaš(ica)

|
Postano: 18:01 sri, 4. 10. 2006 Naslov: |
|
|
Budući da se svi kolegiji mogu upisati iz treće bez spa i praktikuma neka nam dopuste upis cijele treće i upis ta dva kolegija zajedno. Pa neka to pišu kao drugu ili treću,mislim da bi 99% studenata radije dalo 5000kn nego potratilo godinu dana uzalud. Jednostavno,to bi bilo nepravedno,budući da ove godine studenti koji imaju više od 60 ECTS bodova BILO IZ PRVE ILI DRUGE GODINE upisuju drugu,ostali prvu. Dakle,fakultet već tu ne ide po bolonji za koju bi cijela prva trebala biti položena.Dakle,nebi trebalo biti nemoguće isto tako napraviti i sa spa i praktikumom iduće godine. Jer bi to bila ista stvar kao i ovo ove godine. Pogotovo jer takvih studenata ima dosta. Nadam se da će i poštovana prodekanica shvatiti to i naći kompromis,nakon što se malo uhoda u svoj novi posao.I ona je danas rekla da na dosta stvari još nezna odgovor. Nadam se da će odgovor na ovo pitanje biti studentima u korist.
Budući da se svi kolegiji mogu upisati iz treće bez spa i praktikuma neka nam dopuste upis cijele treće i upis ta dva kolegija zajedno. Pa neka to pišu kao drugu ili treću,mislim da bi 99% studenata radije dalo 5000kn nego potratilo godinu dana uzalud. Jednostavno,to bi bilo nepravedno,budući da ove godine studenti koji imaju više od 60 ECTS bodova BILO IZ PRVE ILI DRUGE GODINE upisuju drugu,ostali prvu. Dakle,fakultet već tu ne ide po bolonji za koju bi cijela prva trebala biti položena.Dakle,nebi trebalo biti nemoguće isto tako napraviti i sa spa i praktikumom iduće godine. Jer bi to bila ista stvar kao i ovo ove godine. Pogotovo jer takvih studenata ima dosta. Nadam se da će i poštovana prodekanica shvatiti to i naći kompromis,nakon što se malo uhoda u svoj novi posao.I ona je danas rekla da na dosta stvari još nezna odgovor. Nadam se da će odgovor na ovo pitanje biti studentima u korist.
|
|
[Vrh] |
|
Christina Forumaš(ica)

|
Postano: 13:05 pet, 6. 10. 2006 Naslov: |
|
|
slažem s ovim što je napisao vedraf! :daj5:
poanta je u tome da se već sada strogo ne poštuju pravila koje je uvela bolonja, rade se iznimke, dozvoljavaju bezuvjetni upisi :sreca: ili se smanjuju uvjeti (pogotovo za stare studente) tako da vjerujem da će se i to pitanje nekako riješiti, npr. ove godine slušaš C, iduće SPA ili whatever.
Kako ja to gledam: trebali su ili ove godine postaviti uvjet da drugu može upisati onaj koji ima očišćenju [color=cyan]cijelu [/color]prvu (bez fizika eventualno) ili kad su već dozvolili upis koji nije skroz "po bolonji", nije baš ok da se na tome inzistira iduće godine (za stare studente koji baš zbog te odluke od ove godine već sada znaju da ne mogu zadovoljiti uvjet po bolonji :( )
slažem s ovim što je napisao vedraf!
poanta je u tome da se već sada strogo ne poštuju pravila koje je uvela bolonja, rade se iznimke, dozvoljavaju bezuvjetni upisi ili se smanjuju uvjeti (pogotovo za stare studente) tako da vjerujem da će se i to pitanje nekako riješiti, npr. ove godine slušaš C, iduće SPA ili whatever.
Kako ja to gledam: trebali su ili ove godine postaviti uvjet da drugu može upisati onaj koji ima očišćenju cijelu prvu (bez fizika eventualno) ili kad su već dozvolili upis koji nije skroz "po bolonji", nije baš ok da se na tome inzistira iduće godine (za stare studente koji baš zbog te odluke od ove godine već sada znaju da ne mogu zadovoljiti uvjet po bolonji )
_________________ Ako ti je mozak previše na paši, pazi da ne postaneš ovca...
|
|
[Vrh] |
|
Blah Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: