Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Zbirka zadataka s pismenih ispita
WWW:

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 2. godine -> Diskretna matematika
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo

Sarma = la pohva - posuda
655 = 759 - 104

PostPostano: 12:39 uto, 30. 8. 2005    Naslov: Zbirka zadataka s pismenih ispita Citirajte i odgovorite

Od danas su moji pismeni ispiti s rjesenjima dostupni i u digitalnom obliku: [url=http://web.math.hr/nastava/komb/pismeni/zbirka.pdf]zbirka.pdf[/url]. Rjesena su pisana rukom i skenirana (velicina datoteke je oko 3 Mb). Zahvaljujem se creativeriju i njegovoj rodjakinji na skeniranju :thumbup:
Od danas su moji pismeni ispiti s rjesenjima dostupni i u digitalnom obliku: zbirka.pdf. Rjesena su pisana rukom i skenirana (velicina datoteke je oko 3 Mb). Zahvaljujem se creativeriju i njegovoj rodjakinji na skeniranju Thumb up!

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
kreso
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 3 - 1

PostPostano: 13:31 uto, 30. 8. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

Krco, legenda si a svaka čast i creativeriju i njegovoj rodjakinji, trebalo je sve to skenirati :klapklap: :klapklap:
Krco, legenda si a svaka čast i creativeriju i njegovoj rodjakinji, trebalo je sve to skenirati Toooooo, majstoreeeee! Toooooo, majstoreeeee!

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
kreso
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 3 - 1

PostPostano: 15:32 uto, 30. 8. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

neznam dal je ovome mjesto ovdje (premjesti ak nije)
u vezi rjesenja 1/a zadatka od 18.04.2005.

uplatili smo dvije kombinacije lota 6/45 koje nemaju zajedničkih brojeva. na koliko načina mogu biti izvučeni brojevi tako da dobijemo točno jednu trojku?

rj je: p= povrh

(6 p 3)*[ (6 p 0)(33 p 3)+(6 p 1)(33 p 2) + (6 p 2)(33 p 1)]*2

al zar u ovom rješenju nisu još zaboravljena 3 broja iz prve kombinacije (3 broja koja nisu izvučena)

uplatili smo dvije kombinacije lota 6/45 koje nemaju zajedničkih brojeva. na koliko načina mogu biti izvučeni brojevi tako da dobijemo točno jednu trojku?

al zar u ovom rješenju nisu još zaboravljena 3 broja iz prve kombinacije (3 broja koja nisu izvučena)

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 21:23 pon, 5. 9. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="kreso"]neznam dal je ovome mjesto ovdje (premjesti ak nije)[/quote]

Mjesto je. Molim sve koji primijete greske da napisu ovdje!

[quote="kreso"]u vezi rjesenja 1/a zadatka od 18.04.2005.

al zar u ovom rješenju nisu još zaboravljena 3 broja iz prve kombinacije (3 broja koja nisu izvučena)[/quote]

Mislim da nije nista zaboravljeno. Uplacene su dvije disjunktne kombinacije, to se ne prebrojava. Broje se nacini na koje moze biti izvuceno 6 brojeva iz onog bubnja...

Zbirka je sada dostupna i u [url=http://web.math.hr/nastava/komb/pismeni/zbirka.djvu]djvu formatu[/url], sazeta na samo 1.2Mb (thnx phx!). Viewer za djvu moze se downloadati [url=http://www.lizardtech.com/download/dl_options.php?page=viewers]ovdje[/url].
kreso (napisa):

Mjesto je. Molim sve koji primijete greske da napisu ovdje!

kreso (napisa):

Mislim da nije nista zaboravljeno. Uplacene su dvije disjunktne kombinacije, to se ne prebrojava. Broje se nacini na koje moze biti izvuceno 6 brojeva iz onog bubnja...

Zbirka je sada dostupna i u djvu formatu, sazeta na samo 1.2Mb (thnx phx!). Viewer za djvu moze se downloadati ovdje.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
creativeri
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 0

PostPostano: 14:07 sub, 10. 9. 2005    Naslov: zbirka Citirajte i odgovorite

Eto drago mi ja da smo pomogli i ostalima 8)
Eto drago mi ja da smo pomogli i ostalima Cool

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
SvekY
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
11 = 14 - 3

PostPostano: 17:43 pon, 14. 11. 2005    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"]
Zbirka je sada dostupna i u [url=http://web.math.hr/nastava/komb/pismeni/zbirka.djvu]djvu formatu[/url], sazeta na samo 1.2Mb (thnx phx!). Viewer za djvu moze se downloadati [url=http://www.lizardtech.com/download/dl_options.php?page=viewers]ovdje[/url].[/quote]

djvu format otvara i [u]IrfanView[/u] (za Windowse, freeware) [url]http://www.irfanview.com/[/url]
Mislim da će korisnicima Windowsa koji već imaju instaliran Irfanview ovo biti bolja opcija.

Nakon instaliranja programa, [b]morate instalirati tzv. plugin-e za formate[/b], jer djvu nije standandardni format slike (kao recimo jpg,gif,bmp). To učinite klikom na [b]Plugins[/b]. Ako vam je lakše skinite sve plugin-e (također pod Plugins).
Uostalom na stranici je sve lijepo objašnjeno.
krcko (napisa):

Zbirka je sada dostupna i u djvu formatu, sazeta na samo 1.2Mb (thnx phx!). Viewer za djvu moze se downloadati ovdje.

djvu format otvara i IrfanView (za Windowse, freeware) http://www.irfanview.com/
Mislim da će korisnicima Windowsa koji već imaju instaliran Irfanview ovo biti bolja opcija.

Nakon instaliranja programa, morate instalirati tzv. plugin-e za formate, jer djvu nije standandardni format slike (kao recimo jpg,gif,bmp). To učinite klikom na Plugins. Ako vam je lakše skinite sve plugin-e (također pod Plugins).
Uostalom na stranici je sve lijepo objašnjeno.

bojzi
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 19:32 sub, 2. 12. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pozdrav!

Je li potrebno imati account na web.math.hr kako bi se pristupilo toj zbirci ili je to trenutno jednostavno nedostupno (zbog nekog restrukturiranja ili nesto)?
Pozdrav!

Je li potrebno imati account na web.math.hr kako bi se pristupilo toj zbirci ili je to trenutno jednostavno nedostupno (zbog nekog restrukturiranja ili nesto)?

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 19:46 sub, 2. 12. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="bojzi"]Je li potrebno imati account na web.math.hr kako bi se pristupilo toj zbirci ili je to trenutno jednostavno nedostupno (zbog nekog restrukturiranja ili nesto)?[/quote]

Masina je resetirana prije cca 5 sati, pa vjerojatno ima neki problem s Apachejem. :? Sredit ce to ekipa u RCu cim stignu. :)
bojzi (napisa):

Masina je resetirana prije cca 5 sati, pa vjerojatno ima neki problem s Apachejem. Confused Sredit ce to ekipa u RCu cim stignu. Smile

[Vrh]
bojzi
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 20:36 sub, 2. 12. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"][quote="bojzi"]Je li potrebno imati account na web.math.hr kako bi se pristupilo toj zbirci ili je to trenutno jednostavno nedostupno (zbog nekog restrukturiranja ili nesto)?[/quote]

Masina je resetirana prije cca 5 sati, pa vjerojatno ima neki problem s Apachejem. :? Sredit ce to ekipa u RCu cim stignu. :)[/quote]

Hvala! :)
vsego (napisa):
bojzi (napisa):

Masina je resetirana prije cca 5 sati, pa vjerojatno ima neki problem s Apachejem. Confused Sredit ce to ekipa u RCu cim stignu. Smile

Hvala! Smile

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 0:20 ned, 3. 12. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Za slucaj da nisi vidio na Rac. sustavima, potrajat ce do negdje poslijepodne... :(
Za slucaj da nisi vidio na Rac. sustavima, potrajat ce do negdje poslijepodne... Sad

[Vrh]
bojzi
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 20:06 ned, 3. 12. 2006    Naslov: Citirajte i odgovorite

Proradilo je!
Hvala na zbirci, izgleda da je dobra... Mozete slobodno pobrisati ovih zadnjih par postova jer vise nemaju smisla. :)
Proradilo je!
Hvala na zbirci, izgleda da je dobra... Mozete slobodno pobrisati ovih zadnjih par postova jer vise nemaju smisla. Smile

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 2. godine -> Diskretna matematika Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum