Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Gost
|
Postano: 17:10 sub, 18. 11. 2006 Naslov: Prioriteti operatora |
|
|
Malo pitanjce. Ako imam neki string koji se sastoji od slova i matematičkih operacija +,-,*,/,..., kako mogu uspoređivati prioritete pojedinih operacija?
Malo pitanjce. Ako imam neki string koji se sastoji od slova i matematičkih operacija +,-,*,/,..., kako mogu uspoređivati prioritete pojedinih operacija?
|
|
[Vrh] |
|
pecina Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 15:03 ned, 19. 11. 2006 Naslov: |
|
|
IMO, elegantnije je:
[code:1]int prioritet(char op) {
switch (op) {
case '+': case '-': return 1;
case '*': case '/': return 2;
case '^': return 3;
default: return 0;
}
}[/code:1]
Ovom funkcijom se moze provjeriti i da li je nesto operator: ako vrati 0, onda nije; ako vrati nesto sto nije 0, onda je to nesto prioritet operatora. 8)
Naravno, brojevi 1, 2 i 3 se mogu i drugacije zadati, ako se izmedju zeli "ugurati" jos nesto. :D
@Gost: Ako se mi mozemo potruditi da ti pomognemo, ti se mozes potruditi napisati suvisli subject. :roll:
IMO, elegantnije je:
Kod: | int prioritet(char op) {
switch (op) {
case '+': case '-': return 1;
case '*': case '/': return 2;
case '^': return 3;
default: return 0;
}
} |
Ovom funkcijom se moze provjeriti i da li je nesto operator: ako vrati 0, onda nije; ako vrati nesto sto nije 0, onda je to nesto prioritet operatora.
Naravno, brojevi 1, 2 i 3 se mogu i drugacije zadati, ako se izmedju zeli "ugurati" jos nesto.
@Gost: Ako se mi mozemo potruditi da ti pomognemo, ti se mozes potruditi napisati suvisli subject.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
|