Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

trebam pomoć (programiranje)

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
fireball
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
26 = 100 - 74

PostPostano: 18:03 sri, 6. 12. 2006    Naslov: trebam pomoć (programiranje) Citirajte i odgovorite

[code:1]potrebno je napisati program za izračunavanje sume n elemenata nekog zadanog reda. Sume zadanih redova uvijek konvergiraju nekom zadanom broju, tako da se u ovim zadacima zapravo izračunava približna vrijednost kojoj konvergira suma reda. U svakom zadatku potrebno je na kraju ispisati tri vrijednosti: 1. zbroj prvih n elemenata zadanog reda, 2. zadanu vrijednost kojoj suma reda konvergira ta vrijednost je zadana i [color=red]3. vrijednost koju treba ispisati je apsolutna vrijednost pogreške, odnosno koliko je odstupanje približne vrijednosti sume reda od sume reda za beskonačno mnogo elemenata[/color].[/code:1]

1 i 2 sam napisao, jel mi može ko pomoće oko 3...

moj konkretan primjer je :

((pi)^2)/8=1/1^2+1/3^2+...+1/(2*i+1)^2+...

samoi mi prema zadatku nije jasno dali je to pi kao 3.14... ili kao oznaka za produkt, ali to je i manje bitno

molim vas ko zna nek mi odg, ovo crveno mi je bitno
Kod:
potrebno je napisati program za izračunavanje sume n elemenata nekog zadanog reda. Sume zadanih redova uvijek konvergiraju nekom zadanom broju, tako da se u ovim zadacima zapravo izračunava približna vrijednost kojoj konvergira suma reda. U svakom zadatku potrebno je na kraju ispisati tri vrijednosti: 1. zbroj prvih n elemenata zadanog reda, 2. zadanu vrijednost kojoj suma reda konvergira ta vrijednost je zadana i [color=red]3. vrijednost koju treba ispisati je apsolutna vrijednost pogreške, odnosno koliko je odstupanje približne vrijednosti sume reda od sume reda za beskonačno mnogo elemenata[/color].

1 i 2 sam napisao, jel mi može ko pomoće oko 3...

moj konkretan primjer je :

((pi)^2)/8=1/1^2+1/3^2+...+1/(2*i+1)^2+...

samoi mi prema zadatku nije jasno dali je to pi kao 3.14... ili kao oznaka za produkt, ali to je i manje bitno

molim vas ko zna nek mi odg, ovo crveno mi je bitno

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum