Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo
|
|
[Vrh] |
|
Markec Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 22:47 pet, 10. 10. 2003 Naslov: Re: Nevidljivi attachmenti |
|
|
[quote="krcko"]Zanima me kojim protokolom je regulirano kako trebaju biti zapakirani attachmenti u mailovima? Naime, sav e-mail citam i saljem pomocu pine-a na UNIX-u. U zadnje vrijeme korisnici Outlooka ne vide attachmente koje im saljem. Jel' kriv novi Outlook ili stari pine? Htio bih biti siguran prije nego sto se izderem na nekog da mu mail client ne valja...[/quote]
Pine radi sa svim, osim s novim Outlookom.... :roll: Zakljucak se sam namece... :mrgreen:
Standard se zove [url=http://hunnysoft.com/mime/]MIME[/url] (Multipurpose Internet Mail Extensions). :)
Inace, dragi [url=http://www.google.com/search?q=attachments%20outlook%20pine%20problem&sourceid=mozilla-search&start=0&start=0&ie=utf-8&oe=utf-8]Google[/url] tvrdi da je to stari problem prijavljen [url=http://www.washington.edu/pine/pine-info/2002.01/msg00068.html]na sluzbenom Pineovom siteu[/url] i [url=http://www.interesting-people.org/archives/interesting-people/200201/msg00199.html]na listi "Interesting People"[/url] (gdje je zakljucak da je Micro$oft zeznuo stvar jer jos neki ne-M$ klijenti imaju problema). :roll:
Eh, da, [url=http://www.washington.edu/pine/pine-info/2002.01/msg00072.html]u Pineu vec postoji workaround[/url]. 8) Pine rulez! :D
[quote="Markec"]ali zato znam da [u]Outlook ne valja[/u]- sto se tice attachmenta i jos nekih "sitnica" koje necu nabrajati jer fizicki nema mjesta na degiorgiu za takav popis...[/quote]
Mudro zboris... Osim sto se prostora tice... :) Za DeGiorgi sam govorio da ima malo RAMa i slab procesor; disk nikad nisam spominjao... :?
Sadasnja baza je oko 15MB, sto i nije tako strašno... ;)
S druge strane, ipak je to Outlook... :roll: ;) :lol:
krcko (napisa): | Zanima me kojim protokolom je regulirano kako trebaju biti zapakirani attachmenti u mailovima? Naime, sav e-mail citam i saljem pomocu pine-a na UNIX-u. U zadnje vrijeme korisnici Outlooka ne vide attachmente koje im saljem. Jel' kriv novi Outlook ili stari pine? Htio bih biti siguran prije nego sto se izderem na nekog da mu mail client ne valja... |
Pine radi sa svim, osim s novim Outlookom.... Zakljucak se sam namece...
Standard se zove MIME (Multipurpose Internet Mail Extensions).
Inace, dragi Google tvrdi da je to stari problem prijavljen na sluzbenom Pineovom siteu i na listi "Interesting People" (gdje je zakljucak da je Micro$oft zeznuo stvar jer jos neki ne-M$ klijenti imaju problema).
Eh, da, u Pineu vec postoji workaround. Pine rulez!
Markec (napisa): | ali zato znam da Outlook ne valja- sto se tice attachmenta i jos nekih "sitnica" koje necu nabrajati jer fizicki nema mjesta na degiorgiu za takav popis... |
Mudro zboris... Osim sto se prostora tice... Za DeGiorgi sam govorio da ima malo RAMa i slab procesor; disk nikad nisam spominjao...
Sadasnja baza je oko 15MB, sto i nije tako strašno...
S druge strane, ipak je to Outlook...
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
C'Tebo Moderator
|
Postano: 0:19 sub, 11. 10. 2003 Naslov: |
|
|
[quote="krcko"]Los softver nije tesko prepoznati... ima prefiks MS :lol: [/quote]
:bow:
Mogu to stavit u knjigu mudrosti? Pljiz?
krcko (napisa): | Los softver nije tesko prepoznati... ima prefiks MS |
Mogu to stavit u knjigu mudrosti? Pljiz?
_________________ Click me !
[Vrh] |
|
|
|
[Vrh] |
|
C'Tebo Moderator
|
Postano: 18:53 sub, 11. 10. 2003 Naslov: |
|
|
[quote]Slobodno. Ajd' napravi neku on-line verziju te knjige da vidimo na jednom mjestu sve mudrosti. Ako nista drugo otvori topic pa postaj mudrosti...[/quote]
hmmm, nije mi palo napamet.
Enivej, još nemam dovoljno mudrosti za to, možda nakon nekog vremena....
btw, tenx na novoj mudrosti ;)
Citat: | Slobodno. Ajd' napravi neku on-line verziju te knjige da vidimo na jednom mjestu sve mudrosti. Ako nista drugo otvori topic pa postaj mudrosti... |
hmmm, nije mi palo napamet.
Enivej, još nemam dovoljno mudrosti za to, možda nakon nekog vremena....
btw, tenx na novoj mudrosti
_________________ Click me !
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 21:05 sub, 11. 10. 2003 Naslov: |
|
|
[quote="krcko"][quote="vsego"]Eh, da, [url=http://www.washington.edu/pine/pine-info/2002.01/msg00072.html]u Pineu vec postoji workaround[/url]. 8) Pine rulez! :D[/quote]
U [b]novom[/b] Pineu postoji workaround. Na serveru imamo stari :cry: Jesi li ti mozda negdje instalirao novi? Anyway, puno hvala na informaciji :D[/quote]
Na Cromathu: /math/vsego/pine-latest/pine
Na Studentu: /student1/vsego/shared/pine
Pine 4.51 (na stud, a mislim i na crom) 8)
(Jasno, nema nikakve garancije, bla, bla,...)
Btw, pa ti si u KRCu, ne? :D Izbori se za noviji Pine... :twisted:
[quote="krcko"][quote="C'Tebo"][quote="krcko"]Los softver nije tesko prepoznati... ima prefiks MS :lol: [/quote]
:bow:
Mogu to stavit u knjigu mudrosti? Pljiz?[/quote]
Slobodno. Ajd' napravi neku on-line verziju te knjige da vidimo na jednom mjestu sve mudrosti. Ako nista drugo otvori topic pa postaj mudrosti...[/quote]
Poznavajuci C'Tebu i njegove mudrosti... Jadni moderatori... :twisted:
krcko (napisa): |
U novom Pineu postoji workaround. Na serveru imamo stari Jesi li ti mozda negdje instalirao novi? Anyway, puno hvala na informaciji |
Na Cromathu: /math/vsego/pine-latest/pine
Pine 4.51 (na stud, a mislim i na crom)
(Jasno, nema nikakve garancije, bla, bla,...)
Btw, pa ti si u KRCu, ne? Izbori se za noviji Pine...
krcko (napisa): | C'Tebo (napisa): | krcko (napisa): | Los softver nije tesko prepoznati... ima prefiks MS |
Mogu to stavit u knjigu mudrosti? Pljiz? |
Slobodno. Ajd' napravi neku on-line verziju te knjige da vidimo na jednom mjestu sve mudrosti. Ako nista drugo otvori topic pa postaj mudrosti... |
Poznavajuci C'Tebu i njegove mudrosti... Jadni moderatori...
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
|
Postano: 21:55 sub, 11. 10. 2003 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]Na Cromathu: /math/vsego/pine-latest/pine
Pine 4.51 (na stud, a mislim i na crom) 8)[/quote]
:bow: (na cromathu je doduse 4.40, ali nema veze)
[quote="vsego"]Btw, pa ti si u KRCu, ne? :D Izbori se za noviji Pine... :twisted:[/quote]
Vec sam poslao mail. Nadam se da ce to biti dovoljno, tj. da se necu morat boriti :D
vsego (napisa): | Na Cromathu: /math/vsego/pine-latest/pine
Pine 4.51 (na stud, a mislim i na crom) |
(na cromathu je doduse 4.40, ali nema veze)
vsego (napisa): | Btw, pa ti si u KRCu, ne? Izbori se za noviji Pine... |
Vec sam poslao mail. Nadam se da ce to biti dovoljno, tj. da se necu morat boriti
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
|