Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Traže se HTMLizatori (informacija)

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> MALI oglasi
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo

Sarma = la pohva - posuda
655 = 759 - 104

PostPostano: 16:20 pon, 22. 1. 2007    Naslov: Traže se HTMLizatori Citirajte i odgovorite

Traže se zainteresirani za konverziju članaka pisanih za math.e iz raznih formata (uglavnom LaTeX i Word) u HTML. Ne dolazi u obzir upotreba automatskih konvertera i programa kao što je FrontPage. Članke treba u znoju editora svoga pažljivo slagati u [url=http://web.math.hr/mathe/template/]zadanom stilu[/url], UTF-8 encodingu i [url=http://validator.w3.org/]sintaktički ispravnom[/url] HTML 4.01 Transitional jeziku. Rad će biti adekvatno plaćen.

Zainteresirane molim da mi se jave mailom na adresu ime.prezime@math.hr.
Traže se zainteresirani za konverziju članaka pisanih za math.e iz raznih formata (uglavnom LaTeX i Word) u HTML. Ne dolazi u obzir upotreba automatskih konvertera i programa kao što je FrontPage. Članke treba u znoju editora svoga pažljivo slagati u zadanom stilu, UTF-8 encodingu i sintaktički ispravnom HTML 4.01 Transitional jeziku. Rad će biti adekvatno plaćen.

Zainteresirane molim da mi se jave mailom na adresu ime.prezime@math.hr.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
mdoko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
199 = 237 - 38

PostPostano: 16:48 pon, 22. 1. 2007    Naslov: Re: Traže se HTMLizatori Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"]Ne dolazi u obzir upotreba [size=7]/* snip */[/size] programa kao što je FrontPage.[/quote]
Ali zato dolazi u obzir upotreba programa kao sto je [url=http://www.nvu.com]Nvu[/url], koji generiraju citak i sintakticki ispravan HTML kod. :wink:
krcko (napisa):
Ne dolazi u obzir upotreba /* snip */ programa kao što je FrontPage.

Ali zato dolazi u obzir upotreba programa kao sto je Nvu, koji generiraju citak i sintakticki ispravan HTML kod. Wink

krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 22:06 pon, 22. 1. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pa, moram priznati da je HTML u tvojem dijelu clanka iz zadnjeg broja bio citljiviji od smeca kojeg proizvodi prosjecan WYSIWYG editor. Ipak, u usporedbi s venovakovim dijelom (koji je pisan "rucno") bio je prilicno cupav.

Problem s WYSIWYG editorima je sto HTML prikazuju na vlastiti nacin, koji se moze poprilicno razlikovati od nacina na koji ga prikazuju IE i/ili Mozilla. To nije ni cudo obzirom da ga ova dva prikazuju razlicito :) Ja obicno pisem HTML u notepadu, a gledam ga u zadnjoj Mozilli, zadnja dva IE-a i Operi.
Pa, moram priznati da je HTML u tvojem dijelu clanka iz zadnjeg broja bio citljiviji od smeca kojeg proizvodi prosjecan WYSIWYG editor. Ipak, u usporedbi s venovakovim dijelom (koji je pisan "rucno") bio je prilicno cupav.

Problem s WYSIWYG editorima je sto HTML prikazuju na vlastiti nacin, koji se moze poprilicno razlikovati od nacina na koji ga prikazuju IE i/ili Mozilla. To nije ni cudo obzirom da ga ova dva prikazuju razlicito Smile Ja obicno pisem HTML u notepadu, a gledam ga u zadnjoj Mozilli, zadnja dva IE-a i Operi.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
venovako
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

56 = 65 - 9

PostPostano: 23:25 pon, 22. 1. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"]Ja obicno pisem HTML u [b]notepadu[/b],[/quote]

O Boze! :respekt:
Cemu taj ekstremni asketizam?
Ne vjerujes u bojanje sintakse, automatsko nadopunjavanje i ostalo bez cega mi golobradi racunarci ne mozemo zivjeti?

[quote="krcko"]a gledam ga u zadnjoj Mozilli, zadnja dva IE-a i Operi.[/quote]

Ovo me sjetilo na otuznu pricu o fontovima pod Linuxom i ostalim slobodarskim OSovima.
Jesi vidio ovo: http://www.stixfonts.org/
Zvuci kao spas u zadnji cas za portabilni prikaz matematike i u browserima koji ne vole MathML.
krcko (napisa):
Ja obicno pisem HTML u notepadu,

O Boze! Respect
Cemu taj ekstremni asketizam?
Ne vjerujes u bojanje sintakse, automatsko nadopunjavanje i ostalo bez cega mi golobradi racunarci ne mozemo zivjeti?

krcko (napisa):
a gledam ga u zadnjoj Mozilli, zadnja dva IE-a i Operi.

Ovo me sjetilo na otuznu pricu o fontovima pod Linuxom i ostalim slobodarskim OSovima.
Jesi vidio ovo: http://www.stixfonts.org/
Zvuci kao spas u zadnji cas za portabilni prikaz matematike i u browserima koji ne vole MathML.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
mdoko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
199 = 237 - 38

PostPostano: 1:15 uto, 23. 1. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"]Pa, moram priznati da je HTML u tvojem dijelu clanka iz zadnjeg broja bio citljiviji od smeca kojeg proizvodi prosjecan WYSIWYG editor. Ipak, u usporedbi s venovakovim dijelom (koji je pisan "rucno") bio je prilicno cupav.
[/quote]
To je zato sto je Nvu nastao na kodu Mozillinog Composera.
Jasno da ce rucno pisan HTML kod biti citljiviji od bilo kojeg generiranog.

[quote]
Problem s WYSIWYG editorima je sto HTML prikazuju na vlastiti nacin, koji se moze poprilicno razlikovati od nacina na koji ga prikazuju IE i/ili Mozilla.[/quote]
Pa, ovaj moj ga prikazuje tocno onako kako ga prikazuje Mozilla :cool:
krcko (napisa):

To je zato sto je Nvu nastao na kodu Mozillinog Composera.
Jasno da ce rucno pisan HTML kod biti citljiviji od bilo kojeg generiranog.

Citat:

Problem s WYSIWYG editorima je sto HTML prikazuju na vlastiti nacin, koji se moze poprilicno razlikovati od nacina na koji ga prikazuju IE i/ili Mozilla.

Pa, ovaj moj ga prikazuje tocno onako kako ga prikazuje Mozilla Cool

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> MALI oglasi Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum