Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
ivanzub Forumaš(ica)
|
Postano: 16:17 ned, 15. 4. 2007 Naslov: zadatak |
|
|
jel bi mi mogao netko pomoci oko ovog zadatka (iz zadace,koju smo vec svi morali predat) :
Vektori a, b i c su jedinicni, a kutevi medu njima su izmedu (a,b)=pi\6
(b,c)=2pi\3 i (c,a)=pi\6 . izracunajte duljine dijagonala paralelograma odredenog vektorima m=2a + b - c i n=-3a + b - c
nije mi jasno sto ce mi kutevi. sto nije dovoljno izracunat duljinu vektora m i n (a to su mi stranise a i b paralelograma) i onda je jedna dijagonala d=m+n...s kutevima mogu izracunat povrsinu paralelograma tj. P=aps mxn
ali sto ce mi to; pliz pomozite
jel bi mi mogao netko pomoci oko ovog zadatka (iz zadace,koju smo vec svi morali predat) :
Vektori a, b i c su jedinicni, a kutevi medu njima su izmedu (a,b)=pi\6
(b,c)=2pi\3 i (c,a)=pi\6 . izracunajte duljine dijagonala paralelograma odredenog vektorima m=2a + b - c i n=-3a + b - c
nije mi jasno sto ce mi kutevi. sto nije dovoljno izracunat duljinu vektora m i n (a to su mi stranise a i b paralelograma) i onda je jedna dijagonala d=m+n...s kutevima mogu izracunat povrsinu paralelograma tj. P=aps mxn
ali sto ce mi to; pliz pomozite
|
|
[Vrh] |
|
dvičak Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 16:36 ned, 15. 4. 2007 Naslov: |
|
|
d=m+n,pa |d| =sqrt((m+n)^2),gdje je (m+n)^2 skalarni produkt,m+n izraziš pomoću a,b,c koi ne tvore kanonsku bazu pa ti trebaju i kutevi između njih
analogno i za drugu dijagonalu
nadam se da ti je jasno
d=m+n,pa |d| =sqrt((m+n)^2),gdje je (m+n)^2 skalarni produkt,m+n izraziš pomoću a,b,c koi ne tvore kanonsku bazu pa ti trebaju i kutevi između njih
analogno i za drugu dijagonalu
nadam se da ti je jasno
|
|
[Vrh] |
|
shimija Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|