Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
anchy Forumaš(ica)

|
Postano: 20:35 uto, 24. 4. 2007 Naslov: Opseg i povrsina kruznice preko limesa |
|
|
ajd ako neko zna i ima volje... trebam do cetvrtka popodne rjesit ovaj zadatak, a svako malo zapnem... ajd help me please... :)
Izvedite formule za opseg kruznice i povrsinu kruga na sljedeci nacin:
(a) Skicirajte kruznicu i njoj upisane pravilne 2 na n+1 - terokute, te izracunajte njihove opsege i povrsine.
(b) Dobivsi niz pravilnih poligona, dokazite da nizovi odgovarajucih opsega i povrsina tih poligona konvergiraju te da su njihovi limesi poznate formule za opseg kruznice i povrsinu kruga.
[color=blue][b]Moderator:[/b] Naslov "zadatak - hitno mi je" ne sluzi nicemu, a ponajmanje informiranju citatelja sto ti u topicu zelis. Molim, potruditi se malo, u skladu s [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=2390]uputama za preglednije pisanje poruka[/url]. Nije to tako tesko...[/color]
ajd ako neko zna i ima volje... trebam do cetvrtka popodne rjesit ovaj zadatak, a svako malo zapnem... ajd help me please...
Izvedite formule za opseg kruznice i povrsinu kruga na sljedeci nacin:
(a) Skicirajte kruznicu i njoj upisane pravilne 2 na n+1 - terokute, te izracunajte njihove opsege i povrsine.
(b) Dobivsi niz pravilnih poligona, dokazite da nizovi odgovarajucih opsega i povrsina tih poligona konvergiraju te da su njihovi limesi poznate formule za opseg kruznice i povrsinu kruga.
Moderator: Naslov "zadatak - hitno mi je" ne sluzi nicemu, a ponajmanje informiranju citatelja sto ti u topicu zelis. Molim, potruditi se malo, u skladu s uputama za preglednije pisanje poruka. Nije to tako tesko...
|
|
[Vrh] |
|
shimija Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
anchy Forumaš(ica)

|