Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

trivijalno pitanje u vezi polja
WWW:

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
mod
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
Sarma = la pohva - posuda
= 1 - 1

PostPostano: 12:35 pet, 18. 5. 2007    Naslov: trivijalno pitanje u vezi polja Citirajte i odgovorite

Imam jedno malo pitanjce sto se tice nizova(polja).

Jel moguce odredeni element niza jednostavno ''unistiti'', izbrisati, ako on ne zadovoljava odredeni kriterij?

npr, ak imam niz 2 3 0 4 0 5 jel moguce maknuti sve nule, pa da mi novi niz izgleda 2 3 4 5 ?

nadam se da ce mi netko pomoci ;)
Imam jedno malo pitanjce sto se tice nizova(polja).

Jel moguce odredeni element niza jednostavno ''unistiti'', izbrisati, ako on ne zadovoljava odredeni kriterij?

npr, ak imam niz 2 3 0 4 0 5 jel moguce maknuti sve nule, pa da mi novi niz izgleda 2 3 4 5 ?

nadam se da ce mi netko pomoci Wink

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 12:42 pet, 18. 5. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Sure. 8) Pogledaj u vjezbama poglavlje o stringovima (koji su polja znakova), zadatke s brisanjem kojecega. ;)
Sure. Cool Pogledaj u vjezbama poglavlje o stringovima (koji su polja znakova), zadatke s brisanjem kojecega. Wink

[Vrh]
mod
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 1

PostPostano: 12:44 pet, 18. 5. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

zahvaljujem na brzom odgovoru :lol:
valja sada potraziti to poglavlje...
zahvaljujem na brzom odgovoru Laughing
valja sada potraziti to poglavlje...

[Vrh]
punio4
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
= 11 - 8

PostPostano: 14:04 pet, 18. 5. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Humm... Kako misliš "uništiti"?
Kaj meni pada na pamet je napravit 2 for petlje, jedna koja ide po elementima niza, a druga, kad naleti na 0 na mjestu i, da sve elemente desno od toga premjesti za jedan ulijevo, tj i=i+1 itd itd...
Doduše tu se javlja problem ako su dvije nule za redom, da će samo prebacit tu nulu na mjesto prijašnje nule, i nastavit dalje al da se i to nekak sredit.
Humm... Kako misliš "uništiti"?
Kaj meni pada na pamet je napravit 2 for petlje, jedna koja ide po elementima niza, a druga, kad naleti na 0 na mjestu i, da sve elemente desno od toga premjesti za jedan ulijevo, tj i=i+1 itd itd...
Doduše tu se javlja problem ako su dvije nule za redom, da će samo prebacit tu nulu na mjesto prijašnje nule, i nastavit dalje al da se i to nekak sredit.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
mod
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 1

PostPostano: 14:24 pet, 18. 5. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

sinula mi je jednostavnija ideja...
for petljom se ide po nizu a[i] i svaki put kada se naleti na element niza a[i] koji NIJE 0, strpa ga se u novi niz b[j]...Tako ce novi niz b[j] biti ''filtritan'' :p
for petljom se ide po nizu a[i] i svaki put kada se naleti na element niza a[i] koji NIJE 0, strpa ga se u novi niz b[j]...Tako ce novi niz b[j] biti ''filtritan'' :p

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 14:28 pet, 18. 5. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Vecina takvih zadataka ima napomenu "Zabranjeno je koristenje pomocnih nizova". :P Stvarno je trivijalno to rijesiti u jednoj petlji i bez pomocnog niza; proucite vjezbe. :)
Vecina takvih zadataka ima napomenu "Zabranjeno je koristenje pomocnih nizova". Razz Stvarno je trivijalno to rijesiti u jednoj petlji i bez pomocnog niza; proucite vjezbe. Smile

[Vrh]
Markec
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-3 = 37 - 40

PostPostano: 22:58 pet, 18. 5. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="mod"]sinula mi je jednostavnija ideja...
for petljom se ide po nizu a[i] i svaki put kada se naleti na element niza a[i] koji NIJE 0, strpa ga se u novi niz b[j]...Tako ce novi niz b[j] biti ''filtritan'' :p[/quote]

:shock: :shock: :shock:
Krasna i jednostavna ideja.

Ako imas neki niz od nekih 10 000 000 elemenata i potrebno je svake minute brisati elemente koji ne zadovoljavaju odredene kriterije mislim da stvarno nebi bilo pametno raditi jos jedan niz...
mod (napisa):

Shocked Shocked Shocked

Ako imas neki niz od nekih 10 000 000 elemenata i potrebno je svake minute brisati elemente koji ne zadovoljavaju odredene kriterije mislim da stvarno nebi bilo pametno raditi jos jedan niz...

[Vrh]
MKova
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 45 - 45

PostPostano: 6:59 sub, 19. 5. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Markec"]
Ako imas neki niz od nekih 10 000 000 elemenata i potrebno je svake minute brisati elemente koji ne zadovoljavaju odredene kriterije mislim da stvarno nebi bilo pametno raditi jos jedan niz...[/quote]

nemoj me zezat da postoje situacije u kojima ne bi bilo dobro raditi drugi niz :shock:
Markec (napisa):

Shocked Shocked Shocked

nemoj me zezat da postoje situacije u kojima ne bi bilo dobro raditi drugi niz Shocked

ma
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

58 = 89 - 31

PostPostano: 11:09 sub, 19. 5. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="MKova"][quote="Markec"]
Ako imas neki niz od nekih 10 000 000 elemenata i potrebno je svake minute brisati elemente koji ne zadovoljavaju odredene kriterije mislim da stvarno nebi bilo pametno raditi jos jedan niz...[/quote]

nemoj me zezat da postoje situacije u kojima ne bi bilo dobro raditi drugi niz :shock:[/quote]

:D nemoj me zezat da postoje situacije u kojima bi mi trebao niz od 10 000 000 elemenata. :tikva:

:smallapple:
MKova (napisa):
Markec (napisa):

Shocked Shocked Shocked

nemoj me zezat da postoje situacije u kojima ne bi bilo dobro raditi drugi niz Shocked

Very Happy nemoj me zezat da postoje situacije u kojima bi mi trebao niz od 10 000 000 elemenata. Tikva

Jabučica

Markec
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-3 = 37 - 40

PostPostano: 12:17 sub, 19. 5. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="MKova"][quote="Markec"]

nemoj me zezat da postoje situacije u kojima ne bi bilo dobro raditi drugi niz :shock:[/quote]

osim onih trivijalnih imas neki primjer?
[size=5](mozda ih koristis u onoj svojoj igri koju pises)[/size]

[quote="me"]nemoj me zezat da postoje situacije u kojima bi mi trebao niz od 10 000 000 elemenata[/quote]
treba kadkad i puno vise od toga
MKova (napisa):
Markec (napisa):

Shocked Shocked Shocked

(mozda ih koristis u onoj svojoj igri koju pises)

me (napisa):
nemoj me zezat da postoje situacije u kojima bi mi trebao niz od 10 000 000 elemenata

[Vrh]
MKova
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 45 - 45

PostPostano: 13:16 sub, 19. 5. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Markec"][quote="MKova"][quote="Markec"]
osim onih trivijalnih imas neki primjer?[/quote]

odlučio sam da ovo ipak nije retoričko pitanje.
ne kužim, pa zar nisi ti taj koji daje primjere za to? Koju poantu ti hoćeš izreći u svemu ovome? Moja poanta je da za ovo što radimo na faksu se uvijek može naći bolje rješenje, a ti gnjaviš nekoga sa rješenjem koje radi samo nije optimalno, jer nisu pročitali vježbe.

[quote="Markec"]
[quote="me"]nemoj me zezat da postoje situacije u kojima bi mi trebao niz od 10 000 000 elemenata[/quote]
treba kadkad i puno vise od toga[/quote]

može primjer? nije šala, ozbiljno me zanima kakva je to aplikacija i što radi da treba niz od 100MB ili 1GB. Zvuči kao da znaš nekoliko.
Markec (napisa):
MKova (napisa):
Markec (napisa):

Shocked Shocked Shocked

odlučio sam da ovo ipak nije retoričko pitanje.
ne kužim, pa zar nisi ti taj koji daje primjere za to? Koju poantu ti hoćeš izreći u svemu ovome? Moja poanta je da za ovo što radimo na faksu se uvijek može naći bolje rješenje, a ti gnjaviš nekoga sa rješenjem koje radi samo nije optimalno, jer nisu pročitali vježbe.

Markec (napisa):

me (napisa):
nemoj me zezat da postoje situacije u kojima bi mi trebao niz od 10 000 000 elemenata

može primjer? nije šala, ozbiljno me zanima kakva je to aplikacija i što radi da treba niz od 100MB ili 1GB. Zvuči kao da znaš nekoliko.

punio4
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 11 - 8

PostPostano: 13:26 sub, 19. 5. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

Znam npr. da se u zavodu za statistiku javljaju excel spreadsheetovi i po par desetaka gigabajta. Mislim da to spada pod implementaciju nizova.
Znam npr. da se u zavodu za statistiku javljaju excel spreadsheetovi i po par desetaka gigabajta. Mislim da to spada pod implementaciju nizova.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Programiranje 1 i 2 Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum