Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

E-mail problem

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Artemis
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
-1 = 2 - 3

PostPostano: 21:49 uto, 5. 6. 2007    Naslov: E-mail problem Citirajte i odgovorite

Zašto mi baca ovu poruku dok pokušam poslat mail, a svi podaci su točno upisani?

The message could not be sent because one of the recipients was rejected by the server. The rejected e-mail address was 'info@optima-telekom.hr'. Subject '', Account: 'carnet', Server: 'mail.cmu.carnet.hr', Protocol: SMTP, Server Response: '550 5.7.1 <info@optima-telekom.hr>... Relaying denied. Proper authentication required.', Port: 25, Secure(SSL): No, Server Error: 550, Error Number: 0x800CCC79
Zašto mi baca ovu poruku dok pokušam poslat mail, a svi podaci su točno upisani?

The message could not be sent because one of the recipients was rejected by the server. The rejected e-mail address was 'info@optima-telekom.hr'. Subject '', Account: 'carnet', Server: 'mail.cmu.carnet.hr', Protocol: SMTP, Server Response: '550 5.7.1 <info@optima-telekom.hr>... Relaying denied. Proper authentication required.', Port: 25, Secure(SSL): No, Server Error: 550, Error Number: 0x800CCC79

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Nesi
Inventar Foruma
(Moderator)
Inventar Foruma<br>(Moderator)

Spol: kućni ljubimac
Sarma: -

PostPostano: 23:32 uto, 5. 6. 2007    Naslov: Citirajte i odgovorite

ako sam dobro shvatila o cemu je rijec, vjerojatno zato sto saljes preko carneta koji te prvo mora autentificirati da bi poslao mail - inace smatra da zelis iskoristiti carnetov mail server za tzv relaying - slanje poruke od osobe A osobi B s time da osoba B uopce nije na serveru sa kojeg ti zelis slati (koji se cesto koristi za slanje spama ;-) )

naravno, to je uz pretpostavku da si bio spojen preko nekog providera koji nije carnet i htio koristiti carnetov mail server

naime, u pravilu ti ISP neda koristenje svog mail servera za slanje poste ako nisi spojen preko njih (citat/primit postu mozes)

takodjer, ukoliko je server podesen da radi na "pop before smtp" nacinu sto bi znacilo da se prvo moras spojiti i procitati postu, a zatim mozes koristiti carnetov mail server za slanje poste - mozes provjeriti postavke za autentifikaciju

ali, prije svega, koristili bi podaci o tome odakle si slao mejl (koji lijent, koje postavke, preko koga si bio spojen i slicno...
obzirom da su to pitanja koja se u pravilu postavljaju helpdesku odredjenog providera i da mislim da carnet nema helpdesk tog tipa - javi mi se na PM pa vidimo jel mogu ista napiknuti sto bi moglo biti od pomoci (nemam pojma kako je podesen carnetov sustav, ali mogu probati ubaciti par savjeta ;-) )
nisam sigurna da je skroz ok pricati o tvojim osobnim postavkama javno ;-) (ostale upute mogu ostati - nazvati helpdesk svog ISPa i provjeriti u cemu je stvar ;-) )

u svakom slucaju, ono sto mozes probati je, ako zelis carnetov mail server - spojiti se preko carneta ;-)
(ili otici na bilo koji webmail i obaviti posao kak spada)
naravno, uz pretpostavku da nije doslo do neke greske u sustavu ;-)
ako sam dobro shvatila o cemu je rijec, vjerojatno zato sto saljes preko carneta koji te prvo mora autentificirati da bi poslao mail - inace smatra da zelis iskoristiti carnetov mail server za tzv relaying - slanje poruke od osobe A osobi B s time da osoba B uopce nije na serveru sa kojeg ti zelis slati (koji se cesto koristi za slanje spama Wink )

naravno, to je uz pretpostavku da si bio spojen preko nekog providera koji nije carnet i htio koristiti carnetov mail server

naime, u pravilu ti ISP neda koristenje svog mail servera za slanje poste ako nisi spojen preko njih (citat/primit postu mozes)

takodjer, ukoliko je server podesen da radi na "pop before smtp" nacinu sto bi znacilo da se prvo moras spojiti i procitati postu, a zatim mozes koristiti carnetov mail server za slanje poste - mozes provjeriti postavke za autentifikaciju

ali, prije svega, koristili bi podaci o tome odakle si slao mejl (koji lijent, koje postavke, preko koga si bio spojen i slicno...
obzirom da su to pitanja koja se u pravilu postavljaju helpdesku odredjenog providera i da mislim da carnet nema helpdesk tog tipa - javi mi se na PM pa vidimo jel mogu ista napiknuti sto bi moglo biti od pomoci (nemam pojma kako je podesen carnetov sustav, ali mogu probati ubaciti par savjeta Wink )
nisam sigurna da je skroz ok pricati o tvojim osobnim postavkama javno Wink (ostale upute mogu ostati - nazvati helpdesk svog ISPa i provjeriti u cemu je stvar Wink )

u svakom slucaju, ono sto mozes probati je, ako zelis carnetov mail server - spojiti se preko carneta Wink
(ili otici na bilo koji webmail i obaviti posao kak spada)
naravno, uz pretpostavku da nije doslo do neke greske u sustavu Wink

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum